kardeşim yüzünden düşük yapıyordum. .

Kan gelmesinin kardeşiniz ile olan muhabettle bi alakası yoktur. Gelecegi varmis.Duygusalliktan size öyle gelmiş. Yoksa yıllardır tanidiginiz kardesiniz ile bu muhabttelere aliskinsinizdir.
Birde hamilelikte etraftan duygusal incelik beklemeyin. Hele erkeklerden hiç.

Kardeşinizle yaşadığınız olayın sebep olduğunu sanmıyorum ama siz yine de üzülmeyin sıkılmayın..

Onu o hale getiren bu kadar şımartan annenizdir.
27yaşında aklı başında hiçkimse ablasına hele o "amin amin" lafını etmez.
Ben olsam anneme de kardeşime de mesafe koyarım.
Kesinlikle görüşmem diyemiyorum, bilemem.. Ama baya bir mesafe ve tavır koyarım.

Karnımdaki sabi bir yana dünya bir yana.. Ben asla görüşmezdim.. Çocuğum doğduğunda da bir kere bile olsa elini sürdürmezdim evladıma.. Doğumdan sonrada o nanköre sağlam Bi girişirdim haddini bildirirdim fırsatını buldum mu.. Ayrıca evinde besledin Demi.. Boşa dememişler besle kargayı oysun gözünü.. Nefret ediyorum böyle sinir insanlardan gereksiz insanlardan HAMİLELERİ ÜZEN HERKESTEN NEFRET EDİYORum.. Canları cehenneme olsun!!!

Önceki konunu okumuştum.zaten bu olay yaşanmadan da kanaman ve düşük riskin vardı sanırım.
Yani kanaman kardeşine bağlı olmayabilir ama annen zaten yemeği yapmış sen ne diye ben başka yapacaktım diyosun ki artık yapmış çok geç.sen bunu diyerek biraz fitili ateşlemişsin kardeşin de amin diyerek bombanın pimini çekmiş.
Ya da başka bi bakış açısıyla:
Kardeşin zaten biraz dangalak her düşündüğünü hemen söylüyo.eskiden olsa ya da başka bi mevzuda olsa sen de cevap verirdin ya da güler geçerdin ama hamileliğin verdiği duygusallıkla biraz farklı davrandın.
Görüşmeye devam etmelisin ama mesafeni de koymalısın.çünkü bu şakası yapılıp dalgası geçilecek bir konu değil.
Rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.

Ya hu efide adam amin demiş. Düşse sevinecek maşallah. Tamam onun yüzünden olmadı belki ama hiçbir insan evladı doğmamış bebeğe beddua etmez. Üstelik 27 yaşında adam bu.
Kardes gicikligi bu bana öyle geldi .Ben hiç ciddiye alamadım bu muhabbeti. Umursamaz bir tip işte. Ama karşı taraf çok duygusal bi dönemde tabi onun için ağır gelmiş.

Kardes gicikligi bu bana öyle geldi .Ben hiç ciddiye alamadım bu muhabbeti. Umursamaz bir tip işte. Ama karşı taraf çok duygusal bi dönemde tabi onun için ağır gelmiş.
Kardeş gıcıklığını her gün tecrübe eden biri olarak söyleyeyim ki birinin veya birbirimizin canı konusunda gıcıklık etmeyiz. Hiç normal değil bu. Aynen erkek kardeşim var, çok didişiriz ama ben hamile olsam düşük riskim olsa, karşıma geçip gevrek gevrek düşer inşallah dese ömür boyu silerim onu ben.
Karnımdaki benim bebeğim tamam ama onun da yeğeni. İnsan biraz haddini bilecek.

Ya hu efide adam amin demiş. Düşse sevinecek maşallah. Tamam onun yüzünden olmadı belki ama hiçbir insan evladı doğmamış bebeğe beddua etmez. Üstelik 27 yaşında adam bu.
bence de
kardeş kavgası her evde olabilir ama bunun ki tam eldivenle dövülmelik cinsinden laflar etmiş
gelip özür dileyene kadar ne evime gelebilir ne o düşsün dediği yeğeninin yüzünü görebilirdi

Bence bu konuya duygusal hamileler yazmasın.

Ne alakası var?

Yemek olayını geçtim, hamile bir kadının yanında sigara içilmeyeceğini, bu gibi stres durumlarına karşı bir annenin savunma yapması gerektiğini, bir kardeşin yeğenine beddua niteliğinde laflar sarfedemeyeceğini bilmek veya dile getirmek için hamile olup olmamak ne alaka? Buna kim olursa olsun aynı tepkiyi verir...

Kardeş kadar belki de daha fazla anne hatalı bence... En azından mesafe koy konu sahibi, kardeşini de yemeğe çağırma, hatta yeğenini bile sevmesin... Sana o durumda amin diyen, yemeklerine laf eden biri bunu hakediyor. Çocuk değil sonuçta...

Hamileyim ama hamile olmasam da aynı yorumu yapardım...

bence de
kardeş kavgası her evde olabilir ama bunun ki tam eldivenle dövülmelik cinsinden laflar etmiş
gelip özür dileyene kadar ne evime gelebilir ne o düşsün dediği yeğeninin yüzünü görebilirdi
Her şeyin bir sınırı var. Benim ergen kardeşim bile edemez şu lafları. 30'una merdiven dayamış adam bir zahmet laf konuşmayı öğrensin yani. Öğrenemiyorsa da ya ağzını açmasın ya da benim bulunduğum ortamda bulunmasın.

Mesafe iyidir. Heleki zarari dokunan birileri ise kim olursa olsun.

Ama buyuk bir tartismami olduki kanaman oldu? Kardesin yuzunden olduguna emin misin?

Ama her aile ilişkileri hassasiyetleri farklıdır. Bak diyor annem hep onu tutar falan.Yani bu kültürel bi mesele aile kültürü ben öyle bakıyorum. Yorum lar çok abartılı görüşme falan bidaha ne demek. Ama zaten hep sisirilmis burda yorumlar. Neyse.Tartismiyciim.

Tabi canım bazı aile kültürlerinde doğmamış bebeğe inşallah düşer demek normal karşılanır. Ben de tartışmayacağım.

Şunu kocalarınız yapsa ağlar çekersiniz, kendi kardeşiniz yapınca görüşmeyi kesersiniz.
Lafım konu sahibine değil genel.
Konuya gelince, beni çocuğun düşmesiyle suçlayacak insanla ben zaten görüşmem. Sanki yumurta taşıyor gibi hamilelerin triplerini de çok ilginç buluyorum. Ama sizi rahatsız eden tavırlar varsa görüşme sıklığını azaltırsınız.

Kendi canın kanın olan annen ve kardeşinin böyle davranması yanlış olmuş kocayı boşarsın ama anne kardeş aileyi boşayamazsın annenin tavrı çok yanlış olmuş bana göre

Uzun bir sürü görüşmeyin bencede en azından hamileliğiniz süresince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…