Evet asla söyleyemez sessiz bir yapısı var zaten ben illaki konuscam böyle olmaz için içimi yiyor babam zaten destek olur kirada falanda bakalmKardeşiniz belki çekinir ailenizden bunu isteyemez de siz bence çıtlatın ailenize yazıktır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet asla söyleyemez sessiz bir yapısı var zaten ben illaki konuscam böyle olmaz için içimi yiyor babam zaten destek olur kirada falanda bakalmKardeşiniz belki çekinir ailenizden bunu isteyemez de siz bence çıtlatın ailenize yazıktır
Amiiiin inşallahİnşallah kardeşinizim karşına güzel ve bütçelerine uygun bir ev çıkar. Ben ilişkilerinize de çok imrendim ne kadar güzelAllah bozmasın inşallah muhabbetinizi artırsın
![]()
Çocuklar kaç yaşında kreş ya da bakici bulup anne de çalışabilir.artik karı koca çalışmadan gecinmemin kirada durmanın kredi ödemenin imkanı yok.Evet şuan durum bu. Çok değil bir ay önce kardeşimle konuşurken dedim annemin yeri ne kadar eder diye 1500 falan dedi ay satsada verse araba alsam falan diyordum öyle öğrendim şuan onu göz önünde bulundurarak bakiyorum satıp hepsini kardeşime versede ev alamaz yine muhitte okadar satılık ev yok
Allah yardımcısı olsun inşallah huzuru yerinde olsunda napalm hayat şartları bugün bunu gerektiriyorArsa ne olur kardeşiniz ne yapar bilemem ama siz çok iyi bir ablasiniz kardesinize. Kardeşiniz çok şanslınasıl güzel bir ablası var ki kardeşinin derdini onun kadar dert edip büyük bir tutardan vazgeçen.
Bebek 1 yaşında. Annenin mesleği yok. İş bulur ama o çalışma saatine göre bebek bakacak olan insanda onun aldığı maaştan dahada az istemez yani bunlarida düşünüp araştırdılar olmuyor. Evden yapabileceği şeyler bakıyor artikÇocuklar kaç yaşında kreş ya da bakici bulup anne de çalışabilir.artik karı koca çalışmadan gecinmemin kirada durmanın kredi ödemenin imkanı yok.
Anneniz ya da kendi annesinin bakma olasılığı yok mu?yarım gün bile çalışsa eşinin yükü hafifler.Bebek 1 yaşında. Annenin mesleği yok. İş bulur ama o çalışma saatine göre bebek bakacak olan insanda onun aldığı maaştan dahada az istemez yani bunlarida düşünüp araştırdılar olmuyor. Evden yapabileceği şeyler bakıyor artik
Bu çok daha mantıklı konu sahibi. Böylece sizin hakkinizda olur evde. Siz şuan istemiyor olabilirsiniz ama ileride evlatlarıniz ne düşünür bilemezsiniz bu onlarında hakkı. Bizim zamanında tüm yerlere amcam biseyler yapmış sağ olsun zamanında kimse hakkından vazgeçmemiş ama neden yapiyosunda dememiş. şimdi hepimiz hakkımızı istiyoruz haliyle. Hatta daha geçen konuştuk siz istememiş olabilirsiniz ama biz istiyoruz asla hakkımızı vermeyeceksiniz orda evlatlarımızın bile hakkı var sonuçta diye. Ev anne babanızın üzerine olur kardesinizde ne kadar borcu olursa öder kira öder gibi. İleride yine ikinize bölünür.Yer satılsın alınacak ev annenizin veya babanızın üzerine olsun.(evet kalbiniz çok güzel ama o yerde hepinizin hakkı var fazla fedakarlık kendine ihanettir)
O evde de kardeşiniz ve ailesi otursun.
Bu söylediklerimi kötü amaçla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama sizin yerinizde olsam parayı onlar kullansın onlara ev alınsın ama tapu ortak olsun derdim. Bugün iyi ilişkileriniz olması sonsuza kadar öyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Zaten sizin onları evden çıkarttıracak haliniz yok ama gün olur satmak isterlerse hakkınız korunsun. Miras paranın üstüne çekeceği krediyi/arabayı da kendi hak payınız olan kirayı almamanız olarak kabul ederler.Böyle durumda olmasaydı işler hakkımı alırdım benimde üç çocuğum var tabi ama ülkenin hali ortada kardeşim surunurken gidip bende araba alcam diyemem. O vardı aklımda mesela satsalar banada verirler biraz araba alirm diye ama arabam olmasın yani zaten yoktu napalm derim. Nebilim empati yapıyorum maaşın çoğu kiraya gitse karnımı doyurmayi hesaplicak durumda olmak istemem yani düşüncesi bile uzucuki düşünün cümleyi toparlayamiyorum
Zaten şu an devletinde bu şekilde arka planda bir beklentisi var benceArtık büyükşehirde işi olmayan çekip gidecek, bu böyle.
Kurumsal iş hayatında değilsek, alan olarak sıkıntılı değilse ve tabii kamuda değilsek memleket olur, şirin küçük köyler olur, herkes basıp gidecek.
Başka yolu yok.
En azından orada alınacak olan da asgari ücret ama bilmem ne kasabasında bir evi 10 bine kiraya veremeyecekler.
Keşke bahsettiginiz gibi olsa...Artık büyükşehirde işi olmayan çekip gidecek, bu böyle.
Kurumsal iş hayatında değilsek, alan olarak sıkıntılı değilse ve tabii kamuda değilsek memleket olur, şirin küçük köyler olur, herkes basıp gidecek.
Başka yolu yok.
En azından orada alınacak olan da asgari ücret ama bilmem ne kasabasında bir evi 10 bine kiraya veremeyecekler.
15 senedir Almanyada yaşayıp almanca öğrenememiş diyolar doğru mu bilmiyorum ama o konudan geldim bir de bu konuya. Allah kardeşin hayırlısını versin. Bu başlık sahibi çok iyi kalpli belli.Nerede bu bacı nerede kardeşinin oturduğu evden kira isteyen alamancı.
Allah yardımcınız olsun ben de borçla harçla krediyle vs ev akın bir şekilde diyecektim. Bu devirde kiracı olmak da ev sahibi olmak da zor.
Artık milletçe çadırda yaşayacağız bu gidişle, barınma en temel ihtiyaç olarak bir ülkede bu hale gelmemeliydi , herkes çok zor durumdaKızlar erkek kardeşim evli bitane dünya tatlısı yeğenim var 1, yaşında esinide seviyorum iyi anlaşıyoruz.
Kirada oturuyorlar. İki senedir evliler yani uygun bir rakamdi ama ev sahibi kendi oturacağı için çıkmak zorundalar ve muhitte 10binden aşağı ev yok. O evlerde çok eski... Ne kadar maaş aldıgini bilmiyorum kardeşimin ama çokta değil asgarinin çok az üstüdür. Ev bulamiyorlar bu akşam konuştuk okadar uzuldum ki anlatamam. Nasıl geçinecek bu insanlar. Gözlerinin kaldığını nasıl alacak. Resmen barınma ve karın tokluğu ile anca yeter. Kardeşimin eşi ile konuşuyorduk gecen bu kıyafet güzelse alsammi diye falan aklıma geldi okadar pişman oldum ki yani nispet diye anlar falan yani bu zamana kadar hep paylasiyordk öyle birbirimizle ama şuan durum farklı yani çok kismalari gerekecek düşünün 1000tlye tanidiginin bı evinde oturuyordular küçüktü ama yapiliydi kardeşim tabi kirayı yükseltelim oyuzdenmi diye de konuşmuş gerçekten adam oturduğu evi satmak zorunda kalmış yani cikmalari gerek. Bilmiyorum Allah'ım herkesin yardımcısı olsun. Ben annemlerle konuşmayı düşünüyorum annemin yeri vardı yani satsın ben hak almasam kardeşim ev alsın diye ama satarlarmi bilmiyorum bizde öyle annemize babamiza bize yer satın para lazım diyebilen tıp değiliz bide zaten yer okadar parada eden biyer değil ama en azından üstüne arabasını satar kredide çekerdi off herşeyi düşündüm başkada elimden bişey gelmez zatenAllah kirada olanların yardımcısı olsun. inşallah güzel odeyebilecekleri rakamda ev çıksın karşılarına kardeşiminde.
![]()
Yozgat’ı bilirim, minnacık bir merkezi vardır bu yüzden de pahalıdır.Keşke bahsettiginiz gibi olsa...
Kardeşim daha yeni yozgatta 7 bine ev tuttu
Ustelik iskani alinmamis 6. Katta asansoru bile mechul bir tarihe kadar faaliyette bulunmayan bir ev( 4 aydir oturanlar var hala bekliyorlar asansoru)
Neden cunku ev bulamadi eli yuzu duzgun
Resmen kaba inşaatı biten bir eve razi oldu dugune 2 hafta kaldi diye
Gida fiyatlari da cok farkli degil ankaradan
Tabii ki metropolden kentlere dagilmak gerektiğini savunuyorum ben de
Ama kardesimin mustakbel esi insaat muhendisi 6 gun 12 saat calisiyor 18 bin maas aliyordu Ankarada
Yozgata kardesimin yanina gitmek icin aylarca iş aradi
asgari ucretin bin fazlasini anca teklif ettiler...
Simdi kaldigi bekar evinde yasamaya devam edecek kardesimin yanina haftada 1 gun gidecek. Kardesim akademik personel hareket edemiyor. Esinin yanina gitse bekar evinde ev arkadaslari var kalamaz. Resmen 1 gun beraber yasamak icin evleniyorlar...