Kardeşimin eşi ile yapacağımız konuşma

Görümce olarak söylüyorum onlar barışır siz suçlu olursunuz. Yetişkin gibi davranıp sorunlarını cozsunler. Sizi ilgilendiren birşey yok
Anneniz bebek bakmak zorunda değil zaten gelin gelme demiş. Boşanmak istiyorlarsa bırakın boşansinlar. Ama içimden bir ses ortalığı bulandırıyor gibi geldi. Gerçekten boşanmak istese avukata gider, görünceye değil. Ne kadar uzak durusaniz sizin için iyi olur.

Bence karışmayın.

Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum gelininizin ama ilk evlilik aşamasında ben eşime dile getirmesem de benim içinde ailem ilk sıradaydı. 29 yaşında evlendim evlendiğimizde 3 yıldır birlikteydik eşimle 29 yıllık ailemi 2. plana atmam atamam. atılmasıda bana çok saçma geliyor. evlilik zamanla oturan bir kurum ilk aşamada annen baban önemlidir sonra tam bir aile olursun çoluk çocuğa karışırsın bu sefer evliliğin ilk sıraya oturur. yani ben öyle düşünüyorum . Bu demek değildir ki evliliği boşlarsın annenden çıkmazsın falan ama yani evlendin diye aileni 2. plana atmak eşinin ailene saygısızlık yapmasına göz yummak aileye karşı seni yetiştirip bu yaşa getiren insanlara karşı çok büyük bir bencillik. konu sahibi kardeşinin bencil ve kinci olduğunu belirtmiş ve yengesini haklı görmüş neden geline karşı bu kadar ağır yorumlar yapılmış anlamadım . belkide gelin buraya gelip konu açsa yaşadıklarını anlatsa herkes boşan ne duruyorsun diye öğütler verecek ki forum böyle konularla dolu.

* kocam bana herkesin içinde bağırdı -boşan ne duruyorsun
* eşim anneme gitmeme izin vermiyor annemden nefret ediyor - boşan ne duruyorsun kendini ezdirme
* eşim kinci ve bencil beni hep geçmiş konulardan vuruyor falan filan- boşan ne duruyorsun

forumda yüzlerce bu şekilde konu var. Gelinin ne yaşadığını nasıl bir süreçten geçtiğini kimse bilemez. kaynanasına gelme diye mesaj atmış bebeğe bakması için. belkide eşi gelinin annesinden nefret ettiği için gelmesine izin vermiyordur benim annem gelsin baksın demiştir kızda o yüzden uygun bir dille kaynanasına gelme demiştir. Anne olamadım henüz ama anne olsam kaynanamın değil annemin bakmasını isterdim çocuğuma ve eminim ki herkes de bu şekilde düşünüyordur. (kaynanamı çok seviyorum Allah başımdan eksik etmesin yanlış anlaşılmasın ama kaynanamdan bir bardak su isteyemem ben yani kaynanam geldiğinde misafir gelmiş gibi önüne ne koyacağımı şaşırıyorum bütün evi temizliyorum o gelmeden önce falan ama anne öyle değil insanın annesine nazı geçer. yani sen çoçuğa bak anne ben uyuyayım biraz yada anne şu yemeğini özledim yapar mısın falan filan gibi)

konuyu çok uzattım kusura bakmayın konu sahibine gelince gelininiz size değer veriyor ki sizden destek istemiş gidin dinleyin. 2 tarafı da dinleyin ama ne barışmaları için nede boşanmaları için direktif vermeyin bu benim düşüncem .
Ki evlilikten öncede bir arkadaşlığınız varmış sizinle konuşmak istemesi çok normal .
Bende bazen içinden çıkamadığım konularda görümcemden yardım isterim oda tamamen kendi fikriymiş gibi eşime söyler :)

Son düzenleme:
Gelin de en az abiniz kadar bencilmiş. Çocuk olana kadar sabredip sonra çekemiyorum demek, çocuk olana kadar ayıya dayı demek gibi. Peki o çocuğu bu kaosa doğurmaya hakkı var mıydı?

Hiç karışmayın bence destek alsınlar kendileri sonrasında karar versinler.
Yani hepimiz ailemizi seviyoruz ama önce ailem sonra sen ben bu mantığı anlamadım herkesin yeri de sevgisi de farklıdır.
Bana bunu eşim dese valla soğurum ne yalan söyleyeyim. Tamam kardeşinizin de hataları olmuş.
Aile olmayı becerememiş.

Dedim bunu ne faydası olcak dediler

Bunu söyleyen gelinmiş.

Gelin kardeşime demiş önce annem babam sonra iş sonra evlilik diye. Dün de önce annem çocugum sonra iş sonra ev dedi benim yanımda. Yani önce çocugu değil annesi ve cocugu. O kadar düşkün annesine
Ay çok tatlı bir görümcesiniz, bence çok fazla müdahil olmadan destek olun , belliki yengeniz baya travmatik şeyler yaşamış, adaletli olun ve anneniz çok fazla dahil olmasın olaylara...
Annemi susturdum dün. Bu sabah konuştuk yine sen pek konuşma dedim. Evet yaşadığı çok kötü şeyler var(şiddet yok) ben olsam asla bu kadar evli kalmazdım. Ama yaşanılanların çoğu hamile kalmadan önce. Yani neden yavrunun gğnahına girdi, ona bu hayatı layık gördü ona çok kızıyorum. Daha tedavidwn önce kardeşim ona çok kötü davranmış, yani pek çok kişi o aşamada çeker gider, bu raddeye kadar neden bekledi.
“şimdi evladını da babasız bırakacak.” Bunu söylersem sonra boşanmaz ama daha mutsuz bir çocuk yetiştirirlerse diye de korkuyorum.
Kardeşimin yapısı o. Diyor ki ben eğer onu sevmesem istemesem neden evleneyim, bir sürü kızla gezdim onunla da gezerdim. Bekliyor ki gelin böyle değer gördüğünü hissetsin anlasın ama çok yetersiz tabi.
Bende kardeşime dedi diye okumuştum . Bence gelin demiş çünkü konu sahibinin hep vurguladigi nokta kadının ailesine aşırı düşkünlüğü gebito bizi aydınlatır misin
Kardeşim değil söyleyen, eşi, gelinimiz
Gelin kendi şikayetlerinde haklı, kardeşim kendilerininkilerde. Yani ikisi de kendi açısından çok haklılar. Kimseye haksızlık etmek istemem.

Evde iki çocuk, koca, doktor randevusu derken geç yazıyorum kusura bakmayın ama hepsini okuyorum ve cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum

Konu sahibi hiç aralarına girmeyin annesi ve çocuğuyla hayat kurmak istiyor kardesiniz malesef sperm bankası görevi görmüş . Çocuktan sonra boşanmayı baştan aklina koyduğunu düşünüyorum

Evde iki çocuk, koca, doktor randevusu derken geç yazıyorum kusura bakmayın ama hepsini okuyorum ve cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum
Kardeşiniz için bencil demişsiniz, anlattıklarınıza bakılırsa aynı bencillik gelininizde de var, insan benim için önce anne babam sonra eşim gelir diyebilir, birinin anne babasını herkesten çok seviyor değer veriyor olması normal bunda bir gariplik görmüyorum ama sorunlu bir evliliğe çocuk yapmak bencillik, tencere kapak gibiler.

Gelininiz için de pasif demişsiniz, yazdıklarınız özetle gelin nereye çekerseniz oraya giden, kendi fikri olmayan biri.

Bu durumda, siz bir konuşma yaparsanız kendince çıkarım yaparak etkilenecektir, evliliğe devam etse de boşansa da, fikri veren sendin deyip suçlayabilir, keza siz araya girerseniz de boşanırlarsa boşanmanın sorumlusu olarak kardeşinizin sizi suçlama ihtimali de var.

Arkadaşlar da yazmış, dertleşmek istiyorsa o anlatsın siz dinleyin, fikrinizi sorarsa evliliğinizle ilgili kararı sizler vereceksiniz, karı-koca ne istediğinizi oturup konuşun ona göre bir karar verin deyip kestirip atın.

Bir laf vardır iyi olur Allah‘tan kötü olur kuldan bilinirmiş, 30 yaşını aşmış insanlar bir zahmet kendi kararlarını kendileri versin, topu başkasına atmasınlar.

Ah canım ya valla bırak kendi hallerine . Zaten pek aile olamamışlar , bir komşumun gelini de böyle çocuk olunca boşandı . Kadın annesi ve babasını da yanına çağırmış , 4 kişilik mutlu bir yuvaları varmış . Bizim komşu torun derdinden eridi yazık

Konunuz için bir fikrim yok ama içimden şunu demek geldi " görümce var, görümce var" az önce 3000 çocuğa çok değil mi diyen gorumceden sonra ah cekesim geldi.
burcumsu12 gel de yeğen nasıl sevilir öğren canım.

niyeyse kadinlara cocuk olunca bir şeyler oluyor benim gorumce de durdu durdu cocuk olduktan sonra daha 1 yasina basmadan boşandilar
Benim çevremde var adamla evlilik bir yere gitmiyor ama kadın çocuk doğurana kadar ayrılmaya Cesaret edemiyor. Kadınlar kulübünde de kaç konu okudum, kadın son aşamaya gelmiş evliliğinde ama hala 'ovulasyon günümdü,değerlendiremedik' diye üzülüyor .
Bence sebebi yalnız olme korkusu, kötü koca sectigi için bir ömür çocuksuz kalmaktan korkması... Hele de yaşı otuzlara yakın ya da geçmişse. Boşanmak birkaç seneyi bulan bir süreç olabiliyor. O arada hayatına yeni bir aşk gireceği, o giren kişinin evlilik niyetinde olacağı ,boşanmış kişiyle evlenmeyi sorun edip etmeyeceği, o kişinin bu kocadan daha iyi olup olmayacağı hep meçhul. Sonuçta kötü bir evlilikten çıkan insanın yoğurdu üfleyerek yemesi gerekir,herkesle evlenemez.
Derken evlenmeye karar verdin ev düzme nikah,az bekar zaman geçirme falan...en doğurgan olduğu yaşlar geride kalmış olabilir. Ya da kötü ihtimalle evlenecek iyi bir erkek bulamayıp otuzlarini yalniz geçirmiş olabilir..
Bunca ihtimal varken bence kadınlar diyor ki, ben bir tane dogurayim, hem bana dayanak olur..

Konuya gelirsek, konu sahibi sen hakem degilsin. Dinle, sohbet et. Ne çok hak ver ne kardeşini savun. Kadının anlatmaya ihtiyacı varmış, anladığını hissettir bence yeterli
Bir de bir arkadaş demiş,çocuğu birkaç gün size bıraksın karı koca tatile çıksınlar. Bunu da teklif edebilirsin. Belki ilişkilerine iyi gelir
Kardeşin ne diyor bosanma konusunda? O da istiyor mu?

Pek sağlıklı bir ilişki yokmuş zaten. Keşke çocuk yapmasalarmış bir yerde patlayacağı belliymiş.

Bence sadece dinleyin içini döküp muhtemelen boşanacak.
Bu görüşmeyi kim ayarladı bilemiyorum ama kardeşinize ayar vermenizi de isteyebilir.
Ben olsam pek fazla fikir beyan etmezdim.

Hayır kardeşim boşanmayı istemiyor. Geline daha az saatler çalışmasını daha çok birlikte vakit geçirmek istediğini söylüyor. Gelin de 9-6çalışmak konusunda ısrarcı. Çocugu da ofise götürüyor. Kardeşim çocugu günde bir saat görebiliyorum diye kızıyor. Hiç bir maddi sıkıntı yok. İkis de keyfi çalışıyor. Yani sabah gidip biryerde kahvaltı etseler, arabaya atlayıp tatile gitseler yapabilirler.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Gelin hamile kalamıyor, mol gebelik yaşıyordu. Ne olur ne olmaz daha da vakit kaybetmeyeyiö diyehamile kaldı. Doğumdan kısa bir süre sonra babasını da kaybedince annesinin çok tesiri altında kalmaya başladı. Annesi de yalnız kalmamak için gel yanıma kızım diyor.

Bence sadece dinleyin içini döküp muhtemelen boşanacak.
Bu görüşmeyi kim ayarladı bilemiyorum ama kardeşinize ayar vermenizi de isteyebilir.
Ben olsam pek fazla fikir beyan etmezdim.
Ben kardeşimle konuştum zaten. Sen de haklısın O da haklı dedim. Ben onun yerinde olsam seni çoktan boşamıştım dedim. Böyle davranmaya hakkın yok dedim. Tamam sen de şikayetlerinde haklısın ama o da haklı dedim. Ne kadar anladı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…