kari koca arasinda bu durum normal mi?

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?

Çok benzer bir durumu bizim bir ablamız yaşadı.
Onun da eşi vefat etmeden bir sürü vaatler verdi, ben ölsem de sen bu evde kalacaksın, kimse seni çıkaramaz diye... Adamın 40ı çıkar çıkmaz oğlu dedi ki ablaya ben evi satıyorum başınızın çaresine bakın.

Bacım sen de
aynen oyle diyor vermek zorundaymisim
diyorsun ki maaşımın hepsi bana kalsın. Doğru mu ? Adam sana 1500 ver gerisi senin olsun demiş. Yani evin giderlerini falan adam karşılıyor bu durumda. Bence normal.

Haaa ben aranızdaki bu para mevzusunu garipsedim orası ayrı. Evlisiniz, karı kocasınız hayatı paylaşmak için yemin ettiniz ama maaşları paylaşamıyorsunuz :)

en düşük memur maaşı 3500 tl sanırım. sizinkinden 2 katı alıyorsa 7 bin+1500 sizden maaş alıyor bu adam. aboo ben memur olacağım adam benden 1500 keyif parası alacak. ağzını yırtarım o adamın ben. öyle adamı koyar evin içinde evle birlikte yakarım. cinnet geçirmelik konu tam

Bacım sen de

diyorsun ki maaşımın hepsi bana kalsın. Doğru mu ? Adam sana 1500 ver gerisi senin olsun demiş. Yani evin giderlerini falan adam karşılıyor bu durumda. Bence normal.

Haaa ben aranızdaki bu para mevzusunu garipsedim orası ayrı. Evlisiniz, karı kocasınız hayatı paylaşmak için yemin ettiniz ama maaşları paylaşamıyorsunuz :)
paraumrumda degil biliyor msuun canim.zoruma giden harac ister gibi mecbur vereceksij demesi.çocuğa bakici tuttuk yari parasini istiyor.oyuncak alindi 300 tlye yarisini istedi verdim bende
yeri gelir 2000 yeri gelir tum maasimi veririm.ama o olasi bir ayrilik durumubda yarisini almayayim diye evi kendi ustune yapmiyor

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?

ben evlenirken ona 20 bin tl degerinde altinimi verdin.bozdurup eve esya aldik.elimdeki o kadardı.daha olsa daha verirdim.borc oduyor ev borcu diye ondan tek bisey istemedigim gibi.altinlarimi da verdim....ac gozlu guvenilmez fesat ben degilim.nefret ediyorum onun sen fesatsin.icin disin kotuluk laflarindan.s....z
eşimin ikinci evliliği benim ilk. onun ilk evliliğinden bir oğlu var , ortak bir kızımız var.. Benim evim var evlilik birliği içeriisnde alındı yarı peşinat ailemden geldi, krediyi ben ödüyorum ...
Ben ölsem eşime ve kızıma ve eşim üstümden oğluna pay düşer. Ama eşime birşey olsa oğlu hak iddaa edemez çünkü tapu benim üzerime... Ve biz evde harcamaları bölüştük. Kredi market kızımın servis parası ve kendi harcamalarım bende. Aidat faturalar kreş masrafı eşimde. Kalanı kendine ve oğluna harcıyor ve arada tabiki kızıma alışveriş yapıyor yada pazar vs ...
Açıkcası evlilik birliğinde alınan her mal ortak ve ayrılma durumunda bu tarz şeyler sorun olur. Siz eşsiniz ama ev eşinizin üstüne değil o nedenle ölse yada ayrılma durumu olsa hak iddia edecek bir koşul yok ve siz kendinizi garantiye almak kısmında haklısınız.. Ben olsam tapuyu ortak tapu yaparak üstünüze alırdım ve borcu ortak öderdim birinizden birine birşey olursa kimseye hak geçmemiş olur. Ya da ayrı birikim yapın çocuğunuz adına bankaya hesap açın ve geleceğini garantiye alın.

canim guvenemem dedigimde de sen kotu niyetlisin.icin disin fesat diyor.benim ailem iyi diyor .cildiracam.asil benim guvenilmez oldugumu ailesinin ise guvenilir oldugunu soyluyor
Ortak tapu yapsın o zaman.
Her ay maaşınızdan ev borcu için para ödediğinize göre, tapu kardeşi ve sizin adınıza olsun.

Ne kadar saçma bir olay, kaynınız ev sahibi olsun diye para ödüyorsunuz.
Anaları güzel miymiş onların?

Evliyken " evlilikte para lafı olmaz, senin benim olmaz" deniyor ama ben öyle düşünmüyorum.
Ölüm veya boşanma halinde "bunu bunu ben yaptım " muhabbeti illaki dönüyor.

Ve eşitlik, aile birliği adı altında hep kadınların hakkı yeniyor.
Yedirtmeyin artık yaaaa

Eee ne yapalım yani?
Acısını senden mi çıkarıyor yani?
kadının bir suçu yok ki ona yüklenmek mantıksız. demek ki adamın bu huyunu görmüş belki de bu yüzden boşanmışlar. sorun adamda. konu sahibi paranın bi önemi yok diyor ama memur olmasaydı ve asgari ücret çalışıp 1500 lira verseydi ben o zaman görürdüm paranın önemini.

kadının bir suçu yok ki ona yüklenmek mantıksız. demek ki adamın bu huyunu görmüş belki de bu yüzden boşanmışlar. sorun adamda. konu sahibi paranın bi önemi yok diyor ama memur olmasaydı ve asgari ücret çalışıp 1500 lira verseydi ben o zaman görürdüm paranın önemini.
Ben adama sinirlendim zaten.
Ilk eşi çalışmamış da yan gelip yatmamış her halde.
Yıllarca arkasını toplayan, pisliğini temizleyen kendisine bir evlat doğuran kadına yaptığı muamele sinirimi bozdu.
Çalışmıyormuşmuşmuş.
Kendisi ikinci evlilik ikinci çocuk yapmış.
Diğer kadının hayati ne oldu peki?
BOSANMIS DUL BIR KADIN oldu.
O kadına trilyonlar harcasa yine de ödeyemez hakkını.

Ben adama sinirlendim zaten.
Ilk eşi çalışmamış da yan gelip yatmamış her halde.
Yıllarca arkasını toplayan, pisliğini temizleyen kendisine bir evlat doğuran kadına yaptığı muamele sinirimi bozdu.
Çalışmıyormuşmuşmuş.
Kendisi ikinci evlilik ikinci çocuk yapmış.
Diğer kadının hayati ne oldu peki?
BOSANMIS DUL BIR KADIN oldu.
O kadima trilyonlar harcasa yine de ödeyemez hakkını.
bir an sizi yanlış anladım ben özür dilerim. önceki eşe yüklendiniz sandım. helal edin hakkınızı

Evin nafakası ne demek pardon ama evin nerdeyse bütün masrafını sizden alıyor. Çok saçma eşler arasında böyle bir durum olmaz. Harcarken senin paran benim param olmaz ki ya çocuğunuz olmasına rağmen ne biçim davranıyor size. Zaten kardeşinin düşüncesinden de belli bunlar ailecek uyanık galiba. Kimbilir ilk eşi neden bıraktı :işsiz:

Evin nafakası ne demek pardon ama evin nerdeyse bütün masrafını sizden alıyor. Çok saçma eşler arasında böyle bir durum olmaz. Harcarken senin paran benim param olmaz ki ya çocuğunuz olmasına rağmen ne biçim davranıyor size. Zaten kardeşinin düşüncesinden de belli bunlar ailecek uyanık galiba. Kimbilir ilk eşi neden bıraktı :işsiz:
ilk esine cok fedakaelik yapmis canim

Cümleleriniz çok karışık ve konuyu tek taraflı sizden dinliyoruz. Anlattığınıza göre tek düze ise her şey eşinizin tavrı biraz saçma olmuş ama ben kendimden pay biçince bende çalışıyorum eşim esnaf yeri geldiğinde benim maaşımdan tek kuruş kalmayana kadar ikimiz ve evimiz için harcıyorum. Bir birimizden hiç ayrımız gayrımız, ayrı birikimimiz olmadı. Hep eşimden fazla kazandım ama hiç aramızda sen ben olmadı hep ortak oldu onda varsa bana verdi bende varsa ona verdim. Yeri geldi o harcamayı abarttı ben kızdım ama o genelde bana harcamalarım için hiç kıstas koymadı. Nihayetinde ailesiniz sizde bana biraz değişik geldi durum. Oturduğunuz evi abisinden satın alın kredi çekin kalan borcu kadar ev sizin üstünüze olsun. Bu durumda kendinizi ve çocuğunuzu garanti altına almış olursunuz. Diğer evliliğinden olan çocuğu içinde eşiniz biraz birikim yapıp kenara koysun. Sanırım en makul olanı bu olur.

Evi abisinin üzerinden kendi üzerine alsın. Ne demek bana bir şey olursa eski karıma kalacak ? Çocuğa kalır ne alaka kadına kalsın ? Asıl abisinin üzerinde durdukça risk. Bu tarz hesaplar yapan insanlar sonunda sizi mağdur eder bence. Karı koca arasında olmamalı bunların hesabı bile, sizden para alması değil de üslubu yanlış. Borcu vardır, yarım edersiniz, isteyerek ama, ev nafakası 1.500 vereceksin ne demek ? Ben çok itici buldum bu durumu.

Back
X