çeyrek 100 tl idi haa.heyy gidi yıllar heyy.ben de eşime hediye tam altın takmıştım 400 tl ye alıp.şimdilerde 5 küsür bin olmuş tey teyyyben evlenirken çeyrek 100 tl idi
abim arkadaşımla evlenmişti o zamanalar 1500 tl ye set vardı bekardım daha ben ... arkadaşıma onu takmıştım
ben evlenirken kaynımlar eşime veya bana birşey takmadı kardeşimlede görüşmüyordum düğünüme bile gelmedi gelse de takmazdı zaten o o yüzden ben sadece kendi taktığımı bildiğimden yazdım
günümüzün parasına gelince bütçeniz neye yeterse artık şuan çok pahalı
ama illa takı değilde şey de olabilir evleri için almaları gereken lazım olan şeyi karşılayabilirsiniz ?
Hatta 30 gramdı sanırım ya baya kalındıBilezik takan en az 20 Gr takmış hep beni efkar bastı :)
yurtdışında yaşıyor normal.sen türkiye şartlarına göre al bir şeyler.malum son 6 ayda iyice fakirleştik
inanılır gibi değil fiyatlara bak ... 8 yıl da çeyrek 100 den 1200 e çıktıçeyrek 100 tl idi haa.heyy gidi yıllar heyy.ben de eşime hediye tam altın takmıştım 400 tl ye alıp.şimdilerde 5 küsür bin olmuş tey teyyy
Bence bekar bir kardeş için harikaNişanda yarım takmıştım, düğünde de ince bilezik takmıştım.
Ama durumum o kadardi, sıkıntıya düşmemiştim. Ey gidi zamanın yarımlari yaa, ele bile çeyrek takardik.. nereden nereye geldi ekonomi((
aaa iyi aklıma düşürdün evde bakayım sağa sola çıkar çöp altınlardan satarım harçlık yaparımminanılır gibi değil fiyatlara bak ... 8 yıl da çeyrek 100 den 1200 e çıktıne vardı kenarda köşede bıraksaydım ah ah
geçen sene altın kolye zincirimin kırılan kilit kısmı,kaybolan altın küpemin arka uç kısmı gibi çöp sayılacak küçük seyleri kuyumcuya götürdüm alın bunu ne yapacaksanız diye bana çıkardı toplam 300 tl verdiçöp he bildiğin çöp öyle kırıntı şeylerdi
Bizim akrabalar arasi çok takılır. Yurtdışı-yurtiçi ayırt etmiyoruz. Teyzeler, dayılar vs de hep bilezik takarlar. Kardeşe tabii biraz daha farklı oluyor yüzdenyurtdışında yaşıyor normal.sen türkiye şartlarına göre al bir şeyler.malum son 6 ayda iyice fakirleştik
benim kardeşim yok o yüzden bilemem.ama yakın akrabaya bilezik takılırdı hep.ya da biz ne taktıysak aynısı gelirdi.hatta bir defterleri vardır aile büyüklerinin oraya yazılır.gerçi bizim taktıklarımızın bazıları bana takılmadı ama napıyım isteyecek değildim yaBizim akrabalar arasi çok takılır. Yurtdışı-yurtiçi ayırt etmiyoruz. Teyzeler, dayılar vs de hep bilezik takarlar. Kardeşe tabii biraz daha farklı oluyor yüzden
Kız kardeşime bundan 5-6 sene önce bilezik takmıştım. Tabii o zamanki maaşımla 20 gram bilezik alabiliyordum. Diğer kardeşime de bu yaz cumhuriyet altını takabildim.Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Vallahi isteyeni de duydum.benim kardeşim yok o yüzden bilemem.ama yakın akrabaya bilezik takılırdı hep.ya da biz ne taktıysak aynısı gelirdi.hatta bir defterleri vardır aile büyüklerinin oraya yazılır.gerçi bizim taktıklarımızın bazıları bana takılmadı ama napıyım isteyecek değildim ya
getirmeleri lazımdı ama getirmediler valla.4 5 çocuklu olanlara takı da yaptı ailem ev eşyası da.ama bana çöp bir eşya bile gelmedi.ben de çocuğum var diye götürmüyorum kimseye fazla fazla akıllandım.para koyarım kenara daha iyiVallahi isteyeni de duydum.
Akraba arası ince hesaplar yapılmıyor pek bizde. Bazısının 2 bazısın 3 çocuğu var ama herkese aynısı yapılıyor aşağı yukarı. Tabii şuan altın çok yüksek ama genede elinden geleni yapmaya çalışır herkes.
Eşimin kardeşi çalışmasına rağmen bir çöp dahi takmamisti.Kendi kardeşim öğrenci haliyle kelepçe tarzı bilezik taktı.Gecen sene eşimin kardeşi evlenirken çeyrek taktık (Çok bile ). Bu yıl kendi kardeşim evleniyor ve bilezik takacagiz.Herkes ektiğini biçerMerhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Bileklik falan taksanız.Merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?