Kardeşime çok üzüldüm 😞

Evet olabilir tabi buda bir seçenek. Annemlerin oturduğu evde kendilerinin zaten. Zamanında annem kardeşin erkek diye bütün varlığı ona verecek halimiz yok demişti. Zaten adaletliler ben seçenek olarak sunsamda onların beni karşılıksız bırakacağını düşünmüyorum

Kendi annesi çalışıyor benim annemde engeli var ama yinede evden çalışıyor yani ikiside bakamaz. Benimde 3 çocuğum var malesef çok zorlanirim hem benimkilerde küçük yegenimde küçük. Şartlar çok zor malesef

Evet haklısınız buda olağan bişey tabi. Hayat bu. Ama bende çocuklarımın hakkını hibe etmem annemlerin oturduğu ev var. Haricinde başka bir yer daha var buyuzden öyle düşündüm. Yani annemlerde bu konuda adaletliler zamanında kardeşime ev alınma mevzusu çıkınca yeri satıp bütün parayı erkek diye ona hibe etmem herkes hakkı neyse alır parası yetmezse üstüne katıp alır alacağı şeyi diyor

Yer satılıp ev alınırsa tapu da babanızın üstüne olsun eger kardesiniz de araba vs satarsa tapuda kim ne kattıysa o kadarlık hisse sahibi olsun.

Su duygusallıkla hakkım kardesime olsun demeyin. Dünya bu devran dönebilir.

Annem herşeyin farkında zaten. O yeri satarsam hepsini verip al oğlum ev al demem erkek diye öyle bişey yok demişti. Paylastirim üstüne eklerse alsın bedavadan rahat yaşam yok diyor. Annemler 30senelik evli ben yıllarca kirada oturdum son 3senedir kendi evim oldu diyor.Babamda emekli hemde çalışıyor annemde engeli var ama evden iş yapıyor. Buyuzden benim sat dememle satmaz yer falan

Kamu da çalışanlar da çekip gidecek az kaldı bence

Öyle ihtarname olayı yok. Ev sahibi kendi oturduğu evi satılığa cikarip kardesimede çıkman gerek oturduğum evi satacağım böyle gerekti demiş. Eşi depremden dolayı evden korkuyormus annesinden eve gelmiyor evde dirlik kalmadı demiş. Kardeşimin oturduğu bölgede zemin olarak deprem için güvenli yani böyle konuşmuşlar

Çok haklısınız. Başka arsa ve ev de var annemin annem erkek diye kardeşime vermez herşeyi zaten kolay kolay yer satacağını sanmıyorum da ihtimal olarak aklıma geldi. Tabiki bende gelecekte çocuklarımı düşünüyorum

Çok iyi bir ablasınız öncelikle onu yazayım. Günümüz ekonomisinde tek maaş ile geçinmek zaten mümkün değil. Ev kendilerinin bile olsa gelininiz evlendiğinden beri çalışmamış, hemen de bebek yapmışlar. Asgarinin az üstü ile biri 1 yaşında 3 kişinin geçinmesi zaten imkansıza yakın. Bir de üstüne ev olayı eklenmiş. Büyükşehirde yaşayanlar başka bir ilde iş bulabiliyorlarsa gitmeliler bence bu şekilde çok zor geçinmek, kiralar uçmuş durumda. Kardeşinizin eşi de çalışmak zorunda. Artık insanlar aileleriyle oturuyorlar kira ödeyemeyecekleri için ailenizin veya gelininizin ailesinin evi uygunsa aileler onay verirse öyle bir şey düşünebilirler

Baska varlık var zaten ben annemin satmaya yanasacagi en küçük arsa için düşündüm. Annem öyle yer satayım al sana ev diyecek biri değil zaten. Yani kendisi zamanında dayımla tartışmış erkeksin diye herşeyi sanami bırakcaz diye. Smdide bizim için diyor kardeşin erkek diye herşeyi onami vercem diye.

Haklısınız yerden göge kadar. Sizi çok iyi anladım da alınan yer anne babanızın üstüne olur. Kardesiniz kira vermeden oturur. Kardesinizin üstüne yapılmasın.

Annemlerin evi uygun ama geçim sıkıntısını göze alıyorlar demekki bilmiyorum bunu kendilerinin düşünüp teklif etmeleri gerek beraber yaşayalım mi diye benim ortaya böyle bir fikir atmam da yersiz olur gorumceyim bı yerde. Erkek kardeşin fikir sundu der ama eşi başka düşünür

Allah bir kapı acar insaallah. Dediğiniz gibi kiraya cerince elde kalanla gecinemeyecek olmak zor. Gelin çalışacak mecbur.

Eside çalışacak artık yani tek maaşla olmuyorsa üzülmek ise yaramaz

E sizin fikir öne sürmeniz yersiz olacaksa niye çözüm yolu arıyorsunuz ki? Kendi çözümlerini kendileri bulsunlar o zaman. Ablasınız üzülmenizi anlıyorum ama göze alıyorlar demek ki o zaman kendi bilecekleri iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…