kardeşimin hamileliği

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
875
633
83
35
Bartın
kızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.

20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.

bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.

elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.

seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.

biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.

kardeşin doğumdan sonra hep annenlerle mi kalacak?
odasını filan niye orada yapıcaksınız?
bir de eşinin maddi bir desteği yok mu bu alışverişler konusunda.
yani ne bileyim öncelikli vazife eşin değil mi?
sonuçta doğuma az kalmış pek çok şeyi alıp hazır etmiş olmaları gerekirdi şimdiye kadar.
ama senin desteğini da düşünce tartınını da takdir ettim ne güzel hassas düşünüyorsun ve elinden geleni yapmaya çalışıyorsun.

Siz ne kadar iyi kalplisiniz böyle
Hayran olup imrenmemek mümkün değil..
Ailenize ise söyleyecek tek kelimem yok.. Öz olduklarına inanamadım..

tesekkur ederım kardesımle arkadas gibi büyüdük oda benim herşeyimle ilgilenir her sıkıntımda derdımde yanımdadır.
aılemden cok şey beklemıyoruz sadece az ilgi. akrabaları arayıp bebege sunu yaptım bunu yaptım dıyor halbukı hepsını yapan kardesımle benim. cumartesı gece 1 2 ye kadar bebek kıyafetlerı yıkadık elımızde horul horul uyudu dün bırısıne soyluyor kıyafetlerı yıkadık dıye kadın uyudun işte bakmadın bile.

hep böylemiydi anneniz?
e tabi ele güne karşı ben hiç ilgilenmedim diyemez ki
Oda biliyor yanlış yaptığını

40 çıkınca mevlut yapacaz sonra gidecek esinin yanına. bebegın ıhtıyacları bebek bezi ıslak mendıl en son alınacak seyler kaldı kardesım kaldıgı yerde aldı buraya yük yapayım tasımaym bosuna diye getırmedı.
bebek odası var herseyı alındı evınde. burda besık ve kardesım ıcın ayrılan odanın süslemesi cok abartı degıl balon iyiki doğdun yazıları falan renklı olsun oda dıye.

hep böylemiydi anneniz?
e tabi ele güne karşı ben hiç ilgilenmedim diyemez ki
Oda biliyor yanlış yaptığını
hep böyle cocukluktan ıtıbaren ilgisizdi bizimle dusunun lısede südyen takacam babam fazla para vermezdi südyen alınacak param yetmediğinden ilgilenen olmadıgında magazadan südyen çalmıstım bu benım ayıbım degıl aılemın ılgılenmesı lazımdı benımle.
kardesım cok hassas ılgı belıyor boyle davrandıkcada ne zaman yanına gıtsem aglamıs buluyorum.umarım yanlış yaptığını biliyordur.

anladım.
o zaman anne babanın genel tavrı böyle olabilir.
yani siz daha iyi tanırsınız,huysuz olabilirler,telaşeden hoşlanmıyo olabilirler,ekstra masraftan hoşlanmıyo olabilirler.
çok yaşlılarsa zaten bu tüt şeyleri kafaları götürmez.
fazlaca bişey beklemeyein,böyle balonduur süslemedir filan onlara bişey ifade etmez aksine lüzumsuzluk müsriflik olarak görürler.
bence sen ve kardeşin de fazlaca abartmadan sadelikle temel ihtiyaçları temin edin yeter.
kardeşin kendi evine saklasın bazı heveslerini.

annen neden ilgilenmiyor kardeşinle ve torunuyla
şimdi böyleyse bebek doğduktan sonra da böyle devam eder
sen hem çalışıp hem evle ilgilenip hem kardeşinle hem yeğeninle hem doğum için gelecek misafirlerle mi ilgileneceksin. herşeyi sana yüklemişler bilinçli yada bilinçsiz.
esas anneyi anlamak istiyorum, neden böyle ilgisiz davranıyor olabilir

Pes yani..Tabii ki sizin suçunuz değil
bu arada işten çıkacağınızı yazmışsınız
çıkınca daha kötü olmayacakmı sizce de?

Senin gibi kardeşi var işte ne güzel her ayrıntıyı düşünüyor :) Anne babandan çok senin sahiplenmen dikkatimi çekti,belki çocuk doğduktan o bombeli ellerini tombul suratını (şairin ağzı sulandı ) gördükten sonra anne babanda daha çok sahip çıkar.

işte bilmiyoruz neden ilgisiz biz bu kadar gün sayarken 9 aydır yaptıgı teksey 3 ades agız mendılıne kenarına mınnacık oya yaptı benım 1 saatte yapacagım işi oyalana oyalana 9 ayda yaptı. ınternetten ılk eve geldıgınde bebek nasıl yıkanır dıye onu arastırıyoruz bılmıyoruz ordan burdan ıkımız oğrenmeye çalışıyoruz.
yaşlı degıller 50 yasında ıkısıde hastalıkları yok cok sukur anlamadık bızde. kardesım o kadar cok mutsuzki kocası herzaman yanında moral verıyor sureklı.

belki de baban annen para harcamak istemiyolardır
istemiyolarsa da harcamazlar
kardeşin yanında hiç para getirmemiş mi?
öte yandan ilgisizlikleri şaşırtıcı
soğuklar mıdır hep böyle?

Pes yani..Tabii ki sizin suçunuz değil
bu arada işten çıkacağınızı yazmışsınız
çıkınca daha kötü olmayacakmı sizce de?

yenı biryerle anl,aştım yılbasında daha iyi ve daha ıyı bır maaşla baslıyorum. işsiz kalacagım 1 ay o surede kardesımın bebegıyle ılgılenırım.

belki de baban annen para harcamak istemiyolardır
istemiyolarsa da harcamazlar
kardeşin yanında hiç para getirmemiş mi?
öte yandan ilgisizlikleri şaşırtıcı
soğuklar mıdır hep böyle?
bılmıyorum ama evlat ıcın torun için paranın pulun degerı olurmu boyle zamanda. kardesımın var parası özelde yapacak doğumu butun ıhtıyacları ıcın var parası benımde var param. biz onlardan para istemıyoruzkı eve gelırken 1 kılo mandalına alsın 2 tl alt tarafı kımbılır kardesımın nasıl hosuna gider bebegım ıcın benım ıcın almış dıye oda yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…