Kardesime engel olamiyorum..

Yasitimmiş kardeşiniz.
Zaten siz ne derseniz deyin gider,o yüzden de boşuna dilinizi yormayin.
Ben de kafaya koydum ve bir aylik bir yurtdişi tura kaydoldum,aileme de onaylandiktan sonra taksitleri oderken haber verdim-ki çok geniş insanlar değiller. Beni vazgecirmeye calismasinlar diye.
İnsan dunyaya bir kez geliyor,elinde imkani varken hazir üniversite ogrencisiyken,zaten yarin birgun eli ekmek tuttugunda boyle maceralara atilma ihtimali azalacakken neden gitmesin?
Ablamin akli kalir

Komik yani... GeZgin insanlari hem medyadan takip ediyorum hem yaptiklari soylesilere gidiyorum öyle guzel bir dunya yasiyorlar ki... Bir yasinda oğlu ve karisiyla bisiklet üstünde tüm avrupayi dolasan mi ararsiniz işten kovulmayi firsat bilip işsizlik maaşiyla fakir afrika ülkelerinde kral gibi yaşayan mi...
İnsanlar böyle maceralar yasarken kardesinizin sadece sizin akliniz kalmasin,aman basina bisey gelir korkusuyla dizinizin dibinde durmasini istiyorsaniz kusura bakmayin ama biraz bencilsiniz demektir...
Bence onu vazgecirmek yerine size amerikadan kanadadan ne getirsin onu düşünün

Çok haklısınız sizin aklınız kalmasın paniklemeyin diye 25 yaşında adam hayalini gerçekleştirmeyiversin. Ne gerek var ki?

16 yaşımda tek başıma almanyaya dil okuluna gittim bu arada. 18 den sonrakileri anlatmiyim :)

Kardeşinizi kıskanıyor olabilir misiniz? Gerçekten soruyorum bunu, mantıklı davrandığınızı düşünmüyorum ben. Yeni zelanda ki fırsatlar ülkesidir, siz istemediğiniz için kardeşiniz fırsatı mı tepsin? Bence biraz onun açısından bakmayı deneyin.

Yeni Zelandaya gittim yasanilasi guzel bir yer bence bu kadar karamsae dusunmeyin. Ingilizcesj filan var madem koskoca adam

Kardeşinize çok şey katacak, geleceğine çok faydası olacak, hem karakterini geliştirecek hem de karşısına birçok fırsat çıkaracak olumlu birşeyi yapmamasını istiyorsunuz. Kardeşinizin yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi var ki, ayrıca gitmek istediği yerler dünyanın en güvenilir ülkeleri. Burası çok mu güvenilir, burada birşey olmuyorsa orada hiç olmaz. Ben dışarda gezmeye korkar oldum, ayrıca evde boş boş oturmak insana hiç bir şey katmaz. Siz boş yere endişeleneceksiniz diye kardeşinizin hayatını yaşamasına, kendisine çok faydalı olacak bir fırsatı tepmesine neden olmayın. Benim gözümde bu tarz davranışlar erkeklerle tanışmasın diye kızları okula yollamamaya benziyor.
Bırakın kardeşiniz başka ülkeleri görsün, dünyanın her yerinden arkadaşları olsun, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin, dilini geliştirsin, ufku mahallesiyle sınırlı kalmasın, memleketi tüm dünya olsun.

Neden kardeşinizi durdurmak istiyorsunuz ki? Hem çalışmış ben de başka bir ülke görmüş olacak. Merak etmeyin dünyada bizden başka bu kadar yobaz insan yok..

Aslinda zaten ABde yasayan, Ingilizce bilen 25 yasinda bir erkek icin work experience icin biraz gec. Eger calistigi konuda ilerleyecek bir yatirim (sertifika /master/doktora) yapsaydi anlardim.O zaman ne icin gidiyor? bence baskici aileden uzakasmak icin. ????bence arkadas ozgurluk istiyor, kiz arkadas istiyor, ipleri koparmak ve bosta gezmek istiyor.

Engel olmayın, insanın hayatında bir kere yaşayabileceği bir tecrübe.
Çok pişmanım ben gitmediğime...

Bukadar korku dolu olmayin..zihinlerinizi kirletmeyin baskalarinada bulastirmayin.
Ne olmus yabanci insanlar yabanci ülke olursa? Hepimiz insaniz sonucta.
Bismillah desin yola ciksin.. zaten böyle birseye kalkisiyorsa kendine güveni vardir cesareti de.. bunlari kirmaya ve aklina kötü seyler sokmaya lüzüm yok.

Yeni Zelanda ve Kanada buradan 1000000000 kat guvenli ulkeler, arti calisanlara ve insanlara saygi var. Onunu kesmek hic mantikli degil.

Kaç yaşına gelmiş, engel olup ne yapacaksınız. Kuzenim 19 yaşındayken gitti, ailesinin tek kızı, tek çocuğuydu üstelik. Bebek muamelesi yapmayın kocaman adama, ondan daha gençken askere gidip geliyor, evlenip çocuk büyütüyor insanlar.
Work and travel'ın kariyer anlamında dil pratiği dışında bir faydası olur mu bilmiyorum. Daha çok hizmet sektöründe çalıştırıyorlarmış çünkü. Ama en azından deneyim kazanmak yeni yerler görmek için güzel bir fırsat.

Hotel 1 ve 2. Filmini izlet hemen vazgeçer

Çok da iyi diyormuş. Dar görüşlü, kısıtlı bir zekaya sahip, ne denirse boyun eğen, hayatı olduğu gibi kabul eden ve kendi adına hiç bir hayal kuramayan bir kardeşiniz olmadığınız için şükredin bence, onu teşvik edin lütfen. Edineceği tecrübelerle hayatı çok daha güzel olabilir, hem bırakın hayallerinin peşinden gitsin. Kimi insan hayal kurmaya bile cesaret edemiyor, edebilenlere ise köstek olunmamalı. Kadın erkek fark etmez de, o yaştaki insan koskoca bir bireydir, ne istediğini biliyordur, isterse dünyanın diğer ucuna kadar gidebilir. Evham yapmayın, özgürlüğünü kısıtlamayın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…