- Emoji Skoru
- 20
- Puanlar
- 38
- Konu Sahibi leyladybird
-
Kirada oturuyorlarKaldıkları ev kimin
Kirayı kim karsiliyorKirada oturuyorlar
Yaşları küçük olmadığı için sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Durumunuz varsa ihtiyaçları varsa içinizden de yardımcı olmak geliyorsa gerektiğinde yardım edersiniz. Ama sizin düşündüğünüzü 30 yaşındaki insan da düşünebilir istese. Demek ki o da böyle biri. Belli yaştan sonraki insanları düzeltmeye çalışmak bana biraz boş çaba geliyor. Evlenip bi yuva kurarsa belki düzeni oturur. En azından babanın borçlarını bırakır kendi hayatına bakar baba da biraz mecburen sorumluluk alır.Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de kalan son nakitimi onana gönderiyorum.kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?
Kirayı babasının patronu ödüyor. Araba borçlarını vs o adam karşılıyor maaştan kesiyor bi kısmını. Çocuklarla ilgilenmek için birazKirayı kim karsiliyor
Çok haklısınız. Ben de o evden çıkarsa biraz toparlanacağımı düşünüyorum. Çünkü psikolojisi de hiç iyi değil. Ben orda 2-3 gün kalınca ben bile etkileniyorum.Yaşları küçük olmadığı için sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Durumunuz varsa ihtiyaçları varsa içinizden de yardımcı olmak geliyorsa gerektiğinde yardım edersiniz. Ama sizin düşündüğünüzü 30 yaşındaki insan da düşünebilir istese. Demek ki o da böyle biri. Belli yaştan sonraki insanları düzeltmeye çalışmak bana biraz boş çaba geliyor. Evlenip bi yuva kurarsa belki düzeni oturur. En azından babanın borçlarını bırakır kendi hayatına bakar baba da biraz mecburen sorumluluk alır.
kardeşiniz size de üzülüyor mu? insanlar ailesini seçemez ama. sabırlı olabilir. siz eşi olsa yine bakarım diyorsunuz fedakarsınız ama meşhur söz var 'balık vermeyin, balık tutmayı öğretin ' kardeşiniz savruk ise. yatkın olduğu bir yeteneği yoksa bir ustalığa artık hangisine yatkınsa bir zanaat edinme şansı var mı? usta kalmadı çoğu yerde. öyle bir kendi işini kurma şansı olabilir. 10 bin tl ile küçük temizlik şirketi deniyordu ne kadar doğru bilmiyorum detaylı da araştırmadım ama.Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de kalan son nakitimi onana gönderiyorum.kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?
Eşim de destek olmak istiyor. Geldiğinde biletini al çocuğa hesap ödetme diye söylüyor her seferinde. Kardeşim çocuğuma hediye alınca niye paranı harcadın abim diyor. O da benim kadar düşünüyor. Hatta çalışacağını bilsem dükkan açarım ona diyor. Bir yandan da kızıyor tabi düşünceleri benim gibi. Evde yatan birine maaş öder gibi baktığımı düşünmeyin. Abla maaş yatmadı 2-3 bin atsana der öyle atarım mesela. Onları da her seferde eşime söylem gereği duymuyorum kendi kişisel harcamamdan kısıyorumErkekler çalışıp da kendi param diye eşinin rızasını, iyiliğini gözetmeyince kızıyoruz. Aynı şey kadın için de geçerli. Evlilikte ortak para vardır. Eşim bizim paramızı çalışmayan iş beğenmeyen kardeşine verse sürekli ben bir yerden sonra tepki gösteririm. Eşiniz bir şey demiyor mu bu duruma
Teşekkürler. Konuşuyorum ama maalesef herşeye bahanesi var. Bu yaştan sonra çırak olamam yeni iş öğrenemem diyor. Polis ol demiştim olmadı. Dükkan açalım diyorum neyle açıcam diyor. Gel yanıma taşın dedim gelmedi. Şimdi KPSS gir dedim bakalım yapacak mıkardeşiniz size de üzülüyor mu? insanlar ailesini seçemez ama. sabırlı olabilir. siz eşi olsa yine bakarım diyorsunuz fedakarsınız ama meşhur söz var 'balık vermeyin, balık tutmayı öğretin ' kardeşiniz savruk ise. yatkın olduğu bir yeteneği yoksa bir ustalığa artık hangisine yatkınsa bir zanaat edinme şansı var mı? usta kalmadı çoğu yerde. öyle bir kendi işini kurma şansı olabilir. 10 bin tl ile küçük temizlik şirketi deniyordu ne kadar doğru bilmiyorum detaylı da araştırmadım ama.
iş yerinde uzun süreli çalışmayan erkek kırmızı kartlık diye geçer her yerde. sabırsız. neyden niye mutsuz? bir aile duymuştum zengin oldukları halde tek çocukları olan kızlarına parayı resmen gıdım gıdım verirlermiş. kız da ölmelerini mirasa konmayı bekler olmuş. baba burada hatalı. maddiyat olmasa da maneviyatı da sıfır gibi. erkekler babayı rol model alır ekseri. baba öyle diye kardeşiniz de öyle olmak zorunda değil.
bence alın karşınıza oturun ' 30 oldun, bu hayatta hedefin,amacın var mı ' gibisinden sorun. 10 yıl sonra kendini nerede görüyor gibi iş soruları tarzı ama bence bu gençliğinde kendisine yatırım yapmalı. siz Allah gecinden versin ne zamana kadar arkasında tam destek olacaksınız? hepten desteksiz kalsa ne planı var? kurtlar sofrasına dönmüş hayat. bir kardeş daha var. geçici durum hayatın normal inişi olsa anlaşılır ama bir düzeni olmalı.sizin içiniz de rahat etmeli.30 yaşında kardeşini çocuğu gibi düşünmek zorunda kalmamalı hiçbir abla.
hakkınızda hayırlısı olsun
size de yazık değil mi? 30 yaş artık kendine yettiği ya da yetmeye başladığı yaş olmalı. lütfen kendinize de üzülün. kardeşsiniz diye ve sırf siz iyisiniz diye size yük olmamalı böyle. inşallah kpss çalışır. liseden atamalar daha kolay demişti arkadaşım geçen yıl memur oldu arkadaşım da .Teşekkürler. Konuşuyorum ama maalesef herşeye bahanesi var. Bu yaştan sonra çırak olamam yeni iş öğrenemem diyor. Polis ol demiştim olmadı. Dükkan açalım diyorum neyle açıcam diyor. Gel yanıma taşın dedim gelmedi. Şimdi KPSS gir dedim bakalım yapacak mı
Teşekkür ederim mesajınız içinsize de yazık değil mi? 30 yaş artık kendine yettiği ya da yetmeye başladığı yaş olmalı. lütfen kendinize de üzülün. kardeşsiniz diye ve sırf siz iyisiniz diye size yük olmamalı böyle. inşallah kpss çalışır. liseden atamalar daha kolay demişti arkadaşım geçen yıl memur oldu arkadaşım da .
bir çare bulun hem kardeşiniz için hem kendiniz için.pes etmeyin asla. bahane buldukça,ablanım ve ben senin en iyi halini görmek istiyorum.potansiyelin olmasa beklentim olmaz diye bastırın lütfen. kurtarılmaz durumda değil kardeşiniz. maddi ve manevi destekçi ablası var. annesi yok evet maalesef ama öyel ablası da yok herkesin
evladınız ve ailenizle hayırlı ve gönlünüzce güzellikte ömrünüz olur inşallah.Teşekkür ederim mesajınız içinbir ay oldu doğum yapalı ama onları da düşünüyorum sürekli boşveremiyorum. Tekrar konuşmaya çalışacağım KPSS için
Teşekkür ederimevladınız ve ailenizle hayırlı ve gönlünüzce güzellikte ömrünüz olur inşallah.
bu dönemde tatlı bebek ve annelik telaşlarınız olması gerekirken kardeşinizi de düşünmeniz artık son bulur inşallah. lütfen kpss için ikna etmeye çalışın. bebeğinizin ve sizin de huzura ihtiyacınız var. dayı olarak sorumluluk aşılayın mümkünse. Allah kolaylık versin