• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesimin dugunu bana dert oldu.

anladığım kadarıyla eşinizde siz de çalışmıyorsunuz çok zor bir durum ayrı ayrı takacağınıza yarım altın alın daha iyi olur hem baktınız sonradan içinize sinmedi evine güzel bir hediye alırsınız ya da kasım ayına kadar kenara bir miktar para koyarak bilezikte alabilirsiniz.
Bunu da düşündüm, eşim ekimin başında çalışmaya başlar. Elimizdeki paraya onun maaşından da ekleriz biraz, belki o zaman alabiliriz bilezik. Ama eğer ki ekime kadar başlayamazsa o zaman biz gene yarım altınla idare edicez. Sonradan evine hediye alıcam. Anca böyle olucak yani, off ne zor yahu bu işler :KK51:

Yok canım, niye alınayım. Benim gönlüm de 1000 liralık bilezik takmak istiyor ama olmayınca olmuyor. Borç istesek verecek kimse yok, verseler de laf ederler :KK51:

Aileniz takılarını yaptılar mı? En azında size birazcık verseler? Mesela 5 değilde 4.5 taksalar, sizde üstünü tamamlayıp bir tane alsanız?

Önceden durumunuzu kardeşinizle konusun ve yarim altini takin gerisini de dusunmeyin..

Daha da laf ederlerse onların bileceği is... siz gönlünuzu ferah tutun. Yoktan var edecek degilsiniz ya..

bi öneri sunucam ama sanırım gelin hanım kabul etmez; benim görümcemler kv. düğünde bana göstermelik olsun diye bendeki bilezikleri bi de tanıdık kuyumcudan geri vermek üzere bilezik aldı taktı takıştırdı düğünden sonra da taktıklarını benden alıp kuyumcuya iade ettiler. Aslında durumları vardı ben göstermelik ve keyfi yaptıkları için bu durumu hoş karşılamamakla beraber kabul etmiştim ama sizin durumunuz ortada kendinizi zorlamasanız eğer aranız iyiyse gelinin samimiyetine güvenip takmanız için bi bileziğini verse bi iyilik yapsa cok mu şey istemiş oluruz? Zaten yeterince babanızı zorlamış, anlayış gösterip onlara saysın ne olur yani...

Canm bak soylede yapabilirsin.geline yada kardesine deki.cnm bak durumumuzu biliyosunuz.bende isterim en guzelinden yapiyim ama olmayinca olmuyo.mahcupta olmak istemiyorum de.dugunde takacagim yerine evine bisey aliyim de.halisini yada firinini alabilirsin mesela.yada baska biseyini .taksitle odersin hem cebinizden cok para cikmamis olur.
Benm kayniminda durumu yoktu herkes biliyodu.diger kaynim evlenirken(kardesi yani)annesi arayi yapmak amacli geline abin halini alsin demis kabul etmisler.dugunde bisey takmadi oyuzden.
Hos aldigi halinin taksidinide odemediya neyse o ayrikonu
Bence bu fikri bi degerlendir
Erkek kardeşime söylerim ben anca bunu, geline söyleyemem o_O
Ben yine az çok takarım bişey, evine de alırım hediyesini. Zaten sonbahara doğru benim de var bikaç iş görüşmem. Elimde para olsa ben her şeyin en iyisini yaparım zaten. Vallahi üzülüyorum böyle olunca.

Valla aynen, kiza prenses muamelesi yapiliyor resmen. Ben bu kiza yapilanin ceyregini gormedim.
Neyse bi gun bununla da ilgili konu acayim ben, dokeyim icimi:KK51:
kıymette bilmezler birde ona catlama gelde.
ac acda beraber cekiştirelim :KK70:

2 çeyrek bir yarım yapmaz mı? :KK56:

Konu sahibi kendi bileziğiniz yok mu mesela? Ya da kaç kardeşsiniz? Bilemedim, sizden çok takanlar olur, öz kardeşi ancak bu kadar yaptı derler sanki.

bananeeee tam olcekkk:KK67:

bi öneri sunucam ama sanırım gelin hanım kabul etmez; benim görümcemler kv. düğünde bana göstermelik olsun diye bendeki bilezikleri bi de tanıdık kuyumcudan geri vermek üzere bilezik aldı taktı takıştırdı düğünden sonra da taktıklarını benden alıp kuyumcuya iade ettiler. Aslında durumları vardı ben göstermelik ve keyfi yaptıkları için bu durumu hoş karşılamamakla beraber kabul etmiştim ama sizin durumunuz ortada kendinizi zorlamasanız gelin hanım da düğünde takmanız için bi bileziğini verse bi iyilik yapsa cok mu şey istemiş oluruz? Zaten yeterince babanızı zorlamış, anlayış gösterip onlara saysın ne olur yani...
Valla canım bunu üstüne para versen gene de yapamam ben :KK53:
Farkındaysan ben gösteriş için değil sadece onların kaybı olmasın diye düşünüyorum. O bu ne demiş umrumda değil. Ben bilezik alırım, ama 500e aldığım bileziği 250ye satabilecekler mi bakalım?:KK51:
İnsanların ne diyeceğini düşünmüyorum, benim için kardeşim ve gelin yanlış anlamasın yeter.

Bunu da düşündüm, eşim ekimin başında çalışmaya başlar. Elimizdeki paraya onun maaşından da ekleriz biraz, belki o zaman alabiliriz bilezik. Ama eğer ki ekime kadar başlayamazsa o zaman biz gene yarım altınla idare edicez. Sonradan evine hediye alıcam. Anca böyle olucak yani, off ne zor yahu bu işler :KK51:
durumunuza göre hareket etmeniz daha mantıklı bence hayırlısı olsun

babam kredi kartından nakit borç çekip harçlığımı verdiği dönemlerde teyzemlere bilezik takmıştık biz... çocukların doğumunda vs. hep altın ama onlar tek evlenen yeğenleri bana sadece 100 lira taktılar :)
annem de zamanında yengeme bilezik takmışlar il dışından alınmış gelin enişte olarak giden arabaları falan babam tutmuş hep kuzenimin sünnetinde de aynı şekilde... doğumunda bir sürü şey almış annem ama ne oldu sonunda hiçbir şey yapmamışlar onlar için... kıymet bilmeyen bilmiyor zaten...

kolye diyecektim ben de ama takmıyormuş o zamana kadar para biriktiremezseniz de önceden durumunuzu kardeşinizle konuşup bir yarım takın bence de iki çeyrek yerine..

Gelin hanım kolye küpe bileklik takamıyormuş, hatta kardeşim nişanlarında kıza kafam kadar altın küpe almış kız bi kere bile takmamış, ben bunları takmam diyormuş bi de :KK53:
Aa ne tuhaf gelinmis o da yaa. Ben de aksesuar pek takmam ama hediye gelen degerli bi kolye olsun bileklik olsun mesela bi aksam yemegine falan giderken takarim ya takilmaz mi :D o zaman ceyrek altina talim etsin gelin hanim..

babam kredi kartından nakit borç çekip harçlığımı verdiği dönemlerde teyzemlere bilezik takmıştık biz... çocukların doğumunda vs. hep altın ama onlar tek evlenen yeğenleri bana sadece 100 lira taktılar :)
annem de zamanında yengeme bilezik takmışlar il dışından alınmış gelin enişte olarak giden arabaları falan babam tutmuş hep kuzenimin sünnetinde de aynı şekilde... doğumunda bir sürü şey almış annem ama ne oldu sonunda hiçbir şey yapmamışlar onlar için... kıymet bilmeyen bilmiyor zaten...

kolye diyecektim ben de ama takmıyormuş o zamana kadar para biriktiremezseniz de önceden durumunuzu kardeşinizle konuşup bir yarım takın bence de iki çeyrek yerine..

yorumunuzu gorunce aklıma geldi, resmım de oldugundan akrabalık derecesını vermeyecegım bırının dugun zamanı anne babamın durumu yoktu, ben de kucuktum. annem kolundakı bılezıgını cıkardı taktı. benım ve kuzenımın ardı ardına dugunu oldu, aynı kısı kuzenıme kalın bır bılezık takarken, bana ceyrek taktı, annem cok uzulmustu , ben ona kolumdakını cıkarıp takmıstım dıye...
sonradan duyuyorum gerekcesı de, yanı bahanesı sadece davetıyeyele dugune cagırdıgımdan, bohca goturmedıgımden yapmamıs bısey, boyle mı dugune cagırılıyrmuş, yahu bohcayı gelın damat bız kendımıze bıle yapmadık şaka gıbı :) anneme sordum senı bohcaylamı cagırmıslardı kendı dugunune dıye, evet bı corap bı mendıl gondermıstı dıyor :) bıleydım kutuyla alırdım :) saka tabı :)

Bunun ceremesini ben de cektim. Babam amcalarimin cocuklarina kiz olsun erkek olsun hepsine bilezik takti. Sonuc ne, dugunume gelmeyen iki amca, gelenlerden de bir ceyrek bi de 100 lira:KK53:
Gercekten kiymet bilmeyen bilmiyor.

Aa ne tuhaf gelinmis o da yaa. Ben de aksesuar pek takmam ama hediye gelen degerli bi kolye olsun bileklik olsun mesela bi aksam yemegine falan giderken takarim ya takilmaz mi :D o zaman ceyrek altina talim etsin gelin hanim..
Akrabalarina giderken nisanda takilan altinlari kardesime vermis evde calinir diye. Yahu takip takistirsana yeni gelinsin. Bizimki de iki cift laf edememis. Ne sacma sey bu diye:KK51:

Bence hic hos olmazo_O
Kimse kimsenin evinin durumunu bilmez tabii ama ,millet konusur...
Yabancida ceyrek takiyo sonucta...
Borc alabilecek biyer varsa alin bir bilezik takin..o_O

Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?o_O
birer çeyrekten 2 çeyrek bir yarım yapar. olabiliyorsa kendini sık tam tak en azından.
ama olmuyorsa da 2 çeyrek yerine bir yarım tak bence.

Back
X