• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesimin dugunu bana dert oldu.

Sorma zaten kimseyi memnun edemezsin bu evlilik olaylarında.
Kimsenin bizim işsizlik maaşıyla geçindiğimizden haberi yok ki, herkes eşimi çalışıyor biliyor. Söylemek istemedim kendi aileme. Onların lafını çekmek istemiyorum.
Eşimle konuştuk bugün o da söyledi fazla bişey takamayız diye, hatta gönlümden geçen hiç takmamak dedi :KK51:
Kardeşiniz biliyor mu peki durumu?

Kızlar bi de şunu söyleyeyim, benim babam bana nişanda taktığı bileziği alıp tekrardan düğünde taktı. 1000 liralık bilezikti, annem çeyrek taktı, diğer kardeşlerim de çeyrek taktı, tabi onlar da nişanda takılanlardı.
İki çeyrek az biliyorum ama ben de bişey görmedim ki.
Emin olun ben en güzelini de taksam kimse benim kıymetimi anlamaz. Ki ben gene de takmak isterim, sırf utansınlar diye. Gel gör ki, züğürt zamana denk geldi napalım :KK53:
baba da aynisi yapildi . ben de 2 ceyrek + ev hediyesi aldim.

Bize Düğünümüzde Kimse birşey takmadı ailemizden hiç kimse.. biz oralı olmadık... Bilezik Ne dir bilmedim ses çıkartmadım.. Ama ayrımcılık yaparsalar İşte o zaman kıyamet kopar!

Sizin eşiniz kardesinize bir sey takmak zorunda bile degil ki, dua etsinler de ceyrek takıyor. Durumunuz yoksa zorlamaya gerek yok bir sey demenize de gerek yok. Gayet rahat gidip takin. Istedikleri kadar laf etsinler, onların ayibi olur bu, sizin değil. ..

Ben nerdeyse bir yillik evliyim bu konuyu okuyunca acaba gorumcelerim ne takti die dusundum:)yani umursamadigimdan yada yogunluktan sanirim.iki gorumceminde durumu cok cok iyi biri yarim takmis biri ceyrek:)
sizin gibi elinde olmadgi halde taki dusunen bi gorumcem olsaydi asla bi beklentim olmazdi/QUOTE]

Selam hanimlar.
Kismetse kasimda erkek kardesim evleniyor.
Taki merasiminde ben ve esim birer ceyrek takmayi dusunuyoruz. Cunku daha fazlasi icin maddi imkanimiz yok bu aralar. Gonul ister ki bilezik takalim ama ben calismiyorum, esim de is degistirecek, su an bosta. Sizce ayip olur mu? Hani abla ve eniste olarak daha fazlasi beklenir mi bizden?o_O
2 çeyrek fiyatına bilezik bulabılırsenız takın derım annene de söyle ıstersen belkı onlarda sana bıraz da destek olurlar kardesının dugununde guzel bırsey takman ıcın sonucta kardesının dugunu yabancıya gıtmıyecek takılar

gerçekten yorumları okuyunca şok oldum.Ne demek çeyrek az olur, sızın durumunuz yokken bılezık taktınız dıyelım sonra sıze kardesınız mı yardım edecek, ınsan durumu varken tabı daha ıyısını almak ıster ama yoksa yoktur.Kardesınız ya da gelınınız bunu bıle bıle laf edeceklerse o zaman etsınler bırakın. Toplum olarak gösterıse ne kadar meraklıyız. Anne babanız zaten fazlasını yapmıs, sız bence bır yarım alın yeter. Benım de 1 ay sonra kardesım evlenıyor, karı koca calısmamıza ragmen 1200tllık bılezık aldım, bır de elektrık supurgesı aldım evıne. Kenarda bırıkmısım olsa daha ıyısını almak ısterdım ama yoktu. Ilerde durumunuz olur bebeklerıne daha ıyısını takarsınız, canınızı sıkmayın

durumunuz elbet düzelır ama kardeşiniz bir kere evlenıyor
bır yerden bulup 1000 tl lıkte olsa bilezık almalısınız
Bana babam takti 1000 tl lik bilezik, benim etim ne budum ne ki o kadar parayi nerden bulayimo_O babamin da kizi bir kere evlendi ama hic haketmedigim seyler yasatti bana. Kardesimin sucu ne diyeceksiniz belki sucu yok ama benim de sucum yoktu. Neyse 1000 tl lik bilezik takamam su durumuma gore esim kimseden para istemez ben de oyle. Maalesef kardesim de olana razi olacak.:KK43:

Bana babam takti 1000 tl lik bilezik, benim etim ne budum ne ki o kadar parayi nerden bulayimo_O babamin da kizi bir kere evlendi ama hic haketmedigim seyler yasatti bana. Kardesimin sucu ne diyeceksiniz belki sucu yok ama benim de sucum yoktu. Neyse 1000 tl lik bilezik takamam su durumuma gore esim kimseden para istemez ben de oyle. Maalesef kardesim de olana razi olacak.:KK43:
kuzum sen şu an çalışmıyorsun ve eşini sıkmanın anlamı yok ki. kendini sıkma lütfen. 1000 tl büyük bir miktar ki

gerçekten yorumları okuyunca şok oldum.Ne demek çeyrek az olur, sızın durumunuz yokken bılezık taktınız dıyelım sonra sıze kardesınız mı yardım edecek, ınsan durumu varken tabı daha ıyısını almak ıster ama yoksa yoktur.Kardesınız ya da gelınınız bunu bıle bıle laf edeceklerse o zaman etsınler bırakın. Toplum olarak gösterıse ne kadar meraklıyız. Anne babanız zaten fazlasını yapmıs, sız bence bır yarım alın yeter. Benım de 1 ay sonra kardesım evlenıyor, karı koca calısmamıza ragmen 1200tllık bılezık aldım, bır de elektrık supurgesı aldım evıne. Kenarda bırıkmısım olsa daha ıyısını almak ısterdım ama yoktu. Ilerde durumunuz olur bebeklerıne daha ıyısını takarsınız, canınızı sıkmayın
Valla ben o kadar kotu hissettim ki kendimi simdi. Sanki kardesimi dusunmuyorum gibi hissettim. Ama imkanlar bu kadar. Borc harcla yapsak biseyler durumumuz iyilesmedi diyelim daha kotu olacak her sey.
Ben borc sevmem, esim hic sevmez. Ayagimizi yorganimiza gore uzatiyoruz, kendimize gore tasarruflarimiz var. Surekli de imkan yok diye sizlaniyorum gibi oluyor ama durum bu, Allahin bildigini kuldan niye saklayayim.

Sadece ilk sayfayi okudum. Mutlaka soyleyen arkadaslar olmuştur ama 2 ceyrek nerdeyse 300 civarı tutuyor, o kadara bir yarim ya da bilezik de alabilirsiniz goz doldurur. Ya da yuzuk, kupe gibi bir sey de olabilir.
3 ay once kardesimin dugunu vardi bir bilezik takilmisti kardesimle birlikte bozdurduk fiyati duyunca sok geçirdik ; 80 lira. Yani 300-400 e bişeyler alınabilir.

Yorumlarını okudukça düşüncem değişmeye başladı.
Kardeşin sana hangi şartlar altında çeyrek taktı? Çalışıyor muydu?

Back
X