aynı havalimanı içinde aktarma uçağına kendileri gidemiyorlar mıymış?
Hatta yazının yarısına gelene kadar havalimanından çıkıp otogara falan gidecekler şehri bilmedikleri için eşinin karşılaması gerek sanmıştım. Görümcen kendini prenses falan zannediyor galiba.
neyse ilk kontrolüne eşinle gitmek hakkın tabii ki Allah korusun yolda birşey olsa ne olacak?
bak eşin umursamaz tavır takınmış, sen de öyle davran. kayınvaliden gibi gereksiz konuşan insanlara karşı alınabilecek en güzel tavır. Sen hamileliğnin tadını çıkar.
kayınvalidenizde değil sizde ve bir parça eşinizde suç buldum kusura bakmayın...
hamile olduğunuz haberini neden öğrenince vermediniz? düpe düz saklamışsınız yani...
yeni öğrendik demiş eşiniz ama, siz de aynı zamanda ben o doktor randevusunu çok önceden aldım diyorsunuz.
ee belli ki bu hamilelikten o dakika haberdar olmadınız...
bir de göz aydın demedi diyorsunuz. siz düzgünce "anne müjde bebeğimiz olacak hayırlısıyla" gibi bir anlatım yolu seçmemişsiniz ki, size o an hayırlı olsun desin..
anne arıyor oğlunu karşıla diye, oğlan tamam diyor...
anne ne oldu görüştünüz mü dediğinde; hayır eşim hamile doktordayız şimdi diyor... ne ara hamile kaldı ??
ne oldu yani bir anda... bu Allah göstermesin bir acil durum değil ki, anne gidemedim eşim fenalaştı acildeyiz tarzı...
gayet bile isteye, mutlulukla gidilmiş bir kontrol...
çok umursamaz davranmışsınız kayınvalidenize karşı..
hadi bu bir kenara...
sevmiyor olabilirsiniz, aranızda tatsız olaylar yaşanmış olabilir ama affedersiniz şu an kendimi iyi hissetmiyorum der uygun ve sakin bir dille kapatırsınız telefonu.
telefonu suratına kapatmak kadar saygısız bir eylem yoktur bence.
hem hamile olduğunu söyleme, hem kardeşi kendi gelsin diye düşün, hem telefonu kapat..
sonra neden eşime şikayet etti olsun...
bilmiyorum ya ben sinirlendim galiba...
sizi hamile halinizle bende strese soktu isem affedersiniz...
cnm görümcesi kendisini prenses gibi hissetmese bile kayınvalidesi araya girip kızını prenses yapıyo bence.bu türlerden bende de var.benım kv de kızını sevsin saysınlar kol kanat gersinler emrinde olsunlar abileri ister.hep bi öğüt verir,acındırır kızını oğlanlara....
cnm görümcesi kendisini prenses gibi hissetmese bile kayınvalidesi araya girip kızını prenses yapıyo bence.bu türlerden bende de var.benım kv de kızını sevsin saysınlar kol kanat gersinler emrinde olsunlar abileri ister.hep bi öğüt verir,acındırır kızını oğlanlara....
Hamileyim 2 aylık ve hamileliğim bir hayli zor geçiyor birde bunlar yetmezmiş gibi tam doktora ilk kontrolüme gideceğimiz sırada kayınvalidem aradı ( aramız iyi değil buarada ) eşime kızkardeşiyle eşinin bize çok uzak olan bir havalimanından aktarmayla memleket geleceğini gidip karşılamasını söyledi eşimde o saatte beni doktora götüreceğini söyleyemedi eşim annesinden korkusundan buarada sesini çkartamayarak tamam dedi. Sonrasında ben eşime ama dedim beni doktora götürecektin bebeğimizi ilk kez göreceğiz sonuçta yanımda olmanı istiyorum doktor sırasında tek başıma beklemek istemiyorum dedim ( buaralar çok duygusallaştımeşimde yetişirim ben sana dedi ama yetişmesi imkansız çünkü havalimanı bize bir hayli uzak neyse ben yetişemezsin dedim hem dedim neden annene demedin baba olyorum eşimi doktora götürmem lazım diye dedim işte söylemedim dedi geçti ama ben çok sinirlendim ve ağlamaya başladım ki ! haklıyım doktor bize çok uzak ve benim eşimin desteğine ihtiyacım var ve ben eşimin ailesinden hayatımın en önemli gününde dahi destek görmemiş biriyim eşim tamam ağlama dedi neyse biz doktora gittik kayınvalidem aradı gittinmi kardeşinle kocasını karşılayıp aktarma uçağına bindirdin mi dedi o da hayır eşim hamile doktordayız dedi sonrasında kayınvalidem hesap sorar gibi sakladınız mı diye bağırmaya başladı neyse eşim saklamadık yeni öğrendik dedi kapattı bize gözaydın falanda etmedi aldırmadım ! ertesi gün beni aradı neden dedi kardeşinin yanına yollamadın gitseydi dedi bende beni doktora götürmesi gerekliydi ben o doktordan randevumu çok önceden aldım ve çok uzakta hastane dedim sonrasında bana bağırmaya başladı değil miiiiii kardeşleri ayırmaya çalışıyorsun dedi o kadar sinirlendim ki bakın hamile hamile beni strese sokmayın dedim niye strese giriyormuşun derdin neymiş dedi sonrasında bende öfkeyle suratına kapattım ve arayıp eşime beni şikayet etmiş karın yüzüme kapattı tlf.nu demiş ama bana saydıkları lafları söylememiş şimdi ben nasıl davranayım ne yaptı etti suçu üzerime yıktı çok mu suçluyum ben günah keçisi yaptı kadın beni resmen
Yuzune kapatmaniz yanlis, esinizin gitmeyecegim anne diye annenize soylememesi yanlis. Kayinvalidenizin baska bir vesileyle bu haberi duymasi ve halihazirda sinirli haliyle ondan tebrik beklemeniz yanlis. Kayinvalidenizin kardesleri ayiriyorsun diye size bagirmasi da yanlis. Olayda hatasiz tek kisi gorumce. Olabilir aktarma sirasinda kardesi ile gorusmek isteyebilir cagirabilir, isi olan gelemeyecegim der biter gider. Yok efendim gorumce kendini prenses saniomus da falan filan, o arada kardesiyle gorusmek istemis kisi suclu oldu :)
görüşmek isteyen insan bir gününden fedakarlık eder, gider abisinde kalır. ayaküstü görüşme mi olurmuş?
Kardesi yurt disinda yasiyormus, nereden biliyorsunuz zamani oldugunu? Kendini ona gore ayarlamistir, aktarma denen sey 1 saat sonra baska bir ucaga binmek degil ki.
Insanlar ucaklarini kacirmamak icin en az 2 3 saat sonraya alirlar biletlerini, o sirada kardesiyle gorusmek istemis ne var bunda?
doğrusu bizim de akrabalarımız var yurtdışında yaşayan hiç demiyorlar bir saat havaalanında görüşelim biz sonra anneme geçelim diye. gelip kalıyorlar bizde br iki gün ya da bir hafta sonra gidiyorlar nereye isterlerse. yurtdışından gelenler en az 15 gün izinle geliyorlar. 2-3 gün için değil. ayrıca konu sahibi hamileliğim zor geçiyor diyor, kanaması bulantısı ya da baş dönmesi varsa uzak olan hastaneye tek başına gitmesi kendisi için zor ve tehlikeli olurdu.
Hamileyim 2 aylık ve hamileliğim bir hayli zor geçiyor birde bunlar yetmezmiş gibi tam doktora ilk kontrolüme gideceğimiz sırada kayınvalidem aradı ( aramız iyi değil buarada ) eşime kızkardeşiyle eşinin bize çok uzak olan bir havalimanından aktarmayla memleket geleceğini gidip karşılamasını söyledi eşimde o saatte beni doktora götüreceğini söyleyemedi eşim annesinden korkusundan buarada sesini çkartamayarak tamam dedi. Sonrasında ben eşime ama dedim beni doktora götürecektin bebeğimizi ilk kez göreceğiz sonuçta yanımda olmanı istiyorum doktor sırasında tek başıma beklemek istemiyorum dedim ( buaralar çok duygusallaştımeşimde yetişirim ben sana dedi ama yetişmesi imkansız çünkü havalimanı bize bir hayli uzak neyse ben yetişemezsin dedim hem dedim neden annene demedin baba olyorum eşimi doktora götürmem lazım diye dedim işte söylemedim dedi geçti ama ben çok sinirlendim ve ağlamaya başladım ki ! haklıyım doktor bize çok uzak ve benim eşimin desteğine ihtiyacım var ve ben eşimin ailesinden hayatımın en önemli gününde dahi destek görmemiş biriyim eşim tamam ağlama dedi neyse biz doktora gittik kayınvalidem aradı gittinmi kardeşinle kocasını karşılayıp aktarma uçağına bindirdin mi dedi o da hayır eşim hamile doktordayız dedi sonrasında kayınvalidem hesap sorar gibi sakladınız mı diye bağırmaya başladı neyse eşim saklamadık yeni öğrendik dedi kapattı bize gözaydın falanda etmedi aldırmadım ! ertesi gün beni aradı neden dedi kardeşinin yanına yollamadın gitseydi dedi bende beni doktora götürmesi gerekliydi ben o doktordan randevumu çok önceden aldım ve çok uzakta hastane dedim sonrasında bana bağırmaya başladı değil miiiiii kardeşleri ayırmaya çalışıyorsun dedi o kadar sinirlendim ki bakın hamile hamile beni strese sokmayın dedim niye strese giriyormuşun derdin neymiş dedi sonrasında bende öfkeyle suratına kapattım ve arayıp eşime beni şikayet etmiş karın yüzüme kapattı tlf.nu demiş ama bana saydıkları lafları söylememiş şimdi ben nasıl davranayım ne yaptı etti suçu üzerime yıktı çok mu suçluyum ben günah keçisi yaptı kadın beni resmen
herkesin yapısı farklı tabii o yüzden kim haklı kim haksız böyle bi yorum yapmak bana düşmez ama ben sizin yerinizde olsam eşimi üzmezdim..
evet bebeğinizi görmeye gitmek çok heyecanlı mutlaka o gün için heveslenmişsinizdir ama artık doktor randevusunu ertelemek bi telefona bakıyor ben olsam randevumu ertelerdim hatta eşimle gider görümcemi de görürdüm..zaten ona engel olsam vicdan azabı çekerim içim rahat etmez..
başına gelmeden konuşuyorum sanma aynısı bana da oldu ilk bebeğim de bebeği yeni öğrendik tam doktora gidecektik kaynım süpriz yapıp çıkıp geldi 1 hafta erteledim randevuyu sonuçta sorun çıkarsam hem eşim üzülecek hem ben hem eşimin ailesi ne gerek var huzursuzluğa..6 yıllık evliyim Allah nazardan saklasın eşimin ailesi tarafından hiç kırıcı bi söz duymadım, ne ekersen onu biçiyorsun ben böyle düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?