Kardeşimi mi kıskanıyorum bilmiyorum

Annem bu konuyu buraya açtığımı bi duysa ömrü boyunca başıma kakar biliyorum. Sert konuşmaktan kastım doğrucuyum ben biraz doğru olan neyse hemen söylerim kardeşim öyle değil senin dediğin gibi tam bir yağ ustası kimse ona kızamaz bi komiklik yapar herkesi güldürür. Ben kin tutamadığım için çabuk unutuyorum hemen geçiyor sinirim sonra benzeri bir olay olduğunda daha çok sinirleniyorum. Düzelmesi için çaba göstericem bakalım birlikte son 7 ayımız güzel geçiririz inşallah

bizde de öyle bi durum var
benim babaannemde en çok büyük amcamızı sever hep kayırır hepimiz sinir oluruz bu duruma çünkü resmen gözümüze sokuyo onu daha çok sevdiğini
ama gelgör ki ona bakan hep diğer çocukları
kendisi o amcamın evine bile gitmedi onlar istemez çünkü bakmayı teklif bile etmediler
bütün paralarını onlara yedirdiler babaannemin maaşının biriyle de kızını kolejde okutuyodu en son yazın ziyaretine bile zor geliyolar 2 gün durup gidiyolar
ama 4-5 yıl önce babaannem beyin kanaması geçirip bi süre felç kaldı ve annem ve yengem baktı
annem bizi bırakıp onun yanına gitti 1-2 ay
o amcamın karısı da geldi biraz durup kavga çıkardı ve kaçtı
sonra yine biz baktık tabi (en az sevdiği çocuğu da benim babam bu arada)
ama sorun değil biz Allah rızası için bakarız her türlü büyüğümüz sonuçta ama onların da böyle davranması kendi aleyhlerine
ben şahsen çok düşkün değilim babaanneme bu sebeplerden o da farkında bunun
o yüzden kimin nolucağı belli değil bi anne babanın çocuklarına eşit davranması şart

ben annemle yaşıyordum..anaannemde (Alzaymır hastası) artık yanımızda..neden mi??

çünkü kızları yani teyzemler emekli olmasına rağmen onu yanına alıp bakmadılar..

hattaaa teyzelerden birisinin maddi durumu çok ama çoooooooooook iyi işin garibi o kadar PARASI olmasına rağmen çook da kıskanç.....bizim tatile gitmemiziiii,abimin tatile gitmesiniiii,yediğimiz yiyeceklere kadarrrrrrrr ananemin bizi sevmesine kadarrr
kıskandı....

elaleme bide bizi rezil ettii ve konu komşularına annesi içinbize para verdiğini söylemiş YALANNNN!...yok biz annesini yani anannemi kaçırmışız parasınada konmuşuz!.....

Hayatta nelerrr neler oluyor görün!.....

benim annem ve babam ben 12 yaşımdayken ayrılmıştı..ve ilk 5 yaşıma kadar ananemde kaldım...
babam psikopattı ve 1,5 sene öncede öldü...anne sevgiside görmedim!
abim deseniz üniversiteyi bitirirbitirmez yurt dışına gitti ve orda yaşıyor ve evli..

şimdi ananemle ve annemle yaşıyorum.ve annemin maaşı yok! babam çalışmasına da izin vermemiş!....

Hayat dersi görün hayatta neler oluyor bilin!.....

Son düzenleme:

kardeşinin yapısı o ona sinirlenme zaten benim kardeşimde öyledir ben güler geçerim

ama ailem öyle ayrım yapmaz çok fazla
sadece okul gezilerine beni göndermezdi babam ama kardeşimi gönderdi
ben bu durumu yurt dışına gitmek için kullandım onu gönderdiniz beni göndermediniz dedim ağladım sızladım annem de bana hak verdi ve gittim mesela

bence mesafeni koru kırıldığını belli et ama sorun çıkarma nasılsa evlenip gideceksin
annen sanırm direk üste çıkan bi tip o yüzden napsan anlamaz bence ama sadece senin çabanla da olacak birşey değil annene birkaç kere dile getir haksızlığa uğradığın zamanlarda bi süre sonra dikkat etmek zorunda kalır bence

Son düzenleme:
Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin aileler bu kısmı hep atlıyor. Çünkü şahit olduğum bi çok ailede az ilgi gösterilen çocuklar baktı hep ailelerine onlar kucak açtı anne babasına . Allah sizden razı olsun kötü düşüncelere kapılıp arkanızı dönmemişsiniz büyüğünüze
Mesafeli davranıyorum zaten şimdi anlar inşallah. Evet her olayda zeytinyağı gibi hep üste çıkar annem alıştığım bi durum aslında :) anlamazsa yarın alıcam karşıma konuşcam ne kadar kırıldığımı anlasın
Nasıl kötü düşünceli insanlar var. Allah size sabır versin Rabbim yaptığınız iyiliklerin karşılığını verir en kısa zamanda inşallah. Gerçekten kardeşimi kıskanmadığımı anladım böyle bir durumda asla böyle bir olay yaşanmaz bizim aramızda geçmiş olsun ananenize sizlere de sabır versin Rabbim zordur hastaya bakmak

cnm hiiiç şaşırmadım aynı babanne durumu bızdede var.babam ıkı kardes bı halam var, babannem halama cok duskundur ve halamın kızlarına.onlar üç kız bıde iki kızız. ben 20 yasına gelene kdr babannem bızle yasadı, anlıcagın annem ve babam baktı ama o hep kızını damadını kayırırdı ki damadı onu zamanında evinden bıle kovmus. babam bı dedıgını ıkı etmez,bızlerı cok sınırlendırır kalbını kırmaz, bıldıgın sımarık bı cocuk gıbı bakıldı babanneme, artık evını ayırdı ablasyla bırlıkte kalıyolar babam ve amcam hergun giderler eksıklerını alırlar, annem sık sık gider temızlıgını yaparlar yengemle, ama babannem hep kızım der bı kere oglum demez kızıda ne temızlıgını yapar nede maddı yardım. işin kotusu dıer torunlarını bızden ustun tutar ve onlar bızden hep daha ustun olsun ıster.bı babanne böyle dusunebılırmı? evlat torun ayırabılrmı..boyle olunca bızde babamzn hatrına sayısızlık etmıyoruz kalbını kırmıyoruz yaşlı kadın dıye ama kardesım resmen nefret edıyor,ben de işte zaten farklı sehrde oldgum ıcın gorusmuyorum fazla aramakta ıcımden gelmıyor..amaaaa gelgelelım ananemiz bitanemiz, annem benım ıcın neyse ananemde odur,kardesım ıcınde öyle.allah uzun ömurler versın canım ananeme

babanizin dedigini hemen cürüteyim
malesef bizd een kücük benim en sevilmeyen itilen kakilan
hor görülen önemsenmeyen benim
dogdugumdan itibaren böyle
o yüzden inanirim bazi anne baba bazi cocuklarina özel davraniyor
bunu yasadim biliyorum
arada bazi olaylar aklima geliyor icim resmen aciyor sizliyor

benden küçük kardeşimin çocukluğu hastalıklarla geçti

bu yüzden hep ona karşı daha farklılardır.

daha fazla sevmek değil bence, daha fazla merhamet vardır ona.

ama ben de aynı şeyleri hissettiğimden sorun etmem hiç.

kardeşim benim, aynı karından doğmuşuz...

sizde de mesela kardeşin daha yumuşaksa annenlere karşı, onlar da ona karşı öyledir.

sen daha sert davranıyyorsan, aynı tavrı görüyorsundur.

ama ikinizi sevgi anlamında ayırdıklarını sanmam...

değer görmek için kötü davranıp evden kovmamız lazım heralde
çok acayip gerçekten

Ben lise 3 e gidiyorum ablacım ve evin ablasıyım iki küçük kız kardeşim var 7ye gidiyorlar.Şimdi şöyle hepimizi eşit severler tabiki bana zaman zaman annem ilk göz ağrım der hep.Ama annenize öss zamanı yanınızda istememeniz bence çok yanlış .Annem 9 da sınıfıma gelmişti veli toplantısı için ben yorulmasınlar diye kısaca arkilerimle tanıştırıp koluna girip sınıftan çıkarmıştım mesela inan ki amacım onu sınıftan çıkarmak utanma gibi durum değildi ama çok pişman olmuştum düşüncesiz davrandığıma,hala içimdedir o benm mesela anneme söylesem bile.Ya öss stresi gerçekten zordur ama sizin heyecanınızı anneniz paylaşmak ister destek olmak ister,keşke böyle demeseydiniz.Ben mesela hep anneme güler yüz göstermeye çalışıyorum bazen suratım asılıyo ama hemen pişman olup gönlünü alıyorum.Siz biraz sertsiniz ablacım,anne bu yaa nolcakki sanki şakalar yapın istediğinizi de şakayla söyleyin bakın nasıl değişiyo,durmadan sert davranırsanız anneniz sizden ürker Ben ona ergenlik psikolojisiyle bi ara çok ters davranıyodum oradan biliyorum,şimdi o kadar pişmanım ki bu son 5 yıldır aramız süperr ee büyüdüm artık baya uzun yazdım umarım anlatabilmişimdir,annelerimiz her şeyimiz çünkü annem benim bitanem canım kanım,en iyi arkadaşım ,en iyi sırdaşım ,beni en iyi anlayan kişi,sonra çok ararız onların gülüşünü
Bence annenizle aranız düzelecek düğün telaşı falan :)
İyi günler..

Onlar belki de bu şekilde kılıfına uydurdular bilemiyorum
Sevgiden yana bi şikayetim yok sevdiklerini biliyorum. Sert davranmak değil bazı insanlar doğruları duymak istemezler sanırım benim ailem öyle. Çünkü kardeşim onların duymak istedikleri gibi konuşur ben doğruyu
değer görmek için kötü davranıp evden kovmamız lazım heralde
çok acayip gerçekten
İlginç bir bakış açısı oldu ama genellemeler hep bu doğrultuda
Canım kardeşimle aynı yaştasın. O yaşlarda bende öyleydm çünkü kardeşim küçüktü o büyüdükten sonra işler değişti ya da ben küçük olduğum için anlamadım o da olabilir. Annemi ÖSS günü yanımda istememe sebebim zaten çabuk heyecanlanan bir insanım yanımda kimse olsun istemedim sadece annem değil ve annem beni daha da heyecanlandıran biri. Babamı da istememiştim yanımda ama sınava gireceğim okul uzakta olduğu için mecburen babam götürdü. Sert biri değilim sadece her zaman doğruları söylerim ve güçlü görünürüm. Çok fazla sorumluluk taşırım altında ezilsem bile kimse bilmez söylemem. Annemle aramız genel olarak iyidir ama kardeşim söz konusu olduğunda davranış değiştirir. Dediğim gibi en basitinden benim eve giriş saatim 22 dir en geç kardeşim geçen gün 23.30 da geldi ve kimse birşey demedi. Erkek olsa anlarım ama 16-17 yaşında genç kız sonuçta. Bu tarz şeyler benim söylediğim ayrımlar bunun gibi milyonlarca sayabilirim. Hiç fatura yatırmamıştır mesela hatta nereden yatar onu bile bilmez çünkü hep biz yaptık markete bile gitmedi . Anneme sevgim ya da onun bana sevgisi tartışılmaz bi gerçek benim sorunum sevgi saygı değil umarım anlatabilmişimdir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…