Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
erkek evladin esi diye bir sey olduğunu sanmiyorum.Cocuklari baksa iyi olur elbette erkek evladin esi dinen bakar diye bir sey yok.Kaldi ki bakmak terimi de tercih meselesi bizzat da baksa bakmak olur bakici tutsa da bakmak olur.
[/QUOTE]
Siz öyle yapın o zaman

Suçlu oğlu, oğul çözüm üretecek
Burda işte konu sahıbı suçlu değil kadın ne yapsın onunda aılesı var işi var bır tek gelın çalışmıyor onu dıyıruz sız hasta olan bırıne o kadar ıyılığe ıkı gun ya da iş çıkışı bı saatte olsa gelıp gormez mısınız? Bu bıle yapılmamış ınsan komşusunu bıle gormeye gıder evde zaten kp yemek yapmış cocuk bakmış bı saat gelıp görmez mı ınsan el ınsaf ayran ıctık ayrı düştük mısalı. Insan asıl sağlığı gıttığınde yanında destek çıkılmıyorsa böyle ındanları evımde barındırmam bırıktırdıklerı parayla bakıcı hızmetcı tutup kıraya gecsınler

Annenize bile bakarken zorlanıyorsunuz kayinvalidenize bakmak daha zor gelir bence buyuk konusmayin.Toplumda genel bir kani var onceki yorumumda yazdim anneler ablalar kiz kardesler hep erkek cocugu kayiriyor.Ne demek gitti geldi Ankaraya doktor buldu gorevi bitti simdi sira karisinda o da baksin gibi bir yaklasim yanlis.Bireysel degilde aile bazinda dusunursek haksiz cikarsiniz.Siz ve sizin ailenizi tek bir tarafa erkek kardesiniz ve ailesini tek bir tarafa koyarak dusunursek erkek kardesiniz bahsettiginiz isleri yaparak gorevini tamamlamis annenizin ona ve torununa verdigi maddi destegin karsiligini vermiş oluyor o zaman bir de esinden karsilik beklemek abes bu yorumunuza gore

Siz okuduğunuzu anlamamışsınız.Annemin trombosit ve kırmızı kana ihtiyacı oluyor.Onun için canlı verici bulup hastaneye getiriyor.Bunu yapacak biri lazım.ikincisi ben anneme bakmaktan gocunmuyorum.Zor oluyor ewet ama bu elimizi üstün0den çekeceğimiz anlamına gelmez.elimden geldiğince bakarım.Sözümün arkasındayım.

Tamam ama kardesinizle ne guzel gorev paylasimi yapmissiniz daha ne olsun.Niye dahasini bekliyorsunuz.Kardesiniz arayip sormasa haklisiniz ama adam elinden geleni yapiyorsa niye karisi da baksin diye beklentiye giriyorsunuz ki.Kardesiniz bu islerle ilgilense karisi da annenize baksa onlarin hayati cocuklari ne olacak.Bence cok guzel bir gorev paylasimi yapmissiniz arada bir kardesinizle gorevleri degisirseniz sorun cozulur

Öyle şey mi olur.Herşeyini annem yapıyordu bugüne kadar gelin hanımın.Ve bakmayacak öyle mi katılmıyorum buna.

Kızmayın ama gerçekten gelin hanım annenize bakmakla yükümlü değildir. Siz ve erkek kardeşiniz sorumlusunuz annenizden. Siz yeterince ilgilendiğinizi düşünüyorsanız kardeşinize söylemelisiniz, gelin hanıma değil. Gelin hanım isterse yapar ama istemezse yapmak zorunda değil. Onun ailesinde de biri hastalansa ailesiyle ilgilenme sorumluluğu onda, erkek kardeşinizde değil. Yaptığı doğru bir şeydir demiyorum. Eşim mesela annem babam hasta olsa da bakmasa çok bozulurum. Ama ona git de bak diye ısrar etmem, zorlamam. Zorunda değil çünkü. Kardeşiniz de belli ki dert etmiyor.

Konu sahibinin anlattığı durumda öyle birşey yok ki kaldı ki nasıl ki kız evlat için bütün varını yoğunu şuanda oğluna akıtmasına rağmen sırf annesi olduğu için bakmak zorunda diyorsanız ve gelini el kızı diye kayınvalide sorumluluğundan muaf tutuyorsanız, oğlu olduğu için erkekte ailesine maddi yardımda bulunmak zorunda sizim mantığınıza göre, buradaki tüm bakım sorumluluğunu kız evlada yüklüyorsak, el kızı bakmak zorunda değil diyorsak, o el kızıda anne ile oğulun arasına giremez o mantıkla. Evlenmek aile olmaktır, her iki tarafın anne babasını sahiplenmektir, siz hala senin annen benim annem değil kafası ile işleri yürütürseniz, bakım konusında gelini sanki üçüncü kişi durumuna sokarsanız, ortada aile diye birşey kalmaz, damatta desin madem öyle benim annem değil, sağlıklıyken oğlunun peşinde maddi manevi koştu, bizi gözü görmedi, hasta iken bende onu evimde istemiyorum, beni ve evladını ihmal ederek, izin günlerimizi benden ayrı ailenin bakımı için geçirmeni istemiyorum diyerek konu sahibini göndermesin, o da el oğlu sonuçta, kadınlardan muaf tuttuğunuz aile bakım sorumluluğunun yükünü ona neden yüklüyorsunuz.
Dediğim gibi bu işler iki yüzlülükle olacak işler değil, kayınvalidenin sana bir kötlüğü yoksa , çocuğunun bakımında , evinin işinde destekse, maddi olarak gerektiğinde yanında oluyorsa, sende tatilinden gezmenden, izninden fedakarlık yapıp bakmak zorundasın. Bunuda gelin olduğun için değil insan olduğun için yapmalısın bana göre.
Bunu hem bir gelin hemde bir görümce olarak yazıyorum.

Kimse gelin kayınvalidesine bakmak zorunda demiyor ama insaniyet denen bir şey var. Size o kadar iyilik eden birine- bebeğinize bakan, yemeğinizi hazırlayan, para veren vs- insanın vicdani seslenir ya, yardım et diye. Hiç oğluna yapmış gelinine demeyin. Gelin de bundan sonuna kadar yararlanmış sonuçta. Istemiyorim bakıcı tutarım dememiş, yemeği yapma ben yaparim dememiş. Hem insan gelinini de sevmese kolay kolay yapmaz bunları. Tamam zorunlu değil ama vicdan nerede? Bakmak zorunda değil bakmasın siz bakın diyenler aynı durumda aynı şeyi yapacaklar herhalde.

Bir tane daha oğlum da oğlum canım oğlum diyen bir anne sen ne yaparsan yap onun hep gözdesi biricik oğlu olacak ne zaman anlayacak biliyor musun annenizi iyice sömürüp topyekün terk ettiklerinde o zaman vah kızım senin kıymetini biz bilemedik olacak he bu arada bunca zamandır refakatçi gelmeyen abinizin hanımı gelir mi bilmem Allahtan biraz merhameti varsa gelir ama şuan manikürünün bozulmasını istemiyor olabilir ee biraz da konforundan ödün vermesi zor olabilir. Neyi merak ediyorum biliyor musunuz bu tarz şahsiyetlerden bizde de mevcut ben bu insanların yaşlanıncaki hallerini çok merak ediyorum nasıl olacak bir çorba vereni olacak mı ya da selam deyip kapısını açanları? Hep şöyle dua ederim Allahım içimizdeki merhameti alma bizi lükse tamah ettirme

Manikürleri bozulur efenim

Genelde erkek çocuklar anneye bakmıyor, yine kızları bakımını üstleniyor, toplumda hep böyleydi, birde ailede maddi durumu kimin kötüyse kurban o seçilip 1 kişinin üstünde kalıyor, ölene kadar

Gelin kv ye bakmak zorunda değil. Evet değil tamam. Ama aynı evin içinde yaşıyorlar. Kocası ve çocuğu var. O zaman evle ilgilenmek ve yemek yapmak zorunda. Kv ye kocası baksın deniyor. Peki bu adam çocuk mu baksın, yemek mi yapsın, karısıyla mı ilgilensin. Anne yaptıysa oğluna yaptı görüşüne katılmıyorum. Aynı evde yaşadıklarına göre gelinde bu konfordan sonuna kadar faydalandı.
Ortada zorunluluk yok. Ama vefa denilen bir şeyi de göz ardı etmemek lazım. Hasta bakamıyorsa farklı sorumlulukları üstlenebilir.
Çoğu kadın çalışıyor. Eviyle, çocuğuyla ilgilenip, yemeğini yapıyor. Tek çalışan kadın o değil heralde ve 7/24 çalıştığınıda sanmıyorum.
Burda olay gelin kaynana, bakmak zorunda, bakmak zorunda değilden ziyade insaniyet ve vicdan diye düşünüyorum.
Görümcede çalışıyor. Evi, kocası, çocuğu var. Damatta el oğlu. Zaten annesinin bakımını üstlenmiş durumda. Götür evinde bak, evinde bakamıyorsan gel burada bak ama yemek temizlikte sende. Kim olsa isyan eder.

Siz annenize sorgusuz sualsiz bakın.
İçinize kötü düşünceler eklemeyin.
Kime ne yaptıysa yaptı , sonuçta ağır bir hastalık sürecinde.Allah rızası için yapın ne yapıyorsanız ve dillendirmeyin.
Kızmakta haklısınız ama ben olsam annemi geline emanet etmezdim zaten.ararsa arasın aramazsa aramasın.nankör insan eninde sonunda aynı duruma düşüyor.

Gelin açısından bakarsak pandemi süreci işten çıkarılırsa iş bulması çok zor o açıdan o da ekmeğini düşünüyorsa haksız diyemem vicdanen bakarsam arada gelmek istese gelebilir diye düşünürüm sizin yerime kendime koyarsam size hak veririm talebiniz o kadar da aykırı değil.... belliki üzüntülü endişelisiniz kolay değil..... annenizin hastalığına çok üzüldüm ne diyeyim Allah yardımcısı olsun.... Uzun bir süreç şimdi anlık şeyler değilde uzun süreli bakım gerekecek.... Profesyonel yardım lazım hatta şart diye düşünüyorum sağlık alanında bilgisi olan biri olmalı mutlaka evdede.... Bu hastalık maalesef gelin oğul kız bakımıyla gidecek bir süreç değil. Enerjinizi bu yöne aktarın. Dua edeceğim size Allah yardımcınız olsun

Sacmaliyorsunuz evde yatmıyormuş hoş çalışıyormuş kadin bence bunlara kafanı yorma sen kizisin başkasının senin kadar ilgi alaka göstermesini beklemen sacma çıkın artik su eski kafadan keske kizi olan ailelere kızları baksa kizi olmayana zaten gelini bakar vicdanı varsa ama kizi olupta gelinden medet bekleyen kişilere kızıyorum ben

Konuyu gelin kv ye bakmak zorunda değil mantığında yorumlamak çok saçma. Hem gelin hem görümce gözüyle yazıyorum bunu.

Çünkü normal bir kayınvalide gelin ilişkisi yok ortada. Herkes kendi halinde olur, kimse kimseden zamanında faydalanmamış olur da o zaman deriz gelin bakmak zorunda değil diye. Ortak bir evde yaşanılmış , oğlu da gelini de şimdi elinden geldiğince yardımcı olmak zorunda. Kaldı ki gelin olduğu için değil zamanında kayınvalidesinden yardım gördüğü icin vefa olarak insan bir şeyler yapmaya çalışır. Oglu zaten baştan sona hatalı. Zaten anneniz oğlunu paşazade gibi yetiştirdiği için kardeşiniz de zora gelemiyen bir tiptir.

Gelin çalışıyorsa yardımcı olamayabilir onu anlarım ancak madem öyle anneniz de artık hasta olduğundan dolayı gelin ve kardeşinizin ev işleriyle yemek için yardımcı almaları lazım. Anneniz ve babanızla birlikte yaşamasalar karı koca çalışıyorken yemeğe ve temizliğe vakitleri yoksa kendileri bir yardımcı almayacaklar mı? Kendi evlerine alıyormuş gibi alsınlar ücretini de ödesinler. Bunu kardeşinize demeniz lazım. Ben de çalışıyorum izin alamıyorum, çocuğum da psikolojik olarak benden ayrı kalınca kötü etkilendi gelemiyorum diyerek kararlı durmalısınız. Gerçekten de sizin de eşinizle çocuğunuz var. Anneniz de bencilce davranıyor, size gelmeyi kabul etmeyerek. Elinizden geleni yapmışsınız çocuğum küçük bend ayrı duramıyor anne o yüzden bana gelirsen sana bakabilirim rahatça demeniz lazım. Buna rağmen gelmiyorsa o da bencildir, sizi arada bırakıyor sizi anlamıyor çünkü. Kardeşinize de annem hasta o olmasa eve birini almayacak miydiniz temizlik ve yemek icin.o mantıkla birini alıp ücretini de ödeyin deyin. Sizi yumuşak yüzlü buldukları icin illa gel diye zorluyorlar nasılsa dayanamaz gidersiniz diye.

Anneniz şimdiye kadar zaten cocuk bakıp yemek temizlik yaparak onlara maddi olarak epey yardımcı olmuş, anneniz sayesinde birikimleri vardır.Biraz da onlar anneniz icin bakıcı yada temizlikçi tutup ödesinler.Anneniz de hasta sonuçta belki kendi evinden başka yerde rahar edemiyordur. O yüzden de gelmek istemyo olabilir size. Eğer gelmemekte direnirse kardeşinize bakıcı tutup ödemesini söyleyin. By pandemi sürecinde farklı şehre gidip yasak çıkarsa dönemezseniz çocuğunuz için kötü olur bunu da düşünün.

Anneniz de hala oğluyla gelinine toz kondurmaz ama siz gitmeyince trip atarsa şaşırmam. Nedense böyle evlat ayrımı yapıp bir çocuğa varını yoğunu serenler o çocuğun her şeyine ses etmeyip diğerlerinden en ufak itiraz gördüklerinde hemen tavır yapıyorlar.

Bence annenizin kime parasını verdiğini aklınıza getirmeyin. Siz Allah rızası için bakın. Hiç bir yardim etmese bile 9 ay karnında taşımış büyüyene kadar da bakmıştır. Böyle şeyler anlıyorum midenizi bulandırıyor ama bu da sizin sınavınız. Ve karşılığını kat be kat alrsiniz inşallah

Hepinizin mesajını özenle okudum.Bu sabah sakin uyandım.olanları eşim duydu.Sorun değil ,gerekirse annen rahatsız olmazsa şayet hastanede izin alır ben beklerim.Çıkınca buraya getiririm dedi.Pazartesi işten izin alıp memlekete götürecek.Allah ondan razı olsun.Anamız 3 ümüzede baktı.3 kardeş bi de babam anamıza yatalak olmadığı halde bakamadık.Evlat olarak hicap duyuyorum.Almanyadaki ablam ben uzağım diyor,erkek kardeşim karısına söz geçiremiyor
Babam çok enteresan zaten.hiç dokunma yesin içsin kahveye gitsin.Vel hasıl daha ilk küründe çuvalladık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…