kardeşimin hamileliği

şu anda bana yazdıgı mesaj babam kardesıme sabah kızım ozeldemı dogum yapacaksın devletmı dıye sormus kardesım ozel demıs. bın tl gecer masrafınız bana güvenme sakın demıs. boyle işmi olur kardesım zaten herseyını hazırladı hastane parası herseyı hazır. buna ne dersınız
maddi olarak yük olacak diye korkuyorlar o zaman.
durmuş duramamış sormuş bile baban.
aslında siz ailenizi biliyorsunuz neden ilgi açısından bu kadar beklenti içine girdiniz.
birden bire bu hale gelecekleri yok elbette.önceden nasılsa şimdi de öyledirler.
maddi kaygıları da var ise torun morun görmüyor demekki gözleri

yalnız kalmaması taraftarıyım herkes bir değil her bebek de aynı değil arkadaşımın bebeği maşallah mamasını yer uyur benimki kolik olduğu için sürekli ağlamaklı ve huysuz... hal böyle olunca anne yorgun uykusuz kalıyor bir de ilk çocuksa vay o annenin haline. Ayrıca sütünün olması için uyuması lazım, iyi beslenmesi lazım ama kendi evinde... annen baban kardeşinle ilgilenmiyorsa lohusalığında yine pek ilgilenmeyeceklerdir bence kendi evine geçmesi çok daha hayırlı, doğumdan birkaç gün sonra kardeşin annenlerin tavırlarından rahatsız olup evine geçerse ilerde eşi söyleyebilir sana sahip çıkamadılar lohusa halinle geldin diye en iyisi şimdiden gitmek hem sen de işi birakacakmışsın abla kardeş bakarsınız yiğenine

maddi olarak yük olacak diye korkuyorlar o zaman.
durmuş duramamış sormuş bile baban.
aslında siz ailenizi biliyorsunuz neden ilgi açısından bu kadar beklenti içine girdiniz.
birden bire bu hale gelecekleri yok elbette.önceden nasılsa şimdi de öyledirler.
maddi kaygıları da var ise torun morun görmüyor demekki gözleri
ben kardesımı dusunuyorum. o kadar mutsuzki geldıgı gunden berı mecbur kalmasam ben gelırmıyım boyle olacagını bılsem ıyı kotu bakarım kendım evımde dıyor . ne acı ınsanın kendını yük gibi hıssetmesi.
sımdıye kadar bıze ılgı gosterılmedi gelen bir can onada mı hıc ıcın kıpırdamıyor bu kadarmı duygusuzluk belkı bellı edemıyor tamam oda olabılır ama surat neden beş karış. demekkı gormuyor maddı kaygıdan gozlerı bu kadar kör olacak ne varsa. ben bakarım zaten kardesımle bu zamana kadar kim vardıda sımdı beklıyoruz. çok şükür

kızlar günaydın. bu seferki sıkıntım kendimle ilgili değil kardeşimle ilgili.

20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.

bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.

elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.

seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.

biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.

benım ablam olsana...bende dogurucam :) içime sokasım geldı seni masallah sana

ah canımm.ne kadar güzel bir kardeşsin sen.ablan kıymetini bilsin senin.annen baban birşey yapmıyor olabilir ama sen anne ve babanın yerine herşeyi yapıyorsun elinden geldiği kadarıyla.
çok iyi anlıyorum seni.aslında annen ve babanın yaptığı çok yalnış.sonuçta kısa zaman içinde evinize bir bebek gelecek.onun masrafları,yatağı,giyimi,bezi falan filan hepsi para istiyor.parayı bir kenara bıraksak ilgi istiyor herşey.
ablan şimdi zaten doğuracağı için doğurduktan sonra bebeğe alışana kadar depresyonda olucak.anne baba kardeş desteğine sevgisine ihtiyacı olucak.o yüzden maddi bile olmasa manevi destek olmanız şart.annenle babanla tekrar tekrar konuş,kızın üzüldüğünü anlat.

Konuyu okuyunca bir kız kardeşim olmamasının eksikliğini çok derin hissettim hüzünlendim akşam akşam :KK61: ne mutlu kardeşinize inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır

Yorumlarinizin bir kısmını okudum; cvp.verilmisse kusura bakmayin.

Anne babanizi az cok tanıyorsunuz, neden geldi ki ablanuz ? Esiyle neden kalmadi ?
Kv. Si var mi ?
Birde neden isten ayriliyirsunuz ? Zor olmayacak mi?
Cok sordum

Cok şaşırdım.. kardesinede uzuldum..ama sen varsin...supersin..
Cinsiyetinin belirlenmesine 2 hafta var..Annem cok tatli önlük almis bebegime okadar guzel ki ördek sekilli birde coraplar almis.. agladim kardesim whatsappdan atinca..anneanne nasil böyle olur ki uzuldummm.. :(

Iyiki sen varsin , ablan cok sansli..

Annen ve Babana anlam veremedim , benim.Annem duydugu ilk.gunden beri alisveris yapar kazak patik örer..

Yani bunlar tabiki olmasi gereken seyler.
Annenler neden ilgisiz acikca sorsaydin ya.

torun evlattan daha çok sevilir derler ama sizde pek olmuyor anki bu durum.

kardeşiniz ne kadar şanslı yaa :KK15:

şimdiden Allah analı babalı teyzeli büyütsün o yavruyu :D

Üzüldüm kardeşiniz adına.
Doğum bence ciddi bir travma mutlaka destek arıyordur. Bilseydi eminim gelmezdi, doğuma mı odaklansın, anne babanın ilgisizliğine mi?
Misal benim annem evlenirken söyledi, doğumuna falan sakın bekleme diye :)

Çok ilginç gerçekten ablanızın evliliği problemli mi oldu
eniştenizi mi sevmiyorlar
evlenmeden öncede böyleler miydi düğün hazırlığında falan

Yorumları okumadım. Benim de doğumumu kısa bir süre kaldı inşallah. 1 haftaya kadar ailemin yaşadığı şehirdeydim. 1 ay kaldım. İnanın beni rahat ettirmek için karı koca deli oldular. Babam her gün yürüyüşe çıkardı beni. Annem sürekli sevdiğim yemekleri yaptı. Hem de 2 toruna bakarken yaptılar bunları.. 1 haftadır benim evimdeyiz. Yine aynı ilgi alaka. Peşimde pervaneler ikisi de. Kocamdan göremiyorum bile bu ilgiiyi yani düşün... Demem o ki beklentileriniz çok normal. Çalışan halinizle ne kadar didinmişsiniz öyle.. Allah size kolaylık versin. Allah sizden razı olsun. Doğumda size bol bol dua etsin kardeşiniz :) Allah anne babanızı da sarssın şöyle bir yahu. Bu ne umursamazlık böyle. Bebiş de sağlıkla gelsin dünyaya inşallah ;)

20 gun sonra hayırlısıyla doğum yapacak. doğum ıcın 9 saat uzaklıktakı evınden geldı bıze. sıkıntım annem ve babam hıcbır şeyıyle ilgilenmıyor. ne yedıgıyle ne ıctıgıyle ne bebekle ne kıyafetlerı odası sankı 20 gun sonra o eve bebek gırmeyecek. dede annane olacaksınız heveslenme yok birşeyler yapalım en azından kardesım ayaga kalkarken elınden kolundan tut zorlanmasın o bile yok. gelelı 2 gun oldu ben en ıyısı kocamın yanına gıdıyım orda dogum yapıyım baksana annemler benı burda ıstemıyor demeye basladı.

bebegın eksıklerı var babama soyluyorum bıseyler alınacak dıye alın dıyor yanı kendı paranızla alın.
annem ınsan patık yelek bıseyler ormezmı oda yok ınternetten baka baka ben ordum patik.
meyve yıyor sureklı bir ihtiyacın varmı dıye sor oda yok dun aksam cıktık beraber bebegın ıhtıyacları kendı ıhtıyacları herseyını aldık.

elımden geldıgı kadar yanında olmaya calısıyorum bebegın kıyafetlerını yıkadık ütüledık hastane cantasını hazırladık odayı suslemeye baslıyacaz mısafıre ıkrama kadar bız dusunuyoruz elımızden tutan yok. babam eve gelır surat beş karış ne oldu baba derız bısey yok kızar gıbı konusuyor annem ne yemegıne bakar ne kahvaltısına mutfaktakı bulasıkları bıle kaç gündür biz yıkıyoruz. çalışıyorum butun gun kafam zaten şışıyor ayın sonunda işten cıkacam kımsenın umrunda degıl. birde eve gıdıyorum annem ayrı alem babam ayrı alem.

seve seve bebegım gibi kardeşimle ilgileniyorum hiçbir şey içinde kalsın istemıyorum son gunlerının hergun resmını cekıyoruz album yapmak ıcın seve seve gıydırıyorum onu sacını makyajını yapıyorum kendını iyi hıssetsın dıye.

biz mi fazla abartıyoruz olması gereken bu mu. fazla ılgımı beklıyoruz kardesım fazla duygusal doğumdan korkuyor esınden uzakta eşi doğumda gelecek ne yapmak lazım annem babamın bu tutumu neden. nasıl olsa benı ılgılenıyor dıyemı bakmıyorlar ki ben teyze oluyorsam onlarda dede annane oluyor.sabah sabah canım sıkıldı içimi dökmek istedim.
Sizi taktir ettim, ablanizla ilgilendiginiz için, anneniz ve babanızi sorun yapmayın zamanla alışacaklardir bebek dogduktan sonra ilgilenirler merak etmeyin bende hamileyken annem ve babam çok ilgisizdi cok uzuluyordum... herşeyi biz aldik annem gil bisey almadılar babam ilgisizdi, bebeğim dogduktan sonra cok ilgi gostermeye sevmeye başladılar annem bebeğim için bir valiz kiyafet aldı şimdi oğlum kucaktan inmiyor annem ve babam kucağa almak için tartışıyorlar:-):KK36:

Son düzenleyen: Moderatör:
doguma az kalmış şimdi bütün planı tersine cevirip evine gitmesi olmaz en mantıklısı bu ilgisizlik devam ederse kendisini toparladıgında birlikte evine gitmeniz. lohusalık daha dikkat gerektirir belki içine atacak bu yapılanları daha dogrusu yapılmayanları daha fazla üzülmesin.. Sende kardeşine evinde yardımcı olursun varsın kimsesi olmasın senin gibi bir ablası var ne komuşuya ihtiyaç duyar ne başkasına

annemle teyzem çok düşkündür birbirine teyzem hep insanın bacısı bi başka der. Ahhh ahh yok ki bi bacımızz...:-( banada bacı olsanız keşke:-D valla allah kardeşinize sağlıklı doğumşar nasipnetsin. Annedir babadır hamgi ruh halindr oldukları hiç bilinmez maşallah eksikliklerini siz fazlasıyla tammlıyormuşsunuz. Raz daha gayret hrle bir ciyaklasın ufaklık herkes mutluluktan havalara uçar herşey geçer.

Back
X