- Konu Sahibi Papatya129
-
Bazen ebeveyn ve aile bir sey yapmasada evlatla sinanabiliyor.O yuzden direkt aileden bir sey vardır diye düşünmedim.Zor bir durum, cok zor,Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Frekansının uyacağı işinde uzman bir ergen psikiyatristi ya da psikoloğu ile devam etmekten başka çareniz yok maalesef.Psikoloji biliminde eğitimin yanı sıra kişisel bir sanatçılık olması gerektiğini düşünüyorum ben ,umarım denk gelirsinizDaha önce de burada konu açmıştım ergen kardeşimin şımarıklıkları ile alakalı.
Ailem kardeşim yüzünden perişan, ben de izleyiciyim.
Herkese merhaba. Canımı aşırı sıkan ve artık sabrımın kalmadığı bir konuyu paylaşmak istiyorum. 5 yıl üniversiteyi başka şehirde okuduktan sonra aile evine döndüm. Döndüğümden beri kız kardeşimle (16 yaşında) aramız hem uzun süredir birbirimizi görmeyişimizden hem de kardeşimin ergenliğin...www.kadinlarkulubu.com
O günden sonra psikayatra götürdük psikolog eşliğinde. Babam bu sıkışık döneminde bile, psikiyatr fiyatlarından haberiniz vardır, dünya para döktü sırf biraz iyileşme olsun diye.
Bugün eve sarhoş geldi, boğma alıp içmişler. Daha 16 yaşında olmasını geçiyorum açık içki almak nedir kör olursun ölürsün diyoruz gülerek ölüm umrumda değil diyor. Onun hayatıymış, karışamazmışız.
Babam kalp hastası, adam bu aptal çocuğa bağırırken bir şey olacak düşüp yığılacak diye o kadar korktum ki…
İntihar düşüncesi, ölüm düşüncesi asla kurtaramıyoruz bu düşüncelerden. O kadar antidepresan hiçbir halta yaramadı demek ki.
Keşke doğmasaydı diyorum içimden müthiş bir öfkeyle, sonra ona dönüyorum yumuşak bir ses tonuyla konuşuyorum tedavi sürecinde zaten psikolojisi bozulmasın diye. Böyle diye diye bizim psikolojimiz bozuldu.
Annemin babamın hiçbir hatası yok. Önceki konumu okursanız anlarsınız. Annem de babam da bizim için senelerce köpek gibi çalışıp bizi sevmekten başka bir şey yapmadılar. Benim babam 55 yaşına geldi kendine bir pul almamıştır. Varsa yoksa çocuklarım okusun, gezsin, dolaşsın.
Evet nefret ediyorum çünkü ailemin kahroluşunu izliyorum onun yüzünden.
Biz bir fiske vurmadık, bir kötü söz söylemedik onu bu hale getirecek. Nefret ettiğimi söylemekten de utanmıyorum artık. İğrenç bir çocuk kendisi.
Bir insanın hiçbir hatasının olmaması imkansız. O kadar kusursuz yaratıklar değiliz. Bu bakış insanı hasta eder, kardeşinizi de etmiş. "Biz ne yaptık, biz her şeyi yaptık, biz hatasızız, seni sevmek ve iyiliğini düşünmekten başka ne yaptık, neden böylesin?" iletişiminiz baştan aşağı sakat. Bir de üzerine nefret geliştirmişsiniz.
Bir anne babanın çocuğunu dövmemesi mükemmel ebeveynler olduğu manasına gelmez. Ablasının dahi kendisinden nefret ettiği bu samimiyetsiz ortamda, çocuğun "aile ne demek bilmiyorum" demesi doğrudan hepinizi işaret ediyor. Çocuğu anlamıyorsunuz, anlaşılamadığını hissettiği bir yerde de yalnız hissediyor. Ona katılmıyorsunuz, onun karşısında durmuş hepiniz "Sorunlusun, durduk yere sorunlu" diye üzerine varıyorsunuz. Ne bekliyorsunuz bu tavırla?
bu yazışmanızdaki konuşma şekliniz doğru değil. ergen kardeşinizin psikoloğuna bu mesajları gösterin o da söylediğimi teyit edecektir. siz onu eleştirmiş ve tehdit etmişsiniz bu yazışmada. siz de çok gençsiniz belli ki, bu sorumluluğu kaldırmanız çok zor, aileniz de yeterli bilinçte değildir zannımca. kardeşinizin terapisti size ödevler vermedi mi veya yasaklar, öneriler?Aynen baya “tuafım”.
Anne baba bunlari görmüyor, görmek istemiyor olabilir ama kendisi de ailesinden her türlü şiddeti görüp, nasıl mükemmeller diyebiliyor, enteresan.Eki Görüntüle 2994882 Eki Görüntüle 2994883 Eki Görüntüle 2994884
Buyrun mükemmel, bir fiske vurmamış, çocuğunun her dediğini yapmış, süper anlayışlı, açık görüşlü anne baba örnekleri. Çocuklar bu hale durup dururken gelmez demiştik değil mi?
Göz göre göre yalan söylüyor. Bu da aileden kaynaklanan bir psikolojik problem olmalı sanırım. Keşke kardeşiyle birlikte kendisi de gitse psikoloğa ya da psikiyatriste. Anne baba konu sahibinde de ciddi yaralar açmış belli ki.Anne baba bunlari görmüyor, görmek istemiyor olabilir ama kendisi de ailesinden her türlü şiddeti görüp, nasıl mükemmeller diyebiliyor, enteresan.
Sanıyor musunuz ki biz bu tavırları ona yansıtıyoruz?
Her zaman ama her zaman onun tüm kararlarına karşı saygılı olduğumu belirtiyorum, yaptığı hiçbir şeye bağırıp çağırmıyorum, hoşgörüyle dinleyip bu yaşlarda olabilir ben de böyleydim diyorum. Ama karşınızda tüm iyiniyetinize ve çabanıza rağmen, “keşke ölsem yhaaaa” modunda biri olduğunda bu sabır sükunet halini korumanız imkansız bir hale geliyor. Umarım burada bol keseden sallayan kimse böyle bir sınavla imtihan olmaz.
Eki Görüntüle 2994882 Eki Görüntüle 2994883 Eki Görüntüle 2994884
Buyrun mükemmel, bir fiske vurmamış, çocuğunun her dediğini yapmış, süper anlayışlı, açık görüşlü anne baba örnekleri. Çocuklar bu hale durup dururken gelmez demiştik değil mi?
Valla önünüzde saygiyla egiliyorumEki Görüntüle 2994882 Eki Görüntüle 2994883 Eki Görüntüle 2994884
Kardeş böyle olunca muhtemelen konu sahibi böyle sorunlar yasatmadigi için övülmüs, ve kardesin baş edilmesi zor sorunlarindan caresizlik bas gostermiş birlikte hareket edince de anne baba konu sahibinin işbirlikçisi olmuş, geçmiş unutulmuş ailenin odak noktasi tüü kaka olan kardeş olmuş.Anne baba bunlari görmüyor, görmek istemiyor olabilir ama kendisi de ailesinden her türlü şiddeti görüp, nasıl mükemmeller diyebiliyor, enteresan.
Kiz kardes degil mi ?Kardeş böyle olunca muhtemelen konu sahibi böyle sorunlar yasatmadigi için övülmüs, ve erkek kardesin baş edilmesi zor sorunlarindan caresizlik bas gostermiş birlikte hareket edince de anne baba konu sahibinin işbirlikçisi olmuş, geçmiş unutulmuş ailenin odak noktasi tüü kaka olan erkek kardeş olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?