Af buyurun ama okumaya çalışmaya gönlü olmayanın hep bir bahanesi vardır zaten, tamam maddi imkanlar dahilinde herkes çocuğuna elinden geleni yapsın ama okuyanların hepsi de maddi imkanları olan ailelerin bir su bardağını bile kaldırmayan çocuklarından oluşmuyor, 8 çocuklu ailenin oğlu Nobel ödüllü Aziz Sancar, babasına ben çalışamam baba dememiştir bence.Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
Zorlayamıyorum o yüzden ama haklısınız
Senin yerinde olsam bu şımarık kıza beş kuruş bile göndermemBuraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
İki evladım var büyük konuşmak için yazmadım kız kardeşiniz zorluk görünce düzelecek gibi durmuyor ve destek veren bir ailesi var o yüzden dedim. İnşallah değişir hayatınız daha kolay olur.Allah size hayırlı evlat versin de evladınız böyle çıkınca her yolu deniyorsunuz
Evde adam olmayacaktı kendi tabağını bile kaldırmıyordu. Hiç değilse dışarda nazını kimse çekmediğini görecek
Beş bin verebilecek anne babanın 500 binlik okula göndermesi de ayrı rezalet .İstanbul'da ayda 5000 TL ile nasıl gecinecek? İmkansız. Yol parası bile Allah bilir ne kadardır?
Bu kız herkesin içini şişirdı. Neden babanızı ikna etmediniz. Yanlış düşünüyorsun. Ben devlet okulunda derece ile girdim. Burda ayrım yok. O da devlet okuluna derece ile girerse ilk önce ben destek olurum demediniz. Beni dinlemediler demeyin.
Biraz kardeşiniz de düşünsün bence...Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Sigara,alkol dediniz bunları kullanan insan bırakın kendi ne yapıyorsa yapsın. Yani kısacası ziftin pekini neyse. Göndermek zorunda değilsiniz. Eğer başarılı bir öğrenci olsaydı destek olun derdim ama sorunlu bir bireye yardım etmek zorunda değilsiniz sadece kardeşiniz diye...Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ortada kıskanılacak bişey yok ki daha çok acınası bir durum varSonra benim adım kıskandı göndertmediye mi çıksaydı
Bırakın kim ne düşünürse düşünsün,okumaya istekli olmayan birini zorla borç harç özel okulda okutmak daha mı mantıklı???Sonra benim adım kıskandı göndertmediye mi çıksaydı
Ortada kıskanılacak bişey yok ki daha çok acınası bir durum var
Bırakın kim ne düşünürse düşünsün,okumaya istekli olmayan birini zorla borç harç özel okulda okutmak daha mı mantıklı???
Beş bin verebilecek anne babanın 500 binlik okula göndermesi de ayrı rezalet .
Ohoooo sigarasi alkolü abzhfa bi zahmet çalışacak o zaman, pek bi faydasız gibi
Yerinizde olsam göndermem, cidden kendi kardeşim olsa göndermem, faydasız insana yardım etmem ben.
Parasi yoksa, ailesi o para için ac kalacaksa, gitmesin, gezmesin, görmesin derim ben ya, okumakla alakasi yok zaten bu tiplerin de evlat iste atsan atılmıyor, satsan satilmiyor...Dün mesela date’e çıkmış bi çocukla bira içmeye gitmişler. Bi bira istanbul cihangirde ne kadardır?
Yani gitmesin gezmesin görmesin demiyorum ama ben istanbula gittiğimde ilk yıl dolmabahçe sultanahmet falan geziyodum bu daha ikinci günden taksime pub’a koşmuş. Asla benim zamanımdaki gibi değil gençlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?