Kardeşleri ayırıyormuşum !

esraeken

YAŞAMALIYIM
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
393
0
26
İstanbul
Hamileyim 2 aylık ve hamileliğim bir hayli zor geçiyor birde bunlar yetmezmiş gibi tam doktora ilk kontrolüme gideceğimiz sırada kayınvalidem aradı ( aramız iyi değil buarada ) eşime kızkardeşiyle eşinin bize çok uzak olan bir havalimanından aktarmayla memleket geleceğini gidip karşılamasını söyledi eşimde o saatte beni doktora götüreceğini söyleyemedi eşim annesinden korkusundan buarada sesini çkartamayarak tamam dedi. Sonrasında ben eşime ama dedim beni doktora götürecektin bebeğimizi ilk kez göreceğiz sonuçta yanımda olmanı istiyorum doktor sırasında tek başıma beklemek istemiyorum dedim ( buaralar çok duygusallaştım eşimde yetişirim ben sana dedi ama yetişmesi imkansız çünkü havalimanı bize bir hayli uzak neyse ben yetişemezsin dedim hem dedim neden annene demedin baba olyorum eşimi doktora götürmem lazım diye dedim işte söylemedim dedi geçti ama ben çok sinirlendim ve ağlamaya başladım ki ! haklıyım doktor bize çok uzak ve benim eşimin desteğine ihtiyacım var ve ben eşimin ailesinden hayatımın en önemli gününde dahi destek görmemiş biriyim eşim tamam ağlama dedi neyse biz doktora gittik kayınvalidem aradı gittinmi kardeşinle kocasını karşılayıp aktarma uçağına bindirdin mi dedi o da hayır eşim hamile doktordayız dedi sonrasında kayınvalidem hesap sorar gibi sakladınız mı diye bağırmaya başladı neyse eşim saklamadık yeni öğrendik dedi kapattı bize gözaydın falanda etmedi aldırmadım ! ertesi gün beni aradı neden dedi kardeşinin yanına yollamadın gitseydi dedi bende beni doktora götürmesi gerekliydi ben o doktordan randevumu çok önceden aldım ve çok uzakta hastane dedim sonrasında bana bağırmaya başladı değil miiiiii kardeşleri ayırmaya çalışıyorsun dedi o kadar sinirlendim ki bakın hamile hamile beni strese sokmayın dedim niye strese giriyormuşun derdin neymiş dedi sonrasında bende öfkeyle suratına kapattım ve arayıp eşime beni şikayet etmiş karın yüzüme kapattı tlf.nu demiş ama bana saydıkları lafları söylememiş şimdi ben nasıl davranayım ne yaptı etti suçu üzerime yıktı çok mu suçluyum ben günah keçisi yaptı kadın beni resmen

ayyy canım kıyamam sana valla, bende aynı durumdayım çok duygusalım bu günlerde ama herneolursa olsun böyle günlerde kocalarımızın yanımızda olması lazım..
kayınvaliden vicdansızlık yapmış resmen,sevinsene be kadın ne güzel torun haberi aldın amaa yok içleri rahat etmez illa bi huzursuzluk vercekler
bırak allaha havale et,eşinede olanları anlat,hiç de muhatap olma kaynananla,havası sönsün o gelsin pişman bi şekilde ...

Son düzenleme:
Yüzüne kapataman hoş olmamış tabii de merak ediyorum eşin sana bu durumdan ötürü kızdı mı yani yüzüne kapattığın için

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun.
Bence sen haklısın ama kendini ve bebeğini seni sevmeyen insan için üzme , sen haklı olan tarafsın o suçunu bastırmaya çalışan kıskanç bir kaynana örneği bunu biliyorsun davranışında kararlı ol taviz verme
Canım burada bence iş eşine düşüyor annesinden çekinmeseydi, ilk telefon edildiğinde annesine kendinden emin şekilde o gün işim var gidemem deseydi keşke
zaten bu tarz gelin kayınvalide ilişiklerinde ara bulucu erkek olmalı , arayı o dengelemeli sen eşine söyle annesinden çekinmesin annesidir tabiki terslemesin , kalbini kırmasın ama sizin ayrı bir aile olduğunuzu sınırını bilmesi gerektiğini annesine hissettirsin

Son düzenleme:
Klasik kayınvalide sorunu ...
Kardeşleri ayırmak ne alaka canım.
Herkesin işi gücü var.Keyfi değil ya doktora gitmişsiniz.
Ama adı kayınvaldeyse bunu anlamasını beklemeyeceksin işte.

çok suçlusun çünkü kaynana hakettiği cevabı verememişsin. derdin ne dediğinde derdim sizsiniz bir huzur vermiyorsunuz aktarma yapacak adamı karşılamayı da ilk sizden duydum benim bebeğim de şu an için her şeyden daha önemli böyle şeyler için bir daha bizim huzurumuzu kaçırmayın diyecektin.

okuyunca senin yerine ben şiştim sanki lafları ben söyleyememişim de benim içimde kalmış gibi canım sıkıldı valla. hadsizliğe bu kadar izin vermeyin allah aşkına kaynanaysa kaynanalığını bilsin yerinde otursun orayı burayı karıştırırsa da haddini bildirin. yazık değil mi size yahu?

Pardon ama esinizin kardesi bu kadar abisini ozlediyse aktarmayi 1 gun gecikmeli yapip size ugrasaydida hasret giderseydi. Havaalaninda ayak ustu hasrat mi giderilirmis?

Hem bebegin ilk kontrolune tek gidilmezki..

Sizin kv ipleri elinde tutmaya calisiyo anladigim kadariyla. Kendi plani uygulanmayincada cildiriyo. Aynisi bana yapilsa agzima geleni sayardim.

Hamilesin o kadının torununu taşıyosun. İnsan torununun hatrına haklı bile olsa susar oturur. Oysa kayınvalideniz haksız yere eşinle senin aranı açmaya çalışıyor çok ayıp.
Bende senin gibiyim bu dönemde çok duygusal oluyor insan ve bebeğinin babasından daha fazla ilgi bekliyor. Hamileliğin mol gebeliği var, boş gebeliği var, dış gebeliği var varda var Allah korusun. Öncelik her zaman bebeğin olmalı... Ayrıca kardeş bağı kuvvetlidir eşinin onları geçirmeye gitmemesi bu bağı koparmaz ama kayınvalideniz araya fitne fesat sokarsa işte o zaman korkulur...

Peki eşiniz kız kardeşini arayıp gelemeyeceğini söyledimi

kayınvalidem ona da çözüm buldu canım kardeşinin kontörü yokmuş arayıp konuş beni arasın dedi kardeşin demişti kontörü yokmuş! çünkü kendisinin cebinden para çıkmayacak eşime arattırıyorlar ona yazsın diye

o kadar duygusalım ki ne diyeceğimi şaşırdım ağlamadığım için dua ediyorum o kadar lafından sonra kendimi zor tuttum çareyi yüzüne kapatmaktan buldum napıyım allahım onlardan çıkarsın bunu

Ben eşini hatalı buldum. En baştan seni doktora götüreceğini söyleseydi belki de bunlar yaşanmayacaktı. Eşin dengeyi kurabilen biri olsaydı k.validenin seni arayıp hakaret etmesine meydan vermezdi, kendi hallederdi...

Bana göre de senin sucun yok canım..annesinin sonradan seni arayıp tabiri caizse fırçalamaı hiç iyi olmamış.zaten aran kötüymüş ki needen oldugu belli kendini suclama.sen az bile demişin telde.bi tek yüzüne kapaman iyi olmamış ama o esnada ben napardım kestiremiyorum belkide aynını yapardım.onun laflarını çekmek zorunda degilsin sonucta.insan torununu düşünüp strese sokmaz yani pes...

ben yeni evliyken,kvlere oturmaya çok giderdik farklıydı herşey şimdikinden.şimdi sogudum çok şeyden neyse..şimdi ösyleyecegim şeyler çok oldugu için olsa gerek...eşim her gittigimizde ps oyununu kendini kaptırırdı erkek kardeşinle.o zamanlr kardeşi 13 yaşlarında falandı...ben içeride onlarla otururken o diger odada kardeşinle oynuyodu..tmm oynaması bişy deigl kardeşi o onun ama abartıyolardı..gecenin kaçı oluyodu "hadi uykum geldi hayatım gidelim" diyodum arada yanlarına gidip.tamam tamam deyip geçiştiriyodu...kpederin suratı asılıyodu ben kalkmak istedikçe anlıyodum...bigün yine aynı mevzu oldu çok sinirlendim ama onların yanında bişy tartışmadık...kalktık öpücem herkesi "hadi iyi geceler baba" dedi egildim yerde oturuyodu çevirdi kafasını "ben seni öpmicem" dedi..neden ki dedim saf gibi şimdi olsa öpmesen öpme derim muhtemelenAllah Allah dedim o esnada nalamadım.başladı söylenmeye biz çıkarken..bi oyun oynuyolarmış çok görüyomuşum daha ne laflar...banada kardeşleri ayıran bi tipmişim gibi yaklaşıyodu hep,buna benzer çok şeyler oldu yani.ama ben takmadım hiç kendimi bildigim için..içimi Allah bilsin gerisi boş dedim ve diyorum her zaman...hesabı ALLAHA verecegiz çünkü kullara degil..bırak ne düşünüyosalar düşünsünler.kp bana iftira bile attı,bizim odanın yanından geçerken duymuş göyaaa ben demişim ki eşime görümcem için "onunla muhatap olmanı istemiyorum"şoka girmiştim duyunca...çünkü o öyle sanıyo ve kendi kurup kendi inanıyordu.ilginçler ya.

aynı havalimanı içinde aktarma uçağına kendileri gidemiyorlar mıymış?

Hatta yazının yarısına gelene kadar havalimanından çıkıp otogara falan gidecekler şehri bilmedikleri için eşinin karşılaması gerek sanmıştım. Görümcen kendini prenses falan zannediyor galiba.

neyse ilk kontrolüne eşinle gitmek hakkın tabii ki Allah korusun yolda birşey olsa ne olacak?

bak eşin umursamaz tavır takınmış, sen de öyle davran. kayınvaliden gibi gereksiz konuşan insanlara karşı alınabilecek en güzel tavır. Sen hamileliğnin tadını çıkar.

kayınvalidenizde değil sizde ve bir parça eşinizde suç buldum kusura bakmayın...
hamile olduğunuz haberini neden öğrenince vermediniz? düpe düz saklamışsınız yani...
yeni öğrendik demiş eşiniz ama, siz de aynı zamanda ben o doktor randevusunu çok önceden aldım diyorsunuz.
ee belli ki bu hamilelikten o dakika haberdar olmadınız...
bir de göz aydın demedi diyorsunuz. siz düzgünce "anne müjde bebeğimiz olacak hayırlısıyla" gibi bir anlatım yolu seçmemişsiniz ki, size o an hayırlı olsun desin..

anne arıyor oğlunu karşıla diye, oğlan tamam diyor...
anne ne oldu görüştünüz mü dediğinde; hayır eşim hamile doktordayız şimdi diyor... ne ara hamile kaldı ??

ne oldu yani bir anda... bu Allah göstermesin bir acil durum değil ki, anne gidemedim eşim fenalaştı acildeyiz tarzı...
gayet bile isteye, mutlulukla gidilmiş bir kontrol...

çok umursamaz davranmışsınız kayınvalidenize karşı..

hadi bu bir kenara...
sevmiyor olabilirsiniz, aranızda tatsız olaylar yaşanmış olabilir ama affedersiniz şu an kendimi iyi hissetmiyorum der uygun ve sakin bir dille kapatırsınız telefonu.
telefonu suratına kapatmak kadar saygısız bir eylem yoktur bence.

hem hamile olduğunu söyleme, hem kardeşi kendi gelsin diye düşün, hem telefonu kapat..
sonra neden eşime şikayet etti olsun...

bilmiyorum ya ben sinirlendim galiba...

sizi hamile halinizle bende strese soktu isem affedersiniz...

Son düzenleme:

hayatım bu cevaba bayıldım diyorum başka bişey diyemiyorum.bence de herkes konumunu bilsin.oğluysa da bi yere kadar yani,suistimal etmeye gerek yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…