- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.651
- 498
- Konu Sahibi Anna Karanina19
-
Zaten onu o paklıyacak malesef bu kadar azmanın sonu iyi görünmüyor akıllanacaksa da girsin zatenKesinlikle aileme de dedim bir içeri girsin ama işinden olmasınlar dedi. Bu isi cok istedi cok çabaladı ve korktu kaybedeceği için. Dedik ders almıştır. Ama odemeswydik içeri girseydi de icerde ona bakarlar sonra da harcarlardi. Daha kötü de olabilirdi.
Vasilik için bi araştirma yapin en azindan vasi olursaniz hastaneyede yatirabilirsiniz , cunku anladigim kadariyla hic bi çıkış yolu birakmiyor..Madde kullanmam diyor ama alkolu bırakamam diyor. Kumara da başladı ona baslamaz diyemiyorum Siteyi ayaga kaldırıyor, polisler geliyor ama pek birsey yapamıyorlar. Aradim bunu kabul etmesi gerekmiş, kardeşimle oraya gitmem gerekiyormus ama kardeşimle ben yukarı markete kadar gidemiyorum ki oraya
Oyle cok arka çıkan bir aile değiliz. Herkes yaptığı hataların bedelini öder ama burada kendinde degilki etrafa zarar veriyor, siddet uyguluyor yazık annem dünyanın en mülayim insanı. Yani bu aileye bu yapılmaz. Iceri girmesin diye, işinden olmasın diye arkasında durduk. Cok büyük zararlar açtı dedik bu kadarla kalsın insallah ders olur ama her defasında hatalarından ders alacağı yerde üstüne yenilerini ekledi. Hayretler içindeyim. Çalışıyor okulu bitti ama çalıştığı kendisine yetmiyor ve maaşı da iyi
Arkadaşlarıyla ortak kapatıyor daha çok dibe çekiliyor. Kumara yöneliyorlar. Allah korusun bir de hırsızlığa başlarsa diye kapattık 1 kez bilerek 1 kez de sahte birseyler düzenledi o bizim ödememiz gereken birseydi dedik. Bilemedik. Çünkü ailede yok ki boyle birseyler. Farkina vardığımızda cok gecti. Ama ben kardeşimin bu şekilde harcanmasına izin veremem. Sadece mantıklı dusunemiyorum
Bilmiyorum konuşmaya çalıştım ama bağırmaya başlıyor ki ben kendime bağırtacak biri değilim. Bu kez kavga ediyoruz. Olabildiğince konuşmamaya çalışıyorum ama gözümün önünde eriyor. Biri hayatını bu kadar feda etmemeli. Biz birlikte büyüdük İnsan tanımadığı insana bile kıyamıyor kardeş olunca ne yapılır nasil sogutulur. Bugün kardeşim için kendim terapi aldim ama yok nasıl davransam da olmuyor aramızda uçurumlar var artik
Kardeşinizdir, anne babanızın da evladıdır, bize göre uzaktan konuşması kolay ama aileniz kardeşiniz işinden gücünden olmasın, hapse girmesin dedikçe iyilik değil kötülük yapıyorlar maalesefKesinlikle aileme de dedim bir içeri girsin ama işinden olmasınlar dedi. Bu isi cok istedi cok çabaladı ve korktu kaybedeceği için. Dedik ders almıştır. Ama odemeswydik içeri girseydi de icerde ona bakarlar sonra da harcarlardi. Daha kötü de olabilirdi.
İst bende sizin gibi görüşmedim. Borçlarını kapattigimizdan beri konuşmuyordum, telefonlara cevap vermiyordum ve bu yüzden de anlayamadım ve şu an isler içinden çıkılmaz bir hal almış gibi gözüküyorÇalışıyorsa ayrı eve çıksın, aileniz onu be zamana kadar çekecek. Borçlarını kapattıkça yenisini yapar, bırakın görsün gününü kumar borcu için adam vururlar söyleyin ona. Anneye şiddet uygulamak neymiş görsün. Acımayın ya. Benim kardeşim anneme bir dönem bağırdı kavga etti diye 2 yıl görüşmedim. Siz hala eriyor diyorsunuz.
Yok evlenecekti ve kıza biz herseyi anlattık sonra ayrıldılar. Trafiğe çıktı herseyo göze alıp polise haber verdik. Bilinçsiz bir aile değiliz kimsenin hayatını mahvetmesine göz yummayiz. Altında yatan sebepler ailemin cok baskı yapmasi ve çevresi. Para vermemizi de nedeni gerçekten böyle biri olmamalıydı. Bende hata yapabilirim bugün ama hata yaptım diye bir şansı beklerim. Ailem artık zaten para vermez Çünkü o son şansı kaybetti. Başkasının başına geldiğinde bende diyorum bırakın ne hali varsa görsün kendi ailemede diyorum ama kendi içim içimi yiyorum. Çözüm aramak yardım etmek doğru yolu göstermek hem kardeşlik hem de bir insani görevdir. Bir başına birakilanlarin hali de ortada malesefTedavi olmayı kabul etmedikçe, ne hali varsa görsün diyeceksiniz.
Para asla vermeyeceksiniz. Yaş 15 değil ki.
Ne yaparsa kendine yapar.
Bu çocuğun bu tür bağımlılıklar geliştirmesinin altında yatan sebepler varsa onları değiştirmek için bir şeyler yapabilirsiniz - belki-
Bu arada dikkat edin çevrenizde zeka küpü bazı densizler çıkar, evlendirin, yuvasına bakmak zorunda kalır;o zaman düzelir derler.
Dinleyip el kızının günahına girmeyin diye özellikle belirtmek istiyorum.
Soyle birşey önceden böyle değildi yani borcunu kapattigimizda. Sonra elimizi ayağımızı çektik kizdigimiz için, durum daha kötüye gitti biz birsey demeyince. O şansı kaybetti... Sert tavır aliyorlar zaten en başından beri belki de bu yanlıştı. Çünkü ailem yanında olmayınca, yaptıklarını surekli söyleyince daha fazla dışarı yöneldi. Evet benim kardeşimde oyle sadece ailesiyle düşman.Kardeşin gibilerin tek bir çözümü var..
Parasız kalmak.
Siz,kardesiniz kumar oynadıkça borçları kapatırsaniz o da oynamaya devam edecektir
Finanse etmeyi kesmeniz gerek.
Üzülmek yerine sert bir şekilde tavır almanız da gerekiyor.
Çünkü çocuk dışarıya kuzu ailesine yılan.
Bazı insanlar doğru davranışları zayıflık olarak algılar.
Siz doğru bir şekilde kardesinizi kurtaramamissiniz,artık ardını toplamaktan vazgeçin.
Zaten parası bitince,borçlarıni odenmeyince o kötü çevre de bırakır peşini.Parası olmayınca kimse içki de vermez kendisine.
O çevre sadece kardeşini parası için yanında tutuyor.Soyle birşey önceden böyle değildi yani borcunu kapattigimizda. Sonra elimizi ayağımızı çektik kizdigimiz için, durum daha kötüye gitti biz birsey demeyince. O şansı kaybetti... Sert tavır aliyorlar zaten en başından beri belki de bu yanlıştı. Çünkü ailem yanında olmayınca, yaptıklarını surekli söyleyince daha fazla dışarı yöneldi. Evet benim kardeşimde oyle sadece ailesiyle düşman.
Çok çok çok benzer durumdayız. Anneye şiddet olsun , bağırmak olsun. Ben psikologlara ve psikiyatristlere götürdüm. Biyolojik bir sıkıntı yok karakter meselesi dediler.Tedaviyle beraber kendinin ne durumda oldugununda farkında değil. Borçlarını kendisine inanarak kapattım gecenkinde çünkü böyle biri değildi. Ama nolduysa olmuş. Bu kez geldigimde herseyin daha fazla farkina vardım ve soğukkanlı davranamıyorum. Anneme şiddet uygulamış bu benim kabul edebileceğim birsey değil. Ortaligi cok fazla karıştırsam olan anneme olacak. İçin içinden çıkamıyorum kaç gündür
Yok evlenecekti ve kıza biz herseyi anlattık sonra ayrıldılar. Trafiğe çıktı herseyo göze alıp polise haber verdik. Bilinçsiz bir aile değiliz kimsenin hayatını mahvetmesine göz yummayiz. Altında yatan sebepler ailemin cok baskı yapmasi ve çevresi. Para vermemizi de nedeni gerçekten böyle biri olmamalıydı. Bende hata yapabilirim bugün ama hata yaptım diye bir şansı beklerim. Ailem artık zaten para vermez Çünkü o son şansı kaybetti. Başkasının başına geldiğinde bende diyorum bırakın ne hali varsa görsün kendi ailemede diyorum ama kendi içim içimi yiyorum. Çözüm aramak yardım etmek doğru yolu göstermek hem kardeşlik hem de bir insani görevdir. Bir başına birakilanlarin hali de ortada malesef
Borclarini kapatmayın kesinlikle iyice sikişip gelip yalvarsin size siz de tedaviyi sart koşunMerhabalar hanımlar. Birkaç gün önce ailemin yanına tatile geldim ve kardeşimin alkol aldığını falan biliyordum ama bu olayı daha fazla arttirmis ve hatta bunun üzeri olamaz. Kumar oynamaya başlamış ve arkadaş çevresi de aynı bu durumda. Ailem mahvolmus durumda. Uzak yaşadığım için pek birseyden haberim yoktu annem uzulmeyeyim diye anlatmamıs ama gelince durumlarını görünce içim parçalanıyor. Ne yapacağım aklim şaşmış durumda. Ailemin başına maddi manevi cok zararlar açtılar. Borçlarını kapattık yine borç açmış ben yine kapatırım bir şekilde ama yine kumarda alkolle yiyip aynı yola devam edecek. Ben kardeşimi kaybetmek istemiyorum. Allah aşkına ne yapayım. Doktora gidelim diyorum ofkelenmeye başlıyor. Zaten hic iletişim kuramıyoruz. Evin dışıyla cok iyi ama evin içi ona düşman. Hatta insan düşmanına bile böyle davranmaz. Ne yapacağımı şaşırdım. Annem gün boyu ağlıyor babam mahvolmuş durumda kaç yaşında adam gözü yaşlı. Lütfen bir akıl verin. Teşekkürler.
Oooh gelsin aile draması. Bu durumda ailenizin tek yapacağı kardeşinize bir dur demek. Bir kere borclarını temizlemişsiniz bundan sonra hadi sen kendi başına eve çık diyeceksiniz. Erkek çocuklarına gösterilen bu tolerans yuzunden kaç aile battı gitti. Sırf benim çevremde aynı durumda iki aile var. Evleri barkları dükkanları olan insanlardı. Çöpleri bile kalmadı kiraya çıktılar. Kız çocukları da hala toz kondurmuyor kardeslerine. e size müstehak diyorum o zaman onlara.siz daha bilincliymissiniz bu konuda ama gene de kendine ev bul çık demek en doğrusu. Bu adamların büyüdüğünü kabul etmeyen aileler perişan olmaya mahkumdur. Umarım siz daha fazla zarar görmezsiniz.Merhabalar hanımlar. Birkaç gün önce ailemin yanına tatile geldim ve kardeşimin alkol aldığını falan biliyordum ama bu olayı daha fazla arttirmis ve hatta bunun üzeri olamaz. Kumar oynamaya başlamış ve arkadaş çevresi de aynı bu durumda. Ailem mahvolmus durumda. Uzak yaşadığım için pek birseyden haberim yoktu annem uzulmeyeyim diye anlatmamıs ama gelince durumlarını görünce içim parçalanıyor. Ne yapacağım aklim şaşmış durumda. Ailemin başına maddi manevi cok zararlar açtılar. Borçlarını kapattık yine borç açmış ben yine kapatırım bir şekilde ama yine kumarda alkolle yiyip aynı yola devam edecek. Ben kardeşimi kaybetmek istemiyorum. Allah aşkına ne yapayım. Doktora gidelim diyorum ofkelenmeye başlıyor. Zaten hic iletişim kuramıyoruz. Evin dışıyla cok iyi ama evin içi ona düşman. Hatta insan düşmanına bile böyle davranmaz. Ne yapacağımı şaşırdım. Annem gün boyu ağlıyor babam mahvolmuş durumda kaç yaşında adam gözü yaşlı. Lütfen bir akıl verin. Teşekkürler.
Merhabalar hanımlar. Birkaç gün önce ailemin yanına tatile geldim ve kardeşimin alkol aldığını falan biliyordum ama bu olayı daha fazla arttirmis ve hatta bunun üzeri olamaz. Kumar oynamaya başlamış ve arkadaş çevresi de aynı bu durumda. Ailem mahvolmus durumda. Uzak yaşadığım için pek birseyden haberim yoktu annem uzulmeyeyim diye anlatmamıs ama gelince durumlarını görünce içim parçalanıyor. Ne yapacağım aklim şaşmış durumda. Ailemin başına maddi manevi cok zararlar açtılar. Borçlarını kapattık yine borç açmış ben yine kapatırım bir şekilde ama yine kumarda alkolle yiyip aynı yola devam edecek. Ben kardeşimi kaybetmek istemiyorum. Allah aşkına ne yapayım. Doktora gidelim diyorum ofkelenmeye başlıyor. Zaten hic iletişim kuramıyoruz. Evin dışıyla cok iyi ama evin içi ona düşman. Hatta insan düşmanına bile böyle davranmaz. Ne yapacağımı şaşırdım. Annem gün boyu ağlıyor babam mahvolmuş durumda kaç yaşında adam gözü yaşlı. Lütfen bir akıl verin. Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?