Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Şu bavul olayını hala çözemedim. Ya 7-9 tane nişan, düğün için bavul yapan gördüm. Kv, kp, damat büyük boy, geri kalana orta veya küçük boy. Nişan, kına, düğün için ayrı ayrı organizasyon şirketi ile anlaşanlar. Hepsinin maddi imkânını biliyorum, orta gelirli normal geçinebilen insanlar. Şimdi senelerce kredi öde dur.

Artık tamamen suyu çıktı.

Aynen öyle kadın erkek eşit demeye gelince bas bas bağrırlar nasil yukleniyolar anlamiyorum bende durumum neyse karşıdan onu bekledim ailemde dedi durumunuz neyse onu yapın dedi bunları biz anlamadk bakalm daha aile ile bi görüşün ailesinin görüşü onemli

Bence bir yemekte bulusun plani siz yapin derim disarida tanissin aileler hic olmazsa tanisilmadan olmaz ki bu işler.
Ben annesiyle muhatap olmayı düşünüyorum anneside benimle konuşmak istemiş orta yolu bulalim diyeceğim ne bizim dediğimiz ne onlarin dedigi

A
Ben annesiyle muhatap olmayı düşünüyorum anneside benimle konuşmak istemiş orta yolu bulalim diyeceğim ne bizim dediğimiz ne onlarin dedigi
Annesiyle tek gidip görüşmeyin. Anneniz sayılmamış olur bu şekilde. Anneniz ile ikiniz gidin tanışın. Hiç tanımadan nişan olmaz yani

Burada sorun sizden daha büyük.

Arkadaşların çoğu olayı yanlış anlamış. Kız ne isterse alsına gelmiş laf ama konu şu ki;

Kız diyor ki; benim imkânım bu, şunu alabilirim. Erkekte kızın imkânını zorlamıyor.

Erkek tarafı da diyor ki; bizim imkânımız da bu, şunu alabiliriz. Kız imkân dahilinde olanı almıyor.

Ee belki erkekte beğenmedi ama zorlamadı imkânı. Neden kız bırakında alsın oluyor?

Kız senin kardeşine alırken ben bunu alamam maddi imkânım el vermiyor bu ürüne çok pahalı dedi mi?

Yahu kardeş kavgasımi var ortada gorumceyi koymuşsunuz belli bi kefeye okuduğunuzu bile anlamamissiniz ne diğimde acikliyim bilemedim konu oyle sen gelinsin ben gorumceyim meselesi değil bu konuyu neresinden anladnzda konuyu kardeş kavgasına getirdiniz ben anlamadım kardeşim benimle aynı düşüncede siz merak etmeyin bozulmayz

Kusura bakmayin ama niyetiniz bu degildiyse bile suan karsi taraftan cidden kotu gorumce gorunuyorsunuz.
Ben de nisan bohcasi hazirliginda sirf bitsin o alisveris hengamesi diye alelacele bi sey alip sonrasinda esimle beraber degistirmistim kimse bunu degil dile getirmek akillarindan bile gecirdiklerini sanmiyorum.
Simdiden yuz goz olmaniz hic hos olmamis.

Bende bunu dedim ona zaten yarin oburgun dedigim olmadığı diye konuşacağına zamanında soyle dedim istediğin şeyi arkadan iş çevirme nde bnm takldgm nota bunlar degil onun maddi durumuna saygı duyulmasını bekleyip ama erkek tarafı niye maddi durumunu asmiyo diye carlamasi kardeşim beni aradi abla kredi cekeyimmi diye hanımefendi cekmiyosa sende durumun neyse onu yap dedm

İsteme söz nişandan önce aileler tanışmalı bence. Hiç olmazsa bir yemeğe davet edebilirler. Sonrasında da hepsi bir gecede yapılabilir. Benim evladım olsa tabiki evlenmek istediği kişiyi önce bir ailesiyle görmek isterim. Annesinin söylediği kötü bi şey değil ki.

Değiştirme mevzusu da umrumda olmaz. İstediğini alsın.

Kardeşim olmadan ona asla kapımı açmazdım o kimde ona merakli olacağım bu 1
Kardeşim varken de gelmeseydi madem ben kimseyi çağırmadım her gelişlerinde kendi aradi bu2
Mesele mali değiştirmesi degil neresinden anladnz bilmiyorum ama sorun kendi maddi imkanlarına saygı duyulması karşı tarafında maddi imkanının üzerine çıkılması bu3
O alışverişe beni götürmek icin iki aksamda bir kapımı çalıp beni rahatsız ettiler ben bayıla bayıla gitmedim birseyden anlamadıklarını dile getirdiler bu4
Isterse dünyayı iştesin setmis oymuş buymuş maddi durum neyse onu alır yoksa avcunu yalar bu5
Feragat eden erkek tarafı kizin hiçbişeyden feragat ettiği yok zaten istediği olmadi diye yırtınan kendisi o nişanlısına pazardan alıcak durumu olduğu halde ama karşınında parası yetmeyince çek kredi diyebilen bi tip neresinde fedakarlik bunun ben anlamadım

Yalnız şunu unutuyorsunuz siz öyle yaptınız diye herkes öyle yapmak zorunda değil

Böyle tiplere susarsan sadece benim degil af edersiniz ama anneme babamada sira gelir madem hersey aman iyi olsun diye ugrasilacak niye susan taraf hep karsidaki olsunki oda buyuklerini bilmesi gerekmezmi herseyi boyle acik acik dile getirene kadar cevabinida alacağına dikkat etmeliydi bence bi insan duymak istemediği seyleri karsisindakinede sarfetmemeli

Yahu masraf ne olacak Allah aşkına. Çekirdek aile bir akşam çay içmeye gidip tanışın. Bir kek börek koyabilirler herhalde. Hiçbir yerde tanışmadan direkt kıza yüzük takani ne gördüm ne de duydum. Tanışmadan nişan alışverişi olur mu hiç?

Zaten benm takıldım nokta degstrmesi degil baska şeyler yuzunden kendisinin maddi durumuna saygı duyulsun ama erkek durumunu aşsın asamiyosa kredi çeksin mubahmi

Aynennn oyleeee

Kesinliklee konu sahibi sizde az değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…