Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk babamın elinde büyüdü.Onlar hepyer içer gezerdi.Annem yemeklerini yapardı.Bağ bahçe işlerini halleder.Pazara gider ektiklerini satar parasını evin şhtiyaçlarına harcardı.Babam bütün parasını evinmçatısı eşyası kombisi faturalarına harcar.Kardeşim para bşriktirir.Annem hasta oldu olalı yemek yapar babam.kardeşim toz almıyor vs diye kızıyor.Oğluna babam bakıyor evde.Gelinimiz muhasebeci erken gidip geç çıkıyor.
 
Kesinlikle katiliyorum. Hem her isim gorulsun hem de bana kimse dokunmasin demek vicdansizliktir. Ama burda esas sorun erkek cocugunu yucelten kafa yapisinda. Hala bile oglum cok yoruldu diye uzuluyormus annesi. Cok uzuldum konu sahibi icin. Ne yaparsa yapsin kiymeti bilinmez. Bu kafalarin degismesi zor.
 
Mevzu gelin değil kardeşin. Kardeşin annene bakmak zorunda. Gerekirse gidip evi de temizlemek zorunda. Benim babam yeri geldi babaannemi banyo yaptırdı üstünü giydirdi. Sırtına alıp hastaneye götürdü. Babam yapmak zorundaydı. Çünkü onun annesi.
 
Aslında hiç muhhabbetimiz yok.Koca tarafına değil kendi tarafına düşkündür.Biz oraya gittiğimizde konuşmaz bizimle...Hiç arayıp sormaz.O öyle yapınca bende hiçnarayıp sormam.
 
kardeşim toz almıyor vs diye kızıyor.


kime kızıyor babana mı

valla bu ortamda baban sesini çıkartacak

annen için elinden geleni yapmışsın

bence perşembe için de ya birini ayarlasınlar ya gelsin birisi baksın sen evine geç

zira onlar toplu yaşamaya alışkın bir çözüm bulurlar

günlük bir hanım ile anlaşsınlar yemek temizlik de olur evde çocuk da bakılır

kardeşine net olarak bunu söyle

zaten gelinin bir şey yapabilitesi yok gibi izin alsa kaç gün alacak 3-5 olur ancak o da sorunu çözmez
 
Gelin bakmak zorunda değil. Ha bakar Allah rızası için bişey diyemem.

Annem o kadar şey yaptı demişsiniz yapmasaydı madem böyle bir gelinse.
 
Konudaki yorumlar sinirimi zıplattı. İsteyerek yapsın yapmasın yemeğini yediğin çocuğuna bakan kadına bakmak zorunda gelin hanım, kimse kusura bakmasın. Bu kadar gelinim bakmak zorunda değilim kafasındaysa çocuğuna da bakıcı tutacaktı. Kayınvalideye gelince yapmasın oluyor gelin hanımlar da yaptırmasın o zaman. Yaprağı yerken kıtır kıtır sapına gelince me. Valla güzel dünyaymış.

Kaldı ki evdeki temizliğe yediğine içtiğine aşırı dikkat edilmesi gerekiyor hastanın. Onu da mı gidip kızı yapacak. Gerçekten kayınvalide denince cinleniyor herhalde bazıları.

Valla böyle gelini ben utançtan sokağa çıkamayacak kadar rezil ederim. Gerçi annenizde hala oğluşum oğluşum diyorsa göreceği çok günler var o da ayrı. Siz çok naifsiniz ama azıcık ses çıkarmanın zamanı gelmiş. Herkes dönüşümlü de olsa bu işin bi ucundan tutmak zorunda. Tek kişinin alacağı sorumluluk değil.
 
Gelin bakmak zorunda değil. Ha bakar Allah rızası için bişey diyemem.

Annem o kadar şey yaptı demişsiniz yapmasaydı madem böyle bir gelinse.
Doğru çok kızdım söyledim.Annem ortalığa mı dökülelim onun huyu öyle dedi.Çocukları çok zor oldu ondan torun için katlanıyom der hep.
 
Yakin zamanda benzer surecleri yasamis biri olarak, anneme en son baksin diyecegim kisi gelindir herhalde,
İnsan yükü çok ağır, hasta bakimi zor, bakin siz simdiden yakinmaya baslamissiniz, kan bagi bile olmayan biri neden baksin, hem o tamam dese de sizin icinize nasıl sinecek?
Babaniz, kardesleriniz, annenizin kardesleri vs kimse yoksa bu isi profesyonel olarak yapan birini bulun, gecmis olsun annenize, bu olayda sadece ona üzüldüm...
 
Gecmis olsun Allah sifalar versin
Burada herkes gelin gelin diye tepkilenmis ama benim cocuguma evime emek verenede ben sirtimi donuyorsam orada bendede bir sikinti vardir bence

Bakamayabilirim calisabilirim ama kadin hastanede kp hala ogluma bakar durumda bende ise geliyorsam bir cozum uretmem gerekir fazla umursamamak fazla kan emici bir durum

Bunun sebebide sizin erkek kardesiniz o rahat gelin rahat

Hasta zor sizinde aileniz var bakici tutacak masrafi bolusuceksiniz
Hasta insan saglikliyida hasta yapabiliyor hem
Psikolojik hem fiziksel bir kisinin uzerine sikintiyi yikmakta olmaz sizin sorumluluklari yuklenmenizde olmaz

Oturup teklif edin kabul etmezlerse cok mudahil olmayin yillardir beraberlermis kendi iclerinde cozerler arada gider yardim eder donersiniz

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.
Zor isler
 
Parasını kim yediyse o bakmalı. Yaşlılarda para yedirirken düzgün yatırım yapmalı sonra böyle ortada kalırlar işte.

Ben olsam kardeşimi arar parasını yerken yiyyodun şimdi de sen bakacaksın derim. Kusura bakmasın kimse. Annenizde hala toz kondurtmuyorsa bırakın ne halleri varsa görsünler bakalım.
 
Gelin tamam bakmasın ama bir zahmet temizliği yemeğinde yapsın olmuyorsa bir kadın tutup yapılsın ne yüzle diyorlar kızı hizmetcimi konu sahibi herşey mustehak onlara adaletsiz davranmış anne
 
bence kardeşinizle konuşun, ev için temizlikçi tutun birlikte. bakım konusunda da bir bakıcı ile anlaşabilirsiniz. siz yine ara ara giderek durumunu kontrol edebilirsiniz.
 
bence kardeşinizle konuşun, ev için temizlikçi tutun birlikte. bakım konusunda da bir bakıcı ile anlaşabilirsiniz. siz yine ara ara giderek durumunu kontrol edebilirsiniz.
Niye kız tutsun gelin Hanım'ın evi için kurusu geçmemiş niye baksın bu işler boyledir
 
Durumu çok mu ağır ?
Allah şifalar versin
Evi için temizlikçi tutun
Gelinin kendi vicdanına kalmış o yabancı ama erkek kardeşin sana destek olmalı onun da annesi.
Şimdi sen çekip gitsen kızım bakmadı der ama oğlum bakmadı demez.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
 
ben annemi olduğumuz şehre misafirliğe bile geldiğinde başka kimsede kardeşimde bile bırakmak istemiyorum en çok benim evimde rahat eder diye, bence bırakmayın anneniz birşey isterken çekinebilir, tuvalete falan yardımla gidiyorsa utanabilir.
siz baksanız daha iyi. insanın evladı gibisi yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…