- 30 Kasım 2019
- 12.817
- 41.183
- 598
3lü ton balıkları 300tl, ekmek de 20tl. Kardeşiniz sigarasını içkisini almış bu fiyata eklemiş belli ki. Bir öğrenci için 5.000tl ile geçinmek zor, ama imkansız değil. Kendisi sorumluluk bilmiyor ki dandik 2 yıllık bir bölüm için özele yollatmış kendini. 2 yıl dişini sıksın, olmadı part time iş bulsun. İlla göndereceğim diyorsanız fazla göndermeyin. 100pound 5 bin falan ediyor, bence bu kıza bu kadarı çok. Yerinizde olsam en fazla 3bin gönderirim.Babam 5000lik kredi kartı vermiş bıgün tonbalığı ve ekmek aldım 900 tl tuttu diyor. Bu çocuk neyle geçincek babamlar ne haltlarına güvenip yolladı bilmiyorum.
Cidden aylık 100 pound yollasam 12 ayda 1200 pound yapıyor ben bu parayla birikim yapardım diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü çok da değmeyecek bi çocuk ama kardeş bi taradtan
Göndermek zorunda değilsin, öğrenci dediğin alkole sigaraya para yetiştirmeye çalışmasın bir zahmet. Girsin işe çalışsın part time hepimiz üniversite çalıştık da okuduk. Devlette okuduk hem de.Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
Tonbalığı sampuan sabun nasıl 900? Normalini alınca gerçekten bu kadar tutmazBuraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
Prenses kız kardeşiniz bir zahmet keyfi kötü alışkanlıklarından ödün versin ya da part time bir işe girip çalışsın.5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Allah aşkına ülkede hangi ton balığı ve ekmek 900 tl tutar!?Babam 5000lik kredi kartı vermiş bıgün tonbalığı ve ekmek aldım 900 tl tuttu diyor. Bu çocuk neyle geçincek babamlar ne haltlarına güvenip yolladı bilmiyorum.
Cidden aylık 100 pound yollasam 12 ayda 1200 pound yapıyor ben bu parayla birikim yapardım diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü çok da değmeyecek bi çocuk ama kardeş bi taradtan
Para göndermeyin, buna bir kere alıştırırsanız üniversite bitince de sürekli sizden isteyecek, sağa sola borç yapar ödeyemez sizden ister.Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Valla linç ederseniz edin beğenmezseniz de beğenmeyin ne kadar para varsa o kadar çocuk yapılmalı madem babanın bütçesi tek çocuğa göreymis aile planlamasını o şekilde yapsaymis kimse bebek kalmiyor diyelim normal üniversite olmadı özele gitme imkanı yok bu genç ne yapacak sonra dönüp dolaşıp gene aileye dönecek .Yani tamam çalışsin bilmemne de koşullar da ortada yani .Fikrim bu benim
Ben bilemem şartlarını o zaman dershaneye de gidecek özel ders de alacak kötü alışkanlıkları içinde oturup konuşulacak derdi nedir neden böyle yapıyor bakılacak hemen şöyle böyle diye kestirip atılmayacak konuyu açan kardeşi babası değil onu bilemiyorum bazen çocuklarımız hayatta yappalar siz basarmissiniz taktir ederim fakat 5 parmağın 5 i bir değil isterdimki konusu açılan kız da gelsin yazsın buraya .Bazen bilinmiyor kimde ne fırtınalar var bir şekilde yol göstermek biraz daha fazla destek olmak gerekiyor .İnsan kaybetmeden önce her yolu denemek gerekiyorki basarsın hayatını inşaa edebilsin .Çünkü dönüp dolaşıp gene aileye dokunur ucuOkuyyp adam gibi bir okul kazanabilirdi mesela , ben güzide bir devlet okulu mezunuyum mütevazi ailelerden gelen, az bütçeyle okuyan çok sayıda çocuk vqrdı. Okumak isteyen okuyor. Canını dişine takıp ODTÜ, Boğaziçi kazananlar gayet kslıyor yurtta onların canı yok mu?? Anne olsam okumaya niyeti olnayan çocuğa 500bin değil 1 tl kiymam. Genç dediğin önce kendisi gele evini insa etmeye hevesli 9lmalı.
İyi de konu sahibinin babası okuyani okutuyor zaten. Konu sahibi çalışkanmis ona evini tutmuş. Bu çocuk da ortalama biri olsaydı onun da kendini kurtarana kadar her ihtiyacını görürdü.Valla linç ederseniz edin beğenmezseniz de beğenmeyin ne kadar para varsa o kadar çocuk yapılmalı madem babanın bütçesi tek çocuğa göreymis aile planlamasını o şekilde yapsaymis kimse bebek kalmiyor diyelim normal üniversite olmadı özele gitme imkanı yok bu genç ne yapacak sonra dönüp dolaşıp gene aileye dönecek .Yani tamam çalışsin bilmemne de koşullar da ortada yani .Fikrim bu benim
Valla bilemiyorum içlerinde birşeyler yaşıyorlar bende terapi aldiriyorum bizim için öyle böyle olmalı dediğimiz şeyler onlarda dağ olabiliyor gençler belki gelecek kaygısı korkusunda benimkide iyi okul kazanamazsam ya param olmazsa çok kazanmak istiyorum şuralarda yaşamak bu ülkelere gitmek istiyorum kaygısıyla boğuşuyor.Hakli olduğunuz yerler var birşey diyemem ben genede desteklerdim peşini bırakmazdim .Mezun olana kadar ondan sonrasını bilemiyorum.İyi de konu sahibinin babası okuyani okutuyor zaten. Konu sahibi çalışkanmis ona evini tutmuş. Bu çocuk da ortalama biri olsaydı onun da kendini kurtarana kadar her ihtiyacını görürdü.
Bu kardeş 2 kere sınava girmiş muhtemelen 20 yaşında. 20 yaşında biri artık kendi geleceğini planlayabilmeli. Üniversiteye gönderin demiş ona da göndermiş. Ne yapsın anne babalar çocuk yaptım diye 20 yaşından sonra da her şeyi karşılamalı mi. Ki bu cocugu sizin yüzünüzden demesin istediği özel uni'ye de göndermiş adam.
Hayırlı olmayan çocuk olursa tek çocuk da olsa ailenin parası yetmez. Harcamanın ihtiyacın sınırı yok.
Bana ünide ev tutuldu istanbulda, tek kaldım hem de. Ama o zamanlar ekonomi kötü değildi kiralar uçmamıştı babam gençti işleri iyi gidiyordu. Ben türkiyenin en iyi devlet ünilerinden birinde okuyordum derece yapmıştım yani.
Kardeşime yapılan üzülerek söylüyorum asla değmeyecek bir harcama. Ama evlat seçiyorum gibi görünmesin dedi babam.
Bir de neden şehirdışı ona açıklık getireyim. Kardeşim ailemle aynı şehirde okusaydı hiçbir olgunluk kazanmazdı okula bile annem kaldırırdı paşalar gibi yiyip içerdi. Hiç değilse gitsin orda 3 kişiyle eşek gibi oda paylaşıp alarmını kurup derse gitmeyi ne yiyeceğini öğrenmek zorunda.
Katılıyorum, kızımın staj yaptığı okulda bir öğretmen kızımız vardı, orta gelirli bir ailenin 5 kızından biriydi, meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitirmiş üniversiteyi de aynı bölümden devam etmek istemiş, sınava ilk girdiği sene puanı tutmamış, 2,3,4 derken ne yapmış etmiş 5. kez girdiği sınavda bölümü tutturmuş, okumuş okul öncesi öğretmeni olmuş, evlenip bebeği olunca bebeğine hayırlı olsuna gitmiştik o zaman anlatmıştı hikayesini, ailemin durumu ortadaydı, ben hayatımı kazanmak zorundaydım, hem çalıştım hem okudum geç oldu ama sonunda öğretmen oldum demişti, hayaliymiş başarmak için çabalamış o arada hiç durmamış ailesine yük olmamak için çalışıp eve de katkı sağlamış.Okuyyp adam gibi bir okul kazanabilirdi mesela , ben güzide bir devlet okulu mezunuyum mütevazi ailelerden gelen, az bütçeyle okuyan çok sayıda çocuk vqrdı. Okumak isteyen okuyor. Canını dişine takıp ODTÜ, Boğaziçi kazananlar gayet kalıyor yurtta onların canı yok mu?? Anne olsam okumaya niyeti olnayan çocuğa 500bin değil 1 tl koymam. Genç dediğin önce kendisi gele evini insa etmeye hevesli olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?