Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Yokluğu bu kadar üzen şeyin varlığı da çok mutluluk veriyordur heralde. Mutluluğunu doya doya yaşamalı tabi ki kardeşiniz. Siz de teyze oluyorsunuz siz de en az onun kadar mutlu olmalısınız. Duyar kasıcam diye hayatını yaşayamayan insana üzülürüm. Siz alınganlık yapıyorsunuz.

Peki şöyle mi yapsaydı? Bebek için Yeni bir grup kurup sizi almasaydı, diğer herkesi koysaydı. Siz daha mı mutlu olacaktınız? İlla paylaşacak. Ben de evlenirken arkadaş grubuma tencere tava atardım. Sadece birisi o kadar sinir olmıs ki. Kendisi benden büyüktü ve evlenememişti. Gereksiz yere çok büyük bir kavga öıkardı ve benimle bir daha konuşmadı. Sonra duydum ki o grupta kim evlendiyse yA da nişanlısı varsa aynı şeyi yapmış. Böylesi daha iyi olmuyor emin olun. Asla birileri üzülsün diye yapmıyoruz ki. Mutluluğu paylaşmak güzeldir. Peki yarın sizin evladınız olunca o da bunlwrı aynen yapıp size karşılık verse ne yapacaksınız? Artık evladım var dünya yansa önemli değil mi diyeceksiniz? Kendinizi bu kadar doldurmayın, bu kadar üzmeyin

Ates düştüğü yeri yakar diye boşuna demiyorlar..
Eskiden atalarimiz bile empati yaparmış bu günlerde insandan çok gösterişe sosyal medyaya önem veriliyor..
Benim bebeğim olsaydı paylaşmayacaktım yemin ettim.. bakın ben yıllardır neler çekiyorum bir ben bilirim bir de ALLAH...
Ameliyatlar.. negatif ile sonuçlanan tüp bebek denemeleri... o kadar sıkıntı zorluğu cekipte ellerinin boş kalması ayrı bişey..
Bunu başka şeylerle kıyaslamak ne kadar saçma gerçekten... bu kadar mı empati yoksunu oldu bu dünya... Ben demiyorum ki paylaşmasın.. paylaşsın ama hergün başka bişey le geliyor daha 5 aylık bebek hergün farklı zıbın la geliyor...
Sonrada ayyy minigimmm minigimmm neler neler yazıyor... sadece azıcık empati birazcık...

Bizde de benzer bir durum oldu, bende ilk başta çok bocaladim nasıl davranmam gerektiği konusunda.

Ablam 40 i geçkin, ama onun bir çocuğu var, ikincisi nasip olmadı, yaklaşık bir senedir istiyor, inşallah olur 🙏

Bense şimdi paylasamasam benden gizleniyor, sakiniyor diyecek, üzülecek diye korktum.
Sonra paylassam gözüme sokuyor diyecek diye...

Ama baktım kendisi benimle takip ediyor, kontrollere gelmek istiyor, benden fazla duygulaniyor, bende arada bebekle ilgili şeyler paylaşıyorum.

Onun haberlerini de hep soruyorum.
Zor işler..
Ama kırılmayin, o sizin kardesiniz, artniyetli yaptığını sanmıyorum.
O da bocaliyordur.

Ben paylaşmasın demiyorum..
Her gün ya bebeğin kıyafetini ya oyuncağını sürekli biseyler le geliyor.. yazdıkları da ayyy küçücük elleri olacak minicik ayaklarını yerim..
Çok tatlı kıyafetler... neler neler.. ben çok bir şey istemiyorum ki azıcık empati birazcık lütfen.. bakın benim ameliyat geçmişim tüp bebek geçmişim var sadece yaşayan anlar yaşayan bilir.. o bebeği oraya koyuyorlarda ben kucağıma bile alamıyorum..

Farkında değildir sizin düşüncelerinizin teyzesi olarak mutluluğunu paylaştığınızi sizinde mutlu okuduğunuzu sanıyordur siz çok yıpranmış sınız zor yollardan geç misin iz ama aileniz de hakli kardeşiniz de onların evladı oda torun gizli saklı sevinemezler ki hem o kızda ilk kez anne oluyor size sezdirmeyecegim diye heyecanını yaşayıp paylaşamasın mi ailesiyle

Her gün ya bebeğin kıyafetini ya oyuncağını sürekli biseyler le geliyor.. yazdıkları da ayyy küçücük elleri olacak minicik ayaklarını yerim..
Çok tatlı kıyafetler... neler neler.. ben çok bir şey istemiyorum ki azıcık empati birazcık lütfen.. bakın benim ameliyat geçmişim tüp bebek geçmişim var sadece yaşayan anlar yaşayan bilir.. o bebeği oraya koyuyorlarda ben kucağıma bile alamıyorum..
Hem siz de düşünüp mutlu olmuyor musunuz yeğeniniz sonuçta aslında bunlar normal her hamile kadının söyleyeceği şeyler ama size çok dokunmuş

Konu sahibini cidden anlamamissiniz. O hic foto atmasın sevincini paylaşmasın demiyo ki her gun atmasından hakli olarak cok etkileniyor. Belki kötü niyetli değil kardesi ama düşünmesi lazim..

Ayrı whatsapp grubu kursalar, sizden saklasalr da bozulacaksınız. Eski tüm konularınızı biliyorum. Genelde herkese kırılıyorsunuz. Saklasalar nazarım değer diyr sakladılar ben fesat değilim diyorsunuz, anlatsalar nispet diyorsunuz.
Haftalık kota belirleyin madem ona göre paylaşsın insanlar.
Sizce de saçma değil mi?
Siz paylaşmamayı tercih edebilirsiniz evet, ama paylaşana da bu kadar bilenmeniz hayatınızı etkilemesi gerçekten normal değil.
Herkesin hayatında eksiklikler var. Ama hayatının odağına koyup dünyaya, ailesine küsmüyor. Benim bir teyzemin çocuğu olmadı mesela, ama hepimize annelik etti. Bebeğimi o büyüttü ikinci bir nine oldu. Hala arar bana video at fotoğraf at özledim der. Aile grubuna herkes sık sık kendini çocuğunu kedisini kocasını atıyor diğerler de yorumluyor. Hiç evlenemeyen kuzenim de var, çocuğu olmayan, işi olmayan, annesini babasınk kaybeden, hali hazırda annesi kanserle mücadele eden kuzenim de var.
Evlenmeyen için evliliklerimizi saklayalım, annesi kanser olan için annelerimize sevgimizi söylemeyelim, çocuğu olmayan iççn mutlu anları saklayalım. E biz nasıl aileyiz? Mutluluk ve üzüntülerde birarada olup paylaştığımız için aileyz biz.
Çok hassaslıl bekliyorsunuz.
Kendinizi de yoruyorsunu çevrenizi de

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
8 aylık bebegim var 3.5 sene sonra kavustum
Sizi cok iyi anlıyorm
Kardesimin 2 cocugu var,biri 5 biri 2 yasında ufaklıktan sonra hamile kaldım ama o ilk büyük olan kendi cocugumdu sanki
Bebek icin ıgrasırken ona sıgındım
Cok iyi geldi
Hala bende yeri ayrıdır,büyük kızım derim
Yani kendinizinmis gibi görürseniz isler kolaylasır.
Rabbim tez zamanda dualarınızı kabul etsin insallah🙏🏻

Bence ailenizde ve kardeşinizde problem var. Eğer benim ablamın bebeği olamasaydı ve ben hamile kalsaydım onun üzüleceğinşz düşünerek asla böyle abartı şeyler patlamadım ki ben de şu anda hamileyim ve aile grubumuz var herkesin bebeği olmasına rağmen yine de dakka başı bir şey atmıyorum ilk bebelerimde de atmamıştım insanın bazen sevşnicşnş mutluluğunu içinde yaşaması gerek. Eğer bizde öyle bir şey okusaydı annem babam kızım ablan bu konuda hassas öyle çok paylaşım yapma derdi.

Anlıyorum canım, nispet için mi yapıyor peki sence, böyle düşünüyorsan zaten hiç görüşme ablanla daha iyi.
Bende kürtaj olmuştum ablam adım adım bebek denemelerini anlatırdı, zerre kötülük üzüntü hissetmedim, nasip bunlar, şimdi de ben aynısını yaşıyorum.

Ama sen bana nispet yapıyor diyorsan o ayrı, onu sen bilirsin tabi....

Nispet mi yapiyor sizce?yani kotu niyet mi yoksa dusunemediginden mi?bu arada kotu birsey soylemek istemiyorum ama hic cocugunuz olmayabilir nasip kismet kader ya da dogal durum ne derseniz diyin yani kardeslerinizin 3 cocugu olabilir siz bir cocuk sahibi olamamisken. Ya da cocugunuz engelli olabilir erken dogum vs vs. Hic kimseyle hayatinizi kiyaslamamak ve icinizi ferah tutmak eniyisi. Dua edin olacagi varsa olur

Ablam her zaman evlenmek ve çocuk sahibi olmak isteyen birisi idi. Düğünlerimiz arasında çok kısa süreler vardı. O evlendi ben düğün hazırlıkları yaparken balayının hemen akabinde sorunları oldu ve boşandı. Ben de bu süreçte evlendim. Evimi düzenlerken tek başımaydım, kına gecem de yine onun sorunları sebebiyle sıkıntı yaşadım düğün günüm keza yine... Asla hiç bir şeyin tadını bırakmadılar. Yapayalnız kaldım. Eşimle ben dahası yok. Balayına bile onun sorunları ile ilgili konuştuk. İnsan hakikaten anının tadını yaşamak istiyor. Biraz bencil olmak istiyoruz çok mutlu olduğumuzda yada çok üzüldüğümüzde..

Henüz bebek düşünmüyoruz ama olduğu zaman nasıl söyleyeceğim diye düşünüyorum. O kadar büyük dert içimde. Çünkü sevinmesinin yanı sıra ne kadar içerleneceğini biliyorum.

Ancak ikinizin de kendine göre duyguları var, iki tarafta yok sayılmadan bu duygular ifade edilmeli.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim yorumlar için.. burda tek anlatmak istediğim tabiki mutlu olabilir paylaşabilir.. sadece biraz empati bekliyorum Zor mu yani gerçekten..
Hergün hergün paylaşılmaz lütfen...
Tabiki arada paylaşabilirsin ona diyecek lafim yok.. her gün başka bir foto ile geliyor gruba ve hepsi alkış tutar gibi yorum yapıyor..
Kimse düşünmüyor bu kadın neler yaşadı yıllarca.. ben olsam bu kadar acımasız olmazdım...
Daha çok şey var anlatamadığım tanıdık biri çıkar diye çok fazla özele girmek istemiyorum.. benim yaşadığımı bir ben bilirim bir de ALLAH... ALLAH sonumuzu hayır etsin inşallah ne diyeyim...
Insanın ailesi bile anlamıyorken başkalarına sözüm yok gerçekten...

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim yorumlar için.. burda tek anlatmak istediğim tabiki mutlu olabilir paylaşabilir.. sadece biraz empati bekliyorum Zor mu yani gerçekten..
Hergün hergün paylaşılmaz lütfen...
Tabiki arada paylaşabilirsin ona diyecek lafim yok.. her gün başka bir foto ile geliyor gruba ve hepsi alkış tutar gibi yorum yapıyor..
Kimse düşünmüyor bu kadın neler yaşadı yıllarca.. ben olsam bu kadar acımasız olmazdım...
Daha çok şey var anlatamadığım tanıdık biri çıkar diye çok fazla özele girmek istemiyorum.. benim yaşadığımı bir ben bilirim bir de ALLAH... ALLAH sonumuzu hayır etsin inşallah ne diyeyim...
Insanın ailesi bile anlamıyorken başkalarına sözüm yok gerçekten...

Ben sizi anlıyorum kıskançlık değil durum sadece beklediğiniz biraz anlayış biraz destek.. Hiç değilse köstek olmamak.
Allah size de en kısa zamanda nasip etsin en kolay şekilde..

Gruptaki diğer kişiler yorum yapıyormuş zaten neden özellikle sizin yorum yapmanız bekleniyor ki hassas durumunuzu bildikleri halde bir de yaranıza tuz basarmış gibi konuşmuşlar.Ablanızın bu kadar olaya dahil olması babanıza anlatması babanızın garip tavırları.. Konu sahibi senin tek ailen eşin bence

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
Bazen en çok aileler incitiyor insanı.sizin alıngan olmanız normal ama ailenizin sizin hislerinize yaklaşımı anormal

Sizin üzüleceğinizi düşünmesi gerekirdi. Bu da sizin hassas noktanız, gözünüze gözünüze sokmasına gerek yok.
Allah sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin size de.

Olumsuz bir şey de söylememişsiniz ki sadece sessiz kalmışsınız. Sessizliğinizi anlayıp saygı duymalıydılar. Bir de üzerinize gelmişler. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız siz de🙏

Back
X