kardeşim istediğine kavuştu artık ailemin evine gidemem

kardeş değil düşman mübarek..
kimle evlenirsen evlen senin mutluluğundan mutlu olması gerek oysa ki,annenin de tabi,belli ki destek oluyorlar birbirlerine,dolduruyorlar birbirlerini...
baban sözünü geçiremiyor mu onlara???
valla soyle baban gelsin sana,kalsın,annen ve kızkardeşinle de hatalarını anlayana kadar görüşme bence,gül gibi adam bulmuşsun şimdilik,dayanamaz çeker gider adam valla,onlar seni özlesin bırak yapacak bişey yok..

can çıkar huy çıkmaz demişler ya 26 yaşında birinin değişmesi imkansız gibi geliyo bana. Hiçbir zaman önemli olmadım ben onun için hafta sonları yada fırsat bulduğunda bütün arkadaşlarıyla görüşmek için kendini paralayan kardeşim benimle hiçbi yere gitmemek için bahaneler bulurdu. Demekki beni sevmiyo benden utanıyomuş. Şimdi rahattır eminim. Hamileliğimin son haftalarını evimde yanlız başıma akşama kadar ağlayarak geçirdim. Allaha havale ediyorum ne diyeyim arkadaşlar

Kardeşiniz çok şımartılmış diyicem ama bir insan çocukken ne kadar şımartılırsa şımartılsın 26 yaşına geldiğinde en azından nerede nasıl hareket edilir nasıl konuşulur az çok bilir. Kardeşinizin akıl sağlığı pek yerinde değil sanırım.

arkadaşlar benim sorunum kardeşim daha doğrusu kardeşimin sorunu eşim ve benle. eşimle severek evlendik.daha 5 yıl önce çıkarken dalgageçiyordu ilyas salman çok çirkin şu tipsizle nasıl el ele tutuşuyon falan diye. Evlenmeye karar verdiğimizde de benim salak olduğumu düşünüyordu.düğünde sorunlar çıkardı. evlendik ve şehir dışına taşındık. Ne zaman ailemin yanına kalmaya gittik burnumuzdan getirdi eşime laf sokmalar odaya kapanmalar biz evdeyiz diye çıkıp gitmeler falan. İnannırmısınız ben en çok kardeşimi özlüyorum her zaman. 2-3 ay arayla 1 haftalığına ailemin yanına gidiyoruz eve geri dönerken bi daha gitmiycem diyordum ama yine gidiyordum. En son ağustosta gittik. kız kardeşim yine 1 hadta içinde eşime arı gibi laflar sokmaya başladı. Eşim hiçbir zaman karşılık vermez salağa yatardı. Bu sefer yeter ne olur bi kapa çeneni artık dedi ilk defa. Kız kardeşim kalktı sen erkekmisin kimsin lan falan diye ailemin önünde bağırmaya başladı. Eşim yine alttan alıyo tabi. Sürekli çemkirdi babam susturamayınca kardeşimin üzerine yürüdü. Ben 8.5 aylık hamile halimle babam tutmayı başardım bu sırada kardeşim kanepede oturan eşime tekme tokat girişti sinirinden. O kalktı ama vurmadı kardeşime. Kardeşim odaya kaçtı gitti. Akşam oldu bunlar kalkıp gidecektik babam bırakmadı sabah erkenden evimize döndük ama. sabah kardeşim odasına gittim öptüm onu gidiyoruz diye. Eve döndükten sonra ertsi gün beni faceden silmiş onu gördüm. Mesaj yazdım gülüm benim ne suçum vardı da benide sildin yeğenini özlemiyecekmisin beni falan diye sallamadı beni. Doğum yaptım annem zorla geldi yanıma çünkü o da kardeşimi destekliyo kafaları aynı çünkü. O evde bi babam saygı duyuyo kocama zaten. Annem 1 gün kaldı hastanede yanımda gitti sonra. Az önce kardeşimin bi arkadaşı ekli benim facede resimlerini gördüm şehir dışına arkadaşının doğum gününe gitmiş içim burkuldu ağlamaktan gözlerim şişti. Doğum yaptığımda beni aramadı annem aradı koridorda bişey konuşup telefonu elime tutmuştu kardeşin seninle görüşcek diye ağzının ucuyla geçmiş olsun dedi kapattıydı. Hala ağlıyorum arkadaşlar ya bizi evden kovmuştu annem bişey dememmişti. Bütün arkadaşlarının düğününe nişanına doğum gününe nerelere gitmedi ki. Ben hep değersizdim o evde hep hep hep :( Allah kimseyi benim durumuma düşürmesn inşallah. Sevgiye çok ihtiyacım var ya ailemi kardeşimi çok seviyorum ben ne kadar seversem o kadar itiliyorum

kardeşin evlenmeden önce eşini seviyor ilgi duymuş olabiilir mi ? bu bir varsayım tabiki ama tepkileri normal değil neden durduk yere böyle davransın ki çok saygısızca kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş misali :31:

yok arkadaşım kardeşim tipe çok önem verir. İlgi duymayı geç benim ilgi duymama sinir oluyodu. Hatta ben eşimle çıkmaya başladığımda onun şu anda devam eden ilişkisi 2-3 yıllık olmuştu. Yani anlayacağınız 6-7 yıldır erkek arkadaşıyla çıkıyorlar.

yok arkadaşım kardeşim tipe çok önem verir. İlgi duymayı geç benim ilgi duymama sinir oluyodu. Hatta ben eşimle çıkmaya başladığımda onun şu anda devam eden ilişkisi 2-3 yıllık olmuştu. Yani anlayacağınız 6-7 yıldır erkek arkadaşıyla çıkıyorlar.

ben kardeşimin düğününe bile gitmem ne hali varsa görsün

bende öyle düşünüyorum zaten tek duam bi an önce evlenmesi ve evden gitmesi. En son eşime çemkirirken kimsin lan sen adammısın burası benim evim diye gözlerini belertip duruyodu. Hayırlısıyla bi evlense de gitse inşallah

Benim kardeşim eşime haksız yere bu tür saygısız davranışlarda bulunacak ve ben hala kardeşime gülüm canım cicim diyeceğim öyle mi?...
Sen kardeşini bırak da eşine ettiğin haksızlığı düşün...
O adam ki sabrını son demine kadar yaşayıp kardeşine el kaldırmamış....
Kardeşin annen tarafından şımartılmış, başınıza çıkartılmış bir bela bana göre..
Bu nasıl bir saygısızlıktır!

bende öyle düşünüyorum zaten tek duam bi an önce evlenmesi ve evden gitmesi. En son eşime çemkirirken kimsin lan sen adammısın burası benim evim diye gözlerini belertip duruyodu. Hayırlısıyla bi evlense de gitse inşallah

ben böyle kardeşin hiçbir işinin başına hayırlısıyla kelimesini bile koymam. çünkü Allah bile böyle bir insanın işine hayır koymaz.

Kardeşiniz size çok mu düşkündü? önceden... bazı insanlar cephe alabiliyor ama dozu bu olmamalı... kardeşiniz daha önceden tanıyor olabilir mi? eniştesine karşı fazla saygısızca davranmış.Sevmeyebilir,saygı göstermek zorunda da değil ama saygısızlık yapmamak zorunda oturmasın,konuşmasın ama hal hareketlerine dikkat etsin.Eşinizi de kollayın hayat arkadaşınız o sizin.

Valla arkadaşım eşime kalmaz ben dağıtırdım ağzını burnunu
Herkes haddini bilecek
Siz hala canım gülüm diyor ayağına gidiyorsunuz
Sizden yüz buluyor
Bırakın ne hali varsa görsün
Hayat bu ele karışınca anlar kıymetinizi
Dötüğünüz göz yaşına yazık değmez
Eşiniz çok sabırlı olgun adammış bravo ona

Son düzenleme:
Kız kardeşini çok şımartmışsınız
İyi ki benim kardeşim değilmiş valla,Değil eşime yabancı birine bile bu kadar saygısızlık yapmasına izin vermem
Bi de hala gülüm canım benim suçum yok beni niye faceden mi sildin diyosun, pes..

benimde abimlerle ilgili sorunlarım var,baze ben yokmuşum gibi davranıyorlar,neyse uzun uzun yazmıycam,kısacası bende mutsuzum.
aklıma alakalı yada alakasız neyse bir laf geldi;
-adama sormuşlar düşmanın varmı diye
-adam yok demiş
-kardeşin de mi yok demiş diğeri!

düşman değil elbette ama bilinçsizcede olsa benim en çok üzülmeme neden olan kişiler.

kardeşine mi üzülüyorsun, yoksa annenin evine ziyarete gidememene mi?
tam anlayamadım ben başlığı
kardeşinle konuşmuyor olabilirsin, ama bu annenın evıne gitmene engel değil ki:26:

ayrıca hala nasıl kardeşinin aramasını beklıyorsun hayret
kusura bakma ama benım yuvamı bozmaya çalışan bir insan, eşime haksızlık yapan saldıran biri bana uzak, cehenneme direk olsun :34:
annem olsa affetmem:19: eşimde, annem de, kardeşimde haddini bilmek zorundalar
kim olduğu önemli değil yani
neden haksızmış gibi sürekli kardeşini düşünüp ağlıyorsun?

görümcen sana bunları yapsa, eşin hiçbir şey olmamış gibi onun peşinden koşsa
tepkın ne olur?
eşinin yerine koy kendını

Son düzenleme:
arkadaşlar ben sadece kardeşimin yaptığı terbiyesizliğe üzülüyorum evi öyle benimsemişki kavga esnasında benim evim diye bağırıp duruyordu. Eşim bu saatten sonra o eve gitmez onun gitmediği yere bende gitmem sanırım. O eve tekrar gidebilmem için kardeşimin evlenip gitmesi lazım. Yoksa yine burnumuzdan getirecek bi şekilde.

yanlış anlamayın arkadaşlar ben kardeşim için üzülmüyorum artık tek üzüldüğüm nokta bizden nefret etmesi ve 7 kat elleri bizden çok sevmesi onlar için ölmesi. 4 yıl oldu evleneli biz her tatile oraya gittiğimizde daha kapıdan girerken bile hazırlıklı gibi beklerdi derdi neyse artık. Lohusalık dönemi bide sanırım ondan takıyorum aileden ilgi bekliyosun ama yok. İnsanın yaşı kaç olursa olsun annesinin küçük evladı olmak istiyo ama herkes aynı ilgiyi göremiyo işte. Bu olaylar yüzünden annem eşimle bana cephe aldı. En son bu olaydan sonra evden ayrılırken annemede son sözlerim ağır olmuştu biraz. Sanırım o yüzden banada kırıldı. Ama ne yapayım annemin oğlu olsaydı evlendiği kızın kardeşi bunu ona yapsaydı eminim oğlunu boşattırana kadar uğraşırdı.

Babanızın yanında eşinize bu şekilde davranması :57: ağzına bir tane yapıştırıp dersini yerini kimse bildirmedimi ne genişlik yani kusura bakmada kimse haddini bildirmezse daha beterinide yapar :57:

Son düzenleme:
Konu sahibi; arkadaşlar her açıdan değerlendirmişler çokta doğru tespitler bence... o ev onun değilki inadına gitmen lazım:41: bende hamileyken kardeşlerimle aram bozuldu anamda beni hiç dinlemeden onlara hak verdiydi seni çok iyi anlıyorum lohusayken yanlızdım ilk çocuğum birde insan hiç unutmuyor biliyormusun affediyor ama hep bir yanı buruk kalıyor seninde ortam düzelcek merak etme eşini oraya götürmen olmaz artık onun ve senin gönlünü almalılar..birde biz kurnazlık bilmiyoz kim bilir nasıl dolduruyor anneni sende acındırsan duygu sömürüsü yapsan baktım bizimkilerin taktiği o bazen bende yapmaya çalışıyom işe yarıyor ..birde bazı kadınlar evlatlarının evlendiklerini kabul edemiyorlar vede senin yanlış tutumun eşinin değersiz gibi görünmesine sebep olmuş olabilir..aynı hatayı bende yaptım herşeylerine koştu eşim yapmak zorundaymış gibi kardeşim evlendi biz şaka yaparken bile gözlerini beletiyor acayip titriyor üstüne ve de herkese o mesajı verdi anamda babamda o gelince benimkine öyle davranmıyorlar sorsan benimkini çok severler ama oğlumuz derler ama reklam kısmı o damadadır:))ben suçluyum bu kadar herkesin önünde eğdiğim için evliliğime ses etmesinler diye ana sebebi ilk aşamada aslında sende eşine değer verdiğini hissettir kardeşin sana yaşattıkların birebir yaşayacak emin ol tecrübeyle sabit insan üzülüyor ama etme bulma dünyası bu ne kibir kendini beğenmişlik kimsinki adam beğenmiyorsun sen yarat yaratabiliyorsan ..kusuruma bakma belki üzdüm seni ama mizacı iyi olan ender adamlarada sahip çıkalım

arkadaşlar benim sorunum kardeşim daha doğrusu kardeşimin sorunu eşim ve benle. eşimle severek evlendik.daha 5 yıl önce çıkarken dalgageçiyordu ilyas salman çok çirkin şu tipsizle nasıl el ele tutuşuyon falan diye. Evlenmeye karar verdiğimizde de benim salak olduğumu düşünüyordu.düğünde sorunlar çıkardı. evlendik ve şehir dışına taşındık. Ne zaman ailemin yanına kalmaya gittik burnumuzdan getirdi eşime laf sokmalar odaya kapanmalar biz evdeyiz diye çıkıp gitmeler falan. İnannırmısınız ben en çok kardeşimi özlüyorum her zaman. 2-3 ay arayla 1 haftalığına ailemin yanına gidiyoruz eve geri dönerken bi daha gitmiycem diyordum ama yine gidiyordum. En son ağustosta gittik. kız kardeşim yine 1 hadta içinde eşime arı gibi laflar sokmaya başladı. Eşim hiçbir zaman karşılık vermez salağa yatardı. Bu sefer yeter ne olur bi kapa çeneni artık dedi ilk defa. Kız kardeşim kalktı sen erkekmisin kimsin lan falan diye ailemin önünde bağırmaya başladı. Eşim yine alttan alıyo tabi. Sürekli çemkirdi babam susturamayınca kardeşimin üzerine yürüdü. Ben 8.5 aylık hamile halimle babam tutmayı başardım bu sırada kardeşim kanepede oturan eşime tekme tokat girişti sinirinden. O kalktı ama vurmadı kardeşime. Kardeşim odaya kaçtı gitti. Akşam oldu bunlar kalkıp gidecektik babam bırakmadı sabah erkenden evimize döndük ama. sabah kardeşim odasına gittim öptüm onu gidiyoruz diye. Eve döndükten sonra ertsi gün beni faceden silmiş onu gördüm. Mesaj yazdım gülüm benim ne suçum vardı da benide sildin yeğenini özlemiyecekmisin beni falan diye sallamadı beni. Doğum yaptım annem zorla geldi yanıma çünkü o da kardeşimi destekliyo kafaları aynı çünkü. O evde bi babam saygı duyuyo kocama zaten. Annem 1 gün kaldı hastanede yanımda gitti sonra. Az önce kardeşimin bi arkadaşı ekli benim facede resimlerini gördüm şehir dışına arkadaşının doğum gününe gitmiş içim burkuldu ağlamaktan gözlerim şişti. Doğum yaptığımda beni aramadı annem aradı koridorda bişey konuşup telefonu elime tutmuştu kardeşin seninle görüşcek diye ağzının ucuyla geçmiş olsun dedi kapattıydı. Hala ağlıyorum arkadaşlar ya bizi evden kovmuştu annem bişey dememmişti. Bütün arkadaşlarının düğününe nişanına doğum gününe nerelere gitmedi ki. Ben hep değersizdim o evde hep hep hep :( Allah kimseyi benim durumuma düşürmesn inşallah. Sevgiye çok ihtiyacım var ya ailemi kardeşimi çok seviyorum ben ne kadar seversem o kadar itiliyorum

kendinizi gereksiz ezdiriyorsunuz.bu hayat sizin hayatınız.kimseyi zorla ne ana ne de kardeş yapabilirsiniz.

Konu sahibi; arkadaşlar her açıdan değerlendirmişler çokta doğru tespitler bence... o ev onun değilki inadına gitmen lazım:41: bende hamileyken kardeşlerimle aram bozuldu anamda beni hiç dinlemeden onlara hak verdiydi seni çok iyi anlıyorum lohusayken yanlızdım ilk çocuğum birde insan hiç unutmuyor biliyormusun affediyor ama hep bir yanı buruk kalıyor seninde ortam düzelcek merak etme eşini oraya götürmen olmaz artık onun ve senin gönlünü almalılar..birde biz kurnazlık bilmiyoz kim bilir nasıl dolduruyor anneni sende acındırsan duygu sömürüsü yapsan baktım bizimkilerin taktiği o bazen bende yapmaya çalışıyom işe yarıyor ..birde bazı kadınlar evlatlarının evlendiklerini kabul edemiyorlar vede senin yanlış tutumun eşinin değersiz gibi görünmesine sebep olmuş olabilir..aynı hatayı bende yaptım herşeylerine koştu eşim yapmak zorundaymış gibi kardeşim evlendi biz şaka yaparken bile gözlerini beletiyor acayip titriyor üstüne ve de herkese o mesajı verdi anamda babamda o gelince benimkine öyle davranmıyorlar sorsan benimkini çok severler ama oğlumuz derler ama reklam kısmı o damadadır:))ben suçluyum bu kadar herkesin önünde eğdiğim için evliliğime ses etmesinler diye ana sebebi ilk aşamada aslında sende eşine değer verdiğini hissettir kardeşin sana yaşattıkların birebir yaşayacak emin ol tecrübeyle sabit insan üzülüyor ama etme bulma dünyası bu ne kibir kendini beğenmişlik kimsinki adam beğenmiyorsun sen yarat yaratabiliyorsan ..kusuruma bakma belki üzdüm seni ama mizacı iyi olan ender adamlarada sahip çıkalım

yorumun için çok teşekkür ederim aynı şeyleri yaşamışız sanırım. Gidip gitmemek konusunda çok kararsızım ben. Bi bakışıyla bile burnumdan getirebiliyo. Daha mı kötü olur diye düşünüyorum. Bazende diyorum inadına gitmeliyim orası anamın babamın evi diye. En azından kış bitinceye kadar gitmiycem sanırım biraz değerimi anlasınlar. İnanırmısınız ben evlendikten sonra annem günlük telefonda kardeşimi şikayet ederdi bana bıktım her hareketinden asabinin teki diye ne olduysa bi anda kızının tam destekçisi oldu kocama ve bana düşman. Anneme de çok kırgınım ben aslında

Back
X