Kardeşlerin beni çekiştirmesi

Kardeslikten de degil huydan bu durum bana kalırsa.Cevremde böyle kardesler var yanımda olmayan kardesini bana konusup ya da telefonda kardesiyle diğer kardesini cekistirip bir araya gelince de hicbirşey olmamıs gibi davranıyorlar. Hatta basıma da geldi bir kere ablamın beni arkadasına anlattıgı mesajını görmüstüm ve arkadası o senin kardesin bu sekilde yazmamalısın diyordu.Ona hicbirşey söylemedim.Hakkımda ki düşünceleri yersizdi ve böyle düşünmesi üzmüstü .Artık üzülmüyorum şaşırmıyorum.Vicdanımın rahat oldugu her konuda kim ne düsünüp ,konusursa konussun yasındayım artık sanırım:))

Niye herkese yetişmeye çalışıyorsunuz? Siz hepsine bakmak için mi okudunuz? Bu görevi sizi daha çok sevsinler diye mi üstlendiniz? Onlar doğru davranmamış,kan bağına çok anlam yüklemeyin.Kendinize odaklanın.....

İçimde bir yaradır ablam olmaması ama şunları okuyunca iyi ki de yokmuş diyorum.
Kimseye bir şey yapmak zorunda değilsiniz. İçinizden gelmiş yapmışsınız bu çok normal ama arkanızdan bunlar konuşulduktan sonra kendinizi geri çekmeniz gerekiyor.
Bir arkadaşım bana "dikkat et merhametin görevin olmasın" demişti. Ne kadar haklı olduğunu görerek ve yaşayarak öğrendim.
Koca koca insanlar. Gelirleri azsa ablalarınız da çalışsın. Millet çaycı oluyor, merdiven siliyor, çocul bakıyor. Yapıversinler bir zahmet.

Söylemezseniz bildiğinizi bile bilmeyecekler. Ben olsam arardım görüntülü falan, derdim gelin anlatın bakayım derdiniz ne benimle? Ben kendimi üzeceğime onlar üzsün birbirine düşüyorsa onlar düşsün. Nankörlük resmen yaptıkları. El üstünde tutmaları gerekirken böyle bi kardeşi. Çok ayıp çok. Dert edinip buraya yazacağınıza kesinlikle hesabını sormalısınız. Annenizin dediği gibi de “yok onlar öyle boşver” falan değil. Kopacaksa kopsun ipler. Onlar öyleyse siz de böylesiniz. Hadi bakalım

Bence bildiğinizi yüzlerine vurun.Bazı hesapların vaktinde kesilmesi gerek.Değilse ayni seyler devam eder.Siz sınır koyarsınız sebebini bilmezler birde burnu havada olursunuz birde.Bunları bunları duydum çok üzüldüm ne kadar harcama yaptıysan göndereyim deyin.Siz üzüleceğinize onlar utansın.Insan kardeşinede güvenemicekse kime güvenicek .

Soğuk yap arama sorma para da verme ne halleri varsa görsünler ayrıca laf taşıyan laf taşımak yerine noluyo böyle konuşamazsın deseydi

Bazılarına ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. Yüzleşmek istemiyorsanız boşverin bağları koparın gitsin yüzleşmek içinizden geliyorsa kavga büyüyebilir ancak içiniz soğur en azından.

Onların annesi babası var. Anne baba olmayın kardeşlerimize lütfen. Bir yerde zarar görüyorsanız bağlarınızı azaltın ki mutlu olun. Yazık değil mi harcadıgın zamana emeğine ek olarak parana. Sen o parayı kazanmak için her gün işe gidiyorsun. Onlar ise doğuştan gelen bir hak gibi davranıp hepsi hem sömürüyor hemde dedidokunu yapmakta sakınca görmüyorlar. Bir çözüme kavuşmaz bu konuşmakla bence. Yine dedikodunu yaparlar ama bu defa duymamış olursun. En iyisi zamanını paranı kendine ayırman. Çok zorda kalırlarsa yine yaparsın ama uzaktan yap bence.

Duyarsanız sizin etinizden sütünüzden nasıl yararlanacaklar. Hayatta kardeşiniz bile olsa kimsenin size salak yerine koymasına izin vermeyin. Size bunu söyleyen aklınca uyanıklık yapmıs ona yedirme ona vereceğini de bana ver demek için anlatmış. Kardeşlerin yardımlaşması güzel birşey ama vermeden almak da Allaha mahsus. Siz bu kadardesteksiniz ama onlar ne yapıyor, illa maddi olarak sormuyorum, manevi olarak ne kadar destekler. İkisi bir arada iken bir güzel yüzleşin bir daha da ikisinin de yüzüne bakmayın.

Anne zatennl bencil olmasa diğer kızları arar bı hesap sorardi

neden konusuyorlar işte kıskançlık dedikodu
neden korkuyorlar yardımlarınız kesilmesin diye
bundan sonra hiçbir şekilde yardım etmeyin
ama şu parfüm mevzusu içimde patlardı benim

Üzüldüm durumunuza.Kardeşin böyle bir şey yapması yaralar gerçekten.Artık yapmayın.Kendinizi düşünün bencil olmayı deneyin.Daha kıymetli olursunuz emin olun.

İlla yardım yapacaksanız tanımadığınıza yardım edin, en azından arkanızdan dua eder. Yüzleşin derim. Yabancı olsalar dert etmeyin iletişimi kesin derdim…

Ama sizi kıskandıkları için böyleler. Kimseye bağlı değilsiniz, arabanız , işiniz, kendi düzeniniz var. Kıskanıyorlar..,,

arpaları fazla gelmiş elini eteğini çek.

Size laf taşıyan kardeşiniz de açıp ağzını diyememiş mi kız size elinden geleni yapıyor nankörler diye, dinlemiş dinlemiş gelmiş bir de size yetiştirmiş.

Anneniz de gözünüz açılır musluk kesilir diye korkusundan öyle diyor.
Onlara da desin o zaman abla kardeşsiniz kendinize gelin nankörlük etmeyin diye.

Fazla verici fazla iyi niyetli olmanın sonu hep böyle oluyor. Onca insanın herşeyini ne diye üstlenirsiniz anlamıyorum bir verdin 2 vermedin diye sorun olur işte. Böyle nankör insanlara bir daha günahını bile vermemen geektiginl anlarsın umarım. Ayrıca bekar birisin odana öyle rahatça enişten dahi olsa giremez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…