Kardeşimin durumuna üzülüyorum

30 yasina kadar iş tutturamayan insandan bi mok olmaz, hele de ayranı yok içmeye tiplerden hic olmaz, bosuna para akitmayin.

İnanın ben de sizin gibi çok mücadele verdim 30 yaşında öğretmen oldum. Ama bu çocuk yapamıyor. Ne desem olmadı yapmadı hep bir bahanesi var. KPSS başvurdum sınava gitmedi ya da sınav parasını yatırmadı param yok diye böyle bahanelerle yaşı 30a geldi. Ben de abla yüreği dayanamıyorum haline
Pek kondurmak istemiyorsunuz anlıyorum ama kardeşinizin maymun iştahlı ve sorumsuz.30 yaşına gelmiş az çok fark etmez sizden para alabiliyor öyle keyfi,hiç sıkılmadan .....

Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de eşimden saklı kalan son nakitimi ona gönderiyorum. (Durumumuz iyi ama eşim yardım ediyorsun desin istemiyorum. Desem yapma da demez.) kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?
En sinir olduğum insan tipi " kardeşiniz " gibi olanlar .

Bulmuşlar sömürülecek kişiyi ,
İste babam iste ,
Harca babam harca .

Nasıl olsa para veren biri var .

ben olsam ben de çalışmam , nasılsa her açığımı kapatan , her an bana para veren biri var .

Siz 50 yaşında da olsa buna para atarsınız , o da bir gün bile SGK'sı olmadan yaşar gider .

En sinir olduğum insan tipi " kardeşiniz " gibi olanlar .

Bulmuşlar sömürülecek kişiyi ,
İste babam iste ,
Harca babam harca .

Nasıl olsa para veren biri var .

ben olsam ben de çalışmam , nasılsa her açığımı kapatan , her an bana para veren biri var .

Siz 50 yaşında da olsa buna para atarsınız , o da bir gün bile SGK'sı olmadan yaşar gider .
Maalesef o kadar hakksınız ki. Evlense bile eşi çocuğu üzülmesin diye ben yine yardım etmeye çalışırım. Ama hiç çalışmıyor değil zora gelemiyor sadece. Yoksa işe gidip geliyor asgari ücret alıyorum para az diye mızmızlanıyor. Bi yıl dolmadan işten çıkıp başka yere giriyor

Pek kondurmak istemiyorsunuz anlıyorum ama kardeşinizin maymun iştahlı ve sorumsuz.30 yaşına gelmiş az çok fark etmez sizden para alabiliyor öyle keyfi,hiç sıkılmadan .....
Sadece Benden istiyor babasından isteyemiyor ilginç bir şekilde

Maalesef o kadar hakksınız ki. Evlense bile eşi çocuğu üzülmesin diye ben yine yardım etmeye çalışırım. Ama hiç çalışmıyor değil zora gelemiyor sadece. Yoksa işe gidip geliyor asgari ücret alıyorum para az diye mızmızlanıyor. Bi yıl dolmadan işten çıkıp başka yere giriyor
Kardeşinizi geçtim de ;

eşinin alın terini , sabahın köründe kalkıp , milletin nazını kaprisini çekerek kazandığı parayı ; evde yatan kardeşine veren kişiler keşke evlenmese ...

Kardeşinizi geçtim de ;

eşinin alın terini , sabahın köründe kalkıp , milletin nazını kaprisini çekerek kazandığı parayı ; evde yatan kardeşine veren kişiler keşke evlenmese ...
Eşimin parası değil tabi ki kendim param. Eşimin parasını ondan habersiz dağıtacak değilim

Siz abla olarak merhametle yaklaşıyorsunuz ama böyle de olmaz ki, yok mu onun hoşuna giden ya da yatkın olduğu bir iş? Onlara yönelse.

Eşek kadar herife hiçbir şey yapamazsınız. Kendinizi heba etmekle kalırsınız.

Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de kalan son nakitimi onana gönderiyorum.kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?
E senin de başında anne baba yok ama sen öyle olmamışsın 30 yaşında kazık kadar adama üzülcek bişi yok zora gelcek çalışcak elinden geleni yapcak başında anne babası olan da olmayan için de hayat böyle

Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de kalan son nakitimi onana gönderiyorum.kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?

İnşaatta işçi olarak dönemlik çalışsa, ev alır.
Çatıya çıksın demiyorum ama banyoya fayans dizse parasını nakit alır.
30 yaş, 20 yaş gibi küçük yaş değil. 19-20 olur üzülürsün, vah vah ne olacak dersin. Ama 30 yaş gayet farkında her şeyin. Bırak naparsa yapsınlar..

30 yaşında birine tabiki yardime tmwyip büyümesine izin vereceksiniz. Hayatının bir noktasinda büyümesi gerektiğini anlamazsa çok geç olur

Bacım babasında para mı var :/ Sen çok yufka yüreklisin seni üzerler gibi :(
Çook çok üzüldüm zaten yıllarca maalesef
Siz abla olarak merhametle yaklaşıyorsunuz ama böyle de olmaz ki, yok mu onun hoşuna giden ya da yatkın olduğu bir iş? Onlara yönelse.
emlakçılık kolay geliyor onda da satış yapamıyor hiç

İnşaatta işçi olarak dönemlik çalışsa, ev alır.
Çatıya çıksın demiyorum ama banyoya fayans dizse parasını nakit alır.
30 yaş, 20 yaş gibi küçük yaş değil. 19-20 olur üzülürsün, vah vah ne olacak dersin. Ama 30 yaş gayet farkında her şeyin. Bırak naparsa yapsınlar..
Böyle işleri söylediğimde ben nerden bilicem nasıl yapıcam duvar mı boyayım bu yaşta çırak mı olayım gibi şeyler söylüyor

Böyle işleri söylediğimde ben nerden bilicem nasıl yapıcam duvar mı boyayım bu yaşta çırak mı olayım gibi şeyler söylüyor

Valla erkek olsam koşarak inşaata giderim. :halay: Genç dinç adam ne iş beğenmiyor.

Birde mutlaka kız arkadaşı vs olmuştur. Toplumun ondan bir iş bulup çalışıp, düzen kurması beklentisinin farkındadır. En kötü kız arkadaşı beklemiştir.

Valla erkek olsam koşarak inşaata giderim. :halay: Genç dinç adam ne iş beğenmiyor.

Birde mutlaka kız arkadaşı vs olmuştur. Toplumun ondan bir iş bulup çalışıp, düzen kurması beklentisinin farkındadır. En kötü kız arkadaşı beklemiştir.
Param yok diye koz arkadaş da yapmıyor 😅

Back
X