- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Sözde hepimiz oturcaz evde.Ama onun uzerine oluyo ev.Annemde zaten kizlarin evi olsun asıl yarin bi gun nolcagi belli degil.O erkek her yerde is bulur diyoErkekse kendi çalışsın yapsın. Erkek haliyle kızkardeşlerine ev aldırmaya utanmayacak mı deyin.
Üc kardesiz.İki kız bir erkek.Ben part time çalisiyorum.Bi yandan kpssye hazirlaniyorum.Babam merkezde degilde şehrin köy gibi bir yerinde ev alalim diyor.İyi hos ama evi erkek kardesinin ustune yapalim.O erkek ucunuz ödeyin, sende ise gir diyor.Zaten bu yaşa kadar ailemden bisey gormedim.Bi de sömürülmek istemiyorum.Devlete zaten ögrenim Kredisi borcum var 15bin daha bir lira ödemedim.Bi de bunu çikariyolar.Bu ayrimcilik degil mi sizce? Erkek kardesimde iki seneye evlenmek istiyo.Akrabalarda yardimci olun ailenize diye baski yapiyor
O zaman kendine para kalmiycak ya ona yanasmaz pekYok artık bu resmen enayilik olur.Baban çok istiyorsa kendi alsın oğluna ya da baba oğul beraber ödesinler.
evi erkek kardesinin ustune yapalim.O erkek ucunuz ödeyin
Evet o yuzden.Önce memur olcam.Ondan sonra para biriktircem gezcem tozcam.Sonra istedigimle evlencem
Size ev aldırmaya çalışan babanız mı? Abinizin de sesi çıkmıyor anladığım kadarıylaSözde hepimiz oturcaz evde.Ama onun uzerine oluyo ev.Annemde zaten kizlarin evi olsun asıl yarin bi gun nolcagi belli degil.O erkek her yerde is bulur diyo
ÖgretmenimÖğretmen misin yada a grubuna mi gireceksin
Evt babam.Ev almasakta her ay hepimizden para bekliyo.Kardesim bisey demiyo kiSize ev aldırmaya çalışan babanız mı? Abinizin de sesi çıkmıyor anladığım kadarıyla
Yok canjm etmiycem ama akrabalarim baski yapiyo.Kizmisiz biz bize kocamiz bakarmisBu nasıl bi saçmalık yahu. Erkek olması ayrımcılığı mi gerektiriyor. Bu erkek manyaklığıni anlayamıyorum. Kabul etme bence
Demez tabi işine geliyor. Babanız da hiç utanmıyor kızlarının sırtından ev almaya.. Neyse sakın ha sakın. Evlenmenize bile mani olur bu durum. Ev borcu bu boru değil, öyle hemen bitmez. Kimse de borçlu insanla evlenmeye kolay kolay yanaşmaz. Babanız ve abinizde hiç utanma yokmuş kusura bakmayın.Evt babam.Ev almasakta her ay hepimizden para bekliyo.Kardesim bisey demiyo ki
Yok canjm etmiycem ama akrabalarim baski yapiyo.Kizmisiz biz bize kocamiz bakarmis
Tabi on sene falan surer en az borc.Kendimi bu yil evden kurtarayim baska birsey beklemiyorum ciddenDemez tabi işine geliyor. Babanız da hiç utanmıyor kızlarının sırtından ev almaya.. Neyse sakın ha sakın. Evlenmenize bile mani olur bu durum. Ev borcu bu boru değil, öyle hemen bitmez. Kimse de borçlu insanla evlenmeye kolay kolay yanaşmaz. Babanız ve abinizde hiç utanma yokmuş kusura bakmayın.
Oturdum suan calisiyorum.elimden geleni yapicam bu yil.Tek basima gidicem insallah duzenimi kurucam.Onlar gene para bekliycek ama ben kredi cekip kendime araba falan alcam ki.Borc öduyorum diycem pek para vermiycemKusura bakmayın uzulmenizi istemem ama babanizda babalık vasfı göremiyorum. Çok üzgünüm. Hadi babanız neyse de o erkek ama adam olamayan kardesiniz öyle şey olur mu diyemiyor mu? Tamam zorluk yokluklar herkesin başına geliyor ama böyle tek kişiye yatırım olmaz. Aileyseniz herkes üzerine düşeni yapacak. Siz iyice çalışın sınava bir şekilde atanmaya bakın. Gidin kendi duzeninizi kurun.
Tabi duzenli isim olsa gene az cok yardim ederim.Ama her ay maasimin yarisini veremem ki.Babamin eline hele para vermek istemiyorumBabam sukur oyle degil ama oyle olsa bile ben kabul etmezdim bu durumu. Sizde etmeyin. Bukadar basit. Zorla odettiremez ya size. Evin ihtiyaclari icinde elinizden geldigince yardimci olursunuz ama biryandan da kendiniz icin biriktirin. Kim ne derse desin takmayin kendi kafaniza gore yasayin.
İnsallah.gunduz surekli uykum geliyo.Bende artik gece calisiyorum.Gunduz cok denedim ama calisamiyorumKaçıncı yuzyilda kalmis bunlar ya. Bosver gerekirse görüşmemeye çalış o akrabalarla. İnşallah atanirsin. Kizkardesini alır gidersin. Planli programlı çalışırsan olr inş
Tabiki.İnsallah encok anneme destek olucam.Onu ise gondermiycem otursun evde.gerci kadinin evde babam yuzunden psikolojis bozuluyo evde kalmak istemiyo.ne anne babalar var. Ben cok sogudum babamdan. Anneme bize cok cektirdi. Simdi iyi davraniyo ama sevemiyorum hic artik.sagol canim bu aradaKolay gelsin canım,değişecek hayatını hayal et,pes etme.Bir arkadaşımın babası, kızlarının çalışıp kazandığı parayla,evin her ihtiyacını,beyaz eşyasını aldırıyordu.Kızların evlenme zamanı gelince, alışveriş öncesi,planlı bir kavga çıkarıyordu.Benden size beş kuruş yok diye sırtını dönüyordu ama düğünden 3 gün sonrasına kadar.Sonrası güllük gülistanlık.Kızımm,damadımm.Herkes çeşit çeşit,ama annene bravo,onlar gibi düşünmüyor.Kazanmaya başlayınca onu onların insafına bırakma,destek ol yapabildiğin kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?