- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Nefret edildiğinizi anlarsınız ne kadar gizlemeye çalışırsalar çalışsınlar
Oda sizden nefret ediyordur büyük ihtimalle
Bahsettiğiniz kişi kardeşiniz ve daha 16 yaşında
Tuaf bir ablasınız vesselam
Neden bu çocuk bu hale geldiAynen baya “tuafım”.
Çocuklar durup dururken bu hale gelmez. Dönün bir annenize babanıza bakın bakalım nerede hata yapmışlar. Gerçi kendisinden nefret edeb bir ablası var çocuğun daha ne olsun.
Çok zorDaha önce de burada konu açmıştım ergen kardeşimin şımarıklıkları ile alakalı.
Ailem kardeşim yüzünden perişan, ben de izleyiciyim.
Herkese merhaba. Canımı aşırı sıkan ve artık sabrımın kalmadığı bir konuyu paylaşmak istiyorum. 5 yıl üniversiteyi başka şehirde okuduktan sonra aile evine döndüm. Döndüğümden beri kız kardeşimle (16 yaşında) aramız hem uzun süredir birbirimizi görmeyişimizden hem de kardeşimin ergenliğin...www.kadinlarkulubu.com
O günden sonra psikayatra götürdük psikolog eşliğinde. Babam bu sıkışık döneminde bile, psikiyatr fiyatlarından haberiniz vardır, dünya para döktü sırf biraz iyileşme olsun diye.
Bugün eve sarhoş geldi, boğma alıp içmişler. Daha 16 yaşında olmasını geçiyorum açık içki almak nedir kör olursun ölürsün diyoruz gülerek ölüm umrumda değil diyor. Onun hayatıymış, karışamazmışız.
Babam kalp hastası, adam bu aptal çocuğa bağırırken bir şey olacak düşüp yığılacak diye o kadar korktum ki…
İntihar düşüncesi, ölüm düşüncesi asla kurtaramıyoruz bu düşüncelerden. O kadar antidepresan hiçbir halta yaramadı demek ki.
Keşke doğmasaydı diyorum içimden müthiş bir öfkeyle, sonra ona dönüyorum yumuşak bir ses tonuyla konuşuyorum tedavi sürecinde zaten psikolojisi bozulmasın diye. Böyle diye diye bizim psikolojimiz bozuldu.
Çocuklar sadece dayak yedikleri ya da kötü muamele gördükleri için bu hale gelmezler. Muhakkak anne babanızın (sizin de) hatası vardır. Durup dururken bu hale gelmez çocuklar.Annemin babamın hiçbir hatası yok. Önceki konumu okursanız anlarsınız. Annem de babam da bizim için senelerce köpek gibi çalışıp bizi sevmekten başka bir şey yapmadılar. Benim babam 55 yaşına geldi kendine bir pul almamıştır. Varsa yoksa çocuklarım okusun, gezsin, dolaşsın.
Evet nefret ediyorum çünkü ailemin kahroluşunu izliyorum onun yüzünden.
Biz bir fiske vurmadık, bir kötü söz söylemedik onu bu hale getirecek. Nefret ettiğimi söylemekten de utanmıyorum artık. İğrenç bir çocuk kendisi.
Çocuklar sadece dayak yedikleri ya da kötü muamele gördükleri için bu hale gelmezler. Muhakkak anne babanızın (sizin de) hatası vardır. Durup dururken bu hale gelmez çocuklar.
Çocuğu görmeden, konuşmadan nereden bileyim ben? Vardır bir sebebi. Fazla verilmiştir, sınır konulmamıştır, bencillik yüklenmiştir, doyumsuz yetiştirilmiştir. Çocuklar hamurdur, biz şekillendiririz onları. Doğuştan iyi ya da kötü değillerdir.Neden gelirler peki? Sevgi gören, bir dediği iki edilmeyen, karnı tok sırtı pek bir çocuk neden bu hale gelir?
Ya benim de sırtım pekti, karnım toktu. Ama havalı olmak adına o yaşlarda marjinal görünen insanlarla arkadaş olmak istiyorsunuz. Ben de öyle yapmıştım. O arkadaşımın da ailesinde problemler vardı. O dağıttıkça ben de yanında olduğum için dağıtmış oluyordum. Tabi 16 yaşında açık içki içecek kadar değildi, daha masum şeylerdi buna bakarak. Dershaneyi asmak gibi falan...Neden gelirler peki? Sevgi gören, bir dediği iki edilmeyen, karnı tok sırtı pek bir çocuk neden bu hale gelir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?