• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşler arası 1,5 yaş fark

kotanjant

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
506
425
103
merhaba arkadaşlar
2,5 senelik evliyim, 11 aylık bir oğlum var
kazayla oldu görüntüsü altında isteyerek tekrar hamile kaldım :anneadayı:
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?

valla hiçte kötü değil, benim erkek kardeşimle aramda 1.5 yaş var ve çok güzel büyüdük beraber, yeri geldi kavga ettik yeri geldi oyunlar oynadık :)) mahallede onun arkadaşları benim arkadaşlarım birleşirdik her yönden iyiydi yaa çocukluğumu özledim :)) ve bağ daha kuvvetli oluyor bence etrafa bakma hiç :)

Zamane anneleri olarak zaten çocuklarımıza yeterli gelmiyor ki gösterdiğimiz ilgi
1 de olsa aynı, 5 de olsa aynı.

Hem istenen, sevilen bir bebek
Hem çalışmaya ara verip siz bakacaksınız ne güzel

Elbette zorlanacaksınız ama hayatta kolay bir eşy yok ki
Üstelik zor olmasına rağmen bundan daha zevkli bir şey de yok

Millete bakmayın
Hayırlı olsun bebeğiniz.

benim oğlumda 23 aylık.. ikinci gözümü çok korkutuyor..
oğlum çok ilgi bekleyen bir çocuk ona bakınca haksızlık olacakmış gibi geliyor..
ama bir komşum aynen öyle doğum yaptı. ilk 3 ay kabullenemedi çocuk. tabi annede gerektiği gibi davranmadı büyüğe. siz gerekeni yaparsanız kendinizi zorlayıp 2 kat enerji harcarsanız bir sorun olmayacaktır. zaten bikaç ayda alışır kardeşine..
siz çok yorulursunuz fakat.. Allah size güç kuvvet versin. evlatlarınıza da sağlıklı güzel ömür inş..

valla hiçte kötü değil, benim erkek kardeşimle aramda 1.5 yaş var ve çok güzel büyüdük beraber, yeri geldi kavga ettik yeri geldi oyunlar oynadık :)) mahallede onun arkadaşları benim arkadaşlarım birleşirdik her yönden iyiydi yaa çocukluğumu özledim :)) ve bağ daha kuvvetli oluyor bence etrafa bakma hiç :)
bizim etrafımızda komşumuz pek yok, oğluma arkadaş olması açısından istedik kardeşi. birde ben tek çocuğum, o yüzden kardeşliği erken yaşamalrını istedim. içimi rahatlattınız sevgiler

benim de ablamla aramda tam 2 yaş var. yani ablam 1 yaşındayken beni yapmışlar :KK53:
üstesinden gelebileceğine inanıyosan ne mutlu sana.. dinleme kimseyi boş ver.
şuan öyle diyolar ama en çok onlar yardımcı olucaklar sana..
ben ilk hamile kaldığımda annem iyi b.k yedin demişti.
şimdi bebeğime o bakıyo ben çalışıyorum. bakıcıya bırakamam torunumu didi :KK53:
Rabbim bi şekilde kolaylığını verir, çocuk rızkıyla gelir diyolar ya hakikaten öyle.
:KK46: ayol nimet bunlar nimeeettt :KK68:

merhaba arkadaşlar
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
Bende bu kadar küçük bebeği varken hamile kalınmaması taraftarıyım

kardeşimle benim aramda 1,5 yaş var annem çok zorluk yaşamış ve ben bebekliğimi

rahat rahat yaşayamamaşım aşırı kıskançlık göstermişim

iyi yönü şu ikisi birden büyümüş oluyor tekrar tekrar bebek büyütme zorlukları çekme moduna girilmiyor

hepsi bir anda çekildiği için

olan olmuş artık hamilesin allah yardımcın oldun.

aldırmak filan çok yanlış olur asla tasvip edilecek bir şey değil.

Olurmu oyle sey ya o bir can nasil kiyilir rizkinida Allahcc verir bereket olur insaAllah benim ablamin iki oglu var aralarinda 2 yas var buyuk olan kiskandi ilk basta kotu hissetti hatta buyuk olana icim giderdi uzulecek anlatamayacak diye ablamlar dikkat etti adil davranmaya calistilar sonra abi abi diye pesinde dolanir oldu buyugunse hosuna gitti sizde dikkat edeceksiniz zamanla alisacak kardesine sahip.cikacak en yakin arkadasi olacak o cok farkli bir bag iyiki dogurmusum dersiniz

he bi de benim ikiz kardeşlerim de var şuan 17 yaşındalar.
bi tanesi muhabbet esnasında eşime (eşime abi derler enişte demezler) " X abi, Ilgaz'a mutlaka kardeş de yapın. mesela ben ikiz kardeşim olmasa ne yapardım bilmiyorum" demiş. :KK19:

:KK48::KK48:
benim de ablamla aramda tam 2 yaş var. yani ablam 1 yaşındayken beni yapmışlar :KK53:
şimdi bebeğime o bakıyo ben çalışıyorum. bakıcıya bırakamam torunumu didi :KK53:
Rabbim bi şekilde kolaylığını verir, çocuk rızkıyla gelir diyolar ya hakikaten öyle.
Cok iyi

Zamane anneleri olarak zaten çocuklarımıza yeterli gelmiyor ki gösterdiğimiz ilgi
1 de olsa aynı, 5 de olsa aynı.

Hem istenen, sevilen bir bebek
Hem çalışmaya ara verip siz bakacaksınız ne güzel

Elbette zorlanacaksınız ama hayatta kolay bir eşy yok ki
Üstelik zor olmasına rağmen bundan daha zevkli bir şey de yok

Millete bakmayın
Hayırlı olsun bebeğiniz.

evet sürekli bir vesvese içindeyiz, yetersizlik duygusundayız sürekli haklısınız. ben kendim zorlanmaya hazırım, ay sevgileri yeter yaa

merhaba arkadaşlar

Ne kadar benzer durumdayiz. Ben de isteyerek hamile kaldim. Oglum 25 aylik olacak dogum yaptigimda. Ailemden cok çekindim size soylenen seyler bana da soylenecek diye. Daha soyleyeli daha dogrusu citlatali birkac hafta oldu. Hemen basladi annem cocuk daha kucuk, ezilir bilmemne. Sanki cocuk buyuk olunca ezilmiyor hic. Ben esas buyuk kardes ne kadar buyuk olursa o kadar ezilecegini düşünüyorum, sen buyuksun sen abisin vs diye. Hayirli olsun bebeklerimiz. Ne guzel isten de ayrilacakmissiniz. Beraber buyurler işte anneleriyle beraber.

merhaba arkadaşlar
Oğlunuzun sürekli yanında olacak bir oyun arkadaşı olacak harika değil mi? Kız kardeşimle aramızda tam iki yaş var aynı ay doğumluyuz. Çocukken sürekli oyunlar kurar iki şilteden bile koca dünya yaratırdık. Bunun hazzı anlatılmaz kardeş candır yaşları yakın kardeş daha da güzel :) Ilgi konusunu da doğuma kadar bebeğiniz daha büyümüş olacak onun bebeğin farkına varmasını sağlayabilirsiniz belki. Ben çok mutluymuşum kardeşim herkese göstermek istiyormuşum bacı bacı diye :KK70: Başlarda biraz zorlanırsınız elbet ama korkmayın büyüğe haksızlık olur diye. Kardeşini çok sevecektir. He ergenlik dönemi biraz sıkıntılı olabiliyor ama onu da ekleyeyim.

benim oğlumda 23 aylık.. ikinci gözümü çok korkutuyor..
oğlum çok ilgi bekleyen bir çocuk ona bakınca haksızlık olacakmış gibi geliyor..
ama bir komşum aynen öyle doğum yaptı. ilk 3 ay kabullenemedi çocuk. tabi annede gerektiği gibi davranmadı büyüğe. siz gerekeni yaparsanız kendinizi zorlayıp 2 kat enerji harcarsanız bir sorun olmayacaktır. zaten bikaç ayda alışır kardeşine..
siz çok yorulursunuz fakat.. Allah size güç kuvvet versin. evlatlarınıza da sağlıklı güzel ömür inş..
amin teşekkür ederim, hepimizin evlatlarına güzel ömürler versin inşallah

maddi açısını çok düşünmüyorum
inşallah benim ailem de sizinki gibi olur, annem doğum yapınca gelemem yanına kayınvaliden baksın bile dedi şimdiden

Bende bu kadar küçük bebeği varken hamile kalınmaması taraftarıyım

kardeşimle benim aramda 1,5 yaş var annem çok zorluk yaşamış ve ben bebekliğimi

rahat rahat yaşayamamaşım aşırı kıskançlık göstermişim

iyi yönü şu ikisi birden büyümüş oluyor tekrar tekrar bebek büyütme zorlukları çekme moduna girilmiyor

hepsi bir anda çekildiği için

olan olmuş artık hamilesin allah yardımcın oldun.

aldırmak filan çok yanlış olur asla tasvip edilecek bir şey değil.
bende bundan korkuyorum işte maalesef. ama acaba anne baba tutumu da önemli mi büyük çocuğa karşı, yoksa her çocuğun yapısı farklı mı kardeşlik ve kıskançlık konusunda

maddi açısını çok düşünmüyorum
inşallah benim ailem de sizinki gibi olur, annem doğum yapınca gelemem yanına kayınvaliden baksın bile dedi şimdiden
bana da öyle dedi annem :KK51: ama hep yanımdaydı. lafta öyle oluyo da icraate gelince kimseye bırakmıyolar korkma canım...
doğumdan sonra evde başkalarının kalmasının taraftarı değildim ben, annem ilk gece kaldı yanımda sonra zaten kendisi kalmak istemedi ama her gün gündüz geldi ilk doğum yaptığımda. bi de ben bekarken bebek, çocuk bakıcılığı falan da yapmıştım. temel konularda bilinçliydim ondan rahat rahat bıraktılar beni bebemle başbaşa :KK51:
ilk bebeğin dünyaya geldiğinde kv mi yanına geldi annen mi ?

Benim kardesimle aramda 13 ay fark var. Küçüklüğümden beri ondan başka arkadaşa hic ihtiyacım olmadi. Evet sık sık kavga da ederiz ama o benim en yakın arkadasimdir :) Cocuklariniz da bu sayede kendini hic yalnız hissetmez, birbirlerine destek olarak ve birlikte eglenerek büyürler. Hem bu az yas farki sayesinde bir kiyafeti dönüşümlü olarak giydirerek gardrobu iki kat daha verimli kullanabilirsiniz eger ayni cinsiyette iseler :) ama eşitlik konusunda hassas olun; yoksa ayrimcilik yaptığınızı iddia edip size yuklenebilirler, biz öyle yapariz da :D

Back
X