Kardeşlerin beni çekiştirmesi

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.461
1.175
83
33
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda danışmak istiyorum. 2 haftadır çok üzgünüm. Biz 5 kız kardeşiz. Birimiz boşandı. Ben bekar diğerleri evli. Evlilerden büyüğüm. Evde tek okuyan benim. Öğretmenim. Elimden geldiğince onlara da yetişmeye çalışıyorum. 7 yıl boyunca babama yardım ettim. Artık kendim için de bir şeyler yapacağım diyerek araba aldım krediyle. Zaten evim kira ve kişisel harcamalarım da eklenince ancak yetiyor bana.
Konuya gelecek olursak aynı ilde yaşadığım kız kardeşime gidip gelirim. Durumları iyi olmadığı için yardım ederim. Hatta birikimimden biraz verdim ona. Sonra ödersin diye ama almadım da gün gelir evlenirsem takı alırsın ödesiriz dedim ki kendini kötü hissetmesin, çünkü illa biriktirecem ödeyecem diyordu.
Neyse ben yaz tatilinde istanbuldaki kız kardeşimin yanına gittim. 6 yıl olmuştu gitmeyeli. Ben ordayken elimden geldiğince yardım ettim çocuklara harcama yaptım. Ama eve bir alışveriş yapmadım. Kız kardeşime verdim harçlık olarak. Hediyeler aldım falan. Bunları söylüyorum ki arkamdan konuşulanlar bunlarla ilgili.
Sonra kız kardeşim yanıma geldi gezdirdim, nereye gitmek isteseler bıraktım aldım. Sonra köye gitmeleri gerekiyordu onları aldım yine köye bıraktım falan. Asla bunların lafını edecek biri değilim. Severim de yardım ettmeyi. Bu İstanbul’daki kız kardeşime ayağıma olmayan ayakkabıları verdim. Daha yepyeni. Elbiselerimden çantalarımdan da verdim. Ama gelgelelim, İstanbul’a dönünce, burdaki kız kardeşimle dedikodumu yapmışlar. Ben İstanbul’a gidince benim yüzümden paraları bitmiş, bütün harçlığını benim yüzümden harcamış. Bir gün dışarı çıktık sadece bu arada onda da yemek bile yemedik. Çünkü geç kahvaltı yapmıştık.
Arkamdan cimri mi dememişler, ayakkabıyı al at demiş burdakine ben giymem mi dememiş. Halbuki evimde denedi ben giyerim dedi. Burdaki kız kardeşim oğluna kaldırmış çünkü ayakkabı numaralarımız bir ve spor ayakkabı erkek için de uygundu. İşte şu kadar maaş alıyor parasını ne yapıyor mu dememişler. 8 kardeşiz hangi birine yetişeyim ben bilemedim. Bir ara Enistem evimden bir parfüm almıştı, onun dedikodusunu ben yapmışım gibi göstermiş İstanbul’daki. Kendi eşinin yanında ben demişim ki diğer enistem benim odamdan parfüm almış ben bekar biriyim odamda ne işi var demişim ki asla böyle bir muhabbet geçmedi hele ki enistemin yanında asla konuşmam böyle bir şey.
Burdaki kız kardeşim sakın ona söyleme bunları senle konuşmam dedi. Bana onun söylediklerini söyleyip ona söyleme boşver ama bir daha da yapmazsın bir şey dedi. Anneme anlattım ağlayarak, ortalığı karıştıran burda yaşayan, İstanbul’daki ile konuş olay kesin farklıdır dedi ama benim hayatımla ilgili anlattıklarımı da burdaki biliyor. Yani konuşulmuş arkamdan. Öyle zoruma gidiyor ki. Kardeşlerim de böyle yapıyorsa kime güveneceğim diye. Asla beklemiyordum. Aklımdan çıkmıyor.
Siz olsanız arar hesap sorar mıydınız. Hesap sorsam da bir daha konuşmak içimden gelmeyecek.

Çok ayıp ya
Tüm harçlığımı bitirdi falan filan
Hele o enişte odama girdi olayı demediğin halde. Bu çok farklı yerlere çıkar.
Ben koparırdım tüm bağları.
Anne sağ mı?
Annem sağ çok şükür. Onları boşver öyleler dedi ama neden yani. Benim görüştüğüm biri vardı. Onunla ilgili bile dedikodu dönmüs. Aklım almıyor. Yazıp sormak istiyorum ama farklı şeyler duymaktan çok korkuyorum

Kimseye birşey yapmayın bir daha, paramızı bitirdi demedi belkide, zaten durumları cok iyi değilse yine ufak. Tefek ekstralardan sıkışmışlardir , bu ay sıkıştık tabi misafir vardi vs demiştir belki ayni şehirdeki kardeşiniz bu şekilde lanse etmişte olabilir.
Hiçbir seyi sormasam bu enişteyle parfüm meselesini sorarım böyle bir konuşmamı gecti aramızda diye .

Siz mesafe koyun ama belki de sözlerde çarpıtma vardır

Söyleyen kardeş daha vahim.Bazen kardes de olsak sınırları belirlemek ve arada hatırlarmak gerekiyor demek ki.

İstanbul’daki kız kardeşimin böyle konuşmaları vardır. Evine misafir gelince bile su kadar harcadık tüm param oraya gitti diyor. Ben ordayken sesini yükseltti bana bir ara. Bir şey demeden çıktım yanından. Eşi demiş misafire niye ses yükseltiyorsun, o da demiş misafirse misafirliğini bilsin bilmem ne. Yani illa ki çarpıtma vardır ama konuşulanlar çok kırıcı. Atlatamadım kaç gündür. Ailem beni okutmuş onları okutmamış değil. Okumak istemediler. Yani bundan dolayı desem öyle bir şey de olamaz. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Ama ben içimden geldiği için yapıyorum. Kimseden bir beklentim yok. Buna rağmen bu şekilde olması aşırı rahatsız etti beni. Kendimi çok suçluyorum. Keşke gitmeseydim diye

Söyleyen kardeş daha vahim.Bazen kardes de olsak sınırları belirlemek ve arada hatırlarmak gerekiyor demek ki.
İlkin söylemedi surat asıyordu bana. Ben gidip gelince en son sordum. Dedi ki parfüm olayı var. Sonradan döküldü işte. İkisi de birbirine yemin ettirmiş. Yani bu kadar korkuyorlarsa benim duymamdan. Niye konuşuyorlar. Kimseye bir zararım yok. Anlamıyorum

Sizi anlıyorum zorunluluğunuz yok yapamaya. Ayrıca kıymet bilmeyenlere yapmayın zaten, kıymet derken yardım ettiniz diye el pençe divan durmak değil, en azindan ardından konuşmasınlar.

Bence artik kimseye maddi destek sağlamayın, yeğenlerinize isterseniz hediye alabilrsiniz ama ilerisini yapmayın. Canınızı sıkmayın

Yardımı komple keser çöp bile hediye almazdım. Herkese de hesap sorardım
Bundan sonra sömürtmeyin kendinizi . Yazık yahu emeklerinize. Şimdiye onlara harcadıklarinizla kendinize yatırım yapardınız. Yegenleriniz dahil çöp bile almayın. Ne kadar kötü kalpliler. Sizi kiskaniyorlar o belli zaten ama ayyuka çıkmış yani.

Teşekkür ederim. Yeğenlerime önceden çok yaptım. Ama ablam da bir sürü şey yaşattı bana bu yüzden uzak durdum artık. Suan içimden gelmiyor da yapmak zaten

Annem diyor kardeslerindir boşver. Ama öyle bir şey yapsam tüm bağlarımı kopartırım.
Hiç de boşver neyin. Herkesle konuşup yüzlerine vurun. Zamanla düzelir siniz tekrar bir orta yolda. Benim lise öğretmenim kardeşlerine bakıp okutacak diye kırkımda evlendi. Sonra hayatında olumsuz birşey yaşadı bir tane kardeşi yanında olmadı. Çok büyük depresyon yaşadı. Ne kadar erken uyansaniz o kadar iyi

İnanın evim de olurdu. Babam da aynı. Yani yaptıklarım içimden gelerek yaptıklarım. Suan kimseye bir şey yapasım gelmiyor zaten.

Annem diyor kardeslerindir boşver. Ama öyle bir şey yapsam tüm bağlarımı kopartırım.
Annen klasik anne. Ne yardan ne serden. Sen hakkini koru akilli davran. Gercegi ogren. Baglarini koparmak yada affetmek senin kararin ama milletin seni salak yerine koymasina izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…