kardeşim istediğine kavuştu artık ailemin evine gidemem

Kardeşinin eşinle alıp veremediği ne? Bu soruyu yanıtlasan?
Bilmiyor musun yoksa?
Hiç sormadın mı kardeşine ..enişteni neden hiç sevemedin ? diye..

yani bir sebep yokken kardeşinin en baştan beri eşine bu kadar nefret dolu olması hatta olayı kaba kuvvete kadar dökmesi bana hiç normal gelmedi..

Annen neden kardeşini tutar? vs..konuyu tam anlamadan yorum yapamıcam.

Kardeşinin eşinle alıp veremediği ne? Bu soruyu yanıtlasan?
Bilmiyor musun yoksa?
Hiç sormadın mı kardeşine ..enişteni neden hiç sevemedin ? diye..

yani bir sebep yokken kardeşinin en baştan beri eşine bu kadar nefret dolu olması hatta olayı kaba kuvvete kadar dökmesi bana hiç normal gelmedi..

Annen neden kardeşini tutar? vs..konuyu tam anlamadan yorum yapamıcam.

sormazmıyım 4 yıldır kaç defa sordum ve uyardım nazikçe. ya bu adam ne yaptı ki sana ne derdin var diye ne zaman sorsam hiç bi derdim yok sevmiyorum sadece. görünce gıcık oluyorum. Sevmiyorum zorlamı derdi hep. İnanın hiçbiir neden yok başka. Kaçdefa uyardım onu sen sevmek zorunda değilsin beni seviyorsan saygı duy ve laf sokup durma diye. Demekki beni de sevmiyormuş durmadan arı gibi her gittiğimizde soktu bizi. Şimdi ferahlamıştır eminim

sormazmıyım 4 yıldır kaç defa sordum ve uyardım nazikçe. ya bu adam ne yaptı ki sana ne derdin var diye ne zaman sorsam hiç bi derdim yok sevmiyorum sadece. görünce gıcık oluyorum. Sevmiyorum zorlamı derdi hep. İnanın hiçbiir neden yok başka. Kaçdefa uyardım onu sen sevmek zorunda değilsin beni seviyorsan saygı duy ve laf sokup durma diye. Demekki beni de sevmiyormuş durmadan arı gibi her gittiğimizde soktu bizi. Şimdi ferahlamıştır eminim

o zaman kardeşine sert çıkacaktın..

..sen deli misin ? bir derdin olmayan adamla niye uğraşıyorsun? varsa bir sorun söyle halledelim..yok diyorsun ama deli gibi adama kafayı takmışsın..sevmediysen de saygı gösterecksin..bana bak biz geldiğimizde eniştene saygılı olacaksın yoksa karışmam,ayağını denk al....gibilerinden uyaracaktın..

Bunu şimdiye kadar yapman lazımdı..
Ne demek ..bir derdim yok ama gıcık oluyorum? Çatlak mı senin kardeşin?

Bence fazla alttan alma kardeşine karşı..

Resmen olay çıkarmak ve ipleri koparmak istemiş ve başarmış..

Kardeşinin ya eşinle ya da kendisiyle bir sorunu var..Ama ne?

o zaman kardeşine sert çıkacaktın..

..sen deli misin ? bir derdin olmayan adamla niye uğraşıyorsun? varsa bir sorun söyle halledelim..yok diyorsun ama deli gibi adama kafayı takmışsın..sevmediysen de saygı gösterecksin..bana bak biz geldiğimizde eniştene saygılı olacaksın yoksa karışmam,ayağını denk al....gibilerinden uyaracaktın..

Bunu şimdiye kadar yapman lazımdı..
Ne demek ..bir derdim yok ama gıcık oluyorum? Çatlak mı senin kardeşin?

Bence fazla alttan alma kardeşine karşı..

Resmen olay çıkarmak ve ipleri koparmak istemiş ve başarmış..

Kardeşinin ya eşinle ya da kendisiyle bir sorunu var..Ama ne?

keşke kardeşimi bi tanıma şansınız olsaydı. Biz 2 kardeşiz amaçok farklı yapılardayız. O kalp kırmaktan kavgadan hiç korkmaz. Bense birini incitmekten çok korkarım. karşımdakini kazanmaya çalışırım sonuna kadar. Sanırım benimki saflık. Kardeşime sert çıksaydım daha farklı olurdu inanın. İyilikle halletmeye ve kazanmaya çalıştım ama malesef olmadı.

Hadi kardesinde var bir sorun...
Ama annende neden o tur tavirlar var, niye kardesini tutmus ben de burayi anlayamadim canim. Biri sorunlu da koskoca anne de mi kardesin gibi? Karakterleri cok mu benziyor?
Artik sert cik bence de. Adama boyle boyle bir daha yaparsan karismam gibilerden tehdit bile et. Ya laftan anlamayanin hakki kotektir diye bosa dememisler ha. Adamina gore muamele. Boyle kardesin varken dusmana ihtiyacin yok senin.

Son düzenleme:

kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama saygı duymak zorunda...
sevmeyebilir ama ablasının kocasına saygı göstermeli...siz kardeşinizden önce kendinizi bi sorguya çekin, eşinizin gözüyle bi bakın olaya...sabırlı adammış helal olsun, ben olsam senide kardeşinide yetti bee deyip çeker giderdim...helal olsun eşinize..

benim için sadece kardeş değil aile ve kızım denilince nedense akan sular duruluyor.okadarda düşkünüm aileme

ama kıs kardeşinizin yaptığı terbiyesizliği çocuk dahi yapmaz

bazı arkadaşlar gitmeyin ailenizin yanına demiş ben gitmemeniz taraftarı değilim gidin babanız için gidin.eşiniz gtimek zorunda değil eşiniz sizi bırakır veya hiç gitmez ama siz mutlaka gidin babanızın suçu yok.kıs kardeşinizede bukadar sabırlı olmayın ,zaten bukadar sabır onu bu demli şımartmış tepenize çıkarmış.

annenizede şaşırdım kardeşinizi susturacağına dahada fişeklemeyemi çalışıyor.

eşinizi uzun bir dönem görüştürmeyin ailenizle yoksa bu kadar sabırlı olan eşinizin sabrının sonuda kötü olacaktır.

kolay değil canım dediğiniz kardeşinizin canınızı yakması

senin kadar uçlarda olmasa da benzer durumları ben de kızkardeşimle yaşadım maalesef... annemin evine her gittiğimde gerile gerile giderdim... eşim tenbihlerdi , ne derse he de geç diye...
gerçi bizim zaten aramız çok sıcak değildi ama sırf eşim onun erkek arkadaşıyla tanışmak istemedi diye erkek arkadaşının dolduruşuyla bize bir kinlendi ta ki o serseriden ayrılana kadar... o serseriden ayrılınca bize karşı nispeten daha iyi davranmaya başladı ... bu yaz boyunca annemlerde kalmak zorundaydım ve şükürler olsun ki çalışıyordu ....

sende de suç var. kendini ve eşini, niye bu kadar ezdiriyorsun? kardeşse kardeş. haddini bilsin. ben olsam 2 tane çakar, eşimi alır evime giderdim. yaptığı terbiyesizliğin, saygısızlığın dik alası:47:
bu kadar üzerine düşmeye devam edersen gün gelir sana da, çocuğuna da vurur..[/Q]

aynen öyleeee sonuna kadar katılıyorum :31: babanız için giderseniz de gidin ailenizin yanına o evden gitsin siz neden hep onu düşünesiniz ki :20:

inanın artık kardeşim umrumda bile değil. Zaten benimle iletişimini eşimle evlendiğimden beri kesmişti nedense. Her gittiğimizde inceden inceden işleyerek en sonunda son olayda isteğine kavuştu. Önceden çalışmıyodu evde annemle oturup doldurdu da doldurdu kadını sanırım kocama karşı. Annemde kendi kızını hiç görmedi kafayı eşime taktı. Çorabını niye çıkarıp oraya koydun, niye böyle yaptın falan adam yine ii gidiyordu o eve. Eşimi çok seviyorum ve zaten artık onun o eve gitmesini ben istemiyorum. O gitmiyorsa bende gitmeme kararı aldım bu kadar yorumdan sonra. Çünkü o ailenin en değersizi bendim. Ne kadar tavır yapsam ne söylesemde beni ciddiye alan olmaz arkadaşlar. Neden biliyomusunuz ben evlenip evden çıkıncaya kadar inanın hiçbir zaman ne anneme ne babama saygısızlık yaptım ve sesimi yükseltmedim. Korkumdan değil saygımdan onların lafından hiçbir zaman çıkmadım. Kardeşim öyle değildi. Annemi bi bakışıyla sustururdu. Yani o benim yerimde olsaydı herşey çok farklı olurdu. Beni zaten haftada 1 kez ararlardı. Artık onu da yapmazlar.

çok zoruma gitti dediğin gibi arkadaşım inanırmısın sabah 8 de doğuma gircem sezeryanla doğum yaptım annem 8 de otogardaydı. 1 gün önce gel dedim işim var dedi gelmedi. Sabah 8 de onu otogardan aldık direk koştu koştur hastaneye gittik ben doğuma girdim. Çıktım ameliyattan odada hala eşime tavırlar konuşmuyo falan. Eşim konuşmaya çalışıyo sallamıyo onu. 1 gece yanımda kaldı hastanede onu da zaten yol yorgunu olduğu için uyuyarak geçirdi. Sabaha kadar ben uykusuz kaldım. Ertesi gün hastaneden çıkacağız bu tutturdu ben eve gitmeden otogardan binip gitcem evimde işim var diye. Boğazıma bi öküz oturdu resmen hastanede defol git diye çığlıklar atmak istedim. Lütfen anne saçmalama 1 gün kal bari diye yalvarınca 1 gün kaldı ertesi gün öğlen otobüse bindi ve gitti. Ben 2 günlük sezeryanken kızım sarılık oldu 2-3 gün hastanede yanında kaldım toparlanamadan. Herkesin annesi yanında tabi. Bana soruyo millet sen niye kendi başınasın kimsen yok mu senin diye yok diyodum ve arkamı dönüp ağlamaya başlıyodum. Ama sağolsunlar onlar sayesinde acıları kolaylıkla atlatabiliyorum artık ve yakında taş gibi de bi kalbim olcak inşallah

Ne diyebilirimki çok vicdansızca allah yardımcın olsun bundan sonraki doğumuna yakın arkadaşını çağırmalısın doğum sabahımı gelinirmiş pes doğrusu defol desen bu sefer seni ülkeden kovarlar bişey yapmadan bu şekilde davrandıklarına göre... dahada annene kardeşine mudara etme gel git diye onlaradaha ne zaman ihtiyaç duyacanki ölüncemi !!!!ben öle düşünmüştüm 2. doğumumda da yoktu ama
geçerli sebeplari vardı kız kardeşim ve babaaanem vardı zaten onlardaydım annemler şehir dışında şimdi iyi aramız ama hiçbir fırsatı kaçırmıyom :47:canım ya bende 15. gün ayağa kalkabilmiştim 5.gün abim annemi memlkete götürdü doğumdan sonra annem rahatsızlandı eşim beni bebeyle beraber bırakıp annemi dok gezdiriyordu altı pişti yeni doğmuş bebemin ama annemin durumunu özel has. doktorlar abartmış abim güya annemi düşünüyordu götürdü memlekete doktora götürmek için götürmemişte kalp değil safra kesesi sıkıntılıymış üstelik eşim 3 gün uyumadı annem demediki gece biz kalalım çocukların yanında sen işe gitcen az uyu yokk kendi evladı olsaydı aklı çıkardı ama (oğlu)bazen böyle gavurluğu tutuuyor ama aramız şimdi iyi dedimya seni çok iyi anlıyorum ihtiyaç varken nerdeler yarın öbür gün elden ayaktan düşünce kime gitcekler ??sana... ne bu düşüncesizlik ayrımcılık

Ne diyebilirimki çok vicdansızca allah yardımcın olsun bundan sonraki doğumuna yakın arkadaşını çağırmalısın doğum sabahımı gelinirmiş pes doğrusu defol desen bu sefer seni ülkeden kovarlar bişey yapmadan bu şekilde davrandıklarına göre... dahada annene kardeşine mudara etme gel git diye onlaradaha ne zaman ihtiyaç duyacanki ölüncemi !!!!ben öle düşünmüştüm 2. doğumumda da yoktu ama
geçerli sebeplari vardı kız kardeşim ve babaaanem vardı zaten onlardaydım annemler şehir dışında şimdi iyi aramız ama hiçbir fırsatı kaçırmıyom :47:canım ya bende 15. gün ayağa kalkabilmiştim 5.gün abim annemi memlkete götürdü doğumdan sonra annem rahatsızlandı eşim beni bebeyle beraber bırakıp annemi dok gezdiriyordu altı pişti yeni doğmuş bebemin ama annemin durumunu özel has. doktorlar abartmış abim güya annemi düşünüyordu götürdü memlekete doktora götürmek için götürmemişte kalp değil safra kesesi sıkıntılıymış üstelik eşim 3 gün uyumadı annem demediki gece biz kalalım çocukların yanında sen işe gitcen az uyu yokk kendi evladı olsaydı aklı çıkardı ama (oğlu)bazen böyle gavurluğu tutuuyor ama aramız şimdi iyi dedimya seni çok iyi anlıyorum ihtiyaç varken nerdeler yarın öbür gün elden ayaktan düşünce kime gitcekler ??sana... ne bu düşüncesizlik ayrımcılık

bizi bebeklerin olduğu kata sürekli almıyorlardı emzirme bakım hariç. İnanırmısın o halimle bi aşağı bi yukarı 2-3 gün mahvoldum. Milletin annesi yanında onlara bakıyo annelerde bebeklerine. anne odalarında kalanlar bana zavallı gibi bakıyordu. Kızım sürekl, mızladığı için koşturup durdum en sonunda gecenin bi yarısı anne odasına gittim kanepeye oturduğum anda dalmışım bi baktım tanımadığım bi teyze üstümü örtüyo. İçerdekilere zavallı ne koşturdu dediğini duyunca kendi kendime acıdım biliyomusun. Ben bunları anneme anlatsam bana üzülmez kızar bile. Bi tek senmisin millet ne acılar çekiyo diye. Ben o kadar itilmişim yani anlıyacağınız. Niye bu kadar sevmiyorlar beni onu da anlamıyorum ki. Onlara hep saygı ve sevgi duyduğum kendimden çok sevdiğim içinmi acaba

Okuyunca gözlerim doldu. En çok da annene kızdım niye evlat ayırırsın ki be kadın, kardeşin zaten evlerden ırak, evlat olsa sevilmez. Eşine, yavrularına sımsıkı sarıl, yalnız değilsin ki.
Ben de ablam ve kız kardeşim yüzünden annemle babama hasret yaşadım, ölürken ikisini de göremedim, hala içim sızlar, yazarken bile ağlıyorum.
Şimdi biliyorum ki kızımdan başka kan bağım yok, sevgi için kan bağına da gerek yok.
Sorumsuz bir kızın kaprisi için, kendini de aileni de ezdirme.
Ölümlü dünyada, neyi paylaşamayız bilmem ki.

Son düzenleme:
Okuyunca gözlerim doldu. En çok da annene kızdım niye evlat ayırırsın ki be kadın, kardeşin zaten evlerden ırak, evlat olsa sevilmez. Eşine, yavrularına sımsıkı sarıl, yalnız değilsin ki.
Ben de ablam ve kız kardeşim yüzünden annemle babama hasret yaşadım, ölürken ikisini de göremedim, hala içim sızlar, yazarken bile ağlıyorum.
Şimdi biliyorum ki kızımdan başka kan bağım yok, sevgi için kan bağına da gerek yok.
Sorumsuz bir kızın kaprisi için, kendini de aileni de ezdirme.
Ölümlü dünyada, neyi paylaşamayız bilmem ki.

Benimde tek korktuğum şey babama bişey olması :( bundan 4-5 ay önce kalpkrizi geçirmiş babam. 1 hafta yoğun bakımda yatmış haber vermediler bana biliyomusun. Babam eve çıktıktan birkaç gün sonra söylediler o da etraftan duyup kızmayayım diye. Ben hemen atlayıpp gitmek istedim. 3 yaşında bi oğlum var yaramazda değil bana kardeşimkoşturup gelme bide sizin zırıltınızı çekmesin adam dinlensin oldu. Gelip huzurumuzu kaçırma sonra gelirsin dedi bana.

Boyle kardes dusman basına...insanın eniştesine saygısı olur....sizden yuz bulmuslar bence...benim eşimde evlendigimizde işsizdi...ustelik ben unuversite meuznuyum eşime gore daha iyi maddi olanakları olan bir ailem vardı..birkere bile eşime ne işsizligini ne maasını yuzune verdiler..hatta yanında alınır diye konusmadılar bile...şimdi onunda işi var bende memurum...kız kardeslerim enişteleri için olurler...benden cok severler diyebilirim..saygı denen birşey var...eşiniz sizi zorla almadıya....zavallaı adam ne hakaretlere maruz kalmıs...ben uzuldum...ben olsam kızınızı zorla almadımya der..cıkarım işin içinden kusura bakmayın...benim erkek kardeşimin basına boyle birşey gelsa ortalıgı yıkarım..bizim toplumumuzda benim bildigim enişte cok sevilir..

Kardes te biryere kadar esini ezdirmissin canim.bence
Ben olsam asla gidip.opmezdim ve gulum falan diye yazmazdim

Kardeşine resti çekmesi gereken senken o sana trip yapıyor.
Haddini bildirmenin zamanı gelmiş de geçmiş bile.
Her türlü terbiyesizliği yapıyor,hakareti ediyor ama sen hala yanına gidip öpüyorsun.
Face ten siliyor sitem edip alttan alıyorsun.
Neden ?
Kardeşim diyeceksin.O kardeşse sen de onun kardeşisin.Bırak biraz da O düşünsün.

Çocuk bile olsa bir yere kadar müsamaha gösterilir.Uyarılır,ceza verilir.
Koskoca gençkız,ne demekmiş enişteye sen erkek misin demek ?
Özür dilemeden yüzüne bile bakmamanız gerekirdi.
Sense neredeyse kendin özür dileyecek hale gelmişsin.
Siz böyle yaptıkça bu kız asla düzelmez.Fazla yüzvermişsiniz,küstahlığı elealmış.

Keşke ta baştan tavrını koysaydın.Annenle babana,böyle devam ederse size gelmem deseydin.
Eşine de yazık.Ne zoruna adamcağız bunca hakarete boyun eğiyor ?
Bu olay çözülmeden eşin olmadan yalnız gitmek gibi bir hata yapma,eşini tamamen ezmiş olursun.

Kardeşine resti çekmesi gereken senken o sana trip yapıyor.
Haddini bildirmenin zamanı gelmiş de geçmiş bile.
Her türlü terbiyesizliği yapıyor,hakareti ediyor ama sen hala yanına gidip öpüyorsun.
Face ten siliyor sitem edip alttan alıyorsun.
Neden ?
Kardeşim diyeceksin.O kardeşse sen de onun kardeşisin.Bırak biraz da O düşünsün.

Çocuk bile olsa bir yere kadar müsamaha gösterilir.Uyarılır,ceza verilir.
Koskoca gençkız,ne demekmiş enişteye sen erkek misin demek ?
Özür dilemeden yüzüne bile bakmamanız gerekirdi.
Sense neredeyse kendin özür dileyecek hale gelmişsin.
Siz böyle yaptıkça bu kız asla düzelmez.Fazla yüzvermişsiniz,küstahlığı elealmış.

Keşke ta baştan tavrını koysaydın.Annenle babana,böyle devam ederse size gelmem deseydin.
Eşine de yazık.Ne zoruna adamcağız bunca hakarete boyun eğiyor ?
Bu olay çözülmeden eşin olmadan yalnız gitmek gibi bir hata yapma,eşini tamamen ezmiş olursun.

:46:bende yapılan yanlışlara ve hatalara neden bu kadar müsamaha gösterilir,neden bu kadar alttan alınır bir türlü anlamıyorum:50:

Son düzenleme:
Belki çok geç oldu ama akıllandım arkadaşlar. Sonuna kadar sabretcem bakalım düzelecekmi bişeyler.

arkadaşlar benim sorunum kardeşim daha doğrusu kardeşimin sorunu eşim ve benle. eşimle severek evlendik.daha 5 yıl önce çıkarken dalgageçiyordu ilyas salman çok çirkin şu tipsizle nasıl el ele tutuşuyon falan diye. Evlenmeye karar verdiğimizde de benim salak olduğumu düşünüyordu.düğünde sorunlar çıkardı. evlendik ve şehir dışına taşındık. Ne zaman ailemin yanına kalmaya gittik burnumuzdan getirdi eşime laf sokmalar odaya kapanmalar biz evdeyiz diye çıkıp gitmeler falan. İnannırmısınız ben en çok kardeşimi özlüyorum her zaman. 2-3 ay arayla 1 haftalığına ailemin yanına gidiyoruz eve geri dönerken bi daha gitmiycem diyordum ama yine gidiyordum. En son ağustosta gittik. kız kardeşim yine 1 hadta içinde eşime arı gibi laflar sokmaya başladı. Eşim hiçbir zaman karşılık vermez salağa yatardı. Bu sefer yeter ne olur bi kapa çeneni artık dedi ilk defa. Kız kardeşim kalktı sen erkekmisin kimsin lan falan diye ailemin önünde bağırmaya başladı. Eşim yine alttan alıyo tabi. Sürekli çemkirdi babam susturamayınca kardeşimin üzerine yürüdü. Ben 8.5 aylık hamile halimle babam tutmayı başardım bu sırada kardeşim kanepede oturan eşime tekme tokat girişti sinirinden. O kalktı ama vurmadı kardeşime. Kardeşim odaya kaçtı gitti. Akşam oldu bunlar kalkıp gidecektik babam bırakmadı sabah erkenden evimize döndük ama. sabah kardeşim odasına gittim öptüm onu gidiyoruz diye. Eve döndükten sonra ertsi gün beni faceden silmiş onu gördüm. Mesaj yazdım gülüm benim ne suçum vardı da benide sildin yeğenini özlemiyecekmisin beni falan diye sallamadı beni. Doğum yaptım annem zorla geldi yanıma çünkü o da kardeşimi destekliyo kafaları aynı çünkü. O evde bi babam saygı duyuyo kocama zaten. Annem 1 gün kaldı hastanede yanımda gitti sonra. Az önce kardeşimin bi arkadaşı ekli benim facede resimlerini gördüm şehir dışına arkadaşının doğum gününe gitmiş içim burkuldu ağlamaktan gözlerim şişti. Doğum yaptığımda beni aramadı annem aradı koridorda bişey konuşup telefonu elime tutmuştu kardeşin seninle görüşcek diye ağzının ucuyla geçmiş olsun dedi kapattıydı. Hala ağlıyorum arkadaşlar ya bizi evden kovmuştu annem bişey dememmişti. Bütün arkadaşlarının düğününe nişanına doğum gününe nerelere gitmedi ki. Ben hep değersizdim o evde hep hep hep :( Allah kimseyi benim durumuma düşürmesn inşallah. Sevgiye çok ihtiyacım var ya ailemi kardeşimi çok seviyorum ben ne kadar seversem o kadar itiliyorum

Bu nasıl bir kardeş?
Eşiniz yakışıklı ya da değil siz sevmişsiniz.
Eşiniz de çok sabırlıymış.
Ben sizin yerinizde olsam o eve bir daha adım atmam.
Kardeşim eşimi dövecek,ben sabah giderken gidip onu öpeceğim?
Kardeşim en değerlim ama eşimi de ezdirmem,hatta o hareketlerinden sonra soğurdum kardeşimden.
Anneniz neyini destekler kardeşinizin?
Annem öyle olsa onunla da görüşmezdim.
Bence o eve gitmeyin bir daha.
2-3 ayda bir gidin ama bir pansiyonda kalın,babanızla dışarıda görüşün.
Gitmeyin o eve.
Eşiniz 1 susar,2 susar,sonunda size de patlar,aranız bozulur.
Kız kardeşiniz sizi kıskanıyor.
Açık ve net.
Bundan başka bir neden değil.

Back
X