- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.916
- 158
- 29
Yok ben yardımcı tutun dedim diye sizin parametrenize göre insan sayılmıyorum. Bu arada tanımadığınız insanlara hayatım diye hitap etmezseniz sevinirim. İrrite oluyorum sahte sözcüklerdenYok hayatım en insan sensin estağfirullah.
Çünkü o gelin.Bir imza attı diye 20 yaşından sonra tanıştığı insanlara bakmak zorunda.Gelin olmak kolay mı sandın ? Oğluşlar boşuna mı basıyor nikahı ?Sizce oğlu neden izin almiyor da gelin alıyor? Merak ettiğim için soruyorum. Neden ilk akla gelen öz cocugu, oğlu , değil de gelin.
Ben de ne bayılıyorum oysa tanımadığım insanlara sahte sevgi sözcükleri yazmayaYok ben yardımcı tutun dedim diye sizin parametrenize göre insan sayılmıyorum. Bu arada tanımadığınız insanlara hayatım diye hitap etmezseniz sevinirim. İrrite oluyorum sahte sözcüklerden
Olayı ben çekmedim.O geleneksellik sizin içinizde mevcut zatenBen de ne bayılıyorum oysa tanımadığım insanlara sahte sevgi sözcükleri yazmayakusura bakmayın kendime hakim olamadım.
Siz olayı gelin kaynana gelenekselliğe çektiniz diye cevap yazdım ben size. Yoksa kim ne ölçüde insan beni hiç ilgilendirmez.
O çalışıyorsa siz çalışmıyorsanız normal gibi sanki. Şu bi gerçek ama el kızı senin kadar sevmez anneni düşünmez, ama anneler için erkek evlatlarının eşleri çok kıymetlidirÖncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Hm peki.Olayı ben çekmedim.O geleneksellik sizin içinizde mevcut zaten
Şaka gibisiniz cidden. Yazılanlardan temızlık şu bu yapsın olarak mı algıladınız. O zaman görümcede desın kı benım annemın evınde oturup kuruş harcamazsınız kenara atarsınız senın annende sağlık sorunu yaşadığında hanı kızısın bır tek kızları bakmalı ya konu sahıbıde desın ben anneme yardımcı olmamış bırının kendı annesıne annemın evınde baktırtmam olur mu azcık doğru düşünün kadın sanki baksın hızmet etsın dıyor pess. Bu kadında çalışıyor şehir dışından gelmiş hastanedeyken aranıp gel evı temızle deme haddınde bulunabılıyor ama kadın bir şey dedığınde sen susAnnesine bakmak için yardımcı tutmasını önermemle gelini sırtında taşımasının ne alakası var ama ben bu düşüncelerinizin nedenini anlıyorum.Gelin dediğin bayramda gelir temizlik yapar,hizmet eder,kaynanaya,kayınpedere yaşlandığında gelin bakar kültürünün sonuçları bunlar.Anlayın artık kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil. Kayınpeder hasta olsa gelsin damat baksın mı denecekti ? Kayınpeder vermeli yardımcının parasını,bu kadının kocası varken oğlu varken kızı varken bu ne gelin sevdası ya.
Ben 24 ünde başlıcam.İzin al rapor al gel diyorlar.Çocuğun uzaktan eğitimi de başlıcak.Babayla işe gidiyor nası olacak bilmiyorum.O çalışıyorsa siz çalışmıyorsanız normal gibi sanki. Şu bi gerçek ama el kızı senin kadar sevmez anneni düşünmez, ama anneler için erkek evlatlarının eşleri çok kıymetlidir
Ay lütfen rica edeceğim şöyle konuşmayın. Kaynana oğluna paspas olmak zorunda ama annenin ihtiyacı olursa tabi ki kızı bakacak. Ne geleneksel düşünceler bunlar (!) Sanki geline yaptı kadın. Hiç yani. Bitmedi bu gelinlerin çektikleri (!)Gelin bakmamalı onun sorumluluğu değil diyen gelinler, kayınvalidelerine, evlerinde temizlik yemek yaptırmayacak, bakımı kendi sorumluluğunda olan çocuğuna baktırmayacak, kendi göbeğini kendi kesecek, ha bunları yaptırdı mı, kadın hastalanınca şak diye bakım masrafını üstlenecek, iş çocuğa bakmaya, evinde hizmetçi gibi kullanmaya gelince, oğlunun evi tabiki yapacak, kayınvalide hasta olunca , gelin el kızı bakmak zorunda değil, hadi kayınvalidenin oğluna yaptığı yardım, evini temizlemesi yemeğini yapması gönlünden kopmuş olsun; bir çocuğa baktırma işinin yarım günü bile aylık 1000 TL, o çocuğa kreş yaşı gelene kadar en az 3 sene bakılıyor gelin hanım kendi çocuğunun bakım bedeli olan 36000 TL ücreti çıkarsın hakkı olan keyınvalidesine versin, sonuçta toruna bakmak kayınvalidenin görevi değil, o parayla en ala yardımcı tutulur, kimseye minnet etmeden bakılır.
Hayır gelin el kızıda damat , kardeşinin oğlu mu? Konu sahibi günlerce hastanede bakmış zaten annesine, kocası evde tek başına kalmış, evin çocuğun sorumluluğuyla, o adam demeyecek mi senin ailen seni düşünmeden varını yoğunu erkek kardeşine akıtıp, onların evi çocuğu için kendini parçalarken , biz neden aile bütçemizi sarsıp onların evlerinin temizlikçi parasını veriyoruz, sen neden tek başına evimizi ihmal edip, annenenin başındasın, tek evlatmısın diye?
Kardeşinizdeki bencillik önceki konunuzdan belli zaten, kendi karısı el kızı bakmak zorunda değil, ama sen hastane yükümü paylaşın dediğinde , ben refakatçi kalırsam el oğlu olan damatta annemin tedavisi için, kan bulup, tedavi işlerinin peşinden koşmak zorunda demesinden açıkça anlaşılıyor.
Bende bir gelinim , sağolsun eşimin annesi ikinci annem gibidir, kızımda da bende de emeği çoktur. Şimdi iyi gününde gelinine destek olan bu kadının, kötü gününde benim annem değil nasıl olsa kızı baksın diyen gelin vicdansız olmuyor da, tüm maddi manevi varlıklarını erkek kardeşine akıtan ailesine karşı, kardeşim ve eşide sorumluluk alsın diyince kız çocuğu neden vicdansız oluyor, bu iki yüzlülük değil mi, iş kendi işini gördürmeye gelince oğlunun evi, kayınvalide ve kayınpedere bakmaya gelince gelinin evi, biz milletçe bu iki yüzlülüğümüzden kaybediyoruz zaten
Vallahi kendimi kötü hissŞaka gibisiniz cidden. Yazılanlardan temızlık şu bu yapsın olarak mı algıladınız. O zaman görümcede desın kı benım annemın evınde oturup kuruş harcamazsınız kenara atarsınız senın annende sağlık sorunu yaşadığında hanı kızısın bır tek kızları bakmalı ya konu sahıbıde desın ben anneme yardımcı olmamış bırının kendı annesıne annemın evınde baktırtmam olur mu azcık doğru düşünün kadın sanki baksın hızmet etsın dıyor pess. Bu kadında çalışıyor şehir dışından gelmiş hastanedeyken aranıp gel evı temızle deme haddınde bulunabılıyor ama kadın bir şey dedığınde sen sus
Aslında dinende toplumsal olarakta anne hastalanınca erkek evladın eşi bkar sizinde sorumluluklarınız var bunu düşünmesi gereken kişi erkek kardeşiniz düşünmüyosa annenizede bakmıyosa yapacak bişi kalmıyo sanırım szin bakmanız lazım ama önce teklif edin bence bakmanızın imkansız olduğunu belirtinVallahi kendimi kötü hiss
Ben 24 ünde başlıcam.İzin al rapor al gel diyorlar.Çocuğun uzaktan eğitimi de başlıcak.Babayla işe gidiyor nası olacak bilmiyorum.
Dinen mi?Aslında dinende toplumsal olarakta anne hastalanınca erkek evladın eşi bkar sizinde sorumluluklarınız var bunu düşünmesi gereken kişi erkek kardeşiniz düşünmüyosa annenizede bakmıyosa yapacak bişi kalmıyo sanırım szin bakmanız lazım ama önce teklif edin bence bakmanızın imkansız olduğunu belirtin
Gelin bakmamalı onun sorumluluğu değil diyen gelinler, kayınvalidelerine, evlerinde temizlik yemek yaptırmayacak, bakımı kendi sorumluluğunda olan çocuğuna baktırmayacak, kendi göbeğini kendi kesecek, ha bunları yaptırdı mı, kadın hastalanınca şak diye bakım masrafını üstlenecek, iş çocuğa bakmaya, evinde hizmetçi gibi kullanmaya gelince, oğlunun evi tabiki yapacak, kayınvalide hasta olunca , gelin el kızı bakmak zorunda değil, hadi kayınvalidenin oğluna yaptığı yardım, evini temizlemesi yemeğini yapması gönlünden kopmuş olsun; bir çocuğa baktırma işinin yarım günü bile aylık 1000 TL, o çocuğa kreş yaşı gelene kadar en az 3 sene bakılıyor gelin hanım kendi çocuğunun bakım bedeli olan 36000 TL ücreti çıkarsın hakkı olan keyınvalidesine versin, sonuçta toruna bakmak kayınvalidenin görevi değil, o parayla en ala yardımcı tutulur, kimseye minnet etmeden bakılır.
Hayır gelin el kızıda damat , kardeşinin oğlu mu? Konu sahibi günlerce hastanede bakmış zaten annesine, kocası evde tek başına kalmış, evin çocuğun sorumluluğuyla, o adam demeyecek mi senin ailen seni düşünmeden varını yoğunu erkek kardeşine akıtıp, onların evi çocuğu için kendini parçalarken , biz neden aile bütçemizi sarsıp onların evlerinin temizlikçi parasını veriyoruz, sen neden tek başına evimizi ihmal edip, annenenin başındasın, tek evlatmısın diye?
Kardeşinizdeki bencillik önceki konunuzdan belli zaten, kendi karısı el kızı bakmak zorunda değil, ama sen hastane yükümü paylaşın dediğinde , ben refakatçi kalırsam el oğlu olan damatta annemin tedavisi için, kan bulup, tedavi işlerinin peşinden koşmak zorunda demesinden açıkça anlaşılıyor.
Bende bir gelinim , sağolsun eşimin annesi ikinci annem gibidir, kızımda da bende de emeği çoktur. Şimdi iyi gününde gelinine destek olan bu kadının, kötü gününde benim annem değil nasıl olsa kızı baksın diyen gelin vicdansız olmuyor da, tüm maddi manevi varlıklarını erkek kardeşine akıtan ailesine karşı, kardeşim ve eşide sorumluluk alsın diyince kız çocuğu neden vicdansız oluyor, bu iki yüzlülük değil mi, iş kendi işini gördürmeye gelince oğlunun evi, kayınvalide ve kayınpedere bakmaya gelince gelinin evi, biz milletçe bu iki yüzlülüğümüzden kaybediyoruz zaten
[/QUOTE
Kv. Çocuğa bazende mecbur bakmak zorunda oluyor, zorunluluklar olunca ne olacak,
Çoğu oğlunun sırtından maddi olarak düşmüyor, kendi hayatını geleceğini ortaya koyuyor bu oğullar, babanın iş bilmezliği yüzünden
Siz en iyisi kardeşinizle masrafı ortak şekilde annenize bir bakıcı tutun. Annenizi de onların yanından ayırın. En temiz çözüm bu olur. Zaten annenizin babanızın kardeşinizle yaşamaktan maddi bi kazancı yokmuş sanırım.Kızlar benimde kayınvalidem var.Bana zerre katkısı yoktur maddi olarak.daha benden alır.geçelim hasta olsa bakamam diyemem ne olursa olsun.Gelin bu zamana kadar bir miktar para koyduysa kenarına,çocuğunu kolejlerde okuttuysa bunların hepsi kardeşime deil ona da yapılmış oldu.Kardeşim doktor bulmak adına çok gitti geldi Ankara ya.Hastaneye onu çağıramama nedenim kan ve trombosit ihtiyacı oluyor.dışarıda birileri bunu halledebilmeli.o yüzden onu yorum dışı bırakıyorum hep.
Suçlu oğlu, oğul çözüm üretecekAy ıyıce saçma yorum oldu bacım burda yuk zaten gelınle oğul zıra bunların evınde kalıp cocuk baktıran temızlık yaptıran çocuk bakıcılığı yaptıran bunlar. Gelşn ve oğulun maaşı eve geçmiyormuş kenara atılıyor bunların paraları aıleden çıkıyor okudun mu dırek bılmeden cevap mı yapıştırdın
Evet anne hastalanınca çocukların hepsi evliyse ilk erkek çocuk bakmalı yani eşi bakmalı ben öyle biliyorum araştırmıştım bi zamnlar benzer durumu yaşamıştımda. Çnkü kadın evliyse sorun yaşayabilir evindeDinen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?