- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.457
- 548
Ayy bence böyle bir sorumluluk almasın Allah korusun bebeğin başına birsey gelir annesinin yanında durması daha iyiKarışmayın . Belki bebeğe ben bakayım , siz bir tatile çıkın kafanızı dinleyin, net bir karar verin diye teklifte bulunabilirsiniz . Eğer bebek mama içiyorsa / yiyorsa . Sonrasında barışırlar olay size patlar .
Aynisini konu sahibinin kardeşi de yapiyordur zaten daha evliligin başinda once annem babam sonra evliligim gelir diyen biri, gerci öyle dese gene iyi anne babasindan sonra işi geliyormuş en son evliliği geliyormuş.Aynısını kardeşiniz yapsa ona da aynısını derdim madem anan kıymetli neden elin kızını aldın evinden
Bana hic te pasif bir insan gibi gelmedi,Ben fikrini değiştirmek istemiyorum. Kendi fikri olsun istiyorum. Çok pasif bir insandır. Ben diyeyim a detarjamı iyi ona tamam der. Başkası desin b deterjanı iyi ona da tamam der. Demez ki ben de c yi çok seviyorum, onu seçtim aldım.
Zamanında da babam ve kocam arasında denge kuramıyorum, babam ölüp gidecek ne kadar yaşayacağı belli değil onunla olmak istiyorum dedi. Ama o zaman boşanma fikri de yoktu. Ben de psikolog ile görüş, hayattan istediklerini seç, kararlarını ver dedim o zaman. Üzerinden 5 sene geçti sanırım hala aynı noktadalar, bu arada babalarımızı kaybettik, o annesine aşırı bağlandı.
Ay çok tatlı bir görümcesiniz, bence çok fazla müdahil olmadan destek olun , belliki yengeniz baya travmatik şeyler yaşamış, adaletli olun ve anneniz çok fazla dahil olmasın olaylara...Öncelikle ilişkilerine dahil olmam tamamen ikisinim özellikle gelinin isteği. Durduk yere görümcelik yapıp müdahil olmuyorum. Yazarkende kendisinden gelin diye bahaedeceğim çünkü bu aramızdaki bir espridir
Gelin ve kardeşim çocukluktan tanışıp, gelinim ailesini güç bela ikna ederek evlendiler. Ailece görüştüğümüz için kendis benim evliliği öncesinden çok samimi arkadaşımdı ama kardeşimle sevgili oldukları ayyuka çıktıktam sonra benimle diyaloğu azaldı. Ben de gelin-görümce ilişkisinde böyle olmak istediğini düşünüp çok takılmadım. Beni koyduğu yere geçtim.
Gelin sessiz, sakin, nazsız, tatlı bir kızdır. Anne babasına aşırı derecede düşkündür. Kerseşime daha önce benim için önce annem babam sonra işim sonra evliliğim demiş. Kardeşim ise kinci, bencil ve çok yakışıklı. Gelinin çocukluk aşkı olduğu için evlenirlen bunları kabullendi. Evlendikten iki yıl kadar sonra sanırım bir boşanmanın eşiğinden döndüler. O zaman geline dedim ki sen evlwnirken de bu çocuk bencil ve kinciydi bilerek evlendim ama o zaman kabul ettin diye ömrünüm sonuna kadar çekmek zorunda değilsin. İstemiyorsan boşan ama sana tavsiyem önce psikolojik destek al. Kendi istediklerini belirle diye konuştum.
Sonrasında gelin bir aylık lohusayken babasını kaybettik. Babasının ölümünden sonra annesine daha çok düştü. Kardeşim ise annesinden nefret ediyor. Dün kavga etmişler ve gelin bu sefer benimle konuşmak istediğini söylemiş. Benim onu anlayacağımı söylemiş. Ama ben konuyu tam anlamadığım için annemle gittik(çünkü kavga nedenleri annemin bebek bakmaya gitmemesi ama gelin anneme gelme diye mesaj atmış o yüzden konu annemle ilgili diye katdeşim annemle gelmemizi istedi)
Nitekim uzun saatler konuşuldu ve gelin boşanmak istiyor. Haksız değil. Sorun yıllarca kardeşimi çekip, tüp bebek tedavileri görüp daha yiğenim bir yaşına gelmeden boşanmak istemesi bana göre. Anlattığı şeyler hep eskiye dayanıyor ve bu koşullar altında yiğenime neden bu hayatı reva gördüğüne kızıyorum. Kardeşim çocugumla olacağım, boşanmayacağım diyor ve güzel de babalık yapıyor.
Şimdi gelinle 2-3 gün sonra dertleşeceğim. Konuşma esnasında onu boşanmaya ya da devam etmeye yönlendirmek istemiyorum. Psikolog randevum varda siz gidin dedim bizim çözülecek bir sorunumuz yok dedi. Ben psikoloğa gidecek olsam babamın ölümü için giderim dedi ki ben bir yıldır babamın ölümü için psikoloğa gidiyorum onu o yüzden mi söyledi bilmiyorum.
Yani bu evliliğe çocuk yaptığı için çok da kızgınım. yiğenim huzursuz bir evde büyüsün istemem. Ama babasından ayrı herkesi sırayla görsün de istemem.
Nasıl bir konuşma yapayım yol gösterin bana. Özellikle evliliğinde kendini değerli görmediği için boşananlar, annesine babasına çok düşkün olup eşi ile vakit geçirmektense anne babası ile vakit geçirmeyi tercih edenler.
Kardeşi yapsaydı konu sahibi belirtirdi. Anne babaya düşkün olmak çok normal ama ben anama düşkünüm bunu biliyorsun diyip evlilik bitirmek anormal. Evet kardeşi zor bir erkekmiş ama kadının bu ana baba takıntısı adamı hepten çıldırtmış olabilir mi? Ben erkeklere tırnağımı vermem hiçbirinide haklı bulmak istemem bana göre kadın her daim üsttedir ama eğri oturup doğru konuşmak lazım sonuçta bir bebeğin ailesi dağılıyor ve kapris yüzünden resmen Madem öyle tüp bebek için uğraşmasaydı. Uğraştıysa hakkını verecek o evladın. Kocamı artık sevmiyorum/tahammül edemiyorum/ şiddet tarzı sebeplerden dolayı ayrılmak isterse amenna ona da laf yok. Ama evli birisi ebeveyni ile eşi arasında denge sağlamaya mecburdur.Aynisini konu sahibinin kardeşi de yapiyordur zaten daha evliligin başinda once annem babam sonra evliligim gelir diyen biri, gerci öyle dese gene iyi anne babasindan sonra işi geliyormuş en son evliliği geliyormuş.
Tabi ki kadin da kendi annesine daha çok düşkün olur, bu adamami baglanacakti ki.
Çok güzel soylemiss8niz. Bu ayrılıkta o haklı bu haksız diye hakem gibi davranmamalı .Konuşma yapmayın gelin hanımı dinleyin sadece.
Bu çocuk kavgası değil ki biri hakem olup barıştırsın.
Profesyonel destek almalılar tek tavsiyeniz bu olabilir, profesyonel destekle karı-koca ikisinin çözebileceği sorunlar bunlar.
Bunun dışında bir süre ayrı yaşamak, sakin kalıp düşünmek işe yarayabilir.
AYNEN ÖYLE.sağduyulu yaklaşımınız için tebrik ederim sizi, bir kardeş olarak doğru yerdesiniz. Lakin nereye kadar yönlendirebilirsiniz koca insanlar sizin yönlendirmenizle nereye kadar evlilikleri devam edebilir. Gelin hanım yüzünüzü yumuşak buldu da, size naz mı çekiyor yoksa ? Çocuk yapmış, tedaviler görmüş o kadar..
Anne-baba kıymetli evet, sizin de anneniz babanız hatta kardeşiniz kıymetli..
Kimin ne kadar yaşayacağı nerden belli ??
İkiniz de baba acısı yaşamışsınız üstelik.
Hep kendine yontmak olmaz ki..
Babası gitti, şimdi evladını da babasız bırakacak. Aman bşy olmaz boşansınlar diyemeyeceğim. Kocasına sarılsın, evini dağıtmasın eğer gerçekten çözülemeyecek problemler yoksa.
Ama sanki sevgisi, tahammülü yok, bahaneler üretiyor, evlilik istemiyor gibi geliyor. biraz da kardeşinizle konuşun, yönlendirin bakalım değişmez ama en azından eşini ikna edebilir birlikteliğe..
Kardeşi yapsaydı konu sahibi belirtirdi. Anne babaya düşkün olmak çok normal ama ben anama düşkünüm bunu biliyorsun diyip evlilik bitirmek anormal. Evet kardeşi zor bir erkekmiş ama kadının bu ana baba takıntısı adamı hepten çıldırtmış olabilir mi? Ben erkeklere tırnağımı vermem hiçbirinide haklı bulmak istemem bana göre kadın her daim üsttedir ama eğri oturup doğru konuşşmak lazım sonuçta bir bebeğin ailesi dağılıyor ve kapris yüzünden resmen Madem öyle tüp bebek için uğraşmasaydı. Uğraştıysa hakkını verecek o evladın. Kocamı artık sevmiyorum/tahammül edemiyorum/ şiddet tarzı sebeplerden dolayı ayrılmak isterse amenna ona da laf yok. Ama evli birisi ebeveyni ile eşi arasında denge sağlamaya mecburdur.
Onu söyleyen kadınmışAynisini konu sahibinin kardeşi de yapiyordur zaten daha evliligin başinda once annem babam sonra evliligim gelir diyen biri, gerci öyle dese gene iyi anne babasindan sonra işi geliyormuş en son evliliği geliyormuş.
Tabi ki kadin da kendi annesine daha çok düşkün olur, bu adamami baglanacakti ki.
Onu söyleyen kadınmış
Kerseşime
Bende kardeşime dedi diye okumuştum . Bence gelin demiş çünkü konu sahibinin hep vurguladigi nokta kadının ailesine aşırı düşkünlüğüBen bunu "kardeşimse" diye okudum, kardeşimeyse demek...
Bende kardeşime dedi diye okumuştum . Bence gelin demiş çünkü konu sahibinin hep vurguladigi nokta kadının ailesine aşırı düşkünlüğügebito bizi aydınlatır misin
Cümlenin gidişatından da gelinin dedigini çıkardım bence de bunu söyleyen kadın erkek farketmez biriyle evli kalmamak lazım. Ben açıkçası çocuk olsun diye beklediğini düşünüyorum kadının çocuk da olmuş gorevini tamamladı adam alıp annesiyle büyütecek .Eger onu soyleyen gelinse konu sahibinin kardeşi için geçerli olur yorumlarim, oyle bir kadinla evlenerek dev hata yapmiş. Biraksin nereye giderse gitsin.
Eger onu soyleyen gelinse konu sahibinin kardeşi için geçerli olur yorumlarim, oyle bir kadinla evlenerek dev hata yapmiş. Biraksin nereye giderse gitsin.
Cümlenin gidişatından da gelinin dedigini çıkardım bence de bunu söyleyen kadın erkek farketmez biriyle evli kalmamak lazım. Ben açıkçası çocuk olsun diye beklediğini düşünüyorum kadının çocuk da olmuş gorevini tamamladı adam alıp annesiyle büyütecek .
Önce annem babam gelir diyen gelin hanım yalnız kocası değil. Evet altta başka sebepler olabilir adam kötü davranmış olabilir ama bu şekilde ebeveyninden ayrışamamış bir kadın adamı tetiklemiş olabilir. Dediğim gibi erkeklere zerre hak ve yüz vermem ama iyi analiz etmek lazım. Ben kusurlu olarak kadını gördüm.Ben kadinin sirf annesine duskun oldugu icin bebegiyle boşandigini dusunmuyorum.
Ayrica anne babam, işim evliligimden önce gelir diyen birinin de o dengeyi kurdugunu asla dusunmuyorum konu sahibi yazsa da yazmasa da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?