- 19 Aralık 2013
- 1.478
- 880
- 123
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Ne kadar dogru ne sebep var kimbilir bilemezsin.zaten gormezden gelmeyi sectim hep .kardesimin mutlu oldugunu bilsem istemem baska birseyKüsünce eşinin barışmak için onun pesinde koşması hoşuna gidiyordur. O yüzden devamlı trip atıyordur. Ya da böyle alışmıştır.
Gençtir ergenlikten çıkamamış, olgunlaşamamıştır.
İşsizdir dertsizdir kocasına sarıyordur.
Annesinden babasından böyle görmüştür. Böyle olması gerek zannediyordur.
Herkes kaynana derdi çekerken benim şikayet edeceğim, dedikodusunu yapacağım bir kayınvalidem bile yok diyerek sizin dolaptaki eşyaların yerini değişmenizi bile dert ediyordur.
Belki biraz açık olacak ama siz gelince eşiyle birlikte olamıyordur bu sefer de enerji atamıyor, gergin oluyordur.
Bir sürü sebep olabilir, hiç biri onu haklı çıkarmaz ama kardeşinizin hatırına sağır dilsiz olmak zorundasınız. İyi niyetle de olsa fazla samimi olmayın. Böyle tipler hepbanacıdır. Yaparsın memnun olmaz, yapmazsın suçlu olursun. En iyi çözüm sana uzak Allaha yakın olsun. Eşiyle mutlu, huzurlu olsun da varsın siz hiç görmeyin kardeşinizi...
Ailesi o kadar istemedigi halde israr etti zorla evlendiBence kocasini sevmiyor ...sevgi eksikligi var gelininizde...
Belki de oyle oldu ailesi de ordan sikistirinca mutsuz oluyor benceYok sevmese zorluklarla evlenmezdi ama sanki pişman olmuş olabilir sonradan hani annemi babamı dinleseydim kafası
ailesi gercekten pek gorgu kurallarini bilmiyor.inanin kotu olarak yaptigimiz hicbirsey yok ama ailesinin onj sikistirmasini bizden mi cikariyor bilmiyorumÜzüldüm aileniz adına böyle saygısız kocasını küçük düşüren birine denk geldiğiniz için.Sevmiyorum bu tarz kadınları tez zamanda kurtulursunuz inşallah
Sanki ailenize de kardeşinize de nefret dolu gibi .Kötü birşey yapmışsınızda intikam alıyor evinize gitmenizi istemiyor gibi.Görgüsüz ailesinden hiç adap terbiye almamış belli ki.
Ev işidir ütüdür temizliktir onlar karı koca arasındadır ama onu ailesinin yanında rencide etmek ya da gelen insanlara bu kadar kaba davranmak kalitesizliğini gösteriyor
Kardesimin ayagi sakatlanmisti futbol oynarken,fizik tedavi gordu gelinimiz de fizyoterapist orda tanistilarabin çok mu aradı bu kızı nasıl tanıştılar
ay keske o raddeye gelmesinler,normal olsun hersey.Bana birini hatırlattı gelininize ne olacak biliyormusun büyük ihtimal birgün kardeşinin uyanacak buna dur bakalım bir sen hadi bitti boşanıyoruz diyecek. Bunun burnu bir sürtecek hani o eve sığdıramadığı annen varya ona tapacak ona muhtaç olacak barışmak için.çok şımarmış gelilininiz keşke böyle kötü insanlar cadı kaynanalara iyi gelinlerde sizin gibi iyi ailelere denk gelse ama malesef tam tersi oluyor.adamın koynuna giriyorlar ama o adamı doğuran anayı evlerinde istemiyorlar .
Canim insan uzuluyor degil mi iste kardesini mutsuz gorunce insallah sizin de sorunlariniz biterKıskanç, kaprisli ve kontrolcü bir kadın gibi kardeşinizin eşi. Onunla evlenince hayatında ki herkesten boşanması gerektiğini düşünen biri olmalı. Nasıl hissettiğinizi biliyorum çünkü benim iki agbim evliydi ve birinin eşi aynen böyle, hatta sizinkinden beter. Biz pek takmıyoruz kardeşler olarak, ailece de laf söylemeyiz ama annem ve babam epey üzülüyorlar. Sanki bizim ailenin içine girmek istemiyor sürekli benim ailem süper havasında. Annemle babamı ziyarete geliyorlar, bir kere bile yatağını alıp serdiğini bilmem on yıl içinde, ya ağbim alır serer, ya annem götürür yaşına rağmen, yemeği hazırlarsın kırk defa çağır kı gelsin, sürekli bir alınma ve kibirlenme hali. Agbim resmen mutsuz ve o kadar dışarıdan görülen bir şey ki bu, bedenen çökmüş çocuk ve gülmüyor. Eşler evde eşit sorumluk almalı,ama turkıye de ya erkek kadını ya kadın erkeği eziyor ortası yok neredeyse. Bizim ailede ise ağbim eziliyor, düşün okullar kapanmadan önce bi gün gelmiş( öğretmen) camları silmiş, evi silmiş süpürmüş ve yemek yapmış. Yıllardır yeğenimi annesinin yıkadığını bilmem, uyutma işi de hep baba da vs. Ama sana söyleyeceğim tek şey aman ağzını açma, onlar iyi sen kötü olursun, bırak ne hali varsa görsün siz de fazla eğilmeyin. Kendi hayatı, kendi kararı.
Canim cocugu ikisi de sonradan istiyordu surekli egitim pesindeler zaten,simdi ikisi de doktora yapiyor daha istemiyoruz diyorlar .bu konuyu ben acmam zaten itici geliyor da bir kere gelinimiz otururken acti,hatta soyle dedi (kardesime x diyelim)ikimiz de istemiyorduk zaten de, gecen x dediki benim yasim fazla ilerlemeden yapsak miki (kardesim 33 yasinda bu arada)ben de dedimki sen cok merakliysan kendi kendine yap canim ben almayim .boyle deyince buna da uzuldum aslinda kardesim de istemiyordu ama sonradan istemis demekkiBanada soyle bi sorun var gibi geldi,cocuk istiyorlar ama kardesinizden kaynakli bi problem var o sebeple cocuk olmuyormusta onun kaprisi gibi geldi... sizi de istemiyor asikar yaptiklariyla yeterince belli etmis...yerinizde olsam gelininizle mesafeli olurdum ki size geldiginde bu sozde samimiyetten dolayi haddini asmasin... kardesinizle gorusun ama bu sizin en tabii hakkiniz.. himm dusundumde belkide gelininiz hamiledir ve belli bi ay gectikten sonra soyleme karari almislardir..bu da bir ihtimal pastayi kendine kesmis ama sizinkini usenip onunuze koymustur,kavun icinde kalkmamistir falan
Birde ev icine cok mudahalede bulunup gorumcelik yapmayin...ev isi olsun kendi aralarindaki iletisim sizi ilgilendirmez ,size gosterilen ile basbasa kaldiklari zamanki iletidimleri farklidir ki kardesiniz ses cikarmiyor bu tur davranislarina.
Not,,bende bi gorumceyim
Zaten hic karismiyorum ki hep icimde yasiyorum2 senelik evliler 2 kere 2 ser gunluk gittik.bir kere de mecburen kardesimin ameliyati cikti ona gittik,bir kere de amcamlarin cenazesi okdu mecbur gittik 1 gun kaldik.yoksa sene de 1 den fazla gitmem uzun da kalmam1. kmse kmsenin çayını doldurp hizmet etmek zorunda deil. szide zorlamadığna göre yapmayın.
2. eşiyle arasndaki iletişim sadece ikisini ilgilendirir. mutlularsa hiiç karışmayın kafa yormayın.
3. evine gttğnzde tepkisi eşine deil sze. çok fazla gtmenizi istemiyor belli ki. özellikle yatılı gidiyorsanz yazık kıza
Çünkü herkes kendi cephesinden yazıyor.
bence evlerının ıcıne karısmayın
kardesınız rahatsız olsa yapmaz kımse kımseye zorla utu temızlık falan yaptıramaz sonucta
onların kendı ev duzenı
ama onun dısında ona hızmet etmek zorunda degılsınız herkes kendısı yapsın
mesela mısafır var sız ve gelın hanım var hadı canım mutfaga gıdıp cay servısımızı yapalım rahat sohbet ederız de kendısınıde kaldır
annen kosusturuyor mesela anne sen otur burda ıkı tane genc kız varken sana mı duser yapmak de gelın hanıma bak hadı canım mutfaga gecelım de
herkesın ıcınde oyle dedıgın ıcın yok dıyemez kalkmak zorunda kalır
hemde ayıp olmaz
Sizin kardeş biraz hanım köylü sanırım.
Tamam kadınlar ezilmesin,hak ettikleri değeri görsünler ama mümkünse kimseyi ezmesinler de...
Ben şahsen eşimle evde baş başayken tartışırım da bağırıp çağırırım da ama bir başkasının yanında hele ki annesi,kardeşi yanında onu rencide edecek davranışta bulunsam vicdan azabı çekerim,hiç hoş değil.
Sizin tavrınız ne oluyor bu durumda bilemem ama ben fena bir görümce olacağım sanırım,okurken çok kızdım,gelin kızınızı kenara çektim konuştum sen napıyorsun annem sana hizmet mi edecek bu yaşta kalk şu çayları doldur falan dedim
Keske biz yokken dediginiz gibi olsa sevindirdi beni bu yaziniz ama sunu da ekliycem eger sevmemeniz icin bir sebep yoksa bence sebepsiz yere esinizi uzmeyin telaslandirmayin ama varsa bilememGelin sizi istemiyor. Bazen bende rahatsiz oluyorum esimin ablasindan, didisindan (öyle sürekli de gelmiyorlar) ve hirsimi esimden cikarabiliyorum.
Bi defa yemek istemisti onu bile kalkip yapmamistim kendi ne pisirdiyse pisirip sonra ikram etti. Bu demek degil ki ben normalde esime yemek yapmiyorum.
Bu durumda disardan bakilinca bende esime eziyet mi ediyorum hayir. Onlar yokkenki diyalogumuz daha farklı.
Cokta sevmedigim insanlarin yaninda bulunmak beni gergin bir insan yapiyor hepsi bu. Eminim kardesinizin esi, siz yokken biraz daha farklıdır. Yoksa katlanamazdi kardesiniz.
gorustugumuz de cok degil ki aslinda biz dedigim gibi yilda bir kez gidiyoruz onlar da 1-2 kez geliyorlar bir de bayram olursa istebir arkadaş da söylemiş hiç orta yol yok bu gelin-görümce konularında diye. karşı tarafı dinlemeyince "korkunç, lanet, inanamıyoruum böyle insan mı oluuurr" diyeceğimiz insanlar çıkıyor ortaya. ben sizi iyi niyetli buldum. ama şöyle bir durum da var. sizin öncelikleriniz herkesin önceliği olmak zorunda değil. kadın belki bu tip muhabbetleri sevmiyordur. misafir ağırlamak, hizmette bulunmak hoşlanmadığı şeyler olabilir. ya da söylendiği gibi bu konularda kültürü yoktur. herkes aynı aile içinde büyümüyor çünkü. yaptığının saygısızlık olduğunu düşünmüyor olabilir.
aralarındaki tartışmalar da tabi çifti ilgilendiriyor. ne için tartışıyorlar, öncesi neydi, bu noktaya nasıl geldi bilemeyiz. sizin geldiğiniz zamanlarda belki gelişinizle ilgili öncesinde tartışma çıkıyor ve karşılıklı birbirlerini kırıyorlardır. kardeşiniz böyle kabul etmiş. sevmiyorsa ya da tahammül edemiyorsa katlanacağını düşünmüyorum pek açıkçası. çünkü kardeşiniz iyi eğitimli bir insan. sadece okul, meslek olarak söylemiyorum bunu. karısına davranışlarından çıkartıyorum. hayatın müşterek olduğunun bilincine varmış ve eşine her konuda yardım ediyor. olması gerektiği gibi.
ya da kadın mutsuz bir şeylerden. bunları bilemiyoruz tabi. bence siz çok görüşmemeye çalışın. kimsenin hizmetini de yapmayın. isterse kendi alır.
aydindaKızın ailesi dışarı göndermek istemiyor demiştiniz ya ailesi nerde oturuyor?
Yok onun için sormadım genelde bazı şehirlerde oturanlar kızını dışarı göndermek istemiyormuş ya acaba oradan mı dedim.Ailesi aydin da kardesimle esi ankara da oturuyor.onlar illa aydinda oturmasini istedi.ama kardesimin isi ankarada nasil otursun penceremden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?