Kardeşle tamamen zıt karaktere sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.330
16.358
248
Merhaba.
Üzülüyorum gerçekten kandan kardeşi olanların, onlara yakın, ruhundan anlayan, rahatça konuşabileceği 'gerçek' kızkardeşleri olduğunu görünce. Sorun bizde mi diyorum, yoksa herkes mi böyle. Hayatın bi çeşit ironisi midir bilmiyorum: ömür boyu mecbur muhattap olacağın, aynı aileye mensup olduğundan mütevellit 'kızkardeşin' seninle bu kadar zıt oluşu.

Hemen hemen hiçbir konuda uyuşmuyoruz, sadece kendine odaklı, konuşmalarında oldukça ben odaklı, empati yapmaktan yoksun. Bağıra çağıra konuşan herşeyi ben bilirim edasında bir insan. Aynı dili konuşamıyoruz. Haftalardır konuşmadığımız bile oluyor.

En yoğun zamanlarım, bir buçuk aya evleneceğim. Bu cuma evimde temizlik olucak. Anneme soruyor yanımda: (konuşmuyoruz) cuma gelecek misin? Annem cevap veriyor, temizlik var ya evde diye. Bir kere de evde otur diyor. Umrunda değil telaşlarım, tepkimi dile getiriyorum. Merak bile etmiyorsun, evet işin varmış diyeceğine hala kendini düşünüyorsun diyorum. Bir sebepten tartışmıştık, kalbimi kırdın diyorum. Ben seni kırmadım diyor. Bu durumda bile bencilce düşünen biri. Kendi kalbimin hesabını benden daha iyi biliyor!

Tekrar ediyorum, saymakla bitmez o kadar zıttız ki. Hiçbişeyimiz benzeşmiyo.. hayatın esprisi sanırım işte bu işte bu kadar karakterleri çelişen iki insanın aynı kanı taşımalı ve ömür boyu hiç ayrılmayacak olmaları.

Valla sizde onu takıp umursamayın kardeşsiniz diye görüşmek zorunda falan değilsiniz
Hayatınızı olumsuz yönde etkiliyor ise sınırlarınızı çizin

Valla sizde onu takıp umursamayın kardeşsiniz diye görüşmek zorunda falan değilsiniz
Hayatınızı olumsuz yönde etkiliyor ise sınırlarınızı çizin
Doğru söylüyosunuz sanırım ruh halime iyi geliyorsa en iyisi konuşmamak
Zaten bu düşünce yapısına sahip bi insanla kardeşim bile olsa sınırımı çizmem gerek

Daha ağırlarını yaşadım ablamla aynı evin içinde düşman gibi büyüdüm hep kendimi korumak zorunda kalarak, beni hep kendisine rakip olarak görüp alaşağı etmek için özel bir çaba sarfederdi birlikte geçen yıllarımızın nerdeyse tamamında fiziksel ve sözlü şiddet uygulamıştır. Hep imrenmişimdir kardeşini gözünden sakınan arkadaş gibi olan kardeşlere ama olmayınca olmuyor işte.

Sizin adınıza üzüldüm, hemen hemen aynı durumlar. Aynı dili konuşamamak o kadar kötü ki.. bazen hepten yabancı olan daha bile yakın hissettirir. Aynen olmuyorsa zorlamanın alemi yok karakterini değiştiremezsin. En iyisi uzak durmak.

Şuan şu yaşadıklarınızı eşimde kardeşiyle yaşıyor bende çok üzülüyorum onların bu haline eşimde çok üzülüyor ama ne yaparsa yapsın yaranamıyor maalesef üzülsek de Bi faydası olmuyor maalesef eşime her zaman söylediğimi sizede söyleyim size değer verene değer verin kardeşinizde olsa neyi hakediyorsa onu verin.

Evet bazen kardeşin de olsa kendi iyiliğin için uzak durmalısın... Senin en tatlı heyecanlarında yalnız bırakıp mutluluğunu paylaşmıyor yarın bir gün kötü günündede yanında olacağının garantisi yok oysaki kardeş ne günler içindir anlamı bu günlerde yanında olması değilmidir? Yoksa kendin için yaşamayı bileceksin.

Kardeşinizi eleştirmek yerine olduğu gibi kabul edin.
Aslında çoğumuz aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Tek farkımız olaylara bakış açımız.

Benim ablam da öyle. Kendinden başkasını düşünmez bide milleti suçlar. Herkes kötü o iyi. Herkes kirli bi o temiz. Birgün bana eltin senden bin kat iyi dedi.resmen kardeşini elle kiyasladi. Bende o zaman onunla muhatap ol benimle olma dedim. Şimdi annemgilde karşılaşınca konuşuruz başkada arayip sormam. Oldum olası kiskaniyo beni bunu herkeste görüyor biliyor. Bide rahmetli babam en çok bana düşkündü ona iyice hirs yapti halbuki hepimize eşit davrandi ama bi tik daha bana düşkündü bende babama öyleydim. Boşver muhattap dahi olma evlenince hiç arama bile.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim, inanın yanlı değil paylaştıklarım; eşinizden de görüyorsunuzdur. Empatiden yoksun insanın neler yapabileceğini.. Allah eşinize de sabır versin. Kardeş kelimesini bulabildiği arkadaşlar nasip etsin.

Amin inşallah canım benim inşallah eşinle mutlu huzurlu bir yuvan olur. Çünkü evlendikten sonra eş kavramı herşeyin önüne geçiyor.

Kandan olanın en anlaması gerektiği yerde canevinizden vurmuş.. en derinindeki herşeyi bilir ve acıtır derler ya.. o hesap. Kırar döker, sonra sen mesafe koyunca trip atıyo olursun. Dönüp de özeleştri yapmazlar ki hiç.. desteğiniz için çok çok sağolun. Kardeş bile olsa ruh sağlığımız için en iyisi hiç muhattap olmamak sanırım..

Aynen hiç umursama. Ya bir abla kardeşini kötüler mi başkasına benimki öyle yapıyordu şimdi yapıyor mu bilmiyorum. Rahmetli babam çok kızardı sen nasil ablasin diye. Aramizda 18 yaş var bide. Annelik yapacağına kardeşinin arkasindan iş mi ceviriyosun diye kızmıştı. En son babamin cenazesinde kayni bir laf söyledi güldüm geçtim milletle sakalasiyomus gibi. Herkes gidince yengem annem bir kac yakin akrabamiz kalmıştı. Yengem ablama sen sasiba hakkinda millete ne diyonda geldi burda aptal saptal konuştu diye kızdı annem duyunca çıldırdı herkes üstüne gitti. Bu sefer ben birşey demedim dedi ama kimse inanmadi. Işte böyle bir kardeşlik yüzüne dedim sen varken düşmana gerek yok diye. O bana değil ben ona ablalik yaptim her zaman o nankörlük yaptı. Onun için kardeş felan hepsi hikâyede el onlardan iyi.

Benimde bir kizkardesim var hatta 1 yas var aramizda ikiz gibi buyüdük hic mi hiç benzemiyoruz ortak tek noktamiz anne ve babamiz o kadar zittiz yapacak bisey yok zaten ikimizde evliyiz birimiz turkiyenin bir ucunda birimiz diger ucundayiz ben ararsam konusuruz o da 6 ayda 1 bisey sormak icin arar o kadar yanliz degilsiniz yani

Burda bu tür konular oldukça yazıyorum hep size de yazayim 4 kardesiz üç kiz kardeş birde benden bir yaş büyük abi kilikli biri var işte küçüklüğümden beri bana düşman asla abilik yapmadi onu bırak kendi pisligin tekiydi ama benim her an açığımi arardi öyle bir tip iste
Neyse evlendim mutlu olmama üzüldü desem inanir misin asla kabullenmedi sonra evladim hasta oldu nadir bir hastalik geçirdi o 10 gün çok önemliydi cigerim yandi saçlarım beyazladi ve is yeri hastaneye 5 dakika arasi varken sadece bir kez ugradi arama zahmetinde bile bulunmadi o gün gomdum onu asla kardeş olamaz bana dedim ve üstünü örttüm geçti.
Eşim iş degisikligi nedeniyle baska sehire gitti 1 ay tek basima iki cocukla istanbulda ev topladim cocuklara bakmaya ugraatim eci taşıdım bir kez ama bir kez halin ne demedi o yuzden ben asla aramiyorum görünce slm verip geçiyorum kardes degil3 benim için siz de umursamayin yokmuş gibi davranin

Bizimde ablamla öyle güzel kız kardeş ilişkimiz yok.
Her şeyimiz çok zıt, asla bir tane huyumuz bile benzemez.
Bende hep özenirdim iyi geçinen kardeşlere, ama malesef.
Kabullenmek, alışmak lazım. Kin tutmadan, kırmadan, çok takmadan.. :)

Aynısını şu anda yaşıyorum çok zıt iki karakteriz. Fevriliğinden dolayı 2 gündür konuşmuyoruz sadece bağırıp çağırıyor dinlemiyor bile. Napalım onları da böyle kabul edicez artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…