• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşime "evlatlıksın" demisler...

konu sahibi kardeşin için söylemiyorum ama
bizim millet ne çok seviyor böyle başkalarının en özel konularını açık açık söylemeyi ortalığı karıştırmayı
kavga olsun da ortalık karışsında geçip izleyelim diye bakıyorlar
sen ince ince hesap yaparak çocuğa nasıl evlatlık olduğunu anlatacağını düşünürsün yada iç kimseye söylemek istemezsin dayının oğlunun karısının annesinin bilmem neyi kalkıp söyler
liseli iki çocuğu elele tutuşarak görsünler koşa koşa kızın babasına yetiştirir ya kızın dayak yemesine ya daha kötüsü okuldan alınmasına vs. sebep olurlar
bu insanların isteği ne o anlık o ailenin mutsuzluğundan sıkıntısından ne zevk alırlar hiç bilmem

konu sahibi bende düğün kaseti aileden izleyip o kadının kim olduğunu ortaya çıkarırsınız
ama bir arkadaşında dediği gibi kardeşiniz ilgi çekmek içinde söylemiş olabilir hem böylece anlamış olursunuz
ayrıca kardeşinizin çok fazla üzerine gidip ekstra ilgi alaka göstermeyin böylece demekki ben evlatlığım ki, daha fazla ilgi gösteriyorlar diyebilir

Zaten bizim toplumun şaka anlayışına da hayranım. Bir de böyle bir şeyin şakası mı olur yahu? Dengesiz mi desem, ruh hastası mı desem, şuursuz mu desem bilemedim o_O

Bazı insanlar ne patavatsız, ne işgüzar. Aynısını benim de başıma gelmişti. Yanı başıma geldi derken bu olayın aynısından gördüm demek istedim.

Nasıl bir fikir verebilirim bu kadar hassas bir konuda bilemedim. Sonuçta kardeşinizin hangi cümlelere nasıl tepki vereceğini en iyi siz bilirsiniz. Benim vereceğim fikirler onun ruh sağlığına, huyuna, suyuna, ikna olmasına, kavrama yeteneğine göre nasıl etki eder bunu en iyi siz algılayabilirsiniz. Farkında olmadan yanlış bir tavsiye vermek istemem ama birkaç fikir öneriyorum uygulayıp uygulamamak kardeşinizin karakterine, ikna olabileceği ağırlığa göre size kalmış.

**Cana yakın bulduğu, sözüne güvendiği bir akrabanıza durumu anlatıp sanki akrabanızın bu olaydan haberi yokmuş gibi kardeşine bir sohbet ortamında bebekliğini, doğumunu, sizin onu nasıl sevip bağrınıza bastığını anılarıyla birlikte anlatsın.

**Hala inanmakta güçlük çekiyorsa hastane adını söyleyip oradaki kayıtlarına bile bakarız. Orada ki bilgiler yalan olmaz değil mi ? diyin.

**Hatta kendinizden o kadar emin olduğunuzu, bunun yalan olmadığını bu kuşkulu, üzüntülü halini bırakması gerektiğini gerekirse DNA testi bile yaptırırız düşüncesine vurdu yapın

(Tabi bunları yaptırın diye demiyorum. Anılarınızı, bebeklik fotoğraflarını falan gösterip hala kuşkulu o hali geçmiyorsa biz sana yalan söylemiyoruz istersek sana kanıtlarız manasında emin olduğunuzu belirten bu tarz cümleler kurup içini ferahlatabilirsiniz. Zaten sonuçta çocuk bu emin, kuşkusuz tavrınızı görürse inşaAllah o temiz kalbi tamamen ikna olacaktır. Tamam hadi bunları yaptırın da demez büyük bir ihtimal.)

Ne manyak Insanlar var çocuğa neler diyorlar çocukluk bebeklik fotoğrafları varsa gösterin çocuk ne desen aklı ona gider kolay inanir zaten anlatn tekrar tekrar hergün inanacaktir size

Sevgi göster :)

Biz 3 kardeş üçümüz de birbirimize benzemeyiz ama ben onların doğduğu günleri hatırlıyorum neyseki :P
BEbeklik anılarından bahset ona.
Yok öyle bir şey olur mu de.

ya böyle şeyleri okuyunca öfkeyle doluyorum, nasıl bir kafa 12 yaşındaki çocukla böyle acımasızca konuşmayı doğru bulabilir.
kafamda o sohbette neler konuşulduğunu düşünmeye çalışıyorum da, evlatlıksın lafı hiçbir yere uymuyor.
arkadaşlar söylemiş zaten, en olmadı düğün kaydını izleyin ve burnundan getirin o terbiyesizin. öyle bir konu ki şaka yaptım diyerek sıyrılması da mümkün değil. ve şaka yaptım dese de çocuğun aklındaki sorular gidecek mi belli değil. o yüzden bir pedagogla görüşmeniz çok çok iyi olur.

Ya hani bide gerçekten evlatlık olsa yine patavatsızlık etmiş diyeceğimde öyle bir şey yok.
Bu direk saçmalamış yani.
Yakın arkadaşlarımdan birisi çocuk psikolojisi üzerine eğitimlere gidiyor zaten.
O gelsin, kardeşimide alıp normal bir buluşmaya götürür gibi götüreceğim.
:)

Benim de o yaslarda erkek kardesim var. Canim ilgi cekmek icin uyduruyor da olabilir yalan soylemeye yatkin oluyorlar o yaslarda. Dogruyu yanlisi bilmiyolar daha. Cok uzerine gitmeyin gereginden fazla ilgilenmeyin derim ben.

Kardeşim kolay kolay yalan söyleyen bir çocuk değildir.
Söylediği zamanda direk belli eder kendini.
Yani bu olayda asla yalan olduğuna inanmıyorum çünkü çocuk kaç gündür bi garipti zaten.
Duygulu duygulu bakışlar, durduk yere sarılmalar, içine kapanmalar falan..
O yüzden yalan olmadığına eminim.
düğün yakın biirininse cdyi izletin çıkınca ve kim oldugunu göstersin..
sonrada kadının agzını burnunu kırın biranlık boşboğazlıgının acısını bu çocuk mu çeksin...

Cd yi izlemeden önce anneme anlatacak.
Annem tanıyabilir.
Bulduğumuz zamanda illaki soracağım hesabını.:KK67:
konu sahibi kardeşin için söylemiyorum ama
bizim millet ne çok seviyor böyle başkalarının en özel konularını açık açık söylemeyi ortalığı karıştırmayı
kavga olsun da ortalık karışsında geçip izleyelim diye bakıyorlar
sen ince ince hesap yaparak çocuğa nasıl evlatlık olduğunu anlatacağını düşünürsün yada iç kimseye söylemek istemezsin dayının oğlunun karısının annesinin bilmem neyi kalkıp söyler
liseli iki çocuğu elele tutuşarak görsünler koşa koşa kızın babasına yetiştirir ya kızın dayak yemesine ya daha kötüsü okuldan alınmasına vs. sebep olurlar
bu insanların isteği ne o anlık o ailenin mutsuzluğundan sıkıntısından ne zevk alırlar hiç bilmem

konu sahibi bende düğün kaseti aileden izleyip o kadının kim olduğunu ortaya çıkarırsınız
ama bir arkadaşında dediği gibi kardeşiniz ilgi çekmek içinde söylemiş olabilir hem böylece anlamış olursunuz
ayrıca kardeşinizin çok fazla üzerine gidip ekstra ilgi alaka göstermeyin böylece demekki ben evlatlığım ki, daha fazla ilgi gösteriyorlar diyebilir

Evlatlık bile olsa kimsenin haddi değilki bunu çocuğa söylemek.
Anne babanın bileceği iş.
Yani sen öylesine bi yerde rastgel, çek karşına evlatlıksın de.
Çok normal bişeymiş gibi:KK12:
Kardeşimin yalan söylediğini sanmıyorum, o arkadaşa da anlattım . :)

Zaten bizim toplumun şaka anlayışına da hayranım. Bir de böyle bir şeyin şakası mı olur yahu? Dengesiz mi desem, ruh hastası mı desem, şuursuz mu desem bilemedim o_O

Gerçekten o kadar komik bir şakaki gülmekten karnımız ağrıdı:KK12:
Şuursuz bir ruh hastası desek tam uyar bence. :)
Bazı insanlar ne patavatsız, ne işgüzar. Aynısını benim de başıma gelmişti. Yanı başıma geldi derken bu olayın aynısından gördüm demek istedim.

Gereksizler çok malesef..
Sanki birileri onlara lüzumsuzluk görevi vermiş gibi davranıyorlar..
Düğün cd.lerini izleyin ve mutlaka bulun o densizi.

Evet illaki bulacağım ve hesabını soracağım..

Ne pis insanlar var ya...

Hemde nasıl:110:

Nasıl bir fikir verebilirim bu kadar hassas bir konuda bilemedim. Sonuçta kardeşinizin hangi cümlelere nasıl tepki vereceğini en iyi siz bilirsiniz. Benim vereceğim fikirler onun ruh sağlığına, huyuna, suyuna, ikna olmasına, kavrama yeteneğine göre nasıl etki eder bunu en iyi siz algılayabilirsiniz. Farkında olmadan yanlış bir tavsiye vermek istemem ama birkaç fikir öneriyorum uygulayıp uygulamamak kardeşinizin karakterine, ikna olabileceği ağırlığa göre size kalmış.

**Cana yakın bulduğu, sözüne güvendiği bir akrabanıza durumu anlatıp sanki akrabanızın bu olaydan haberi yokmuş gibi kardeşine bir sohbet ortamında bebekliğini, doğumunu, sizin onu nasıl sevip bağrınıza bastığını anılarıyla birlikte anlatsın.

**Hala inanmakta güçlük çekiyorsa hastane adını söyleyip oradaki kayıtlarına bile bakarız. Orada ki bilgiler yalan olmaz değil mi ? diyin.

**Hatta kendinizden o kadar emin olduğunuzu, bunun yalan olmadığını bu kuşkulu, üzüntülü halini bırakması gerektiğini gerekirse DNA testi bile yaptırırız düşüncesine vurdu yapın

(Tabi bunları yaptırın diye demiyorum. Anılarınızı, bebeklik fotoğraflarını falan gösterip hala kuşkulu o hali geçmiyorsa biz sana yalan söylemiyoruz istersek sana kanıtlarız manasında emin olduğunuzu belirten bu tarz cümleler kurup içini ferahlatabilirsiniz. Zaten sonuçta çocuk bu emin, kuşkusuz tavrınızı görürse inşaAllah o temiz kalbi tamamen ikna olacaktır. Tamam hadi bunları yaptırın da demez büyük bir ihtimal.)

Çok teşekkür ederim fikirler için..
Konuştum anlattım bugün kendine geldi.
Annemde gelip konuştuğu zaman tamamen kurtulacağını düşünüyorum.

Ne manyak Insanlar var çocuğa neler diyorlar çocukluk bebeklik fotoğrafları varsa gösterin çocuk ne desen aklı ona gider kolay inanir zaten anlatn tekrar tekrar hergün inanacaktir size
Hepsini gösterdim.
Bebeklik anılarını anlattım.
Çok neşeliydi bugün sanki o konuşma hiç geçmemiş gibi. :KK68:

Sevgi göster :)

Biz 3 kardeş üçümüz de birbirimize benzemeyiz ama ben onların doğduğu günleri hatırlıyorum neyseki :p
BEbeklik anılarından bahset ona.
Yok öyle bir şey olur mu de.

Göstermem mii :KK68:
Zaten aramızdaki bağ çok güçlüdür, her fırsatta söylerim onu çok sevdiğimi.
Anlattım baya konuştuk gülüştük şimdi daha iyi. :)

Nasi anlatsam bilmiyorum.
Cok sinirliyim.
Gecenlerde bi akrabanin dugunune gitmistik.
12 yasindaki erkek kardesim babamin yanindaydi.
Daha sonra babamin yanindan bizim yanimiza gelirken akraba musvettesi insanin birisi sen kimin oglusun falan diye sorunca oda soylemis.
Kadin buna "sen evlatliksin ailen seni baska aileden aldi" demis :KK57:
Cocuk bi geldi yanimiza rengi falan solmus.
Hasta oldugu icim o yuzden zannettik pek ustunde durmadik.
Daha sonra surekli kendi kendine dusunur oldu.
İcine kapandi.
Gozumuzun icine bakiyor cocuk.
Bende farkettim bu durumu biraz once gectim karsisina "noldu ablacim" dedim.
Anlatti ama hic tepki vermiyor. :KK57:
Buz gibiydi resmen.
Ben duyunca sok oldum.
Annemi arayacagim dedi, tamam ara onunla konus dedim.
Annemle de konusunca biraz rahatladi.
Aldim karsima bana ne kadar benzediginden falan bahsettim.
Baskasinin olmus olsan benzemezsin ki dedim.
Annemin hamilelik donemlerinden bahsettim.
Resim olsaydi gostercektim ama annemin hamileyken hic resmi yok.
Kardesim tamam biliyorum abla dedi ama ne bileyim daha ne yapabilirim tam ikna olmasi icin?
Cocuk akli yani illaki suphe girmistir.
Nasil davranmaliyim, ne demeliyim arkadaslar?
Ustune gitmesem mi diye dusunuyorum bide.

(Bu arada bunu soyleyen kimdi diye sordugumda bilmedigini soyledi. Tarif ettirdim ama aklima boyle salakca bisey yapcak birisi de gelmiyor )
ya allah askına dünden beri yazmıyım diyrouma ma kac sayfa olmus
madem kardesiniz bu kadar hasssa pvc kaplayıp dısarı cıkarmayın derler adama utanmasanız kadını bulcanızda ne diceniz
sen benim ogluma neden evlatlıksızn dedin kadında suratınıa saka yaptım der kapatır bu kadar basit yani
siz cokkkkkkkkkkkkkkkkkk nazik nazlı bi aile olabilirsiniz ama etraf öyle degil kardesınıza her lafa takmamayı ögretın

abarmanında bu kadarını hic görmedim

ya allah askına dünden beri yazmıyım diyrouma ma kac sayfa olmus
madem kardesiniz bu kadar hasssa pvc kaplayıp dısarı cıkarmayın derler adama utanmasanız kadını bulcanızda ne diceniz
sen benim ogluma neden evlatlıksızn dedin kadında suratınıa saka yaptım der kapatır bu kadar basit yani
siz cokkkkkkkkkkkkkkkkkk nazik nazlı bi aile olabilirsiniz ama etraf öyle degil kardesınıza her lafa takmamayı ögretın

abarmanında bu kadarını hic görmedim

Pardon ama sana ne?
Evet cok nazik cok hassas ve bu konuda oyle basit bir konu degil.
Senin konularina bakinca bu konu hicte abarti degil.
Benim kardesim dislerini bornoza silmiyor en azindan ;)

Pardon ama sana ne?
Evet cok nazik cok hassas ve bu konuda oyle basit bir konu degil.
Senin konularina bakinca bu konu hicte abarti degil.
Benim kardesim dislerini bornoza silmiyor en azindan :KK66:
hahaha cnm eski konulardan yazıpta ne oldun acaba cok merak ettim
5 sayfa sana yönelik yazınca canım cicim yazmayında bela altı
size daha cokkk vururlar böyle cok rajatsız olursan yazmıcan sormıcam buraya tamam mı

ayrıca pvc fikrimi düsün derim cok nazlı isien su gecirmez laf gecirmez :)))

hahaha cnm eski konulardan yazıpta ne oldun acaba cok merak ettim
5 sayfa sana yönelik yazınca canım cicim yazmayında bela altı
size daha cokkk vururlar böyle cok rajatsız olursan yazmıcan sormıcam buraya tamam mı

ayrıca pvc fikrimi düsün derim cok nazlı isien su gecirmez laf gecirmez :)))

Eski konulardan yazinca iyi hissediyorum kendimi bayaa eglendiriyorsun beni :D

Sende belalti vurma o zaman. Sana canim cicim yaz diyen oldu mu? Hayir.
Hatta sana konuya yorum yap diyen bile olmadiki ;)
Hasssim burayada istedigimi yazarimda sorarimda .
Sadece senin gibiler icin yok bu forum?
Napalim konu acmamiz icin seninki gibi asiri titiz koca mi bulalim?
Yoksa dayin gibi dayimiz mi olmasi lazim?
Bunlar olmayinca acilmiyor mu konu?

Hahaha iyi eglendirdin kiz sen gene beni :D

Sadece bir fikir.kardesinize soyle deseniz kardesim sen ilk cocuk olsan suphelen cocuklari olmuyordu beni aldilar diye dusun ancak ilk ben dogmusum demekki annemizin ve babamizin cocuk sahibi olma gibi bir sikintisi yoktu diyebilirsiniz

Sadece bir fikir.kardesinize soyle deseniz kardesim sen ilk cocuk olsan suphelen cocuklari olmuyordu beni aldilar diye dusun ancak ilk ben dogmusum demekki annemizin ve babamizin cocuk sahibi olma gibi bir sikintisi yoktu diyebilirsiniz
Dedim zaten :)
Ablam var ben varim seni niye evlatlik alsinlar dedim ama zaten inandi suphesi kalmadi :)

Back
X