- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
- Konu Sahibi heytbengeldim
-
boyle olacagını bilseydık zaten ben giderdım yanında zaten burdada cok farklı olmayacak yıne kardesımle ben bakacam bebege.Keşke siz kardeşinizin evine gitseydiniz doğuma yardımcı olarak. (tabi imkanınız var mı bilmiyorum ama)
boyle olacagını bilseydık zaten ben giderdım yanında zaten burdada cok farklı olmayacak yıne kardesımle ben bakacam bebege.
çok sever aslında benden daha cok sever hatta ben daha cok dik başlıyım kardeşim sabırlıdır. sesini çıkartmıyor dıye onu daha cok sever. düşünün kardesımı sevdıklerı hali bu ben dopum yapsam ne halde olacam Allah bilir :) neden gıtmesını istesınkı oda can karnındakıde can. Rabbım güç kuvvet versin bize buda geçer deyip kendımızı avutup duruyoruz.annen kardeşini mi sevmiyor, bebek mi torun mu sevmiyor da kardeşin gitsin diye bilerek mi yapıyor?
evlenmeden önce nasıldı arası kardeşinle
yargılamıyorum haddıme düşmez zaten sadece neden boyle davranıyorlar onuda anlayamıyorum. altında yatan bır neden düşünüyorum oda yok bana göre.annenin kardeşinin hamilelik sürecini bu şekilde yaşamayı tercih etmesinin psikolojik bir nedeni vardır mutlaka, yargılamak yerine anlamak anlamaya çalışmak lazım anneyi de. kırgınlığını üzgünlüğünü tolore edebilir o zaman insan
Allah allah ya neden böyle davranıyorlar ki acaba orda doğum yapmasını istemiyorlar mi yoksa insanın kendi yavrusu biraz heyecan olur allaha şükür siz varsınız lohusa dönemi çok hassas inşallah o zaman kardeşiniz ailenize alınmaz kardeşinizin olmadığı bi zaman annenizle konuşun bence ilgilensin birazkızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.
20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.
bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.
elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.
seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.
biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
çok sever aslında benden daha cok sever hatta ben daha cok dik başlıyım kardeşim sabırlıdır. sesini çıkartmıyor dıye onu daha cok sever. düşünün kardesımı sevdıklerı hali bu ben dopum yapsam ne halde olacam Allah bilir :) neden gıtmesını istesınkı oda can karnındakıde can. Rabbım güç kuvvet versin bize buda geçer deyip kendımızı avutup duruyoruz.
ben konuşmaya kalksam annemin soyleyecegi tek şey daha ne yapayım yapıyorum ya işte diye sucluluk psıkolojısine sarılıp bana bagıracak. babama soylesem baba bıraz ılgılenın kızla desem ne yapıverıyım ben der soyleyın alıım eksıklerını yanı olayı paraya baglayacak. maddı sıkıntı ceken bır aıle degılız evımız arabamız kıra gelırımız herseyımız var ama işte bazı seyler eksıkAllah allah ya neden böyle davranıyorlar ki acaba orda doğum yapmasını istemiyorlar mi yoksa insanın kendi yavrusu biraz heyecan olur allaha şükür siz varsınız lohusa dönemi çok hassas inşallah o zaman kardeşiniz ailenize alınmaz kardeşinizin olmadığı bi zaman annenizle konuşun bence ilgilensin biraz
keşke yapabılsem boyle birşey ben boyle olacagını bılseydım kardesımı bıle bıle üzdururmuydum. doktoru hastanesı herseyı hazır burda.valla yerinde olsaydım kardeşimi de alır kardeşimin evine gider ona eşinin yanında bakardım.. yoksa kardeşiniz lohusalık döneminde çok yıpranacak...
o zaman yapacak bişey yok biraz katlanıcaksınız...keşke yapabılsem boyle birşey ben boyle olacagını bılseydım kardesımı bıle bıle üzdururmuydum. doktoru hastanesı herseyı hazır burda.
Öncelikle sizi kardeşinize karşı tavırlarınız için tebrik ederim, kardeşliğinize adayımkızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.
20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.
bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.
elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.
seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.
biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
Allah Allahbılmıyorum ama evlat ıcın torun için paranın pulun degerı olurmu boyle zamanda. kardesımın var parası özelde yapacak doğumu butun ıhtıyacları ıcın var parası benımde var param. biz onlardan para istemıyoruzkı eve gelırken 1 kılo mandalına alsın 2 tl alt tarafı kımbılır kardesımın nasıl hosuna gider bebegım ıcın benım ıcın almış dıye oda yok.
belkıde dedıgınız gibi biz ne bulduysak yedık ne bulduysak gıydırdık ama artık çağımız bu degılki.Allah Allah
kimi eskiler özenmiyolar hamile kadına
biz ne bulduysak yedik diyolar
olmazsa nazikçe söyle annene babana çok üzülüyosan
bence senin yaptıkların yeter de..
tesekkur ederım kardesımle ilişkim bambaskadır oda benı boyle düşünür kucuklukten ıtıbaren o benım annem oldu ben onun. istenmeyen evlılık yapmadı güle oynaya evlendırdık. amin su an tek dusuncemız saglıkla kucagına alması :)Öncelikle sizi kardeşinize karşı tavırlarınız için tebrik ederim, kardeşliğinize adayımAnne ve babanızın tavrı bana kardeşinizin istenmeyen bir evlilik mi yaptı sorusunu düşündürdü... Lakin her ne olursa olsun, bu şekilde duyarsız davranmaları çok kırıcı. Kardeşinizin yerinde olsam bu tavırlarını asla unutmazdım, bende çocuğumu göstermezdim onlara. Gerçi görmek isterler mi ondan da pek emin olamadım. Neyse siz yanında olmaya devam edin, Allah sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin
kızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.
esi yıllık izni bitti kayınvalıde yok kayınpeder gecen ay vefat etti esi zaten üzgün.Benim anlamadığım bir nokta var, insanlar doğum sonrası ailelerinin yanına neden gelirler? Onunla ilgilensinler diye. Hiç ilgilenilmediği bir yere gelmesi çok anlamsız olmuş. Aklım mantığım almasa da KK sayesinde bazı annelerin böyle olduğunu gördüm. Kardeşinizin kayınvalidesi yok mu? Yani neredeyse bir komşu teyze bile çok daha iyi ilgilenirdi. Ya da eşi yıllık izninden alsa bile daha mutlu huzurlu bir doğum olur. Yani annesi babası ölmüş insanlar da doğum yapıyor bir şekil. İnanın hangisi kötü bilemedim. Kimsesiz olmak mı, olup da ilgilenilmemesi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?