Yok evlenecekti ve kıza biz herseyi anlattık sonra ayrıldılar. Trafiğe çıktı herseyo göze alıp polise haber verdik. Bilinçsiz bir aile değiliz kimsenin hayatını mahvetmesine göz yummayiz. Altında yatan sebepler ailemin cok baskı yapmasi ve çevresi. Para vermemizi de nedeni gerçekten böyle biri olmamalıydı. Bende hata yapabilirim bugün ama hata yaptım diye bir şansı beklerim. Ailem artık zaten para vermez Çünkü o son şansı kaybetti. Başkasının başına geldiğinde bende diyorum bırakın ne hali varsa görsün kendi ailemede diyorum ama kendi içim içimi yiyorum. Çözüm aramak yardım etmek doğru yolu göstermek hem kardeşlik hem de bir insani görevdir. Bir başına birakilanlarin hali de ortada malesef
Bilinçli olmanıza sevindim.
Yukarıda bold işaretlediğim cümleniz için yazıyorum.
İten güçlerden biri ailenizse, şuan iyi niyetle yapma etme demeleri bile kardeşinizi tersini yapmaya
iter.
Önceki mesajımda kardeşinizi dışlayın bir başına bırakın gibi değil, hatalarını telafi etmeyin anlamındaydı.
Hata dediğimizden ders çıkarırız. Para vermek gibi şeyler devam etmesine neden olacağının zaten farkına varmışsınız.
Yapabileceğiniz hatalarının bedelini öderken yanında olmak olabilir.
Benim size tavsiyem, iyi bir psikatrist bulup gitmeye ikna etmeniz olacak.
Direkt olarak kumar bağımlısısın, alkoliksin git tedavi ol gibi değil.
Daha çok bir derdin var anlıyorum, benimle ya da başkasıyla konuşamıyorsun ama tanımadığın biriyle konuşursan farklı olur gibi baskıdan uzak iyiliğini düşündüğünüz izlenimini verecek şekilde yapmak...
Kavga etmek, suçlamak vs değil.
Bu arada detayları bilmiyorum ama geçmişte ebeveynlerinizle problemleri vardıysa evi ayırıp elinizi üstüne tutmanız daha iyi olabilir, bilemedim.
Çevre meselesi ortam arkadaşları ise, kardeşiniz kendi seçimlerini değiştirmeden onlar için yapacak bir şey yok.
Sizin için yorucu bir süreç olacaktır ama suçlamak, baskı yapmak ters teper.
Güvenini kazanıp ikna etmeye çalışın bence.