kardeşimin psikolojisi ne olacak ÇOK ÖFKELİYİM

E normal. O yaşlarda ezik ezik etrafımda dolaşan kızlara ben de yapardım benzer şeyler. Kardeşinize daha kendine güvenli olmasını söyleyin. Sorun kızda değil kardeşinizde.

hayır kardesim ona zaten yanasmak istemedi öyle yılışıklık hayatta yapmaz zaten mevzu o değil. yanlış anladınız sadece yanasmak için tatlıyı istedi onun dediğini istedi

E normal. O yaşlarda ezik ezik etrafımda dolaşan kızlara ben de yapardım benzer şeyler. Kardeşinize daha kendine güvenli olmasını söyleyin. Sorun kızda değil kardeşinizde.
yahu kardeşim onun etrafından pervane felan oldugu yok siz yanlıs anladınız konuyu

yanaşmak istiyor derken aynı tatlıyı söyledi diye dedim
Hee bende arkadaslik falan kurmaya calisiyo, muhabbet etmek istiyor sandim. Akrabanizda istemiyorda bunalmis gibi geldi, siz yanasmaya calisiyo derken. Yani yinede neden yanasmaya calisiyo biciminde demek istedim.

Olabilir belki o an onunda cani istemistir o tatliyi. Akrabanin yaptigi biraz kabaca olmus.

hayır kardesim ona zaten yanasmak istemedi öyle yılışıklık hayatta yapmaz zaten mevzu o değil. yanlış anladınız sadece yanasmak için tatlıyı istedi onun dediğini istedi
ben söyle anladım. aynı tatlıyı ıstedi çunku yakınlık olsun arkadaslık pekişsin gibi??? yanlışmı anladım

tecavüz yada taciz sandım bi an ya. gerildim

ergen halleri bunlar. kardeşiniz başedebilir bırakın karışmayın.

Çocuklar daha olacak böyle şeyler kardeşine usturuplu bir dille bunların yaşanabileceğini hayatta her zaman böyle insanlar olduğunu karşı tarafında daha çocuk olduğunu üzülmemesini başka arkadaşlarıyla vakit geçirmesini söyleyin

Aynı tatlıyı söylemesi yakınlık kurmak için değil miydi?

Etrafında dolaşmasına gerek yok ki. Kardeşiniz silik, kendine güvensiz belli ki. Ayşe de daha dışa dönük. Bu yaşlarda silik olanı ezmek normal davranışlar arasında.

13 yaşındalar daha
Yaşlarına göre normal aslında.
Bir arkadaşım vardı ondan başkasıyla arkadaşlık etmemi istemezdi. Biriyle konuştuğumu görsün sevmiyorsun beni artık derdi. O yaşlardayken yeni bir şey çıksın herkes onu yapmaya çalışırdı. Bazı kızlar farklı olmak adına başkalarının alamayacağı düzeyde eşyalar kullanır hava atarlardı. Herkes hemen hemen bu aşamalardan geçiyor aslında. Kardeşiniz de kafaya fazla takmasın. Ona arkadaş mı yok? :)

ben sırf silik veya sessiz diye kimseyi ezmedim hayatımda . Bu davranış normal olamaz ergenlikte bile. Benim için öyle...

psikojisinin etkileneceği ne var ortada anlamadım..
aynı tatlıyı yakınlık kurmak için istemesi kardeşinizin kendine güvensizliği..

kardeşim zaten onu benzdirecek bir şey hıc yapmamısken onun dedigi tatlıyı dedi diye öyle yapmasına gerek yok.

Şimdiki çocuklar çok acımasız maalesef.
Özellikle ergenlik döneminde biribirilerine karşı alaycı ve katı davranmaları sık karşılaşılan bir durum..
Özellikle kız çocukları taklit edilmekten pek hoşlanmıyor,bu nedenle tatlısını değiştirmek istemiş olabilir.
Kardeşinize bunun normal olduğunu belirtin ama siz fazla müdahil olmayın,kardeşiniz kendi halletsin.
Birtakım davranışlar bu yaşlarda şekillenir çünkü.

Yok her şeyi anladım da ; kardeşinin psikolojisini alt üst edecek ne yaşandı onu anlamadım ?

Tatlı mı ?

Ben onu hep yaparım eşime . Farklı şeyler sipariş verelim ki hepsinden tadayım diye

Sosyal medyadan hepinizi silmiş , sizde de bi yıkım var mı ??

Yaşları 13-14 olan iki kızın olası atışma/rekabet durmunu bu kadar ciddiye alırsan , kardeşinin psikolojisini Ayşe değil ama sen bozabilirsin .

Son düzenleme:

kesinlikle ...

:) ona belli etmiyorum tabi ki ... ben sinirlendim.

İyi de madem Ayşe bariz şekilde kardeşinizden hoşlanmıyor hala niye yakınlık olsun diye aynı tatlıyı sipariş etme peşinde kardeşiniz?
Çocuk bunlar. İtişir kakışır kendi dengelerini kurarlar.

Amannn 13 yaşındaki çocuğun tepkisine niye bu kadar anlam yüklediniz anlamadım..
Bırakın kendileri çözsünler aralarında, kardeşinize iyilik yapmıyorsunuz.
Böyle böyle öğrenecek hayatı, insanları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…