Görümce mi ben ona öteye git demedim daha.Çok yanlış yaptı her gittiğimde kardeşimle arası bozulmasın diye ses etmedim.Bir muhabbet esnasında anneme bakım ihtiyaç olursa bakarım ,işi bırakırım diye sallıyordu.Şimdi kanatlandı kuyruklandı tabi.Annem onun çocuğu olmuyor diye göndermediği doktor kalmadı.Böyle muameleye karşılık bu olmamalı.Bu dünya etme bulma dünyası unutmayın.Sizin gib gelinim olmaz inşallah.Tam bir görümcesiniz. Geline takmışsınız, bi sıkıntınız varsa kardeşinize söyleyin. Sizin ve kardeşinizin annesi o, gelinin değil. Kardeşinizden bahsetmemişsiniz bile. Gelinden bahsetmişsiniz.
Gelin annenize zorla mı yemek yaptırıyordu? Ya da zorluyor muydu annenizi bir şeyler yapması için?? Neden baksın ki? Muhtemelen anneniz kendisi yaptı. Kardeşinizle konuşun parasıyla bir refakatçi tutabilirsiniz, bir bakıcı...
Gelinin bakma zorunluluğu yok. Gelinden de böyle bi şey istemeye hakkınız yok. Çok saçma.
Hastaya refakat 'zorunda, annem onlara çok şey yaptı, karşılığını versinler' mantığı ile yapılacak/yaptırılacak bir şey değil.
Tamamen kişinin kendi vicdanına, insanlığına, maneviyatına kalmış bir konu.
O nedenle boşuna kendinizi körüklemeyin.
Bununla birlikte erkek kardeşinizle süreci nasıl yöneteceğinizi oturup, konuşun.
Bana göre burda muhatap gelin-damat değil kardeşler-evlatlardır.
Annenize acil şifalar,
size de kolaylıklar diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Bekle annene bişey olursa vicdan azabı çekersin ayrıca bakmaktan kardeşin sorumlu eşi değil annende onlar baksın diye yapmmış yaptıklarını ki hala toz kondurmuyorÖncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Hastaya refakat 'zorunda, annem onlara çok şey yaptı, karşılığını versinler' mantığı ile yapılacak/yaptırılacak bir şey değil.
Tamamen kişinin kendi vicdanına, insanlığına, maneviyatına kalmış bir konu.
O nedenle boşuna kendinizi körüklemeyin.
Bununla birlikte erkek kardeşinizle süreci nasıl yöneteceğinizi oturup, konuşun.
Bana göre burda muhatap gelin-damat değil kardeşler-evlatlardır.
Annenize acil şifalar,
size de kolaylıklar diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Is annede bitiyor sizi ezdiren anneniz ayni benimki gibi.cocuguna git derimÖyle şey mi olur.Herşeyini annem yapıyordu bugüne kadar gelin hanımın.Ve bakmayacak öyle mi katılmıyorum buna.
Anneye bakma işi kaymakla olmyr
Benimde.yatmiyor varsın hiç birşey almasin canı sagolsunda bu dünyanın diğer tarafında var bazı şeyleri Allah içinde yapmak lazım.sen hakkı evladında sana baksın diğer dünyada cenneti alırsın belkide catalda neymiş. En onemlisi vicdan rahatlığı annesi vefat etse demesi lazkm ben pamuklara sardım ama olmadı. Hemsireym. Altı çocuğu olan annenin bir evladı dahi bakmayan hastanın altını temizlerm (ki benim gorevm değil ) özel bolgesini traslarm silerim banyosunu yaptırırım. Tırnaklarını keserm. Ölüncede duası ile toplarm dua ede ede.Aynen annesi lösemi.. kadın kanser olmuş halen konu sahibi “ama kaymağını kardeşim yedi” diye içerleniyor. Demiyor annem hasta ölecek mi kalacak mi derdi daha kaymak, para. Daha annesi evine çatal almamışmış... Çocuk esirgemede yetişti galiba.? Yada eşi işsiz evinde muhtaç, ailesi destek olmadı ondan içerlendi. Başka türlüsü aklıma yatmıyor .
Benim mesajimdan " kadin olan baksin zihniyetini cikarip birde benim okuduğumu anlayamadigimi yazmaniz cok saçma.Siz benim yazdiklarimi tekrar okuyun olur mu. Okuduklarinizi anlayamazsaniz eger ben suraya kucuk bir tercume birakayim onu okursunuz gerekirse.Tercumem:Lösemi zordur ailede herkes gorev almalidir.Babaniz gelsin siz dinlenin.Kardesiniz de esiyle konussun.Hatta sizin esiniz de ilgilensin..Bu kadar( baba erkek kardes ve koca) onerimden sonra kadin baksin zihniuetini nasil.cikardiniz bende oni dusineyim.Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz ben artık ikna oldum.
İnsanların eleştirdiği nokta konu sahibinin kardeşinden hiç bahsetmeyip direk gelinden bahsetmesi,yoksa kimse demiyor gelinin yaptığı şey doğru diye.Ama ısrarla olayı ''gelin bakmayacak tabii ki de '' demişiz gibi algılıyorsunuz.Tabii vicdanlı insan arayıp sorar,yardıma ihtiyacı var mı diye,dönüşümlü de olsa bir şekilde bakılır ama o kadın böyle düşünmemiş demek ki.Konu sahibi konuya ''gelin hanım'' diyerek daldı,kardeşten bahseden mesajı o kadar da çok değil.Bu yaşa kadar getirip büyüttüğü kişi gelin değil işte,kendi oğlu,az şu ''kadın olan baksın'' zihniyetimizi bir kenara bırakalım artık diyoruz,yıl 2020.Israrla lafı cımbızlayıp aklınızca ''vicdansız'' ilan etmeye çalışıyorsunuz,ama yok,önce okuduğunuzu anlayın sonra eleştirin insanları.
Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz ben artık ikna oldum.
İnsanların eleştirdiği nokta konu sahibinin kardeşinden hiç bahsetmeyip direk gelinden bahsetmesi,yoksa kimse demiyor gelinin yaptığı şey doğru diye.Ama ısrarla olayı ''gelin bakmayacak tabii ki de '' demişiz gibi algılıyorsunuz.Tabii vicdanlı insan arayıp sorar,yardıma ihtiyacı var mı diye,dönüşümlü de olsa bir şekilde bakılır ama o kadın böyle düşünmemiş demek ki.Konu sahibi konuya ''gelin hanım'' diyerek daldı,kardeşten bahseden mesajı o kadar da çok değil.Bu yaşa kadar getirip büyüttüğü kişi gelin değil işte,kendi oğlu,az şu ''kadın olan baksın'' zihniyetimizi bir kenara bırakalım artık diyoruz,yıl 2020.Israrla lafı cımbızlayıp aklınızca ''vicdansız'' ilan etmeye çalışıyorsunuz,ama yok,önce okuduğunuzu anlayın sonra eleştirin insanları.
Görümce mi ben ona öteye git demedim daha.Çok yanlış yaptı her gittiğimde kardeşimle arası bozulmasın diye ses etmedim.Bir muhabbet esnasında anneme bakım ihtiyaç olursa bakarım ,işi bırakırım diye sallıyordu.Şimdi kanatlandı kuyruklandı tabi.Annem onun çocuğu olmuyor diye göndermediği doktor kalmadı.Böyle muameleye karşılık bu olmamalı.Bu dünya etme bulma dünyası unutmayın. Sizin gib gelinim olmaz inşallah.
İsyan mı asla, serzeniş benim ki.Keşke polemik olmadan sırayla baksak.Anneniz hepi topu 9 gündür hastahanede bakiliyormus ...sanki biraz erken isyana dusmussunuz. Bunun daha evde bakım süreci var ,tedavisi ..takibi var .Kardesiniz ile konuşup hastahane dışındaki süreci nasıl yuruteceginizi planlayabilirsiniz. Su an kendi kendinizi doldurmayın sonuçta anneniz-babaniz yemek yaptıysa o yemegi işten gelince sadece gelininiz yemedi o yemeği ..anne babanız ve abiniz de yediler.
Annemm mutfakta yemek yapar gelinimiz elinde kumanda tv izler.Kardeşim annemi azarlar,karısına sesini yükseltemez.Kardeşime de söylüyoruz napayım karım çok yoruluyor.Özel sektörde çalışmak yok deyip kestirip atıyor.Ya ben anlattığınız tabloyu hayal edemedim belkide benim hatam..
Epeydir bu forumu takip ederim , bi tane bile kayinvalidemle ayni yerde yaşıyorum, ayni yerde yiyor içiyorum, maddi yardım aldigim için de mutluyum diyeni görmedim
Bu olayları bi de gelinden dinlemek lazım, uzgunum 34 yasinda kadinim ,cevremde kayinbabasina yemek yaptırıp kendi keyfine bakan tek gelin görmedim. Oyle bi aile düşünün ki beraber yaşayacak kadar gelenekçi ama kayinbabaya yemek yaptırıp keyfine bakacak kadar da relax
Hikayede eksik var bilemiyorum, muhatabıniz kardeşiniz, annenizin yaptığı yanlışı tam olarak siz yapıyorsunuz, kardesinizi oyun dışı bırakıp direkt gelini oyuna almak istiyorsunuz
Aslında size bişey demiycem aynısını yaşamanız dileğiyle.O zaman anlarsınız.Anne baba tarafından ayrımcılığa maruz kalmak ne demekmiş.Aynen annesi lösemi.. kadın kanser olmuş halen konu sahibi “ama kaymağını kardeşim yedi” diye içerleniyor. Demiyor annem hasta ölecek mi kalacak mi derdi daha kaymak, para. Daha annesi evine çatal almamışmış... Çocuk esirgemede yetişti galiba.? Yada eşi işsiz evinde muhtaç, ailesi destek olmadı ondan içerlendi. Başka türlüsü aklıma yatmıyor .
Bana kotu bir izlenim verdiniz uzgunum kardeşiniz elbette ki esine sesini yükseltemez ne münasebet, siz neden anneniz ve gelininizi bi yarış icine soktunuz ki ?burda igrenc olan kardeşinizin annenize bağırması iken sizin zorunuza giden karisina bagirmamasi olmusAnnemm mutfakta yemek yapar gelinimiz elinde kumanda tv izler.Kardeşim annemi azarlar,karısına sesini yükseltemez.Kardeşime de söylüyoruz napayım karım çok yoruluyor.Özel sektörde çalışmak yok deyip kestirip atıyor.
Aslında size bişey demiycem aynısını yaşamanız dileğiyle.O zaman anlarsınız.Anne baba tarafından ayrımcılığa maruz kalmak ne demekmiş.
gelin bakmak zorunda değil... toruna bakmış olabilir anneniz. torun farklıdır. kardeşinizin de çocuğu aynı zamanda. çok istiyorsanız erkek kardeşiniz baksın annenize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?