Kardeşimden NEFRET ediyorum

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Daha önce de burada konu açmıştım ergen kardeşimin şımarıklıkları ile alakalı.

O günden sonra psikayatra götürdük psikolog eşliğinde. Babam bu sıkışık döneminde bile, psikiyatr fiyatlarından haberiniz vardır, dünya para döktü sırf biraz iyileşme olsun diye.
Bugün eve sarhoş geldi, boğma alıp içmişler. Daha 16 yaşında olmasını geçiyorum açık içki almak nedir kör olursun ölürsün diyoruz gülerek ölüm umrumda değil diyor. Onun hayatıymış, karışamazmışız.
Babam kalp hastası, adam bu aptal çocuğa bağırırken bir şey olacak düşüp yığılacak diye o kadar korktum ki…
İntihar düşüncesi, ölüm düşüncesi asla kurtaramıyoruz bu düşüncelerden. O kadar antidepresan hiçbir halta yaramadı demek ki.
Keşke doğmasaydı diyorum içimden müthiş bir öfkeyle, sonra ona dönüyorum yumuşak bir ses tonuyla konuşuyorum tedavi sürecinde zaten psikolojisi bozulmasın diye. Böyle diye diye bizim psikolojimiz bozuldu.

Nefret edildiğinizi anlarsınız ne kadar gizlemeye çalışırsalar çalışsınlar
Oda sizden nefret ediyordur büyük ihtimalle
Bahsettiğiniz kişi kardeşiniz ve daha 16 yaşında
Tuaf bir ablasınız vesselam

Aynen baya “tuafım”.

Eklentiler

• EA1D048E-8440-4CED-99B0-BE9C99507D16.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 1.406
Çocuklar durup dururken bu hale gelmez. Dönün bir annenize babanıza bakın bakalım nerede hata yapmışlar. Gerçi kendisinden nefret edeb bir ablası var çocuğun daha ne olsun.

Annemin babamın hiçbir hatası yok. Önceki konumu okursanız anlarsınız. Annem de babam da bizim için senelerce köpek gibi çalışıp bizi sevmekten başka bir şey yapmadılar. Benim babam 55 yaşına geldi kendine bir pul almamıştır. Varsa yoksa çocuklarım okusun, gezsin, dolaşsın.
Evet nefret ediyorum çünkü ailemin kahroluşunu izliyorum onun yüzünden.
Biz bir fiske vurmadık, bir kötü söz söylemedik onu bu hale getirecek. Nefret ettiğimi söylemekten de utanmıyorum artık. İğrenç bir çocuk kendisi.

Yok artık!
Nasıl bu hale gelmiş ya?
16 yaşında açık içki alıp içmek nedir?
Whatsapp yazışmasına baktım da zır ergen. Öyle böyle değil hem de. Kendi ergenliğim aklıma geldi. Hepimiz aşağı yukarı dünyanın bize düşman olduğunu falan düşünmüşüzdür. Ailelerimiz de bir sınır koyunca, daha doğrusu henüz yetişkin olmadığımızı hissettirdiklerinde öfkelenirdik. Ama sizinki bunu çoooook abartmış. Fakat niye? Ailevi bir sorununuz mu var?
Ama bu alayına isyan durumu çok tehlikeli. Başına bir iş gelirse çok pişman olur. O açık içkiden bir şey olmamış bugün, ama yarın bir gün olmayacağının garantisi yok.
Valla çoğunuz beni kınayabilirsiniz ama sanırım ben bırakırdım bu noktadan sonra. Düzelmek istemeyeni düzeltemezsiniz. Ablasıyım, annesi değilim sonuçta. Benim olmayan bir sorumluluğu üstlenemem.

Çok zor
Keşke biraksaniz da dışarıda arkadaşlarıyla yasasa surunse ne oluyorsa olsa .

Babanıza yazık

Çocuklar sadece dayak yedikleri ya da kötü muamele gördükleri için bu hale gelmezler. Muhakkak anne babanızın (sizin de) hatası vardır. Durup dururken bu hale gelmez çocuklar.

Ama hep kardeşinizle beraber miydiniz? Siz olmadan çok şey yaşamış olabilir. Hep yanında durmuyorsunuz sonuçta anne babasıyla birlikteyken tartışma, kavga yaşamış olabilir.

Çocuklar sadece dayak yedikleri ya da kötü muamele gördükleri için bu hale gelmezler. Muhakkak anne babanızın (sizin de) hatası vardır. Durup dururken bu hale gelmez çocuklar.

Neden gelirler peki? Sevgi gören, bir dediği iki edilmeyen, karnı tok sırtı pek bir çocuk neden bu hale gelir?

Herşeyi vermek ona iyilik yapmak demek değil
Ben bunu herzaman söylerim bir çocuk yeri geldiğinde parasız kalıp yürüyerek okuldan eve gelmenin aç kalmanın ne demek olduğunu bilecek
Fedakarlık kendini düşünmeyip evlada her konuda taviz vermek değildir
Burada kaybetmişsiniz malesef

Neden gelirler peki? Sevgi gören, bir dediği iki edilmeyen, karnı tok sırtı pek bir çocuk neden bu hale gelir?
Çocuğu görmeden, konuşmadan nereden bileyim ben? Vardır bir sebebi. Fazla verilmiştir, sınır konulmamıştır, bencillik yüklenmiştir, doyumsuz yetiştirilmiştir. Çocuklar hamurdur, biz şekillendiririz onları. Doğuştan iyi ya da kötü değillerdir.

Ya benim de sırtım pekti, karnım toktu. Ama havalı olmak adına o yaşlarda marjinal görünen insanlarla arkadaş olmak istiyorsunuz. Ben de öyle yapmıştım. O arkadaşımın da ailesinde problemler vardı. O dağıttıkça ben de yanında olduğum için dağıtmış oluyordum. Tabi 16 yaşında açık içki içecek kadar değildi, daha masum şeylerdi buna bakarak. Dershaneyi asmak gibi falan...
Sizinki de belki böyle biriyle yakınlaşmıştır. O kendini mahvediyor, ben de edeyim diye müthiş bir fikre kapılmıştır. Çok mantıklı geliyor nedense bu saçmalıklar silsilesi o yaşlarda.

Bilmiyorum yorumum ne kadar isabetli olur ama lisede öğretmenim. Ve öğrencilerimin o kadar cogu boyle ki. Ailesi tertemiz, kendisinin uzerine titreyen cocuklar bile ayni durumda. Bence hedefleri amaclari yok. Iclerinde bir enerji var ve ne yöne yonlendireceklerini bilmiyorlar. Canları ne isterse onu yapmak istiyorlar dusunmeksizin.

Keske mumkun olsa da hayatina bir amac edinse. Bir hedefi olsa. Istedigi bir meslegi veya istedigi bir yasam stili olsa. Bunlar insani harekete geçiriyor

Öğrencilerimi hep gazlarim. Senden harika şu olur harika bu olur. Şunu hic dusundun mu? Kiz arkadaşın varmis ileride karsisinda nasil bir erkek olmak istersin? Gibi gibi.. kardesinizi en iyi ailesi olarak siz taniyabilirsiniz. Belki yön vermek istersiniz

Ergenlik dönemi , ailelerin çocuklarina ektigini biçme dönemi.
Sadece kötü muamele degil bazen aşiri serbestlik de böyle durumlara neden olabilir.
Ayni ailedeniz ben niye öyle degilim demeyin her çocugun ailesini algilayişi farkli duygulari farkli ve maalesef cocuklar arasi aile tutumlari da farkli, bes parmagin besi bir degil.
Kardeşinizin duygusal eksik kalan yanlari var ve o eksikleri tamamlamadan ona ulasamazsiniz.
Ailenin ne oldugunu bilmiyorum cümlesini ailesinin siz oldugunu bir kenara koyarak objektif yorumlamayi deneyin.
Ergenlik donemini anlatmayayim biliyorsunuz bu dönemde düzeltilmeyen ömur boyu öyle kalir çok üzüldüm hepiniz için.

Kuzenlerim geldi yurtdışından hayatlarında hiçbir zorluk yaşamadılar, ne isteseler alındı, nereye isteseler gittiler. Biri 17 yaşında biri 21. İkisi de böyle. İkiside antidepresan kullanıyor. Bence hayatı bilmemekten kaynaklanıyor. Hiçbir sıkıntı, zorluk, problem, çaresiz yaşamamaktan kaynaklanıyor. Biz seni öldürmeyen şey güçlendirir modunda canavar gibi insan olduk çile çeke çeke ama rahatlık bazılarına böyle batıyor işte. Evlatla, kardeşle aileyle sınanmak çok zor. Size çok içten sabır ve tez çözümler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…