Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

ben evlenirken çeyrek 100 tl idi
abim arkadaşımla evlenmişti o zamanlar 1500 tl ye set vardı bekardım daha ben ... arkadaşıma onu takmıştım
ben evlenirken kaynımlar eşime veya bana birşey takmadı kardeşimlede görüşmüyordum düğünüme bile gelmedi gelse de takmazdı zaten o, o yüzden ben sadece kendi taktığımı bildiğimden yazdım

günümüzün parasına gelince bütçeniz neye yeterse artık şuan çok pahalı
ama illa takı değilde şey de olabilir evleri için almaları gereken lazım olan şeyi karşılayabilirsiniz ?

Kardeşime de görümceme de ( bir yıl arayla evlendiler ) nişanlarında yarım , düğünlerde bilezik.ek olarak kardeşime düğünü için, görümceme de kınA masrafları için para vermiştik.

Son düzenleme:
çeyrek 100 tl idi haa.heyy gidi yıllar heyy.ben de eşime hediye tam altın takmıştım 400 tl ye alıp.şimdilerde 5 küsür bin olmuş tey teyyy

Taktığınız şeyin maddi değil manevi değeri olmalı aslında.illa herkes binlerce liralık hediye mi almak zorunda.neye durumunuz yetiyorsa onu almalısınız.en yakınınız olan insanlarda bunu ister bence.

Bilezik takan en az 20 Gr takmış hep beni efkar bastı :)
Hatta 30 gramdı sanırım ya baya kalındıama Kardeşime hep diyorum Allah'tan 2 sene önce oldu düğünü yoksa avcunu yalayabilirdi hahaha gerçi ben düğün olacak diye altın koymuştum kenara

yurtdışında yaşıyor normal.sen türkiye şartlarına göre al bir şeyler.malum son 6 ayda iyice fakirleştik

Bende bir an noluyoruz dedim :) ben evlenirken gram 50-60 gibi birseydi sabah bir paket 30 lu beze 70 lira verdim. Söyleyeceklerim bu kadar fakirlesmek adına :))

bizde nisanda taki takilmaz düğününde toplamda 32 gr 2 bilezik taktım, abimde bana 2 bilezik takmişti

çeyrek 100 tl idi haa.heyy gidi yıllar heyy.ben de eşime hediye tam altın takmıştım 400 tl ye alıp.şimdilerde 5 küsür bin olmuş tey teyyy
inanılır gibi değil fiyatlara bak ... 8 yıl da çeyrek 100 den 1200 e çıktı ne vardı kenarda köşede bıraksaydım ah ah
geçen sene altın kolye zincirimin kırılan kilit kısmı,kaybolan altın küpemin arka uç kısmı gibi çöp sayılacak küçük seyleri kuyumcuya götürdüm alın bunu ne yapacaksanız diye bana çıkardı toplam 300 tl verdi çöp he bildiğin çöp öyle kırıntı şeylerdi

Bence bekar bir kardeş için harika
Ay bizim buralarda hala çeyrek takana çeyrek takılıyor. 10 sene önce almış kaç liraya, çeyrek bekliyor. Allahtan kimseye borcumuz kalmadı

aaa iyi aklıma düşürdün evde bakayım sağa sola çıkar çöp altınlardan satarım harçlık yaparımm

yurtdışında yaşıyor normal.sen türkiye şartlarına göre al bir şeyler.malum son 6 ayda iyice fakirleştik
Bizim akrabalar arasi çok takılır. Yurtdışı-yurtiçi ayırt etmiyoruz. Teyzeler, dayılar vs de hep bilezik takarlar. Kardeşe tabii biraz daha farklı oluyor yüzden

Ablama 3lü set takmıştım hatıra kalsın diye. Ata liram vardı onu bozdurup üzerine biraz ekledigimi hatırlıyorum. O da bana 3lü set taktı. Kız kardeşim evlenirse ona da hatıra kalabilecek bir set takarım.

Bizim akrabalar arasi çok takılır. Yurtdışı-yurtiçi ayırt etmiyoruz. Teyzeler, dayılar vs de hep bilezik takarlar. Kardeşe tabii biraz daha farklı oluyor yüzden
benim kardeşim yok o yüzden bilemem.ama yakın akrabaya bilezik takılırdı hep.ya da biz ne taktıysak aynısı gelirdi.hatta bir defterleri vardır aile büyüklerinin oraya yazılır.gerçi bizim taktıklarımızın bazıları bana takılmadı ama napıyım isteyecek değildim ya

2 erkek kardesim evlendi
Nisanlarinda ceyrek , düğünlerinde 10 gramdan 1 er adet bilezik taktim. Onlar da bana aynisi yaptilar sagolsunlar. Annem de hepimize 10 ar gramdan 3 er bilezik yaptı. Ilk bileziği nisanda diğer 2 sini de düğünde takmıştı canım annem benim
Bizde hersey eşitti çok şükür

Kız kardeşime bundan 5-6 sene önce bilezik takmıştım. Tabii o zamanki maaşımla 20 gram bilezik alabiliyordum. Diğer kardeşime de bu yaz cumhuriyet altını takabildim.

Vallahi isteyeni de duydum.
Akraba arası ince hesaplar yapılmıyor pek bizde. Bazısının 2 bazısın 3 çocuğu var ama herkese aynısı yapılıyor aşağı yukarı. Tabii şuan altın çok yüksek ama genede elinden geleni yapmaya çalışır herkes.

getirmeleri lazımdı ama getirmediler valla.4 5 çocuklu olanlara takı da yaptı ailem ev eşyası da.ama bana çöp bir eşya bile gelmedi.ben de çocuğum var diye götürmüyorum kimseye fazla fazla akıllandım.para koyarım kenara daha iyi

Eşimin kardeşi çalışmasına rağmen bir çöp dahi takmamisti.Kendi kardeşim öğrenci haliyle kelepçe tarzı bilezik taktı.Gecen sene eşimin kardeşi evlenirken çeyrek taktık (Çok bile ). Bu yıl kendi kardeşim evleniyor ve bilezik takacagiz.Herkes ektiğini biçer

Ben nişan ve düğünde ayrı ayrı cumhuriyet takıcam. Belki düğünde cumhuriyet fiyatına yakın gramlı bileziklerden de olabilir ama henüz karar vermedim.

Bileklik falan taksanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…