- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Kiz kardesim sirf bu yuzden evlenip gidicem diyyok yok gelmeyin baskıya
diğer kız kardeşiniz ne diyor peki erkek kardeşiniz?
hani erkek ya!! hiç gururu kırılmıyor mu?
önce güzelce işe girin kendi borcunuzu ödeyin
o akrabalarda çok karışmasın
sonucta zihniyet belli yarın öbür gün babası benim üstüme olsun der o ölünce oğluna kalır ani oraya isteyen istediği parayı yatırsın erkek cocuga kalıcak ev belli.Karisma net soyluyorum. Borc odeyecem diye ne zorluklar cekersin elin kizi gelin diye gelir oturur eve sende kira köşelerinde sürünürsün. Tecrube ile sabit. Kendi adina birikimi yap inan rahat edersin. Ah iyi niyet gorebilsem tapu onun ustune olduktan sonra ne soylesek bos. Tapu senin ustune olsun kardeslerinle az az odeyin niye diyemiyorlar.
İnsallah canim.Onlar sadece konusuyo nasihat veriyoAkrabalara ne oluyor acaba,senin borcunu onlar ödeyip,çeyizini onlar mı yapacakmış, burada benim kirpi gibi dikenlerim çıkıyor@sensizasla321,atanır gidersin inşallah bir an önce
Ama kardsim tek basina alamaz ki ev.Evlenmeyi dusunuyo.Evsiz evlenmek istemiysonucta zihniyet belli yarın öbür gün babası benim üstüme olsun der o ölünce oğluna kalır ani oraya isteyen istediği parayı yatırsın erkek cocuga kalıcak ev belli.
benim anlamadığım cocuk niye bişey demiyo ben onun yerinde olsam ablamlar kendi birikimini yapsın ben bi ev alamıcak mıyım derim ...
Kiz tarafi zengin ve kiz calismiyo.Tek maasla alamiycagindan bi sekilde almaya calisiyo suan.Kizi da ise kardsim yollamiyoYetmezse maaşı ev almaya,kirada otursun,incileri dökülmez.
Zaten ben borcumu ödiycem.Babama falan hatta 500lira yatirim diyim hatta.Banka hesabınıza vergi dairesi tarafından haciz konur. Tek kuruş maaşınızdan faydalanamazsınız yarın öbür gün işe girseniz bile. Hesabınızdaki bloke borç ödenmeden kalkmaz, ve bunu her banka hesabınıza yaparlar. O borç ödenmeden haciz kalkmaz.
E haciz olarak internetten araştırırsanız, anlarsınız.
Dikkatli olun.
Babam kardesime birakir gene guvenemiyorum hicAh canım,bu oyunlar hiç mi değişmez,sakın.Madem babanın üstüne olsun,hepinize eşit paylaşılır,ama olurmu,oolmaaz.
Peki bisey sorucam.Kardesim evlenirken maddi yardim edim mi.Kardesim bebde size ederim diyo ama etmez zatebLafa bak,hayır canım,asla böyle bir işe girme.Kız istemeye gidince,oğlumuzun evi var diye kasılmak istiyorlarsa,kızların sırtından değil,ERKEK oğulları alsın çalışarak.
Babam bosver falan diyo da.Acaba hesabim bloke olmus falan mi desem simdi kagida bakmak ister.evet faiz isliyo.Gerci borcum daha baslamadi benim amailk önce babanla konuş o da anlasın seninde kendi hayatını kurman gerek sonucta kardeşlern evlendiği zamn kimse ablama desek olayım demicek öğrenim kredim için kağıt yollamışlar acil ödemeye başlamam gerek de.
ya korkutma amaclı değil ama ben kardesime telefon aldım cok ısrar etti babamda al madem öderiz dedi(fatura üstünden) ne fatura ödenmiş ne telefon bana 1 sene sonra bi ödeme kağıdı geldi yalan olmasın toplamda 3000 küsür ödedim sanırım ve kimse de yardımcı olmadı öderken tabi o son oldu
Bizi saf yerine koyuyolar.Ortak tapu yapsin en kotu.Ama gene kardesim oturur evdeKarisma net soyluyorum. Borc odeyecem diye ne zorluklar cekersin elin kizi gelin diye gelir oturur eve sende kira köşelerinde sürünürsün. Tecrube ile sabit. Kendi adina birikimi yap inan rahat edersin. Ah iyi niyet gorebilsem tapu onun ustune olduktan sonra ne soylesek bos. Tapu senin ustune olsun kardeslerinle az az odeyin niye diyemiyorlar.
ev alana kadar düğünü ertelesin o zaman kimse mecbur değil ona ev almaya. bıraksan cocuk yapar ama ..Ama kardsim tek basina alamaz ki ev.Evlenmeyi dusunuyo.Evsiz evlenmek istemiynun icin ev olsun nasil olursa olsun.
Babama hayatta kredi vermezlerkutahyaliyiz. Ama kafa yapisi cok geri ailemin akrabalariminnerelisiniz merak ettim göçmenlik var mı? bulgaristandan veya yunanistandan göçmüş olanlar genelde bu düşünceye sahip oluyorlar bulgaristan göçmenleri kendi yaptıkları evleri oğullarına yunanistan göçmenleri de arsa tapu vs varsa oğullarına bırakırlar aynı sizin söylediğiniz düşünceyle hemde kız evlenip gidecek erkek kız alacak diye. bu devirde böyle düşünce kalmadı artık eskiler biriktirip kendileri yaptıklarını istediklerine bıraksınlar ama 3 çocuk var herkes erkek kardeşi için çalışsın mantığı olmaz baban çok istiyorsa kredi çeksin erkek kardeşinle birlikte ödesin. sizde kendi geleceğinizi kendiniz hazırlayın.. daha işin gücün yok bulupta gireceğin işin parasını onun değil kendi geleceğin için biriktirmelisin
Sözde hepimiz aileye aliyoruz evi.ama kardesimin ustune yapiliyo nedense.Kesinlikle ailemle para isine girmek istemiyorum.bi gun evlenirsem herseyimi de kendim yapmak istiorumEğer erkek çocuk evsiz olmazsa kendisi alsın bi zahmet. Kız kardeşlerin böyle bir zorunluluğu yok, o çocuğu yaparken size güvenip yapmadığına göre, oğlunun evini almakta size düşmez. Yarın öbür gün evi olan bir adama düşme garantiniz olmadığına göre birikiminizi kendinize yapmalısınız.
Vallahi sevdiği kızın çalışmasına karşı çıkıp,benden,borcum harcım varken para bekleyen kardeşe yardım etmem.Babaaneciğim derdi ki,malım seni vereyimde mi,kötü olayım,vermeyipte mi kötü olayım.Ev işine dahil olmayınca her şekilde kötü olacaksın,bari birde kötü ve parasız olma.Ufak tefek bir iki ihtiyacını alırsın, o kadar...Peki bisey sorucam.Kardesim evlenirken maddi yardim edim mi.Kardesim bebde size ederim diyo ama etmez zateb
niye sana gelince bosver ama kardesine gelince acele ediyo ? zaten borcun var bence git taksitlendir mecbur ödemek zorunda kalıcaksın o zamanBabam bosver falan diyo da.Acaba hesabim bloke olmus falan mi desem simdi kagida bakmak ister.evet faiz isliyo.Gerci borcum daha baslamadi benim ama
Kardesinin ustune cekeriz sizi yan gelir gosteriz diyolar.o erkekmis evsiz olmazmis.biz kocaya gitcekmisiz
Haklisiniz.Hucbiseye karismiycamVallahi sevdiği kızın çalışmasına karşı çıkıp,benden,borcum harcım varken para bekleyen kardeşe yardım etmem.Babaaneciğim derdi ki,malım seni vereyimde mi,kötü olayım,vermeyipte mi kötü olayım.Ev işine dahil olmayınca her şekilde kötü olacaksın,bari birde kötü ve parasız olma.Ufak tefek bir iki ihtiyacını alırsın, o kadar...
+ 1öyle bi dünya yok. asıl o erkek taşı sıksa suyu çıkarır ekmeğini her yerden bulur. baba olan kişi önce kızlarını düşünmeli ki el oğluna gidecekler arkaları sağlam olsun diye.
hala ve hala bu kadar millet oğlunu el üstünde tuttuğu için kazığı yemesine rağmen akıllanmayıp daha oğlumuza mal yapalım derdinde ya milletimizde kafa yok arkadaş ne diyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?