Kardeşime çok üzüldüm 😞

Ne kadar samimi yazmışsınız.

"Bir göz oda olsun, kendi evin olsun" sözüne çok katılan biriyim bende. Ancak genç yaşta bir mal mülk sahibi olabilmekte kolay değil, aile desteği yoksa.
İyi bir peşinat gerekiyor. Çünkü banka kredileri sınırlı ve evler pahalı.
İyi bir peşinatı biriktirmek kolay değil, her şey çok pahalı. Belli bir ölçüde kenara atabiliyor artık insanlar. Hatta çoğu kişi yapamıyor o kadar da.
Biriktirebilen, biriktirdiğini değerlendirmekte de zorlanıyor. Yatırım uzmanları bile neyin ne olacağını bilemiyor artık.
Evet şuan durum bu. Çok değil bir ay önce kardeşimle konuşurken dedim annemin yeri ne kadar eder diye 1500 falan dedi ay satsada verse araba alsam falan diyordum öyle öğrendim şuan onu göz önünde bulundurarak bakiyorum satıp hepsini kardeşime versede ev alamaz yine muhitte okadar satılık ev yok

Anladım belki başlasa ailelerden biri bakar mı acaba diye düşündüm ama bakacak biri yoksa da çalıştığını bakıcıya vermekte şuan çok mantıklı değil gibi büyüyünce belki düşünür.
Allah yardımcıları olsun🙏
Bakabilecek yok malesef annemin bedensel engeli var biraz kendi anneside çalışıyor işte

Eşi çalışmıyor mu?
Tek kişi asgarinin bir tık üstü nasıl geçinecekler?
Eğer çalışmıyorsa çalışmalı. Bizler neden çalışıyoruz geçinmek için..
Öyle tabi herkes geçinmeye uğraşıyor ama çalışabilecek imkanı yok. İş var bulurda ama bebeğe bakacak kimse yok. İş saati fazla ve o kadar saat bebeğe bakabilecek biri çokta uygun bir rakam istemez. Çalıştığı bakıcıya gider. Bunlarida düşünüp araştırdılar

Nasıl olur bilmiyorum ki yani sözleşme falan biseyde imzalamadilar girerken ama kardeşime bahsederim bi konuyu
Sözleşmeye gerek yok. Eğer kira her ay düzenli banka aracılığıyla yapıldıysa. Ya da kirayı duzenli ödendiği bir şekilde kanıtlayan başka bir belge varsa...

Ev bulana kadar ailelerin yanında kalsalar.
Ev ev üstüne olmaz derler ama bu mecburiyet.
Yada bebeğe anneanne/babaanne bakacak eşide çalışacak.

Evet malesef yer satınca bile alamaz işte ama en azından üstüne ekler bı aklıma bu geldi başkada öyle yardımım olmaz ben çalışmıyorum eşim tek çalıştığı için elimden bişey gelmez üzülüyorum
Orda evler ne kadar ortalama? Yer ne kadara satılır arabası ne kadara satılır tahmini rakamlar neler? Çünkü şuan öyle kötü bir zaman ki çok fazla kredi de verilmiyor maalesef.. İnşallah uygun olan bir sehirdesinizdir🙏

Ev bulana kadar ailelerin yanında kalsalar.
Ev ev üstüne olmaz derler ama bu mecburiyet.
Yada bebeğe anneanne/babaanne bakacak eşide çalışacak.
Bir ay içinde bulmaları gerek evi. Aile yanında kalsalar eşyaları koyacak yer sıkıntı. Herşey karışık. Anneanne babaanne de bakamaz malesef öylece kalakaldilar yani mecburen birini tutacaklar evlerin. Kirayı asla odememezlik yapmazlar ama nasıl gecinecekler bunun sıkıntısı beni bile üzüyor onları düşünemiyorum. Babam destek olur falan yapacak bişey yok ☹️

Orda evler ne kadar ortalama? Yer ne kadara satılır arabası ne kadara satılır tahmini rakamlar neler? Çünkü şuan öyle kötü bir zaman ki çok fazla kredi de verilmiyor maalesef.. İnşallah uygun olan bir sehirdesinizdir🙏
Evler 1500 milyon dan aşağı yok. Yerde anca okadar ya eder ya etmez 1m etse üstüne arabasını satıp kredi çeker işte

Öyle tabi herkes geçinmeye uğraşıyor ama çalışabilecek imkanı yok. İş var bulurda ama bebeğe bakacak kimse yok. İş saati fazla ve o kadar saat bebeğe bakabilecek biri çokta uygun bir rakam istemez. Çalıştığı bakıcıya gider. Bunlarida düşünüp araştırdıla
Kardeşinize üzüldüm tek başına sırtlanmış maddi yükü keşke maaşı daha iyi olsaydı en azından 😔 evde çağrı merkezi işi baksın eşi bari evden yapacağı işler araştırsın imkanı yok tek maaş ki o maaşta kuş kadar bir de çocuk var masraf üstüne masraf inşallah çözülür 🙏🏻

Evler 1500 milyon dan aşağı yok. Yerde anca okadar ya eder ya etmez 1m etse üstüne arabasını satıp kredi çeker işte
O zaman keşke söyleseniz de yazık insanlar bir ev sahibi olsalar. Sizin kardeş olarak böyle bir özveride bulunmayı dusunmeniz cidden helal olsun 🙏 böyle kardesler var mı dedirtti. Herkesin yapamayacağı bişey.

Kardeşinize üzüldüm tek başına sırtlanmış maddi yükü keşke maaşı daha iyi olsaydı en azından 😔 evde çağrı merkezi işi baksın eşi bari evden yapacağı işler araştırsın imkanı yok tek maaş ki o maaşta kuş kadar bir de çocuk var masraf üstüne masraf inşallah çözülür 🙏🏻
Kendiside evde yapabileceği işler için bakinmaya başladı. Evet buyuzden çok üzgünüm bende en azından maaşı biraz daha iyi olsaydı diyorum. Açıkçası net maaşını bilmiyorum sorulmaz ama daha yeni açıktan liseyi bitirdi zaten çalıştığı fabrika belli eşimde diyor çok kazanmıyor diye bende öyle olunca üzüldüm. İnşallah yola koyarlar işlerini 🤲

İnşallah kardeşinizim karşına güzel ve bütçelerine uygun bir ev çıkar. Ben ilişkilerinize de çok imrendim ne kadar güzel 🙏 Allah bozmasın inşallah muhabbetinizi artırsın 🙏

O zaman keşke söyleseniz de yazık insanlar bir ev sahibi olsalar. Sizin kardeş olarak böyle bir özveride bulunmayı dusunmeniz cidden helal olsun 🙏 böyle kardesler var mı dedirtti. Herkesin yapamayacağı bişey.
Böyle durumda olmasaydı işler hakkımı alırdım benimde üç çocuğum var tabi ama ülkenin hali ortada kardeşim surunurken gidip bende araba alcam diyemem. O vardı aklımda mesela satsalar banada verirler biraz araba alirm diye ama arabam olmasın yani zaten yoktu napalm derim. Nebilim empati yapıyorum maaşın çoğu kiraya gitse karnımı doyurmayi hesaplicak durumda olmak istemem yani düşüncesi bile uzucuki düşünün cümleyi toparlayamiyorum

Böyle durumda olmasaydı işler hakkımı alırdım benimde üç çocuğum var tabi ama ülkenin hali ortada kardeşim surunurken gidip bende araba alcam diyemem. O vardı aklımda mesela satsalar banada verirler biraz araba alirm diye ama arabam olmasın yani zaten yoktu napalm derim. Nebilim empati yapıyorum maaşın çoğu kiraya gitse karnımı doyurmayi hesaplicak durumda olmak istemem yani düşüncesi bile uzucuki düşünün cümleyi toparlayamiyorum
Arsa ne olur kardeşiniz ne yapar bilemem ama siz çok iyi bir ablasiniz kardesinize. Kardeşiniz çok şanslı ❤️ nasıl güzel bir ablası var ki kardeşinin derdini onun kadar dert edip büyük bir tutardan vazgeçen.

O degil de aşırı tatlı bir ablasiniz.
Yüreğiniz cok temizmis.
Cumlelerinizden fedakar, dunya tatlisi oldugunuz belli oluyor.
Son 2 yildir hergun, bir oncekinden de daha zor.
Evet çok zor evi olmayana bu zamanlar hemde dahada zor kardeşimin eşi ayrı ağlıyor evde benim içim ayrı huzursuz kafamda hep bu durum var bakalm inşallah çözülür Allah'ım herkesin işini rast getirsin

Back
X