- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Annem aynen sizin gibi dusunuyo.Ama babam erkek cocuguna cok duskunöyle bi dünya yok. asıl o erkek taşı sıksa suyu çıkarır ekmeğini her yerden bulur. baba olan kişi önce kızlarını düşünmeli ki el oğluna gidecekler arkaları sağlam olsun diye.
hala ve hala bu kadar millet oğlunu el üstünde tuttuğu için kazığı yemesine rağmen akıllanmayıp daha oğlumuza mal yapalım derdinde ya milletimizde kafa yok arkadaş ne diyim..
Yaptigim unutuluyo ki.Ne zaman para verdin der o zaman.+ 1
Bir de bu arkadaş her beklediklerini yapsa da,yarın,ben de bu ay sıkıştım dese,yapmasaydın,başına silah mı dayadık, olur.Aileye hiç yapılmaz demiyorum ama,bu aile işini çoktan geçmiş.
Evet duzgun ise gireyim direk ödiycem zatenniye sana gelince bosver ama kardesine gelince acele ediyo ? zaten borcun var bence git taksitlendir mecbur ödemek zorunda kalıcaksın o zaman
evde kpss ye hazırlanmayı düşündün mü ? bence sık dişini otur evde calış ve ailenden en uzak yer neresiyse oraya atanmya bakEvet duzgun ise gireyim direk ödiycem zaten
kardeşiniz sırf bu yüzde evlenmesin tabiKiz kardesim sirf bu yuzden evlenip gidicem diyda para vermek istemiyo.erkek kardesim halinden memnun
Öyle bisey zaten yokki.Bi tane alincak.O da onun ustune.erkekya.Valaha bi lira vermem banane.Neymis biz kocaya gitcekmisiz.Enayimiyim maasimin yarisini verim.Ögrenim borcumda var.Neyle evlencem ben
Bak ben universiteyi kazandigimda babam dedi ki ben on sekiz yasina kadar baktim.Bu saatten sonra herkes basinin caresine baksin.4sene uni okudum ve 15bin borcum var.Kimse borcun lafini etmiyo.Ama bende babama dicem.Bana icra gelmis borcu odemem lazim taksit taksit dicem.Kossye basvurdum bugun.Babamin haberi yok.Atansam bile alcam bileti.Gitcem herseyi tek basima halletcem.Yalnizim aslinda herzaman.Uniyide tek basima okudum.Allah beni yalnizlikla siniyo.Neymis uni okusamda parayi kocam yermis ev alirmi hic babam ev kocama gider diye.Erkek kardesimin olunca yabanciya gitmiycek sonucta
Zaten kiz kardesim senle gelicem diyo bana.Gene memur olsam anneme falan para verim de babama vermek hic istemiyorum.Evlat ayrimciligi yapiyp iste.Bizde öz cocuguz ama digeriniayiriyoSana 18 yaşına kadar bakıp görevinin bittiğini düşünen baba niçin kızlarını çalıştırıp oğluna ev aldırmaya kalkıyor acaba? Öz çocuğu oğlu galiba yazıklar olsun.
Ne yap et 1 kuruş bile verme. Ben ilk memur olduğumda kizkardesimle birlikte başka bir şehirde yaşıyorduk çok da güzeldi. Al kardeşini de yanına somuremesinler, oğlan için çalışacağına kendine çalışsın.
Ayrıca da parası olmayan evlenmesin. Herkes de ev ile araba ile borcu harcı olmadan dört dörtlük ev kuramıyor. Kendine güvenemiyorsa evlenmesin ya.
Suan kpss calisiyorum evde.Dershneye gidecek durumum yok.Haftada iki gunde iste calisiyorumevde kpss ye hazırlanmayı düşündün mü ? bence sık dişini otur evde calış ve ailenden en uzak yer neresiyse oraya atanmya bak
Evet.Bi de dugunde benim kardes olarak ne takmam gerek.Yardım etmeyin bence. Kendiniz için biriktirin. Sizin de evlenirken o paraya ihtiyacınız olacak.
Keske.Atanirsam zaten bu sehirden kendime ev alicam.Tek basima oturmak istiyorum o evdede.Zaten caliscam.İyi kotu cevremde olur dimikardeşiniz sırf bu yüzde evlenmesin tabi
türk kültüründe bu oturmamış bir olgu malesef keşke olabilse de kızkardeşinizle ayrı ey tutsanız
gerekirse çıngar çıkarın evde.. kardeşinizi de erkeğe bak erkeğe utanmadan bizim paramızla saltanat kuracak diye
paylatın
Zorla zaten bisey yaptiramazlar ama bizi enayi yerine koyuyolar resmen.Bu evden kurtulmazsam sonumu zaten iti gormuyorum.Kiyamam ben sana yaaa. O ev almak icin can attiklari oglu aceba evlendikden sonra kapilarini calacak mi?
Bir daha lafi edilirse eger cok da üzerine gelinirse, erkeklik gururunuz yok mu sizin kizlarinizi calisitirip kendi altiniza ev aliyorsun de.
Canim benim universite okurken 2bin liraya tek basima formasyon aldim ben.Yardimlari olmadi ki.Lisede az para verirlerdi.Ama o para icin bile ne laflar duyardim.Gecen yil kendi paramla dershneye gittim.Sinava bu yil kendi basima basvuru yaptim.Herseyi kendim yapiyorum yaniYarın bir gün senin ihtiyacın olsa kimse kuruşunu layık görmez. Burada çok okudum ben ,bu fedakarlıkların sonu "yapmasaydın banane " olarak geri dönüşü alınan gereksiz çabalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?