Kardeşim icin ne yapabilirim?

Kesinlikle aileme de dedim bir içeri girsin ama işinden olmasınlar dedi. Bu isi cok istedi cok çabaladı ve korktu kaybedeceği için. Dedik ders almıştır. Ama odemeswydik içeri girseydi de icerde ona bakarlar sonra da harcarlardi. Daha kötü de olabilirdi.
Zaten onu o paklıyacak malesef bu kadar azmanın sonu iyi görünmüyor akıllanacaksa da girsin zaten

Madde kullanmam diyor ama alkolu bırakamam diyor. Kumara da başladı ona baslamaz diyemiyorum Siteyi ayaga kaldırıyor, polisler geliyor ama pek birsey yapamıyorlar. Aradim bunu kabul etmesi gerekmiş, kardeşimle oraya gitmem gerekiyormus ama kardeşimle ben yukarı markete kadar gidemiyorum ki oraya
Vasilik için bi araştirma yapin en azindan vasi olursaniz hastaneyede yatirabilirsiniz , cunku anladigim kadariyla hic bi çıkış yolu birakmiyor..

Oyle cok arka çıkan bir aile değiliz. Herkes yaptığı hataların bedelini öder ama burada kendinde degilki etrafa zarar veriyor, siddet uyguluyor yazık annem dünyanın en mülayim insanı. Yani bu aileye bu yapılmaz. Iceri girmesin diye, işinden olmasın diye arkasında durduk. Cok büyük zararlar açtı dedik bu kadarla kalsın insallah ders olur ama her defasında hatalarından ders alacağı yerde üstüne yenilerini ekledi. Hayretler içindeyim. Çalışıyor okulu bitti ama çalıştığı kendisine yetmiyor ve maaşı da iyi

Arkadaşlarıyla ortak kapatıyor daha çok dibe çekiliyor. Kumara yöneliyorlar. Allah korusun bir de hırsızlığa başlarsa diye kapattık 1 kez bilerek 1 kez de sahte birseyler düzenledi o bizim ödememiz gereken birseydi dedik. Bilemedik. Çünkü ailede yok ki boyle birseyler. Farkina vardığımızda cok gecti. Ama ben kardeşimin bu şekilde harcanmasına izin veremem. Sadece mantıklı dusunemiyorum

Bilmiyorum konuşmaya çalıştım ama bağırmaya başlıyor ki ben kendime bağırtacak biri değilim. Bu kez kavga ediyoruz. Olabildiğince konuşmamaya çalışıyorum ama gözümün önünde eriyor. Biri hayatını bu kadar feda etmemeli. Biz birlikte büyüdük İnsan tanımadığı insana bile kıyamıyor kardeş olunca ne yapılır nasil sogutulur. Bugün kardeşim için kendim terapi aldim ama yok nasıl davransam da olmuyor aramızda uçurumlar var artik

Kesinlikle aileme de dedim bir içeri girsin ama işinden olmasınlar dedi. Bu isi cok istedi cok çabaladı ve korktu kaybedeceği için. Dedik ders almıştır. Ama odemeswydik içeri girseydi de icerde ona bakarlar sonra da harcarlardi. Daha kötü de olabilirdi.
Kardeşinizdir, anne babanızın da evladıdır, bize göre uzaktan konuşması kolay ama aileniz kardeşiniz işinden gücünden olmasın, hapse girmesin dedikçe iyilik değil kötülük yapıyorlar maalesef:(

Benzer şeyleri yaşayan bir komşumuz vardı, alkol, kumar derken işin içine hırsızlık, uyuşturucu, adam yaralama da girdi, oğulları düzelsin diye defalarca yer değiştirmişler lakin çocuk her gittiği yerde nerede hırsız uğursuz, nerede bağımlı onları bulup arkadaş olmuş, sonuç hem uyuşturucu satmak hem gasp hem de yaralama suçlarından hapse girdi.

Demek istediğim siz ne yaparsanız yapın kardeşiniz kendisi kurtulmak istemedikçe hiçbir şey düzelmez aksine kötüye gider.

Artık borçlarını ödemeyiz diyorsunuz aileniz işinden olmasın diye ödemeye devam etmez umarım, üstelik ailenize şiddet de uygulamaya başlamış, elbette kardeşinizden vazgeçmeyin ama artık aynı evde de yaşamaması aileniz için daha güvenli sanki😔

Çalışıyorsa ayrı eve çıksın, aileniz onu be zamana kadar çekecek. Borçlarını kapattıkça yenisini yapar, bırakın görsün gününü kumar borcu için adam vururlar söyleyin ona. Anneye şiddet uygulamak neymiş görsün. Acımayın ya. Benim kardeşim anneme bir dönem bağırdı kavga etti diye 2 yıl görüşmedim. Siz hala eriyor diyorsunuz.

Kesinlikle psikolojik tedaviye başlaması gerekli. Alkol, kumar bağımlılığının yanında uyuşturucu madde bağımlılığı da olabilir çünkü şiddete dönüşmüş olması oldukça ciddi bir durum. Zamanla evdeki eşyaları satmaya başlayabilir. Umarım ciddi boyutta durumlar yaşanmaz ancak aile içi şiddet durumlarında polise ihbar etmek duurumunda kalabilirsiniz. Adli işlem yapılması durumunda da kardeşinizin işi tehlikeye girebilir. Bundan çekiniyorsa, bu sizin için bir koz olabilir. Ancak kesinliklle ve kesinlikle acilen bağımlılık konusunda uzmanlaşmış bir psikologdan randevu alın. Şiddet, saldırganlık içeren davranışları için de ilaç tedavisine başlanır.

Tedavi olmayı kabul etmedikçe, ne hali varsa görsün diyeceksiniz.
Para asla vermeyeceksiniz. Yaş 15 değil ki.
Ne yaparsa kendine yapar.

Bu çocuğun bu tür bağımlılıklar geliştirmesinin altında yatan sebepler varsa onları değiştirmek için bir şeyler yapabilirsiniz - belki-

Bu arada dikkat edin çevrenizde zeka küpü bazı densizler çıkar, evlendirin, yuvasına bakmak zorunda kalır;o zaman düzelir derler.
Dinleyip el kızının günahına girmeyin diye özellikle belirtmek istiyorum.

Borçlarını kapatmayın o arkasını biri topladıkça tekrar yapar.buarada ben böyle bir davaya girmiştim çocuk annesini dövüp altınlarını almış uyuşturucu madde almak için anne babada çocuğu şikayet etmiş bu nedenle hakim hapis cezası vermişti.hatt çocuk yalvardı affedin çıkayım diye ama kadın hayır dedi bağımlılıktan kurtulması için bir yere yatırılmasını talep etti hakimden sonrası noldu bilmiyorum.çok zor bir durum ama gerekirse uzaklaştırma alsınlar kapılarını kardeşinize kapatsınlar kendi istemediği sürece tedavi olmaz o.

Çalışıyorsa ayrı eve çıksın, aileniz onu be zamana kadar çekecek. Borçlarını kapattıkça yenisini yapar, bırakın görsün gününü kumar borcu için adam vururlar söyleyin ona. Anneye şiddet uygulamak neymiş görsün. Acımayın ya. Benim kardeşim anneme bir dönem bağırdı kavga etti diye 2 yıl görüşmedim. Siz hala eriyor diyorsunuz.
İst bende sizin gibi görüşmedim. Borçlarını kapattigimizdan beri konuşmuyordum, telefonlara cevap vermiyordum ve bu yüzden de anlayamadım ve şu an isler içinden çıkılmaz bir hal almış gibi gözüküyor

Anneniz sulh hukuğa dilekçe versin, isterseniz avukat yardımı alın vasi tayini isteyip kayyım atayacak mahkeme (yani anneniz vasi olacak ve kardeşiniz, annenizin onayı olmadan bankalardan kredi vs.çekemeyecek) bunu eşler kısıtlama davası açarak yapmaya başlamıştı. Ehliyetin kısıtlanması olarak düşünebilirsiniz. Bu süreçte mahkeme kardeşinizi hastaneye de sevk ediyor bilginize...

Kardeşin gibilerin tek bir çözümü var..
Parasız kalmak.
Siz,kardesiniz kumar oynadıkça borçları kapatırsaniz o da oynamaya devam edecektir
Finanse etmeyi kesmeniz gerek.
Üzülmek yerine sert bir şekilde tavır almanız da gerekiyor.
Çünkü çocuk dışarıya kuzu ailesine yılan.
Bazı insanlar doğru davranışları zayıflık olarak algılar.
Siz doğru bir şekilde kardesinizi kurtaramamissiniz,artık ardını toplamaktan vazgeçin.
Zaten parası bitince,borçlarıni odenmeyince o kötü çevre de bırakır peşini.Parası olmayınca kimse içki de vermez kendisine.

Tedavi olmayı kabul etmedikçe, ne hali varsa görsün diyeceksiniz.
Para asla vermeyeceksiniz. Yaş 15 değil ki.
Ne yaparsa kendine yapar.

Bu çocuğun bu tür bağımlılıklar geliştirmesinin altında yatan sebepler varsa onları değiştirmek için bir şeyler yapabilirsiniz - belki-

Bu arada dikkat edin çevrenizde zeka küpü bazı densizler çıkar, evlendirin, yuvasına bakmak zorunda kalır;o zaman düzelir derler.
Dinleyip el kızının günahına girmeyin diye özellikle belirtmek istiyorum.
Yok evlenecekti ve kıza biz herseyi anlattık sonra ayrıldılar. Trafiğe çıktı herseyo göze alıp polise haber verdik. Bilinçsiz bir aile değiliz kimsenin hayatını mahvetmesine göz yummayiz. Altında yatan sebepler ailemin cok baskı yapmasi ve çevresi. Para vermemizi de nedeni gerçekten böyle biri olmamalıydı. Bende hata yapabilirim bugün ama hata yaptım diye bir şansı beklerim. Ailem artık zaten para vermez Çünkü o son şansı kaybetti. Başkasının başına geldiğinde bende diyorum bırakın ne hali varsa görsün kendi ailemede diyorum ama kendi içim içimi yiyorum. Çözüm aramak yardım etmek doğru yolu göstermek hem kardeşlik hem de bir insani görevdir. Bir başına birakilanlarin hali de ortada malesef

Kardeşin gibilerin tek bir çözümü var..
Parasız kalmak.
Siz,kardesiniz kumar oynadıkça borçları kapatırsaniz o da oynamaya devam edecektir
Finanse etmeyi kesmeniz gerek.
Üzülmek yerine sert bir şekilde tavır almanız da gerekiyor.
Çünkü çocuk dışarıya kuzu ailesine yılan.
Bazı insanlar doğru davranışları zayıflık olarak algılar.
Siz doğru bir şekilde kardesinizi kurtaramamissiniz,artık ardını toplamaktan vazgeçin.
Zaten parası bitince,borçlarıni odenmeyince o kötü çevre de bırakır peşini.Parası olmayınca kimse içki de vermez kendisine.
Soyle birşey önceden böyle değildi yani borcunu kapattigimizda. Sonra elimizi ayağımızı çektik kizdigimiz için, durum daha kötüye gitti biz birsey demeyince. O şansı kaybetti... Sert tavır aliyorlar zaten en başından beri belki de bu yanlıştı. Çünkü ailem yanında olmayınca, yaptıklarını surekli söyleyince daha fazla dışarı yöneldi. Evet benim kardeşimde oyle sadece ailesiyle düşman.

Soyle birşey önceden böyle değildi yani borcunu kapattigimizda. Sonra elimizi ayağımızı çektik kizdigimiz için, durum daha kötüye gitti biz birsey demeyince. O şansı kaybetti... Sert tavır aliyorlar zaten en başından beri belki de bu yanlıştı. Çünkü ailem yanında olmayınca, yaptıklarını surekli söyleyince daha fazla dışarı yöneldi. Evet benim kardeşimde oyle sadece ailesiyle düşman.
O çevre sadece kardeşini parası için yanında tutuyor.
Parası olmadığını anladiklarinda 1 kişi bulamaz yanında.
Bu nedenle para vermeye kesin diyorum.
Ha kendisi çalışıp kazanıyorsa ona zaten mudehale etmeniz zor.

Tedaviyle beraber kendinin ne durumda oldugununda farkında değil. Borçlarını kendisine inanarak kapattım gecenkinde çünkü böyle biri değildi. Ama nolduysa olmuş. Bu kez geldigimde herseyin daha fazla farkina vardım ve soğukkanlı davranamıyorum. Anneme şiddet uygulamış bu benim kabul edebileceğim birsey değil. Ortaligi cok fazla karıştırsam olan anneme olacak. İçin içinden çıkamıyorum kaç gündür
Çok çok çok benzer durumdayız. Anneye şiddet olsun , bağırmak olsun. Ben psikologlara ve psikiyatristlere götürdüm. Biyolojik bir sıkıntı yok karakter meselesi dediler. 😬

Bu bir döngü bağımlı ve tedavi olması gerek siz ona para vererek iyilik yapmıyorsunuz. Fakat bağımlıları para bulmak için her şeyi yapar.

Malesef ailece toplanıp dikkate aldığı bir erkek falan varsa daha iyi olur tedaviye götürün "burda psikolojik yorumumu kapatıyorum."

Soyle soyleyim gerekirse dove döve doktora götürün ileride çok daha kötü sonuclari olacak çok genç ilaç ve terapi şart

Yok evlenecekti ve kıza biz herseyi anlattık sonra ayrıldılar. Trafiğe çıktı herseyo göze alıp polise haber verdik. Bilinçsiz bir aile değiliz kimsenin hayatını mahvetmesine göz yummayiz. Altında yatan sebepler ailemin cok baskı yapmasi ve çevresi. Para vermemizi de nedeni gerçekten böyle biri olmamalıydı. Bende hata yapabilirim bugün ama hata yaptım diye bir şansı beklerim. Ailem artık zaten para vermez Çünkü o son şansı kaybetti. Başkasının başına geldiğinde bende diyorum bırakın ne hali varsa görsün kendi ailemede diyorum ama kendi içim içimi yiyorum. Çözüm aramak yardım etmek doğru yolu göstermek hem kardeşlik hem de bir insani görevdir. Bir başına birakilanlarin hali de ortada malesef

Bilinçli olmanıza sevindim.
Yukarıda bold işaretlediğim cümleniz için yazıyorum.
İten güçlerden biri ailenizse, şuan iyi niyetle yapma etme demeleri bile kardeşinizi tersini yapmaya
iter.
Önceki mesajımda kardeşinizi dışlayın bir başına bırakın gibi değil, hatalarını telafi etmeyin anlamındaydı.
Hata dediğimizden ders çıkarırız. Para vermek gibi şeyler devam etmesine neden olacağının zaten farkına varmışsınız.
Yapabileceğiniz hatalarının bedelini öderken yanında olmak olabilir.

Benim size tavsiyem, iyi bir psikatrist bulup gitmeye ikna etmeniz olacak.
Direkt olarak kumar bağımlısısın, alkoliksin git tedavi ol gibi değil.
Daha çok bir derdin var anlıyorum, benimle ya da başkasıyla konuşamıyorsun ama tanımadığın biriyle konuşursan farklı olur gibi baskıdan uzak iyiliğini düşündüğünüz izlenimini verecek şekilde yapmak...
Kavga etmek, suçlamak vs değil.
Bu arada detayları bilmiyorum ama geçmişte ebeveynlerinizle problemleri vardıysa evi ayırıp elinizi üstüne tutmanız daha iyi olabilir, bilemedim.
Çevre meselesi ortam arkadaşları ise, kardeşiniz kendi seçimlerini değiştirmeden onlar için yapacak bir şey yok.
Sizin için yorucu bir süreç olacaktır ama suçlamak, baskı yapmak ters teper.
Güvenini kazanıp ikna etmeye çalışın bence.

Merhabalar hanımlar. Birkaç gün önce ailemin yanına tatile geldim ve kardeşimin alkol aldığını falan biliyordum ama bu olayı daha fazla arttirmis ve hatta bunun üzeri olamaz. Kumar oynamaya başlamış ve arkadaş çevresi de aynı bu durumda. Ailem mahvolmus durumda. Uzak yaşadığım için pek birseyden haberim yoktu annem uzulmeyeyim diye anlatmamıs ama gelince durumlarını görünce içim parçalanıyor. Ne yapacağım aklim şaşmış durumda. Ailemin başına maddi manevi cok zararlar açtılar. Borçlarını kapattık yine borç açmış ben yine kapatırım bir şekilde ama yine kumarda alkolle yiyip aynı yola devam edecek. Ben kardeşimi kaybetmek istemiyorum. Allah aşkına ne yapayım. Doktora gidelim diyorum ofkelenmeye başlıyor. Zaten hic iletişim kuramıyoruz. Evin dışıyla cok iyi ama evin içi ona düşman. Hatta insan düşmanına bile böyle davranmaz. Ne yapacağımı şaşırdım. Annem gün boyu ağlıyor babam mahvolmuş durumda kaç yaşında adam gözü yaşlı. Lütfen bir akıl verin. Teşekkürler.
Borclarini kapatmayın kesinlikle iyice sikişip gelip yalvarsin size siz de tedaviyi sart koşun

Merhabalar hanımlar. Birkaç gün önce ailemin yanına tatile geldim ve kardeşimin alkol aldığını falan biliyordum ama bu olayı daha fazla arttirmis ve hatta bunun üzeri olamaz. Kumar oynamaya başlamış ve arkadaş çevresi de aynı bu durumda. Ailem mahvolmus durumda. Uzak yaşadığım için pek birseyden haberim yoktu annem uzulmeyeyim diye anlatmamıs ama gelince durumlarını görünce içim parçalanıyor. Ne yapacağım aklim şaşmış durumda. Ailemin başına maddi manevi cok zararlar açtılar. Borçlarını kapattık yine borç açmış ben yine kapatırım bir şekilde ama yine kumarda alkolle yiyip aynı yola devam edecek. Ben kardeşimi kaybetmek istemiyorum. Allah aşkına ne yapayım. Doktora gidelim diyorum ofkelenmeye başlıyor. Zaten hic iletişim kuramıyoruz. Evin dışıyla cok iyi ama evin içi ona düşman. Hatta insan düşmanına bile böyle davranmaz. Ne yapacağımı şaşırdım. Annem gün boyu ağlıyor babam mahvolmuş durumda kaç yaşında adam gözü yaşlı. Lütfen bir akıl verin. Teşekkürler.
Oooh gelsin aile draması. Bu durumda ailenizin tek yapacağı kardeşinize bir dur demek. Bir kere borclarını temizlemişsiniz bundan sonra hadi sen kendi başına eve çık diyeceksiniz. Erkek çocuklarına gösterilen bu tolerans yuzunden kaç aile battı gitti. Sırf benim çevremde aynı durumda iki aile var. Evleri barkları dükkanları olan insanlardı. Çöpleri bile kalmadı kiraya çıktılar. Kız çocukları da hala toz kondurmuyor kardeslerine. e size müstehak diyorum o zaman onlara.siz daha bilincliymissiniz bu konuda ama gene de kendine ev bul çık demek en doğrusu. Bu adamların büyüdüğünü kabul etmeyen aileler perişan olmaya mahkumdur. Umarım siz daha fazla zarar görmezsiniz.

Ne zamandan beridir alkol alma ve kumar dürtüleri artmış kardeşinizin? Dönem dönem mi böyle hırçın ve dürtüsel oluyor yoksa sürekli mi böyle?

Back
X