• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin sorunları

Ben de öyle bişey olmasından hem korkuyorum hem şüpheleniyorum.
Bir an once doktora goturun. Satasmasida kotu Allah korusun basini belaya sokar. Ergenlik desek ergenlikte bitmis artik. Bence bu psikolojik bir rahatsizlik. Sizofrenlerde olur bu genelde. Hersey rahatsiz eder onlari. Herkes onlara bakiyor gibi gelirmis. Mesela ileri safhalarda lavaboyu cifle ovdunuz diyelim beni oldurmek icinmi suruyorsun onu bile diyorlarmis.

Tedavisi yok mu ki bunun ? Ben cok kirilganim, insanlar hakkimda yanlis dusunecek diye korku oluyor bazen. Fazla hassasim asiri kibar davraniyorum insanlara, bu yanlis anlasiliyor bazen. Derler ya boynunu egersen ensene vuran cok olur diye o durumu yasiyorum genelde. Yolda yururken karsimdaki hakkinda sizinki gibi birebir olmuyor ama baska zaman ve mekanlarda benim hakkimda sunu dusundu dusuncesi oluyor. Bende sosyal fobik miyim acaba ? Bahsettigim durumlar oluyor mu sizde acaba ?

Ben size tanı koyamam ama evet oluyor:) Hatta çoğu şeyi yapmadan önce elli kez düşünürüm acaba üzülür mü üzülürse benim hakkımda böyle düşünür mü nasıl yapmam gerekiyor falan diye. Tedavisi var tabii:) İsterseniz bir doktora görünün:)

Ben size tanı koyamam ama evet oluyor:) Hatta çoğu şeyi yapmadan önce elli kez düşünürüm acaba üzülür mü üzülürse benim hakkımda böyle düşünür mü nasıl yapmam gerekiyor falan diye. Tedavisi var tabii:) İsterseniz bir doktora görünün:)
Ben bir test yapayim bakalim panik ataktan sonra bir de bunu bulayim tamamdir ,ugrasir dururum sonra kendimle :D tesekkur ederim cevabiniz icin :)

Bir an once doktora goturun. Satasmasida kotu Allah korusun basini belaya sokar. Ergenlik desek ergenlikte bitmis artik. Bence bu psikolojik bir rahatsizlik. Sizofrenlerde olur bu genelde. Hersey rahatsiz eder onlari. Herkes onlara bakiyor gibi gelirmis. Mesela ileri safhalarda lavaboyu cifle ovdunuz diyelim beni oldurmek icinmi suruyorsun onu bile diyorlarmis.
Evet öyle bi destek mutlaka şart. Devlet hastanesinden umudum yok. Para toparlayıp özel bi muayeneye götürmek lazım

Kadın olsa hepten kafayı yerdi. Bi işe gidiyoruz ne idüğü belirsiz adamlar bakıyo yolda otobüste. Bunu bile bu kadar abartmıyoruz

Şizofren dediğimiz olaya çok benziyor fakat daha çok alevlenme dönemi dediğimiz kısımda sanırım.İleri boyutta olsa daha korkutucu şeyler gördüklerini söylüyor hastalar. Sosyal fobi belirti olarak bana daha yakın geldi. Bence araştırma hastanelerinden bir randevu alıp tekrardan gitsin. Hazır okullarda tatil dönemindeyken..

Internette sosyal fobi testi ve kaygi olcegi var. Link vermek yasak mi bilmiyorum. Tabii birebir tani koymaz bu test ama maddelerine bakarak belki fikir edinebilirsiniz. Cok sukur yokmus bende sosyal kaygi. Uzun sure evden cikmamak, arkadaslarla vakit gecirmemek ve ergenlik donemi sebep olabiliyormus bu duruma. Umarim atlatir kardesiniz, durumunuza gore doktora goturun. Devlet hastanesinde normal seans olarak psikoterapi yapiliyormus ama birinci seanstan sonra bir dahaki seansi ne zamana alirsiniz Allah bilir. Gecmis olsun

Özele değil mutlaka üniversite hastanesine gidin.
Bu 2-3 yıl içerisinde onu etkileyecek derinden sarsacak ya da hayalkırıklığına uğratacak birşeyler yaşadı mı acaba ?
Çocukluğu nasıldı? Anne baba ilişkisi?
Bana sosyal fobi çok daha yakın geldi ama burdan emin olmak mümkün değil tabiki.
Toplum içerisinde veya üçüncü sahıslarla iletişimi nasıl? Kendini ifade edebiliyor mu? Zorlanıyor mu?
Dışarıda yemek yiyebiliyor mu?
Arkadaş ortamı hiç yok mu?
Eğer sosyalfobi ise terapi şart salt ilaç ile tedavisi çok işlevsel değil. Fakat şizofreni durumu ise ki bana pek öyle gelmiyor ama yine de bilemeyiz, terapi bir işe yaramayacaktır, ilaç veya ekt tedavisi görmesi gerekir.

Bipolar genelde bu yaslarda atak yapar genelde universiteye hazirlik ,yeni bir ortama girme stresi durumu tetikler ,
Ilaclarini duzgun kulkansin,
Hoca muayenesi yaptirin universite yada devlette,cuzzi bir farki var

Back
X