Kardeşim üniye gitti aylık para istiyor

part time bir işe giremiyor mu allah allah ? siz onun sigarasıydı alkolüydü ödemek zorunda mısınız? bu kadar ailesine baskı yapan birinden ne bekliyorsunuz ben anlamıyorum lütfen sınır koyun ve dile getirin. Sürekli para gönderemeyeceğinizi acil birşey olmadıkça istememesi gerektiğini söyleyin. Ve bir işe girmesi gerektiğini hep böyle olmayacağını söyleyin. Paşa paşa bir işe girer. En azından asgari maaş tarzı bir para alsa bile yeterlidir ya. Daha az bile olsa yeter eminim öğrenci çünkü bir ev geçindirmiyor. Çok nankörce bir yaklaşım da bulunuyor kardeşiniz.

Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
Zorlayamıyorum o yüzden ama haklısınız

Valla konudaki kıza ablası her ay o parayı versin demiyorum ben fakat iîs bulmayacak yada ailesinin verdiği para ile gecinemeyecekse ya o parayı bir şekilde bulmak için yan yollara saparsa böyle olur böyle olacak demiyorum genede ortam arkadaslar çok bilinçli değilse parayı bulmak anlamında ne yapacak yani bunlarda var umarım kendisi durumu farkeder de bu şansı olgunlaşmak için kullanır çünkü şartlar zorlanmış zorlanabildigi kadar .İşte bazen kardeş bile olsa aynı fikir yada aynı çalışkanlık sorumluluk gozlenmiyor iki çocukta .Ailenin işi zor bu durumda.Umarim bir an önce kendisine verilen şansı farkeder ve kendini yetiştirmek anlamında daha iyi bir hale gelir .İyi olsun yani .Sonuçta kendisine para göndermeyi düşünen ve buna hiçbir mecburiyeti olmayan bir ablasının olması bile bir şans .Belki buradan bakmayı öğrenir bir gün

Böyle yorumlara inanılmaz sinir oluyorum
Babanın bütçesi tek çocuğa göreymiş aile planlamasını öyle yapsaymış. Özür dileriz babam 20 yıl önce işleri iyi giderken her şey yolundayken türkiyenin sürükleneceği ekonomik çukuru öngöremeyip ikinci çocuk yaptığı için.

Ki şu anki bütçesine rağmen en kötü arabamı satıp okutucam diyor adam zaten daha napsın?

siz bu durumdayken bir de kardeşinizi düşünmek zorunda değilsiniz.

Olursanız olun bu konu için geçerli olmasada çoğu konu için geçerli bu konuyu ayrıntılı okuyunca evet ilgisi yok fakat belli ekonomide 3 5 çocuk yapmak saçmalık olan onlara oluyor sizin sinirin onlarada faydası olmuyor

Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
babanda hem okuyup hem iyi puan alanlar nasıl yapıyor desin? Ayrıca sigara içkiye para harcayacağına çalışkan birinden ders alsaydında diyebilir. Ona onun gibi davranın.

Bu konu için geçerli olmadığı için buraya yazmanızın bana bi faydası yok konu sahibi olarak söylüyorum

Söylediğinize katılıyorum buradaki herkes de aynı şeyi düşünüyordur zaten de ee

Bu arada benim bir tanıdığım da kardeşlerine ev tuttu ev eşyalarını aldı para gönderdi derslerine rahat çalışsınlar, yurtta rahat değiller diye sonunda gönderecek tabi abim o benim dediler. Kardesi de okulu bitiremedi. Daha da bana şu yapılmadı bu yapılmadı deyip duruyordu.

siz nişanlısınız evlenmek üzeresiniz

aileniz size düğün için belli bir bütçe ayırdı mı? o parayı kullanabilecek misiniz? yoksa bu özel okul meselesi çıkınca tamamen kendiniz mi üstleneceksiniz düğün masrafınızı,?

Sizin buyuk cocugunuz mu var
Ben yorumlarınızdan 23-24 yasinda oldugunuzu dusunmustum hep. Ben şok.

Sizin buyuk cocugunuz mu var
Ben yorumlarınızdan 23-24 yasinda oldugunuzu dusunmustum hep. Ben şok.
İltifatmi dalgamı anlamadım çok büyük değil yahu çocuğum çok da küçük değil yaşımda öyle çok geç değil çok erken değil bu konuya yemin ettim bakmıyorum sevdiğim üye adını gördüm cevap vereyim dedim biraz hassas bu aralar benim genç kızım bende öyle neyse Bu konuyu gozardi yaptım başka konuda görüşürüz.

Ben kardeşime her ay yolluyorum. Ama benim kardeşim kültürlü , terbiyeli bir çocuk. Severek gönderiyorum. Ama bu tarz kardeşe göndermem ynai. Anne babama da resti çekerim saçmaladı biz sonucuna katlanin diye
Göndermeniz de kötü olacaksınız ayrıca bari para vermeyip kötü olun
Yazın calisabilirdi. Benim kardeşim yazın üç ay çalıştı para biriktirdi. Şimdi okul zamanı onu kullanacak. Önceki sene baktı her istediğini alamadı. Bu sene bu nedenle çalıştı. Az bı zorluk görüp ihtiyaç hissedecek bu seneki karakteri gelişsin .

Yok estağfurullah dalga falan degil. Sadece genel olarak yorumlarinizi okuyunca 20lerin basindasiniz gibi gelmişti, sasirdim sadece. Herhangi bir art niyetle yazmadim yani.

Gercekten size yaptilarsa ona da yapmalarini anlarim en nihayetinde isi gucu olsun istiyorlar. 5 bin tl babaniz veriyor birde aylik devletin bursundan aliyorsa birsekilde gecinebilir ama biraz zor

Yok estağfurullah dalga falan degil. Sadece genel olarak yorumlarinizi okuyunca 20lerin basindasiniz gibi gelmişti, sasirdim sadece. Herhangi bir art niyetle yazmadim yani.
Gamlı baykuş değil Umut doluyum belki ondandır bazilarida 60 gibi yazıyorsun demişti her insanın kendi düşncesini teşekkür ederim bu arada bende iyi olarak anladim etrafimfakiler de der sen hiç yaşlanmayacaksin diye bazen kırıcı yada yanlış yazsam yada yanlış anlasam ve yanlış yorum yapsam bile insan gibi söylenirse hatami anlama huyum empati huyum var çok şükür ondandır belki hayatın başında pozitif çok genç algilanmam.çünkü belli yaşta insanlar bazıları belli fikirlerde takılı alaycı kalabiliyor guncellenmek şart .

Hangi bölümü yazdı. Yanı aılen sorumlu sen deıl. Nıce gençler var hem calısıp hem okuyan. Hem ayranım dokulmesın hem belım bukulmesın. Valla ne guzel

Kız memurum ev aldım kredı cektım başka, sehırdede kıradayım hem kredı hem kıra hemde borç ödüyor aylık 5 bın kalmıyor bana elımde kalanla idare etmeye calısıom

Alkolünü sigarasınıda kendi karşılasın bir zahmet.Ton balığı 200 lira iyisi neye vermiş 900.Part time calışabilir ögrenciyken hepimiz yaptık birşeyler.Aç kalmayacak kadar harçlık verin gerisine karışmayın yetinmeyi bilsin yettiremiyorsada çalışmanın para kazanmanın zorluğunu ögrensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…