- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.437
- 133
- 41
- Konu Sahibi Papatya129
-
Hangi kardeşse , ben niye erkek anladim ki yaKiz kardes degil mi ?
Büyük konuşma Kudra!Çocuklar sadece dayak yedikleri ya da kötü muamele gördükleri için bu hale gelmezler. Muhakkak anne babanızın (sizin de) hatası vardır. Durup dururken bu hale gelmez çocuklar.
Konu sahibi yaşadıklarını yok sayarak üstesinden gelmeyi tercih etmiş. Sinmiş, anne babadan korkmuş, özgüven sorunları yaşamış. Şimdi dışa vuran, isyan eden kız kardeşi görünce ona kinlenmiş küçücük çocuk bile kendini yanlış da olsa ifade edebiliyor ben bu yaşımda hala siniyorum diye. Öfke tamamen kardeşin dışa vurumuna."Hatasız" ebeveynlere bak. Şöyle bir ortamda yetiş, bir de üzerine "Biz senin için neler yaptık, ne istedin de yapmadık" denilsin, kendilerinde asla hata-yanlış-eksiklik aramayan mükemmel(!) insanlarla bir arada yaşa da psikolojin bozulmasın. Çocuk "Aile ne demek bilmiyorum" yazmış. Yazık.
Hepsi tedavi görmeli.
Konuyu tamamen okuyun sonra konuşalım. Bu tip konularda kolay kolay yanılmam.Büyük konuşma Kudra!
Bipolar ve depresyon sıklıkla karıştırılan iki hastalık. Depresyon zannedilerek depresyon ilacı verildiğinde bipolar çok daha kötü hale gelmekte. Doktorun niteliğinden emin misiniz?Daha önce de burada konu açmıştım ergen kardeşimin şımarıklıkları ile alakalı.
Ailem kardeşim yüzünden perişan, ben de izleyiciyim.
Herkese merhaba. Canımı aşırı sıkan ve artık sabrımın kalmadığı bir konuyu paylaşmak istiyorum. 5 yıl üniversiteyi başka şehirde okuduktan sonra aile evine döndüm. Döndüğümden beri kız kardeşimle (16 yaşında) aramız hem uzun süredir birbirimizi görmeyişimizden hem de kardeşimin ergenliğin...www.kadinlarkulubu.com
O günden sonra psikayatra götürdük psikolog eşliğinde. Babam bu sıkışık döneminde bile, psikiyatr fiyatlarından haberiniz vardır, dünya para döktü sırf biraz iyileşme olsun diye.
Bugün eve sarhoş geldi, boğma alıp içmişler. Daha 16 yaşında olmasını geçiyorum açık içki almak nedir kör olursun ölürsün diyoruz gülerek ölüm umrumda değil diyor. Onun hayatıymış, karışamazmışız.
Babam kalp hastası, adam bu aptal çocuğa bağırırken bir şey olacak düşüp yığılacak diye o kadar korktum ki…
İntihar düşüncesi, ölüm düşüncesi asla kurtaramıyoruz bu düşüncelerden. O kadar antidepresan hiçbir halta yaramadı demek ki.
Keşke doğmasaydı diyorum içimden müthiş bir öfkeyle, sonra ona dönüyorum yumuşak bir ses tonuyla konuşuyorum tedavi sürecinde zaten psikolojisi bozulmasın diye. Böyle diye diye bizim psikolojimiz bozuldu.
Bı kere de şaşirsak ya... İşin içinde birisi olarak da büyük konusuyorum, istisnası filan yok bunun, düzgün bir aileden aSla sorunlu çocuk çıkmaz....Çocuk sorunluysa sebep ailedir. NetEki Görüntüle 2994882 Eki Görüntüle 2994883 Eki Görüntüle 2994884
Buyrun mükemmel, bir fiske vurmamış, çocuğunun her dediğini yapmış, süper anlayışlı, açık görüşlü anne baba örnekleri. Çocuklar bu hale durup dururken gelmez demiştik değil mi?
Konu sahibi yaşadıklarını yok sayarak üstesinden gelmeyi tercih etmiş. Sinmiş, anne babadan korkmuş, özgüven sorunları yaşamış. Şimdi dışa vuran, isyan eden kız kardeşi görünce ona kinlenmiş küçücük çocuk bile kendini yanlış da olsa ifade edebiliyor ben bu yaşımda hala siniyorum diye. Öfke tamamen kardeşin dışa vurumuna.
Umarım yok saymaktan vazgeçip soruna odaklanır ve çözüm yoluna girer. Belli ki iki kardeş de anne baba davranışlarından çok yara almışlar.Kardeşinin bu davranışları, kendisinin olanları yok saymasını zorlaştırıyor ve sorun olduğunu bağırıyor. Kendi baş etme mekanizmasına balta gibi inmiş kardeşi. Nefreti de bundan. Ancak haberi yok kendinden, farkında değil. "Hatasızlık" vurgusu yapanların mutlaka hatası vardır ki zaten en büyük hataları da, kendilerini sorgulamamak, olanları yok saymak ve yüzleşmemek. İyi oldu eski yazılanları getirip koyman.
Umarım yok saymaktan vazgeçip soruna odaklanır ve çözüm yoluna girer. Belli ki iki kardeş de anne baba davranışlarından çok yara almışlar.
Sanıyor musunuz ki biz bu tavırları ona yansıtıyoruz?
Her zaman ama her zaman onun tüm kararlarına karşı saygılı olduğumu belirtiyorum, yaptığı hiçbir şeye bağırıp çağırmıyorum, hoşgörüyle dinleyip bu yaşlarda olabilir ben de böyleydim diyorum. Ama karşınızda tüm iyiniyetinize ve çabanıza rağmen, “keşke ölsem yhaaaa” modunda biri olduğunda bu sabır sükunet halini korumanız imkansız bir hale geliyor. Umarım burada bol keseden sallayan kimse böyle bir sınavla imtihan olmaz.
Sana iyi bir haberim var, bu çocuk gitse veya ölse bu anne baba gram üzülmez. Kurtulduk diye sevinir. Çocuk zaten bu yüzden bu haldecehennem olsun gitsin valla hiç çekemem.
annen babanın uzulmeyeceğini bilsen de keşke bassa gitse 1-2 ay aklı başına gelse dışardaki hayatta köpek gibi çekse eve kuyruğunu kıstırarak dönse.
Annemin babamın hiçbir hatası yok. Önceki konumu okursanız anlarsınız. Annem de babam da bizim için senelerce köpek gibi çalışıp bizi sevmekten başka bir şey yapmadılar. Benim babam 55 yaşına geldi kendine bir pul almamıştır. Varsa yoksa çocuklarım okusun, gezsin, dolaşsın.
Evet nefret ediyorum çünkü ailemin kahroluşunu izliyorum onun yüzünden.
Biz bir fiske vurmadık, bir kötü söz söylemedik onu bu hale getirecek. Nefret ettiğimi söylemekten de utanmıyorum artık. İğrenç bir çocuk kendisi.
Sana iyi bir haberim var, bu çocuk gitse veya ölse bu anne baba gram üzülmez. Kurtulduk diye sevinir. Çocuk zaten bu yüzden bu halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?