Kardeşimden NEFRET ediyorum

Konu sahibi yaşadıklarını yok sayarak üstesinden gelmeyi tercih etmiş. Sinmiş, anne babadan korkmuş, özgüven sorunları yaşamış. Şimdi dışa vuran, isyan eden kız kardeşi görünce ona kinlenmiş küçücük çocuk bile kendini yanlış da olsa ifade edebiliyor ben bu yaşımda hala siniyorum diye. Öfke tamamen kardeşin dışa vurumuna.

Reels izlerken bi videoya denk gelmistim, ailesi neden terapiste gidiyorsun diyordu kız da siz gitmediğiniz icin diye cevap veriyordu. Sizinki de o hesap yani, normalde kararsız kaldığım icin yorum yapmak istemediğim bir konuydu hatta konu sahibine hak vermis gibiydim ama KudrAlobar yanılmamıssın yine.

Bipolar ve depresyon sıklıkla karıştırılan iki hastalık. Depresyon zannedilerek depresyon ilacı verildiğinde bipolar çok daha kötü hale gelmekte. Doktorun niteliğinden emin misiniz?

bir psikolog olarak 2 ay antidepresan kullanıp da “şu antidepresanların da hiç faydası olmadı yav” şeklinde düşünen insanlara cahil gözüyle bakmayıp ne yapayım şimdi söyler misiniz, antidepresanlar sizden yeni bir siz mi yaratacak, sizi bambaşka bir kimliğe bürüyüp limitless filmindeki gibi olağanüstü işler başarmanızı mı sağlayacak??

arkadaşlar lütfen artık bırakın şu düşünceleri. antidepresanların gerçek anlamda etki etme süresi mim 3- max 6 aydır ve bu etkiyi görebilmen için senin de istekli olman gayret etmen şarttır. hem ilaç kullanırsın mesela hem sana uygun bir terapi görürsün.tüm bunlara rağmen herhangi bir fayda göremedin mi, doz ayarlaması yapılır ardından ilaç değiştirilip bir de öyle bakılır. kaldı ki mizaç diye bir unsur da vardır ve bunu psikoloji bilimi dahi değiştiremez bilir misiniz ? fenalık geldi

Bı kere de şaşirsak ya... İşin içinde birisi olarak da büyük konusuyorum, istisnası filan yok bunun, düzgün bir aileden aSla sorunlu çocuk çıkmaz....Çocuk sorunluysa sebep ailedir. Net

Kardeşinin bu davranışları, kendisinin olanları yok saymasını zorlaştırıyor ve sorun olduğunu bağırıyor. Kendi baş etme mekanizmasına balta gibi inmiş kardeşi. Nefreti de bundan. Ancak haberi yok kendinden, farkında değil. "Hatasızlık" vurgusu yapanların mutlaka hatası vardır ki zaten en büyük hataları da, kendilerini sorgulamamak, olanları yok saymak ve yüzleşmemek. İyi oldu eski yazılanları getirip koyman.

Umarım yok saymaktan vazgeçip soruna odaklanır ve çözüm yoluna girer. Belli ki iki kardeş de anne baba davranışlarından çok yara almışlar.

Karnini doyurup, barinacak yer vermek aile olmak degildir.
Bunlar dunyaya getirdigimiz cocuklarin karsilamak zorunda oldugumuz temel ihtiyaclari zaten.
Bu cocugun hic mi hobisi yok, bu yasa kadar sanata, spora hic mi birseye yonlendirilmedi.
Bedeni ve zihni ickiyle vs mesgul edecek kadar bos kalmis..
Insallah cikis yolu bulursunuz.

konu sahibinin ailesi bu kardes icin elinden geleni yapmis bence su asamada. yani kucukluk travmasi olabilir cocugun, dogaldir, hepimizin var. ama ulkenin buyuk cogunlugunun bu sekilde psikiyatri+psikolog imkani yok. bu cocuk oyle veya boyle sorunlu bir birey haline geldikten sonra ailesi hatalarinin farkina varip tedavi yoluna gitmisler. bir tedavi surecindeyken bogma raki icmenin sebebinin “kucukken anneden yenilen dayak, babadan gorulmeyen ilgi” oldugunu zannetmiyorum. ilgi cekmek istiyorsa cekiyor iste.

ailenin yaptiklarini savunmuyorum veya konu sahibinin dedigi gibi cok hatasiz olduklarini da dusunmuyorum ki degillermis zaten ama bu cocugun probleminin sadece anne babadan kaynaklandigini zannetmiyorum nedense. o yuzden konu sahibinin yazdigi iki satirlik nefret ediyorum lafi benim icin bir sey ifade etmiyor, okuyunca alt metinde kardesinden nefret etmedigini anlayabiliyorum.

umarim bu cocuk biraz olsun buyur, terapi ise yarar. kardesleriyle hicbir sekilde bagi olmayan biri olarak zorlugunu tahmin edebiliyorum umarim bari sizinle arasi duzelir.

ekran göruntulerini yeni gördum, annen baban haksız.
kız sadece travmalara maruz kalmış ergen, onlar bozmuş onlar duzeltecek mecburen.
sen yanında ol yine de.

Son düzenleme:
cehennem olsun gitsin valla hiç çekemem.
annen babanın uzulmeyeceğini bilsen de keşke bassa gitse 1-2 ay aklı başına gelse dışardaki hayatta köpek gibi çekse eve kuyruğunu kıstırarak dönse.
Sana iyi bir haberim var, bu çocuk gitse veya ölse bu anne baba gram üzülmez. Kurtulduk diye sevinir. Çocuk zaten bu yüzden bu halde

Off...
Ne dramatiksiniz ya.Önceki konunuza da baktım,kardeşiniz baya baya ergen işte.Siz ergenlik nedir yaşamadınız mı ? Ben de hayattan nefret ediyorum yeaaaa triplerindeydim,ne oldu büyüdük çok şükür hayatımıza devam ediyoruz.Kimi insan da ayrıca doğuştan hayata karşı daha negatiftir,anne babanız size melek olsa da karakteri öyleyse öyledir,illa yüzünde gülücükler açmak zorunda mı insanların ? Onlar sizin anne babanızsa onun da aynı şekilde,kardeşinize düşman gibi davranmaktan vazgeçin,anne babanız bu hayata çocuk getirmeye karar verdiyse bu çağlarını da düşünerek hareket etmişlerdir.Sizlik bir durum yok.Siz sadece kötü alışkanlıklardan koruyacak kadar koruyucu olun yeterli,ergen zaten,her dediğini ne takıyorsunuz ?

Sana iyi bir haberim var, bu çocuk gitse veya ölse bu anne baba gram üzülmez. Kurtulduk diye sevinir. Çocuk zaten bu yüzden bu halde

duzenledim mesajı, ekran göruntulerini yeni gördum, ben konu sahibi kardeşini pörrrfekt bir aile tablosundaki exorcist gibi anlattığı için atarlandım.

Valla bir önceki konunuzda da bu konuda da aynı şeyi düşündüm. Kardeşinizden nefret etmeniz normal değil. Kardeşinizin de söylediğiniz gibi durduk yere böyle olması neredeyse mümkün değil. Ayrıca herşey dört dörtlükken böyle olan birisini yine terapiye götürmek gerekir. Siz sebebi ne olursa olsun kardeşinize yardım etmek yerine düşman olmayı tercih ediyorsunuz. Hatalısınız.

Ayrıca sizde de bir sıkıntı var. İnsan bazen
ailesindeki sıkıntıyı saklar, utanır ya da unutmak ister. Buraya ailem sıkıntılı değil yazsanız garipsemezdim. Biz kimiz ki? Kırk el yabancı. Belki evde her şey güzel yazmak içinizi rahatlattı. Sıkıntılı olan durumunuz kardeşinizin yaşadığı zorulukları bildiğiniz halde onu suçlamanız. Sanki kendi yalanınıza kendiniz inanmış gibisiniz. Bazı arkadaşlar eski mesajlarını bulup paylaşmış. Şimdi ne diyeceksiniz merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…