Kardeşim üniye gitti aylık para istiyor

Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
Zorlayamıyorum o yüzden ama haklısınız
Af buyurun ama okumaya çalışmaya gönlü olmayanın hep bir bahanesi vardır zaten, tamam maddi imkanlar dahilinde herkes çocuğuna elinden geleni yapsın ama okuyanların hepsi de maddi imkanları olan ailelerin bir su bardağını bile kaldırmayan çocuklarından oluşmuyor, 8 çocuklu ailenin oğlu Nobel ödüllü Aziz Sancar, babasına ben çalışamam baba dememiştir bence.

İnsanın içinde azim olacak, o yoksa milyonlar dökün bir özel okuldan öbürüne gönderin, her türlü konforu sağlayın yine bahane bulur yine suçlar.

Bir komşum ki maddi imkanları hiç de mükemmel değildi ama yeter ki çocukları okusun diye kadın kaç işte birden çalışıyordu, kızı süper okuyordu ama oğlu akıllı bir çocuk olmasına rağmen aklı fikri haytalıktaydı, vallahi çocuk demedi hayatı anlasın diye işe soktu ki bacak kadar çocuktu, hayat dersi gibi oldu okuyup meslek edinmenin kıymetini anladı, Hacettepe yazılım mühendisliğini kazandı bitirdi, kariyer olarak gayet güzel bir yere geldi.

Açıkçası gönlünüzden geliyorsa gönderebilirsiniz ama illa da düzenli bir harçlık olması ya da sizi zorlaması da gerekmiyor.

Ben maddi olarak rahat olduğum zamanlarda, kardeşime harçlık atıyorum ama kendime öyle görev edinmedim.

Kardeşinizin kredi kartı varsa, kartını da patlatabilir. Biz yaşadık bunu... Harçlık göndermek yerine o güne de para ayırabilirsiniz. O gün gelirse, mutlaka kapınız çalınır.

İstanbul'da 5 binle geçinmek imkansız gibi bence. Kyk yurdunda kalmıyorsa özel yurtların birçoğunda yemek dahil değil, genelinde mutfak var. Özelde burssuz okuyan bir öğrenciye KYK çıkma ihtimali de düşük. Kyk kredisi alıyor mu? Alsa bile 8 bin de çok düşük kalıyor İstanbul için. Okuduğu bölüm çalışmasına zaman veriyorsa çalışmalı ama yoksa siz de biraz yardımcı olabilirsiniz bence. İstanbul'da okuyan hiçbir arkadaşım 20bin+kyknın altında bir para almıyor. Kardeşimiz toplam 10 bin alsa bile sigara alkol olmadan ucu ucuna geçinir diye düşünüyorum.

Senin yerinde olsam bu şımarık kıza beş kuruş bile göndermem

Bu ne cüret , hem düzgün çalışmıyor , kıytırık bi bölümü bile özel üni de okuyor. Hem babanı anneni zora sokuyor üstüne üstlük bir de sigara alkol mü kullanıyor paşazade hazretleri. 2 yıl sonra ne yapacak , acaba bu emekler nereye gidecekmiş ? Hiç okumasa da o parayla iş kursa bile en azından işi olurdu. Saçma sapan işler. Ben olsam para göndermem hem burnu sürtsün diye hem de ne gerek var yani. Hani güzel bir bölüm okusa gayret etse tamam da boş boş gezmeye gitsin. O 5 bin tl bile ona fazla. Bu tipler hiç bişeyi haketmiyor ya. Ailesine acımayan öğrencileri hiç sevmem. Bari insan biraz ders çalışır. Bırak işe gitsin çalışsın da gerçek hayat neymiş öğrensin küçük hanım belli sigarayı alkolü azaltır

İki evladım var büyük konuşmak için yazmadım kız kardeşiniz zorluk görünce düzelecek gibi durmuyor ve destek veren bir ailesi var o yüzden dedim. İnşallah değişir hayatınız daha kolay olur.

İstanbul'da ayda 5000 TL ile nasıl gecinecek? İmkansız. Yol parası bile Allah bilir ne kadardır?

Sonra benim adım kıskandı göndertmediye mi çıksaydı

Biraz kardeşiniz de düşünsün bence...
Babanızın durumunu sadece siz görmüyorsunuzdur, alkolünden sigarasından fedakarlık yapsın. Part time çalışabilir mesela bu yolu bir denesin...
Size gelince göndermek zorunda değilsiniz, tüm aileyi manipüle edip kendi isteklerine döndürmüş resmen.

Sigara,alkol dediniz bunları kullanan insan bırakın kendi ne yapıyorsa yapsın. Yani kısacası ziftin pekini neyse. Göndermek zorunda değilsiniz. Eğer başarılı bir öğrenci olsaydı destek olun derdim ama sorunlu bir bireye yardım etmek zorunda değilsiniz sadece kardeşiniz diye...

Ortada kıskanılacak bişey yok ki daha çok acınası bir durum var
Bırakın kim ne düşünürse düşünsün,okumaya istekli olmayan birini zorla borç harç özel okulda okutmak daha mı mantıklı???

Evet de psikolojisi bozuk sorumsuz ve özdeğer duygusu sıfır bir çocuktan bahsediyoruz ablam yüzünden göndermediler beni bile diyebilirdi. Okumaya istekli değildim zaten hak etmiyordum mu diyecekti? Bu bilinçte bi çocuk olsa şu konuyu açmak zorunda kalmazdım zaten

Neden kendimi ortaya atayım kötü polis olayım? 500bin benden çıkmayacak arabamı satan da ben değilim

Ohoooo sigarasi alkolü abzhfa bi zahmet çalışacak o zaman, pek bi faydasız gibi

Yerinizde olsam göndermem, cidden kendi kardeşim olsa göndermem, faydasız insana yardım etmem ben.

Ucundan kıyısından bi yerinden tutulsa, destek olunur da, bunun nesine?

Ohoooo sigarasi alkolü abzhfa bi zahmet çalışacak o zaman, pek bi faydasız gibi

Yerinizde olsam göndermem, cidden kendi kardeşim olsa göndermem, faydasız insana yardım etmem ben.

Dün mesela date’e çıkmış bi çocukla bira içmeye gitmişler. Bi bira istanbul cihangirde ne kadardır?

Yani gitmesin gezmesin görmesin demiyorum ama ben istanbula gittiğimde ilk yıl dolmabahçe sultanahmet falan geziyodum bu daha ikinci günden taksime pub’a koşmuş. Asla benim zamanımdaki gibi değil gençlik

Parasi yoksa, ailesi o para için ac kalacaksa, gitmesin, gezmesin, görmesin derim ben ya, okumakla alakasi yok zaten bu tiplerin de evlat iste atsan atılmıyor, satsan satilmiyor...

Annesine babasına merhameti de yok belli ki, bu kadar zorlanıyorlar ben de bi çabalayim vs, bu karakterdir mesela, gençtir düşünemiyor diye geçiştirmem bunu.

Siz de kendi hayatınıza bakın, isterse babanıza yardım edersiniz ama direkt kardeşe para yollamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…