Para sorun değil.Allah a şükür.Temizlik için kadın tutacağız.Ben 10 gün idare etsinler hastaneden sonra yanıma alacağım.Ben bakarım anneme.Sorun o değil.Daha hastaneden çıkarken hani annene bakıyordun,hani annene bakmaya gelmiyon vs.baskı yapıyorlar.bismillah demeden daha.ona cnm sıkılıyor.Yardımcı alın diyenlere hiç cevap vermemişsiniz emin olun biraz paraya kıyıp yardımcı alsanız herkes rahatlayacak
Annenizi yanınıza alın. Toparlayana kadarBabama oldukça kızgınım.3 kişi bi kadına bakamıyor.yatalak değil bişey değil.
Hakkaten şaka gibisiniz. Birde semer vurup gelini sırtında taşısın mi ? O zaman da siz rahatlar misiniz ? Yahu gelin çalışıyor gelmek zorunda değil, gelin çalışıyor yemek yapmak zorunda değil. Yemegi temizliği yapan kv, geline değil ogluna yaptı. Çocuğa da bakmış senelerce gelinin mi çocuk oğlunun ? E gelinin evine de gorumcesi yardımcı kadın tutsun. Hepsi çalıştıklarını geline akitsinlar. Ama aslında geline mi oğullarına kardeşlerine. Vallahi pes hicbirseye elini sürmüyor çalışıyorum diye bari yardımcı kadını gelin tutsun. Hani gelinin sadece adı yok oda nihayetinde o evin bir bireyi. Orada yaşıyor değil mi sanırsam.Yardımcı alın diyenlere hiç cevap vermemişsiniz emin olun biraz paraya kıyıp yardımcı alsanız herkes rahatlayacak
Bence herkese bolunmelı .Kac kardessenız aranızda paylasım yapın.İşlerınız sıkıntıysa bakıcı tutun.Allah yardımcınız olsun.Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Ne çok çıkarım yapmışsınız. Kadın torunun masraflarına evin işlerine torun bakımına her şeye ortak olmuş neredeyse. İnsana kendi annesi yapmıyor bu devirde. Annem kaynanam değil kim bana bu kadar yardımcı olsa hayatta kendimi duygusal açıdan borçlu hissederim. Görümcemi evime temizliğe çağırmak bi kenara dursun gelin olduğum için değil de insan olduğum için önce ben teklif ederim eşime ben de bakayım annenin bize bi ton hakkı geçti diye.Annesine bakmak için yardımcı tutmasını önermemle gelini sırtında taşımasının ne alakası var ama ben bu düşüncelerinizin nedenini anlıyorum.Gelin dediğin bayramda gelir temizlik yapar,hizmet eder,kaynanaya,kayınpedere yaşlandığında gelin bakar kültürünün sonuçları bunlar.Anlayın artık kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil. Kayınpeder hasta olsa gelsin damat baksın mı denecekti ? Kayınpeder vermeli yardımcının parasını,bu kadının kocası varken oğlu varken kızı varken bu ne gelin sevdası ya.
Annesine bakmak için yardımcı tutmasını önermemle gelini sırtında taşımasının ne alakası var ama ben bu düşüncelerinizin nedenini anlıyorum.Gelin dediğin bayramda gelir temizlik yapar,hizmet eder,kaynanaya,kayınpedere yaşlandığında gelin bakar kültürünün sonuçları bunlar.Anlayın artık kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil. Kayınpeder hasta olsa gelsin damat baksın mı denecekti ? Kayınpeder vermeli yardımcının parasını,bu kadının kocası varken oğlu varken kızı varken bu ne gelin sevdası ya.Hakkaten şaka gibisiniz. Birde semer vurup gelini sırtında taşısın mi ? O zaman da siz rahatlar misiniz ? Yahu gelin çalışıyor gelmek zorunda değil, gelin çalışıyor yemek yapmak zorunda değil. Yemegi temizliği yapan kv, geline değil ogluna yaptı. Çocuğa da bakmış senelerce gelinin mi çocuk oğlunun ? E gelinin evine de gorumcesi yardımcı kadın tutsun. Hepsi çalıştıklarını geline akitsinlar. Ama aslında geline mi oğullarına kardeşlerine. Vallahi pes hicbirseye elini sürmüyor çalışıyorum diye bari yardımcı kadını gelin tutsun. Hani gelinin sadece adı yok oda nihayetinde o evin bir bireyi. Orada yaşıyor değil mi sanırsam.
Birde bu işin damat boyutu hanımefendi. Misal hep ogulcugum diyen aileye esini göndermiş. Çocuğunun evinin sorumluluğunu almış. Gene de gidecekmis konu sahibi. Birde tipki el kızı gelin gibi el oğlu damat çocuğunun rızkını gelinin evine yardımcı tutmak için mi harcasin. Biraz gozlukleri çıkarıp her yönden bakmak lazım.
Anlamadığınız nokta şu kayınvalide bunların hiçbirini gelin için yapmadı. Her şeyi oğlu için yaptı ve eğer gelin gelip çocuğuma bakarmısın diye sormadıysa kendi isteğiyle yapmış.Yapmayacağım deseymiş bakıcı bulurlardı.Şimdi gelin yapmak istemiyor ve yardımcının bulunması gerekiyor.Çalışan ve çocuğu olan birinin hasta bir insana bakması ne kadar zor olabileceğini niye düşünmüyorsunuz ? Gerçekten şu gelin hizmet eder bakış açısını kırmak çok zor yaNe çok çıkarım yapmışsınız. Kadın torunun masraflarına evin işlerine torun bakımına her şeye ortak olmuş neredeyse. İnsana kendi annesi yapmıyor bu devirde. Annem kaynanam değil kim bana bu kadar yardımcı olsa hayatta kendimi duygusal açıdan borçlu hissederim. Görümcemi evime temizliğe çağırmak bi kenara dursun gelin olduğum için değil de insan olduğum için önce ben teklif ederim eşime ben de bakayım annenin bize bi ton hakkı geçti diye.
Oğluna yapmış da gelin evde kendi yemeğini ayrı mı hazırlamış? Sanki kadın yapmış ama gelin hiç faydalanmamış. Oğlu olmadan gelin hiçbi şeyi o konuda size katılıyorum. Oğlu var diye arada illa ki bunca yardımı etmiş. Ama geleneksellikten çok rahatsız olan insan biz bakıcı tutacağız sağol sen yorulma derdi.Anlamadığınız nokta şu kayınvalide bunların hiçbirini gelin için yapmadı. Her şeyi oğlu için yaptı ve eğer gelin gelip çocuğuma bakarmısın diye sormadıysa kendi isteğiyle yapmış.Yapmayacağım deseymiş bakıcı bulurlardı.Şimdi gelin yapmak istemiyor ve yardımcının bulunması gerekiyor.Çalışan ve çocuğu olan birinin hasta bir insana bakması ne kadar zor olabileceğini niye düşünmüyorsunuz ? Gerçekten şu gelin hizmet eder bakış açısını kırmak çok zor ya
Annesine bakmak için yardımcı tutmasını önermemle gelini sırtında taşımasının ne alakası var ama ben bu düşüncelerinizin nedenini anlıyorum.Gelin dediğin bayramda gelir temizlik yapar,hizmet eder,kaynanaya,kayınpedere yaşlandığında gelin bakar kültürünün sonuçları bunlar.Anlayın artık kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil. Kayınpeder hasta olsa gelsin damat baksın mı denecekti ? Kayınpeder vermeli yardımcının parasını,bu kadının kocası varken oğlu varken kızı varken bu ne gelin sevdası ya.Hakkaten şaka gibisiniz. Birde semer vurup gelini sırtında taşısın mi ? O zaman da siz rahatlar misiniz ? Yahu gelin çalışıyor gelmek zorunda değil, gelin çalışıyor yemek yapmak zorunda değil. Yemegi temizliği yapan kv, geline değil ogluna yaptı. Çocuğa da bakmış senelerce gelinin mi çocuk oğlunun ? E gelinin evine de gorumcesi yardımcı kadın tutsun. Hepsi çalıştıklarını geline akitsinlar. Ama aslında geline mi oğullarına kardeşlerine. Vallahi pes hicbirseye elini sürmüyor çalışıyorum diye bari yardımcı kadını gelin tutsun. Hani gelinin sadece adı yok oda nihayetinde o evin bir bireyi. Orada yaşıyor değil mi sanırsam.
Birde bu işin damat boyutu hanımefendi. Misal hep ogulcugum diyen aileye esini göndermiş. Çocuğunun evinin sorumluluğunu almış. Gene de gidecekmis konu sahibi. Birde tipki el kızı gelin gibi el oğlu damat çocuğunun rızkını gelinin evine yardımcı tutmak için mi harcasin. Biraz gozlukleri çıkarıp her yönden bakmak lazım.
Sanki kadın sokakta kalmış,gelin dışarı atmışta bende aferin iyi yapmış diyorum alt tarafı yardımcı tutsun dedim diye işitmediğim laf kalmadı.Tamam en insan sizsiniz,en merhametli gelin sizsiniz maşallahOğluna yapmış da gelin evde kendi yemeğini ayrı mı hazırlamış? Sanki kadın yapmış ama gelin hiç faydalanmamış. Oğlu olmadan gelin hiçbi şeyi o konuda size katılıyorum. Oğlu var diye arada illa ki bunca yardımı etmiş. Ama geleneksellikten çok rahatsız olan insan biz bakıcı tutacağız sağol sen yorulma derdi.
Çalışan bi insanım valla niye zor olabileceğini düşünemiyorum hasta bakmanın hayret doğrusu bana. Ne düşüncesizim.
Olayı gelin kaynana ekseninden çıkarıp insan olma genelinde düşünebilseniz bence daha farklı bakacaksınız olaya ama yine de siz bilirsiniz tabi.
Peki benim yazdiklarimla bayramın, temizliğin ne alakası var. Ya bu konuda gelin KV SİNE DEGİL KENDİ EVİNE TEMİZLİĞİ YEMEĞİ YAPİYOR. Yani yaptığı yemek ve temizlikten kendisi de istifleniyor. O zaman aynı evde oturmasin. İnsanları kullanmasın. Konu sahibi gelini için neden yardımci tutsun ? Dünya da ki tek çalışan kadın bu konu sahibinin gelini mi ? Bende çalışıyorum. Çalışıyorum saat 6.30 ta evimde oluyorum. Yemeğimi de temizliğimi de yapıyorum. Kayinpeder hasta olunca damatta bakar. Bu insanlıkla alakalı bir durum. Bakın babam bel fıtığından ameliyat oldu. Nişanlım daha eşim dahi degildi. 3 gün hastanede babamla kaldı. Ne oldu bir şeyleri eksildi mi ? İnsanlık yaptı Allah bin kere razı olsun. Damadı gelini yok bu isinn. İnsna kanser hastası KV sine bir kase çorba da yapamayacaksa yazıklar olsun. KV yo bosverin bir komşusu olsun bir ahbabi olsun. Ne var yani.Annesine bakmak için yardımcı tutmasını önermemle gelini sırtında taşımasının ne alakası var ama ben bu düşüncelerinizin nedenini anlıyorum.Gelin dediğin bayramda gelir temizlik yapar,hizmet eder,kaynanaya,kayınpedere yaşlandığında gelin bakar kültürünün sonuçları bunlar.Anlayın artık kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil. Kayınpeder hasta olsa gelsin damat baksın mı denecekti ? Kayınpeder vermeli yardımcının parasını,bu kadının kocası varken oğlu varken kızı varken bu ne gelin sevdası ya.
Yok hayatım en insan sensin estağfirullah.Sanki kadın sokakta kalmış,gelin dışarı atmışta bende aferin iyi yapmış diyorum alt tarafı yardımcı tutsun dedim diye işitmediğim laf kalmadı.Tamam en insan sizsiniz,en merhametli gelin sizsiniz maşallah
Oğluna yapmış da gelin evde kendi yemeğini ayrı mı hazırlamış? Sanki kadın yapmış ama gelin hiç faydalanmamış. Oğlu olmadan gelin hiçbi şeyi o konuda size katılıyorum. Oğlu var diye arada illa ki bunca yardımı etmiş. Ama geleneksellikten çok rahatsız olan insan biz bakıcı tutacağız sağol sen yorulma derdi.
Çalışan bi insanım valla niye zor olabileceğini düşünemiyorum hasta bakmanın hayret doğrusu bana. Ne düşüncesizim.
Olayı gelin kaynana ekseninden çıkarıp insan olma genelinde düşünebilseniz bence daha farklı bakacaksınız olaya ama yine de siz bilirsiniz tabi.
Konuya ilk yazdığım mesajı okudunuz mu acaba?Sizce oğlu neden izin almiyor da gelin alıyor? Merak ettiğim için soruyorum. Neden ilk akla gelen öz cocugu, oğlu , değil de gelin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?