part time bir işe giremiyor mu allah allah ? siz onun sigarasıydı alkolüydü ödemek zorunda mısınız? bu kadar ailesine baskı yapan birinden ne bekliyorsunuz ben anlamıyorum lütfen sınır koyun ve dile getirin. Sürekli para gönderemeyeceğinizi acil birşey olmadıkça istememesi gerektiğini söyleyin. Ve bir işe girmesi gerektiğini hep böyle olmayacağını söyleyin. Paşa paşa bir işe girer. En azından asgari maaş tarzı bir para alsa bile yeterlidir ya. Daha az bile olsa yeter eminim öğrenci çünkü bir ev geçindirmiyor. Çok nankörce bir yaklaşım da bulunuyor kardeşiniz.Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
part time bir işe giremiyor mu allah allah ? siz onun sigarasıydı alkolüydü ödemek zorunda mısınız? bu kadar ailesine baskı yapan birinden ne bekliyorsunuz ben anlamıyorum lütfen sınır koyun ve dile getirin. Sürekli para gönderemeyeceğinizi acil birşey olmadıkça istememesi gerektiğini söyleyin. Ve bir işe girmesi gerektiğini hep böyle olmayacağını söyleyin. Paşa paşa bir işe girer. En azından asgari maaş tarzı bir para alsa bile yeterlidir ya. Daha az bile olsa yeter eminim öğrenci çünkü bir ev geçindirmiyor. Çok nankörce bir yaklaşım da bulunuyor kardeşiniz.
Valla linç ederseniz edin beğenmezseniz de beğenmeyin ne kadar para varsa o kadar çocuk yapılmalı madem babanın bütçesi tek çocuğa göreymis aile planlamasını o şekilde yapsaymis kimse bebek kalmiyor diyelim normal üniversite olmadı özele gitme imkanı yok bu genç ne yapacak sonra dönüp dolaşıp gene aileye dönecek .Yani tamam çalışsin bilmemne de koşullar da ortada yani .Fikrim bu benim
siz bu durumdayken bir de kardeşinizi düşünmek zorunda değilsiniz.Gelirimi artırma yolları arayamıyorum çünkü daha kalıcı oturum iznim yok. Oturum iznim bana sponsor olan şirkete bağlı daha 1-2 yıl daha bunlarla takılmak zorundayım.
Ev kiraları korkunç, almanyadaki yine iyi kalıyor. 1+1 eve maaşımızım yarısı kira veriyoruz nişanlımla.
Allahtan yakında terfi bekliyorum ama yine çok çok artmayacak
Olursanız olun bu konu için geçerli olmasada çoğu konu için geçerli bu konuyu ayrıntılı okuyunca evet ilgisi yok fakat belli ekonomide 3 5 çocuk yapmak saçmalık olan onlara oluyor sizin sinirin onlarada faydası olmuyorBöyle yorumlara inanılmaz sinir oluyorum
Babanın bütçesi tek çocuğa göreymiş aile planlamasını öyle yapsaymış. Özür dileriz babam 20 yıl önce işleri iyi giderken her şey yolundayken türkiyenin sürükleneceği ekonomik çukuru öngöremeyip ikinci çocuk yaptığı için.
Ki şu anki bütçesine rağmen en kötü arabamı satıp okutucam diyor adam zaten daha napsın?
babanda hem okuyup hem iyi puan alanlar nasıl yapıyor desin? Ayrıca sigara içkiye para harcayacağına çalışkan birinden ders alsaydında diyebilir. Ona onun gibi davranın.Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
Zorlayamıyorum o yüzden ama haklısınız
Bu konu için geçerli olmadığı için buraya yazmanızın bana bi faydası yok konu sahibi olarak söylüyorumOlursanız olun bu konu için geçerli olmasada çoğu konu için geçerli bu konuyu ayrıntılı okuyunca evet ilgisi yok fakat belli ekonomide 3 5 çocuk yapmak saçmalık olan onlara oluyor sizin sinirin onlarada faydası olmuyor
Sizin buyuk cocugunuz mu varValla bilemiyorum içlerinde birşeyler yaşıyorlar bende terapi aldiriyorum bizim için öyle böyle olmalı dediğimiz şeyler onlarda dağ olabiliyor gençler belki gelecek kaygısı korkusunda benimkide iyi okul kazanamazsam ya param olmazsa çok kazanmak istiyorum şuralarda yaşamak bu ülkelere gitmek istiyorum kaygısıyla boğuşuyor.Hakli olduğunuz yerler var birşey diyemem ben genede desteklerdim peşini bırakmazdim .Mezun olana kadar ondan sonrasını bilemiyorum.
İltifatmi dalgamı anlamadım çok büyük değil yahu çocuğum çok da küçük değil yaşımda öyle çok geç değil çok erken değil bu konuya yemin ettim bakmıyorum sevdiğim üye adını gördüm cevap vereyim dedim biraz hassas bu aralar benim genç kızım bende öyle neyse Bu konuyu gozardi yaptım başka konuda görüşürüz.Sizin buyuk cocugunuz mu var
Ben yorumlarınızdan 23-24 yasinda oldugunuzu dusunmustum hep. Ben şok.
Göndermeniz de kötü olacaksınız ayrıca bari para vermeyip kötü olunBen kardeşime her ay yolluyorum. Ama benim kardeşim kültürlü , terbiyeli bir çocuk. Severek gönderiyorum. Ama bu tarz kardeşe göndermem ynai. Anne babama da resti çekerim saçmaladı biz sonucuna katlanin diye
Yazın calisabilirdi. Benim kardeşim yazın üç ay çalıştı para biriktirdi. Şimdi okul zamanı onu kullanacak. Önceki sene baktı her istediğini alamadı. Bu sene bu nedenle çalıştı. Az bı zorluk görüp ihtiyaç hissedecek bu seneki karakteri gelişsin .Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
Zorlayamıyorum o yüzden ama haklısınız
Yok estağfurullah dalga falan degil. Sadece genel olarak yorumlarinizi okuyunca 20lerin basindasiniz gibi gelmişti, sasirdim sadece. Herhangi bir art niyetle yazmadim yani.İltifatmi dalgamı anlamadım çok büyük değil yahu çocuğum çok da küçük değil yaşımda öyle çok geç değil çok erken değil bu konuya yemin ettim bakmıyorum sevdiğim üye adını gördüm cevap vereyim dedim biraz hassas bu aralar benim genç kızım bende öyle neyse Bu konuyu gozardi yaptım başka konuda görüşürüz.
Gamlı baykuş değilYok estağfurullah dalga falan degil. Sadece genel olarak yorumlarinizi okuyunca 20lerin basindasiniz gibi gelmişti, sasirdim sadece. Herhangi bir art niyetle yazmadim yani.
Hangi bölümü yazdı. Yanı aılen sorumlu sen deıl. Nıce gençler var hem calısıp hem okuyan. Hem ayranım dokulmesın hem belım bukulmesın. Valla ne guzelBuraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?