• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerimin saygısız olması?

nane278

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2025
60
46
3
18
Kızlar kardeşlerim çok saygısızlık
Çok fazla hakaret söylüyorlar
Ağızları yalan dolu
Ve bu bir aradan sonra benim zoruma gidiyor çokça
Her isteklerinde mal vb hakaretler laflar söyleyerek istiyorlar
Kız kardeşim 15 yaşında ailem hatalarını görünce sanki ödül ile susturuyor resmen ablama da böyle yaptılar ablam ömrümü sömürdü resmen...
Şimdi kız kardeşimin hatalarında hakaretleri ve davranışlarında beni durmadan suçlü görüyorlar
Agzımı açamıyorum inanın 1 cümle kuramıyorum boş yapma, kes sesini gibi kelimelerle susturuyor beni...
Bugün babama söyledim
Çok saygısız davranıyor dedim
Bir şey söyle dedim
Bana bagırdı çagırdı
Senin gibiler evliler bir evde herşeyi düzeltiyor gibi hakaretler söyledi
Sen ne yaptın da sana saygılı olsunlar gibi bir sürü kırıcı söz söylediler
Çok zoruma gitti
Zirâ ben hem maddi hem manevi onlara çok yardım ettim olduğundan fazla
Olduğundan fazla baskıcı insanlar
Annem ile konuşmuyorum diye babam hortumu kes döv diye anneme kızıyordu
Bunu bana tek yapıyorlar bıktım
Hiçbir şey yapmamışım gibi konuşuyorlar
o kadar zoruma gitti ki anlatamam
Sen nesin de sana saygı duysunlar demesi çok kırdı...
( içimi dökmek için yazdım)

Kaç yaşındasın? Anne baba tarafından saygı duyulmayan çocuklar, kardeşleri tarafından da saygı görmüyor.Yapman gereken tek şey kendi ayaklarının üstünde durman aksi taktirde bu aşağılanmaya katlanmaktan başka çaren kalmıyor.

Evet malesef öyle anne babanın saygı duymadığı kişiye diğer üyeler de saygı duyulmuyor 18 yaşındayım elimde olsa açıkçası bende çalışıp okul ile birlikte götürmek isterdim ama babam gururundan çalıştırmaz
Bir ara çok istiyordum çalışmak
Annem bana paranın hepsini bize vermezsin içinden az alırsın alırsın size güven olmaz dedi saçmaladı...
Umdum şehir dışı üniversitelerde oda iyi bir bölüm olursa ailem gönderir
Ailem para gönderir ama üniversite de hem iş hem üniversite olarak hayal ediyorum okuduğum yıl boyunca çalışacagım paramı biriktirecegim

Evet malesef öyle anne babanın saygı duymadığı kişiye diğer üyeler de saygı duyulmuyor 18 yaşındayım elimde olsa açıkçası bende çalışıp okul ile birlikte götürmek isterdim ama babam gururundan çalıştırmaz
Bir ara çok istiyordum çalışmak
Annem bana paranın hepsini bize vermezsin içinden az alırsın alırsın size güven olmaz dedi saçmaladı...
Umdum şehir dışı üniversitelerde oda iyi bir bölüm olursa ailem gönderir
Ailem para gönderir ama üniversite de hem iş hem üniversite olarak hayal ediyorum okuduğum yıl boyunca çalışacagım paramı biriktirecegim
Sen üniversite kazanmaya bak. Kazandıktan sonra çalışır kimseden hiç bir şey beklemezsin:))

Ağızları yalan dolu
Kız kardeşim 15 yaşında ailem hatalarını görünce sanki ödül ile susturuyor resmen ablama da böyle yaptılar ablam ömrümü sömürdü resmen...
Şimdi kız kardeşimin hatalarında hakaretleri ve davranışlarında beni durmadan suçlü görüyorlar
Agzımı açamıyorum inanın 1 cümle kuramıyorum boş yapma, kes sesini gibi kelimelerle susturuyor beni...
Bugün babama söyledim
Bir şey söyle dedim
Bana bagırdı çagırdı
Çok zoruma gitti
Nıye size böyleler elle tutulur bsey var mi

Nıye size böyleler elle tutulur bsey var mi

Ortada ben yandım desem yeridir ablam çok sinirli annem ablamdan korkar aşırı bir kin var sizi anında siler aşırı narsist biri ablamı yılarca susturduk bende istediği her şeyi yaptım ablamım
Annem de ama annemin hoşuna gidiyordu bu durum
Ben de çok dayak yedim çok şiddet gördüm bir Allâh bilir bir ben
Yediğim dayaklara çok hakaret okudum
Susmadım ama bende ters tepti daha da vurdular dayak yedim
Bu sefer bende ablama bakıyorlar pişmanlar sanırım bu sefer diğer çoçuklara sizde yaptığım hataları yapmayacağım diyorlar ama şımartıklarının farkında değiller

bugnden sonra yardımı bırakıyorsun bariz evlat ayırıyorlar
mesafeli ol sadece kendiişini yap, onlara para harcama
sen şuan sıkı derslerine çalış iyi bir yeri kazanmaya bak

bugnden sonra yardımı bırakıyorsun bariz evlat ayırıyorlar
mesafeli ol sadece kendiişini yap, onlara para harcama
sen şuan sıkı derslerine çalış iyi bir yeri kazanmaya bak

Mesafeli olunca hakaret yiyorum
En son mesafeli davrandım diye babam anneme vur diyordu
Gücün yetmiyorsa başka bir şey vur diyordu
Baktın olmuyor son çare ben vururum diyor bana direkt söyle diyordu...
İnan bu yazışım çok masum duydukarım daha sert ve farklı şekide söylüyorlar
Bazen sinirimden yemek bile yiyemiyorum bazen
Ve daha yeni aradığımda bir çok hakaret yedim
Evde olmadığı için rahatım
Agzıma yazık ne dersem boş dedim babama
Evde olsaydı direkt üzerime yürürdü

Mesafeli olunca hakaret yiyorum
En son mesafeli davrandım diye babam anneme vur diyordu
Gücün yetmiyorsa başka bir şey vur diyordu
Baktın olmuyor son çare ben vururum diyor bana direkt söyle diyordu...
İnan bu yazışım çok masum duydukarım daha sert ve farklı şekide söylüyorlar
Bazen sinirimden yemek bile yiyemiyorum
yani ne diyeceğimi bilemiyorum şikayet et diyeceğim ama etmek isteseydin 10kere yapardın.
O zaman politik davran okları kendine çekme, yanlarında otursan da her doğruyu söyleme, kardeşlerini uyarma kendi işini yap

Kardeşler arasındaki bu geçimsizliğin nedeni anne-babanın adil olmaması yüzünden. Böyle olunca da kardeşler arası kin, kıskançlık doğuyor.
Biz de 3 kızkardeşiz, ben ortancayım. İkisine de benzemem, ikisiyle de anlaşamam. Babam aramızdaki adaleti sağlar, haklıya haklı, haksıza haksız derdi. Zaten çocuklarda baba korkusundan çok çatışmazdı. Ama ne zamanki babam öldü onlar senelerin hıncını almaya başladılar.
Benden 10 yaş küçük kardeşim çok küstahdır. Küçük dağları ben yarattım havasındadır ve insanları aşağılayan bir tavrı vardır. Ben öyle değilimdir. Ben kimsenin kimseden üstün olduğu düşüncesinde değilim, illa ki bir üstünlük olacaksa bu da takvadır, ahlaktır, karakterdir. Şöyle ki kardeşim 4 sene önce anneler gününde ablam, annem ve ben topluca fotoğraf çektirip whatsappımıza koyduğumuz için bana seri hakaret etti. “Evlendim diye kendimi temize mi çekmişim. Bütün çocukluğu benim yüzümden travmalarla geçmiş. İnşAllah benim çocuklarımda bana aynısını yaşatırmış” Ben babamın baskısına boyun eğmeyip, hayatıma müdahale ettirmediğim için diyor bunları.
1 yaş büyük ablamsa çok pasif, özgüvensiz yetişti. Bu yüzden ona karşı o kadar kin tutmuyorum, bir yanım acıyor. Kafamda telefon kırmış olmasına rağmen.

Yani kısacası aynı karından çıkmamız iyi geçineceğimiz anlamına gelmez. Bazen insanın düşmana ihtiyacı yoktur, kardeşi yeter. Sen de bir an önce o evden kendini kurtarmaya bak. Okuyorsan okulunu bitir. Okumuyorsan da bir işe başla. Paranı biriktir. Kendine bir gelecek kur.

Ağızları yalan dolu
Bugün babama söyledim
Bir şey söyle dedim
Bana bagırdı çagırdı
Çok zoruma gitti
Hiç hoşlanmıyorum şu laflardan, erkek kardeşim ergen 11 yaşında. Birkaç kez kes sesini diye hitap etti. Sopasını bir güzel yedi oturdu bidaha ağzından o laf çıkacağını zannetmiyorum. Saygısızlık çok başka terbiyesizlik çok başka. Bu yapılan terbiyesizlik.

Ağızları yalan dolu
Bugün babama söyledim
Bir şey söyle dedim
Bana bagırdı çagırdı
Çok zoruma gitti
3 maymunu oyna yoluna bak , kardeşlerini yetiştiren de ananla baban değil mi , kimi kime şikayet ediyorsun ki ?

Bir ailede kardeşler arası saygisizlik, kiskanclik, kavga vb varsa tek sorumlu ana babalardır. ablaları olarak size saygı duyulmasını sağlayacak olan babanizdir o da yapmamış. yarin kendine yapılacak terbiyesizliklere yol acmis oluyor. bos verin. benim annem de boyleydi beni erkek kardeşime onu bana devamlı kötüler, guya seni daha cok seviyorum onu sevmiyorum deyip onu ya da beni pohpohlardı. su an hak ettiklerini buldular. bosver sen de hayatına bak. ne halleri varsa görsünler.

Bir ailede kardeşler arası saygisizlik, kiskanclik, kavga vb varsa tek sorumlu ana babalardır. ablaları olarak size saygı duyulmasını sağlayacak olan babanizdir o da yapmamış. yarin kendine yapılacak terbiyesizliklere yol acmis oluyor. bos verin. benim annem de boyleydi beni erkek kardeşime onu bana devamlı kötüler, guya seni daha cok seviyorum onu sevmiyorum deyip onu ya da beni pohpohlardı. su an hak ettiklerini buldular. bosver sen de hayatına bak. ne halleri varsa görsünler.

Ablama tam tersi davrandılar açıkçası ben hakaret ettiğimde resmen yanına çagırır babam bagırır çagırırdı
Ablam yüzünden annemden çok dayak yedim ablamın bana çok kini var annemde ayriyeten çok vururdu beni
Her davranışımı her hakaretimi annem direkt babama söylerdi
Bende çok hakaret söylerdim yalan yok susmazdım konuşurdum halla anneme karşı bende bir saygı kalmamış
Çünkü ilkokulda bile okula morluklarla gittiğimi hatırlarım yaramaz olduğum için
Benim gibi kimseyi vurmadı
Hakaret ve küfür ederdi
Ablam ise aşırı kinli ablam da küçük yaşta ev işlerine başladı
Bu yüzünden aşırı kini var
Annem ablam okusun diye elinden geleni yaptı
Ama biliyorum kendilerine yapıyorlar ya okurum ya çalışırım yada evlenirim bir zaman için işinden çıkacagım
Olan onlara olacak ama ne akıl kalıyor nede mental olarak çok sitese giriyorum bir aradan sonra hayat enerjilerini sömürüyor lar ...

Hiç hoşlanmıyorum şu laflardan, erkek kardeşim ergen 11 yaşında. Birkaç kez kes sesini diye hitap etti. Sopasını bir güzel yedi oturdu bidaha ağzından o laf çıkacağını zannetmiyorum. Saygısızlık çok başka terbiyesizlik çok başka. Bu yapılan terbiyesizlik.

Evet bende bunu söylüyorüm
Annemden ümidi yitirip babama söylemiştim
Babam da saygıyı hakadicek ne yaptın diyor....

Ağızları yalan dolu
Bugün babama söyledim
Bir şey söyle dedim
Bana bagırdı çagırdı
Çok zoruma gitti
Elini ayağını çek.

Hiç bir şeye yardım etme ve yeri gelince de ağzını toplayacaksin kendine geleceksin gelmiyosan kendine s**tir git diceksin. İşin düşünce abla abla diye gelmiceksin yanıma.

Kendini topla yada defol gözüm görmesin uğraşamam seninle de bakayım bak ne oluyor.

Evlimisin bilmiyorum ama önüne bak yardımları kes.

Back
X