- 6 Ağustos 2020
- 343
- 277
- 18
erkek evladin esi diye bir sey olduğunu sanmiyorum.Cocuklari baksa iyi olur elbette erkek evladin esi dinen bakar diye bir sey yok.Kaldi ki bakmak terimi de tercih meselesi bizzat da baksa bakmak olur bakici tutsa da bakmak olur.Evet anne hastalanınca çocukların hepsi evliyse ilk erkek çocuk bakmalı yani eşi bakmalı ben öyle biliyorum araştırmıştım bi zamnlar benzer durumu yaşamıştımda. Çnkü kadın evliyse sorun yaşayabilir evinde
Burda işte konu sahıbı suçlu değil kadın ne yapsın onunda aılesı var işi var bır tek gelın çalışmıyor onu dıyıruz sız hasta olan bırıne o kadar ıyılığe ıkı gun ya da iş çıkışı bı saatte olsa gelıp gormez mısınız? Bu bıle yapılmamış ınsan komşusunu bıle gormeye gıder evde zaten kp yemek yapmış cocuk bakmış bı saat gelıp görmez mı ınsan el ınsaf ayran ıctık ayrı düştük mısalı. Insan asıl sağlığı gıttığınde yanında destek çıkılmıyorsa böyle ındanları evımde barındırmam bırıktırdıklerı parayla bakıcı hızmetcı tutup kıraya gecsınlerSuçlu oğlu, oğul çözüm üretecek
Annenize bile bakarken zorlanıyorsunuz kayinvalidenize bakmak daha zor gelir bence buyuk konusmayin.Toplumda genel bir kani var onceki yorumumda yazdim anneler ablalar kiz kardesler hep erkek cocugu kayiriyor.Ne demek gitti geldi Ankaraya doktor buldu gorevi bitti simdi sira karisinda o da baksin gibi bir yaklasim yanlis.Bireysel degilde aile bazinda dusunursek haksiz cikarsiniz.Siz ve sizin ailenizi tek bir tarafa erkek kardesiniz ve ailesini tek bir tarafa koyarak dusunursek erkek kardesiniz bahsettiginiz isleri yaparak gorevini tamamlamis annenizin ona ve torununa verdigi maddi destegin karsiligini vermiş oluyor o zaman bir de esinden karsilik beklemek abes bu yorumunuza goreKızlar benimde kayınvalidem var.Bana zerre katkısı yoktur maddi olarak.daha benden alır.geçelim hasta olsa bakamam diyemem ne olursa olsun.Gelin bu zamana kadar bir miktar para koyduysa kenarına,çocuğunu kolejlerde okuttuysa bunların hepsi kardeşime deil ona da yapılmış oldu.Kardeşim doktor bulmak adına çok gitti geldi Ankara ya.Hastaneye onu çağıramama nedenim kan ve trombosit ihtiyacı oluyor.dışarıda birileri bunu halledebilmeli.o yüzden onu yorum dışı bırakıyorum hep.
Siz okuduğunuzu anlamamışsınız.Annemin trombosit ve kırmızı kana ihtiyacı oluyor.Onun için canlı verici bulup hastaneye getiriyor.Bunu yapacak biri lazım.ikincisi ben anneme bakmaktan gocunmuyorum.Zor oluyor ewet ama bu elimizi üstün0den çekeceğimiz anlamına gelmez.elimden geldiğince bakarım.Sözümün arkasındayım.Annenize bile bakarken zorlanıyorsunuz kayinvalidenize bakmak daha zor gelir bence buyuk konusmayin.Toplumda genel bir kani var onceki yorumumda yazdim anneler ablalar kiz kardesler hep erkek cocugu kayiriyor.Ne demek gitti geldi Ankaraya doktor buldu gorevi bitti simdi sira karisinda o da baksin gibi bir yaklasim yanlis.Bireysel degilde aile bazinda dusunursek haksiz cikarsiniz.Siz ve sizin ailenizi tek bir tarafa erkek kardesiniz ve ailesini tek bir tarafa koyarak dusunursek erkek kardesiniz bahsettiginiz isleri yaparak gorevini tamamlamis annenizin ona ve torununa verdigi maddi destegin karsiligini vermiş oluyor o zaman bir de esinden karsilik beklemek abes bu yorumunuza gore
Tamam ama kardesinizle ne guzel gorev paylasimi yapmissiniz daha ne olsun.Niye dahasini bekliyorsunuz.Kardesiniz arayip sormasa haklisiniz ama adam elinden geleni yapiyorsa niye karisi da baksin diye beklentiye giriyorsunuz ki.Kardesiniz bu islerle ilgilense karisi da annenize baksa onlarin hayati cocuklari ne olacak.Bence cok guzel bir gorev paylasimi yapmissiniz arada bir kardesinizle gorevleri degisirseniz sorun cozulurSiz okuduğunuzu anlamamışsınız.Annemin trombosit ve kırmızı kana ihtiyacı oluyor.Onun için canlı verici bulup hastaneye getiriyor.Bunu yapacak biri lazım.ikincisi ben anneme bakmaktan gocunmuyorum.Zor oluyor ewet ama bu elimizi üstün0den çekeceğimiz anlamına gelmez.elimden geldiğince bakarım.Sözümün arkasındayım.
Öyle şey mi olur.Herşeyini annem yapıyordu bugüne kadar gelin hanımın.Ve bakmayacak öyle mi katılmıyorum buna.
Manikürleri bozulur efenimKonu sahibinin anlattığı durumda öyle birşey yok ki kaldı ki nasıl ki kız evlat için bütün varını yoğunu şuanda oğluna akıtmasına rağmen sırf annesi olduğu için bakmak zorunda diyorsanız ve gelini el kızı diye kayınvalide sorumluluğundan muaf tutuyorsanız, oğlu olduğu için erkekte ailesine maddi yardımda bulunmak zorunda sizim mantığınıza göre, buradaki tüm bakım sorumluluğunu kız evlada yüklüyorsak, el kızı bakmak zorunda değil diyorsak, o el kızıda anne ile oğulun arasına giremez o mantıkla. Evlenmek aile olmaktır, her iki tarafın anne babasını sahiplenmektir, siz hala senin annen benim annem değil kafası ile işleri yürütürseniz, bakım konusında gelini sanki üçüncü kişi durumuna sokarsanız, ortada aile diye birşey kalmaz, damatta desin madem öyle benim annem değil, sağlıklıyken oğlunun peşinde maddi manevi koştu, bizi gözü görmedi, hasta iken bende onu evimde istemiyorum, beni ve evladını ihmal ederek, izin günlerimizi benden ayrı ailenin bakımı için geçirmeni istemiyorum diyerek konu sahibini göndermesin, o da el oğlu sonuçta, kadınlardan muaf tuttuğunuz aile bakım sorumluluğunun yükünü ona neden yüklüyorsunuz.
Dediğim gibi bu işler iki yüzlülükle olacak işler değil, kayınvalidenin sana bir kötlüğü yoksa , çocuğunun bakımında , evinin işinde destekse, maddi olarak gerektiğinde yanında oluyorsa, sende tatilinden gezmenden, izninden fedakarlık yapıp bakmak zorundasın. Bunuda gelin olduğun için değil insan olduğun için yapmalısın bana göre.
Bunu hem bir gelin hemde bir görümce olarak yazıyorum.
Genelde erkek çocuklar anneye bakmıyor, yine kızları bakımını üstleniyor, toplumda hep böyleydi, birde ailede maddi durumu kimin kötüyse kurban o seçilip 1 kişinin üstünde kalıyor, ölene kadarBurda işte konu sahıbı suçlu değil kadın ne yapsın onunda aılesı var işi var bır tek gelın çalışmıyor onu dıyıruz sız hasta olan bırıne o kadar ıyılığe ıkı gun ya da iş çıkışı bı saatte olsa gelıp gormez mısınız? Bu bıle yapılmamış ınsan komşusunu bıle gormeye gıder evde zaten kp yemek yapmış cocuk bakmış bı saat gelıp görmez mı ınsan el ınsaf ayran ıctık ayrı düştük mısalı. Insan asıl sağlığı gıttığınde yanında destek çıkılmıyorsa böyle ındanları evımde barındırmam bırıktırdıklerı parayla bakıcı hızmetcı tutup kıraya gecsınler
Sacmaliyorsunuz evde yatmıyormuş hoş çalışıyormuş kadin bence bunlara kafanı yorma sen kizisin başkasının senin kadar ilgi alaka göstermesini beklemen sacma çıkın artik su eski kafadan keske kizi olan ailelere kızları baksa kizi olmayana zaten gelini bakar vicdanı varsa ama kizi olupta gelinden medet bekleyen kişilere kızıyorum benÖncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?