• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşler arası 1,5 yaş fark

Bir aile çocuğu nasıl aldır diyebilir ? O kadar acı bir şeyi.
Zor olur mutlaka bakımı,ilgilenmesi vs.Ama beraber büyür giderler.
Bende iki yaş olması taraftarıyım.Zorda olsa beraber büyüsünler,arkadaş gibi olsunlar.

acaba gerçekten büyük bebeğime haksızlık olur mu diye aklımı karıştırdılar. benim kardeşim yok, etrafımda da bu kadar az yaş farkıyla kardeşi yada çocuğu olan yok. buradan bilgisi olanlardan fikir almak istedim, gerçekten büyük çocuğa haksızlık mı diye. ayrıca öneri almak istedim. açıkça da yazdım sanıyorum ilk başta
Evet bence ilk çocuğa büyük haksızlık. ..

merhaba arkadaşlar
2,5 senelik evliyim, 11 aylık bir oğlum var
kazayla oldu görüntüsü altında isteyerek tekrar hamile kaldım :anneadayı:
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?

Vallahi bizim de kardeşimle tam 1,5 yaş var aramızda.
Kesinlikle başkalarına göre şanslı olduğumuza inanıyorum. Birlikte oynar, birlikte yaramazlık yapar, birlikte kavga ederdik. Başkalarından öğrendiklerimizi birbirimize öğretirdik. Bence hiç tereddüt etmeyin, Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize ..

Hayırlı olsun evladınız kotanjant kotanjant
Rahmetli ablamla aramızda 25 ay vardı arkadastan öteydik Rabbim bizi erken ayırdı ama olsun onunla gecirdiğim her güne sükür olsun
Ayni zamanlarda okula baslayacklar, ayni zamanlarda ergenlige girecekler, her donemlerini ayni zamanda yasayacaklar bu nedenle aslinda cok iyi bir sey yas farkinin bu kadar az olmasi
Annem de beni hep bu yonde tesvik eder :)
Biz ablamla ayni zamanlarda ilkokullu olduk, ortaokullu olduk, liseli olduk, universiteli olduk universitede ev arkadasi olduk beraber gezdik tozduk, Rabbim omur verseydi aynı zamanlarda evlenir aynı zamanlarda bebek sahibi olurduk lakin nasip olmadı
Moralinizi bozmayin ilk basta zor olacak elbet ama sonra iyi ki boyle yapmisim diyeceksiniz :)

Bence arkadaş gibi büyürler beraber öğrenirler çok iyi yapmıssınz ben cesaret edemedim ama. Maasallah. Ailenizn tepkisi ilginç. Çocuk sürekli iletisim halinde olacağı yaşıt arıyor anne baba yetmiyor malum hayat telaşı...

benimde çocuklarım arasında 2,5 yaşa yakın var ve ilk etapta çok zorlandık çünkü oğlum kolik gazlıydı ve gece gündüz ağlıyor hiç durmuyordu ve 5 ay sürdü bu zorlu süreç.o züre zarfında ablamıza haksızlık yaptım diye çok üzüldüm açıkcası çünkü kızıma hiç zaman ayıramadı nerdeyse 20 saat ağlayan bir bebekti oğluş.neyse bu süreç bittikten sonra aralarındaki bağı sevgiyi gördükten sonra iyi kikardeş yapmışım dedim.birbirlerini görünce o kadar mutlu oluyorlar ki.kardeş can dır...

Ben kesinlikle haksızlık olduğunu kötü olucağını filan düşünmüyorum.Bence gayet güzel olur.Maddi kısmı sorun etmiyosanız bence evde iki arkadaş olucaklar.Çok şeker :)

iyi kotu olmasi tamamen sizin tutumunuza bagli..aralarinda adaletle hukmederseniz hic sorun yasamazsiniz ama esit davranmak adi altinda aralarina kiskanclik sokarsaniz o zaman sorun baslar..ki cocuk yetistirirken esit davranma diye bi kavram yok bence..ihtiyaclari farkli,mizaclari farkli..
yani hersey sizde bitiyor..
saglikla alin kucaginiza :KK73:

Benim esim 3 kardes. Buyuk ablasiyla arasi 4 yas, kucuk ablasiyla arasi 20 ay. Esim de ablalari da hic ilgisiz buyumemisler. Hepsi de saglikli mutlu insanlar. Dert etmeyin, iki cocugunuza da yetersiniz ;) hayirli olsun..

Back
X